Roald

631 weken lid

Niveau

Skiën
Beginner

Favorieten

Favoriete land
Oostenrijk
Favoriete ski merk
Atomic
Favoriete kleding merk
Schöffel
Favoriete ski/snowboard schoenenmerk
Atomic
Favoriete skibril merk
Sinner

Bestemmingen

Laatste forum activiteit afgelopen 2 jaar

OnderwerpGereageerd opReacties
Verbinding naar HintertuxerGletscher
Laatste activiteit: 02-12-08 · 16:11
02-12-08 · 11:072
Drukte op de piste en bij de lift
Laatste activiteit: 01-12-08 · 16:48
14-11-08 · 09:504
wat is leuker
Laatste activiteit: 26-10-08 · 12:49
26-10-08 · 12:491
aansluiting
Laatste activiteit: 19-10-08 · 14:48
19-10-08 · 14:482
Aansluiting gebieden
Laatste activiteit: 06-10-08 · 11:12
06-10-08 · 11:122
openingstijden skigebied
Laatste activiteit: 07-10-08 · 10:53
06-10-08 · 11:042
van gerlos naar mayrhofen
Laatste activiteit: 02-12-09 · 17:31
06-10-08 · 11:036
oosteuropeanen
Laatste activiteit: 20-12-10 · 14:18
18-09-08 · 12:338
skiles jonge kinderen
Laatste activiteit: 27-11-08 · 17:25
17-09-08 · 14:302
kinderen
Laatste activiteit: 17-09-08 · 14:28
17-09-08 · 14:282

Laatste reviews

Aschau im Zillertal6 september 2009 · 16:13

De ervaring moet eigenlijk nog komen, maar vanaf December klopt de tekst bij het dorp Aschau niet meer. Dan is er namelijk een dalafdaling vanuit het gebied Hochzillertal/Kaltenbach, naar het dorp Aschau, met een shuttlebusverbinding naar het dalstation in Kaltenbach zelf. Handig voor als je in Aschau een huisje hebt of op de camping zit…

Zillertal Arena4 december 2008 · 12:54

Zillertal Arena is vanaf morgen met de meeste liften en pistes geopend. Veel nieuwe kunstmatig besneeuwde pistes, een extra gondel, en een verbeterde afdaling naar het gondel-mittelstation…
Ik geloof dat Zillertal Arena zich enkel verbeterd heeft deze winter.

Fügen30 september 2008 · 13:11

Het beste van Fugen is het gloednieuwe zwembad, Thermen 3000. Het dorp heeft een prima skiterrein, dat inderdaad als een van de laatsten in het hele dal sluit. Maar het zwembad is vooral wat het dorp mooi maakt. Ik zit zelf altijd in Aschau, maar ga zeker een keer per week naar het hallenbad in Fugen. Een psychedelische waterglijbaan met tijdmeting (met psychedelisch bedoel ik zonder gein dat je na twee keer hard naar beneden kotsmisselijk bent), een golfslagbad, een relaxhoek, dit zwembad heeft echt alles.

Wat betreft skieen is het minder, daarvoor moet je eigenlijk naar Kaltenbach, Zell of zelfs Mayrhofen. Deze gebieden zijn veel groter en uitgebreider.

Zillertal 3000
18 september 2008 · 12:30

Ik heb al eens gezegd dat Zell am Ziller HET skigebied is in het Zillertal, maar vergeet u vooral niet Mayrhofen te bezoeken. Het is een superdivers gebied, met qua diversiteit nog meer te bieden dan andere dichtbijzijnde skigebieden.

Als u uit de gondel stapt denkt u wellicht dat het wel verdacht snel ging, en dat is ook zo. Het bergstation bevindt zich in een dalkom, waar aan bijna alle kanten bergen oprijzen, die ook allemaal afgedaald kunnen worden. Vanuit de gondel kunt u direct naar alle windstreken van het gebied, maar het best te adviseren is de Schneekar. Die lift duurt misschien niet al te kort, maar levert wel een erg lange (licht)rode afdaling op. Op sommige stukken gaat die nagenoeg rechtuit, en kunnen zeer hoge snelheden gehaald worden.

Mayrhofen heeft meer te bieden dan alleen pistes. Wat te denken van drie rennstrecken, slalomparcoursen waar uw tijd opgenomen wordt. Nadeel hieraan is dat er (vooral Hollanders) halverwege het parcours ineens van de piste afschieten, het parcours op, en uw tijdwaarneming hiermee de mist ingaat.

Naast rennstrecken heeft het gebied ook een speedstrecke. Een paar honderd meter rechtdoor, en aan het eind staat aangegeven wat uw maximum snelheid was. Ik probeer nog altijd op dat korte stukje de 100 km/h aan te tippen.

Hoofdattractie voor de gevorderde skier is echter toch wel de Harakiri. De naam klinkt niet uitnodigend en dat is het ook beslist niet. Het betreft de steilste geprepareerde piste van Oostenrijk, met een gemiddeld afdalingspercentage van 78%. Hou uw kinderen in de gaten dus. Vallen betekent pas beneden weer opkrabbelen. Er loopt een lift pal langs, zodat u in alle rust kunt genieten van de prestatie die u geleverd hebt, of dan nog gaat leveren.

Sinds een paar jaar is het gebied Mayrhofen verbonden met Lanersbach, Vorder-Lanersback en Eggalm. Dit resulteert in een megagebied, dat draait om de spil 150er Tux. Deze grote gondel brengt 150 mensen per keer op de bergkam die Mayrhofen en Lanersback scheidt. Over deze bergkam heen ligt een panoramapiste, vanwaar u een prachtig uitzicht hebt.

Het is wat lang, deze ervaring, maar dat komt omdat het zo veel ervaringen zijn. De warme choco bij dat restaurantje waar de serveerster probeerde vloeiend nederlands te praten, de dalafdalingen van Eggalm en ook van Mayrhofen, de schaduw die aan het eind van de dag in de Mayrhofen-dalkom lilgt, waardoor de pistes ijzig worden. De rush op het bergstation voor de gondel, waar je dan beter boven in de zon kan blijven zitten om een kwartier later over een lege piste naar beneden te speren: u moet het gewoon meemaken. Mayrhofen is een gebied dat u bijna niet kan teleurstellen.

Zillertal Arena
17 september 2008 · 14:42

Zillertal Arena is HET skigebied in het Zillertal. Voor elk wat wils, makkelijke pistes, middelmaat, en ook moeilijke. Door de verbinding met Gerlos en Konigsleiten biedt het gebied nu nog meer skiplezier.

Ik kom er vanaf mijn 5de elk jaar (soms meerdere malen) en het verveelt nooit. Vorig jaar is er een lift en twee pistes bij gekomen, en voor deze winter staat er nog zoiets gepland. Deze zomer is het gebied druk aan het bouwen geweest aan een tweede gondel vanuit het dal, zoals ook in Hochzillertal het geval is. Resultaat is minder wachttijden.

In het gebied zijn vrij veel Nederlanders, wat niet voor iedereen een plezier hoeft te zijn. Er zijn voldoende off-pistemogelijkheden, maar pas wel op. De sneeuwlaag is soms buiten de pistes niet erg diep, en stenen liggen er volop.

Mijn ervaring is dat het Zillertal nooit verveelt, en ook nog eens vernieuwt. Mij is opgevallen dat er nog hele stukken berg omgeprepareerd liggen, en na enig navraag bij het gebied blijkt dat er plannen zijn om nog meer pistes aan te leggen.

Hochzillertal - Hochfügen
17 september 2008 · 14:36

Kaltenbach doet zijn naam eer aan. Het is er vooral KALT. Vooral wanneer de zon achter de berg verdwenen is. Kaltenbach bevindt zich aan de oostkant van de berg, dus staat hier de zon 's ochtends op. In de middag is de zon weg en koelt het hard af. Voor kleine kinderen niet fijn. De pistes zijn heel mooi. De afgelopen jaren is hier veel aan gedaan. Pistes zijn breder gemaakt, en zijn pistes bijgekomen, en de grootste verbetering is natuurlijk de verbinding met Hochfugen. Onlangs is er een gondel bijgekomen, dus: geen wachttijden. Voor beginners is het een ideaal skigebied, voor gevorderden zal er wellicht iets te weinig uitdaging in zitten. Tot slot, probeer vooral aan het eind van de dag de dalafdaling. Dit bespaart u wachtrijen voor de gondel naar beneden, en een voldaan gevoel als u beneden aankomt. Kleine tip: ga OF voor de drukte al naar beneden (3 uur, half 4), OF erna (half 5).

Kaltenbach
17 september 2008 · 14:34

Kaltenback doet zijn naam eer aan. Het is er vooral KALT. Vooral wanneer de zon achter de berg verdwenen is. Kaltenback bevindt zich aan de oostkant van de berg, dus staat hier de zon 's ochtends op. In de middag is de zon weg en koelt het hard af. Voor kleine kinderen niet fijn. De pistes zijn heel mooi. De afgelopen jaren is hier veel aan gedaan. Pistes zijn breder gemaakt, en zijn pistes bijgekomen, en de grootste verbetering is natuurlijk de verbinding met Hochfugen. Onlangs is er een gondel bijgekomen, dus: geen wachttijden. Tot slot, probeer vooral aan het eind van de dag de dalafdaling. Dit bespaart u wachtrijen voor de gondel naar beneden, en een voldaan gevoel als u beneden aankomt. Kleine tip: ga OF voor de drukte al naar beneden (3 uur, half 4), OF erna (half 5).

Aschau im Zillertal
17 september 2008 · 14:20

Het is geen echt bruisend dorp. Ik kom al 16 jaar op camping Aufenfeld in Aschau, en op de camping is de sfeer prima. In de kerstperiode in het dorp ook, maar Zell en Mayrhofen zijn bruisender.

Aschau im Zillertal
17 september 2008 · 14:20

Ik ben niet echt van het Nightlife, dat skiet de dag erop zo lastig, maar je hebt het daarbij ook niet in Aschau. Een leuk dorpje, paar kroegen, maar geen disco ofzo.