Rovati

67 weken lid

Niveau

Skiën
Gevorderd

Bestemmingen

Laatste forum activiteit afgelopen 2 jaar

OnderwerpGereageerd opReacties
Goed skigebied met hoogtevrees
Laatste activiteit: 16-09-20 · 12:24
15-09-20 · 10:0022
Hoe om te gaan met betalen borg vs. Corona
Laatste activiteit: 23-10-20 · 14:53
07-08-20 · 23:3625
Corona alpen
Laatste activiteit: 02-08-20 · 14:18
02-08-20 · 14:113
Prijs skipassen gstaad
Laatste activiteit: 05-02-20 · 16:51
17-08-19 · 13:117

Laatste reviews

Oberjoch
8 september 2019 · 20:53

Ik ben 2x in Oberjoch geweest (voorjaarsvakantie 2018 en 2019). Ik onderschrijf wat er staat in de review hieronder. In aanvulling daarop, ik ben ook in Unterjoch geweest. Dat is met kinderen een best leuke bestemming. Hoewel het in Oberjoch gemiddeld relatief rustig is, is het aanbod blauwe pistes beperkt. De twee liften die de blauwe pistes ontsluiten zijn dan behoorlijk druk.
Uitwijken naar Unterjoch is dat een prima alternatief en valt zoals gezegd onder dezelfde skipas.

In Unterjoch zijn twee sleepliften (ankertjes). De korte lift kunnen kleine kinderen en beginners prima zelfstandig doen. De lange sleeplift is iets lastiger omdat er een paar flink steile stukken in zitten en mocht je vallen, dan is het ook niet een kwestie van even 4 meter opschuiven en je staat op de piste.
Dus met kinderen moet je er wel zeker van zijn dat ze dit kunnen. Voor mij als vader van twee (toen 8 en 6 jaar) betekent dat: oudste kind in het linker anker, ik het rechter anker in mijn knieholten, jongste voor me uit duwen en moeders onderaan in de zon op het terras met een kopje koffie op zoek naar een wifi-signaal 😃
De lange sleeplift ontsluit 1 blauwe en 2 rode pistes (op googlemaps staan ze allen als rode pistes vermeld maar dat is niet zo). De blauwe heeft wel een steil beginstuk maar die kan je omzeilen door bovenaan de 'bospiste' te volgen (geen twijfelachtige zelfverzonnen weg maar een officiële, blauwe piste, geprepareerd en wel).
Als het in Oberjoch een beetje te druk wordt kan je dus prima hier naar uitwijken voor een dagdeel. Het ligt er heel dichtbij, het is er erg rustig, het aanbod op het terras onderaan de piste is weliswaar beperkt, maar voor minder dan 3,50 drink je er een halve liter Weizen. Enig minpunt dat ik er heb ondervonden was dat als de wind wat verkeerd stond je de diesellucht rook van het aggregaat dat de lift voedt.

Overigens valt er nog een mini-gebiedje onder de Oberjoch skipas, dat is de Sonnenhang (ook in Unterjoch). Als je de Oberjoch-pas laat zien, krijg je bij de kassa een kartonnen kaartje met elastiek welke om je pols moet, zodat de bediende van de enige lift (sleep) weet dat het in orde is.
Het voelt wellicht allemaal wat kneuterig maar als je er van houdt is dit een droom die uitkomt. De pistes van Sonnenhang zijn kort en lichtblauw en echt ideaal voor kinderen en beginners. Hier kunnen ze zonder noemenswaardig toezicht hun gang gaan. Er zit ook een klein terras bij, geen idee wat de prijzen zijn maar vermoedelijk net zo goedkoop.
De pluspunten van dit minigebiedje zijn dat het er extreem rustig is, ik kon (in de voorjaarsvakantie) de andere skiërs op twee handen tellen, terwijl Oberjoch zelf wel echt heel druk was toen (althans de liften die blauwe pistes daar ontsluiten, 20 min wachttijd was geen uitzondering)
Ter illustratie; de kartonnen kaartjes die ik noemde zijn genummerd. Ik had nummer 975. Mogelijk dat ze na 999 weer met 1 beginnen, maar het zou me oprecht niet verbazen als er het hele seizoen nog geen duizend mensen waren geweest. Laatste noemenswaardige pluspunt, in tegenstelling tot Oberjoch, liggen deze pistes op de zuidhelling (ja dat is ook een nadeel, want sneller papperig) maar je kunt dus heerlijk in de zon zitten en kijken naar je skiënde kinderen.

Op 1 punt heb ik echter wel een andere mening dan de review hieronder.
Ik vind de kleurcodering voor de pistes in Oberjoch helemaal kloppen. De rode pistes zijn gewoon rood. De piste bij de Grenzwiess zijn weliswaar lichtrood. Maar de rest is gewoon rood. Niet donkerrood en zeker niet zwart. De enige echte zwarte piste is de skiroute nummer 20 (staat ook als zwart vermeld op de kaart).
Bovenaan de Iselerbahn beginnen de pistes wat steil, maar dat is maar 30 meter, daarna vlakt het af. Als je het mij vraagt, te kort om als zwart te classificeren.
Maar uiteraard is het slechts mijn mening en ook de omstandigheden (weer en pistepreparatie kunnen invloed hebben).

Ik ben het er wel mee eens dat deze pistes te moeilijk zijn om de stap van blauw naar rood te maken (uitgezonderd de pistes bij Grenzwiess)) en dat Oberjoch meer blauwe pistes nodig heeft om beginners en kleine kinderen te bedienen.
Als je rode pistes geen probleem vindt, dan kan je prima betaalbaar skiën in Oberjoch.
Wil je de eventuele drukte ontwijken en ben je op zoek naar blauwe pistes, dan kan je naar de twee gebiedjes in Unterjoch (hoewel ze beiden klein zijn).

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring