Roy83

436 weken lid

Ik heb het skiën pas in 2012 ontdekt, op de Grosser Arber in Duitsland. Daarna wel echt de smaak te pakken gekregen en elk jaar op wintersport geweest. Ben zo'n type dat ook in juli/augustus al allerlei skimaps zit te bestuderen :).

Mijn top 3 gebieden tot nu toe:

 1. Ski Center Latemar
 2. Pila
 3. San Pellegrino

Ik onderhoud mijn eigen spullen (en die van vrienden/buren/familie), dus als je betaalbaar en handmatig onderhoud zoekt rond Apeldoorn, stuur me een PM!

Bucketlist:

 1. Arosa Lenzerheide
 2. St Moritz
 3. Val d’Anniviers
 4. Scuol
 5. Tignes
 6. Trois Vallees
 7. Schladming
 8. Gasteinertal
 9. Hochkonig
Wannabe Dolomietenkenner...

Niveau

Skiën
Gevorderd

Favorieten

Favoriete land
Italië
Favoriete ski merk
Atomic Redster X9 WB 176
Favoriete kleding merk
Protest
Favoriete ski/snowboard schoenenmerk
Lange RX120
Favoriete skibril merk
Smith 4D Mag

Bestemmingen

21 december 2019
21 december 2019
20 december 2019
20 december 2019
19 december 2019
20 maart 2019
19 maart 2019
18 maart 2019
3 maart 2018
9 maart 2017
4 maart 2017
6 maart 2016
7 maart 2015
8 maart 2013
2 maart 2013
21 december 2012

Laatste forum activiteit afgelopen 2 jaar

OnderwerpGereageerd opReacties
23-03-21 · 20:2818
Wildspitze beklimmen vanuit Vent
Laatste activiteit: 15-03-21 · 12:52
12-03-21 · 08:1515
Nieuw materiaal
Laatste activiteit: 11-03-21 · 08:51
10-03-21 · 18:3011
Een seizoen zonder wintersport, en hoe nu verder?
Laatste activiteit: 07-03-21 · 10:59
07-03-21 · 09:0624
04-03-21 · 11:267
Wielrentopic (deel II)
Laatste activiteit: 16-03-21 · 18:43
02-03-21 · 18:41262
Tips accommodaties met halfpension Oostenrijk 2021/2022
Laatste activiteit: 23-02-21 · 09:12
20-02-21 · 10:399
Bucketlist skigebieden
Laatste activiteit: 20-02-21 · 20:57
15-02-21 · 21:2546
Wie geeft mij een zetje?
Laatste activiteit: 17-02-21 · 13:08
15-02-21 · 20:0655
Zomer vakantie met veel wensen
Laatste activiteit: 16-02-21 · 09:42
15-02-21 · 19:246

Laatste reviews

Val di Fiemme
24 maart 2019 · 19:30

Deze review gaat specifiek over Skicenter Latemar/Obereggen. Lusia en San Pellegrino vallen er volgens mij ook onder, maar die hebben hun eigen pagina op deze site.

Latemar is een van de mooiste gebieden die ik bezocht heb! Schitterende pistes, snelle liften, veel en goede horeca, uitstekende (gratis) parkeergelegenheid, dit gebied heeft alles, behalve heel veel pistekilometers.

Wij begonnen in Predazzo, waar je met een snelle gondel zo boven staat. Dan is het heel even aanschuiven bij de stoeltjeslift naar Passo Feudo maar zodra je bovenstaat zie je een groot deel van het skigebied al liggen en kan je via een (makkelijke) rode piste naar beneden. Vervolgens ben je echt in het skiwalhalla, veel liften, veel afwisselende pistes, het gebied voelt uitgestrekt maar je kan het makkelijk in een dag helemaal zien, het is echt erg leuk.

De rode pistes variëren overigens van wat makkelijker (bijvoorbeeld rondom Passo Feudo of alles aan de kant van Agnello) tot aan behoorlijk pittig (bij Oberholz, of bij de Maier Alm (piste 5, piste 6 valt heel erg mee). De enige echt niet leuke piste is het rode pad bij Pala di Santa. Als beginner kan je hier best een eindje skiën, maar een klein beetje opletten welke rode je neemt is wel aan te raden.

Ondanks dat het gebied qua pistes, liften, bereikbaarheid en landschap alles heeft wat ik wil, geef ik toch niet de hoogste beoordeling. Dat komt omdat het relatief druk was (met de nadruk op relatief, ik heb geen enkele keer meer dan 2 of 3 minuten gewacht) en dat hier veel mensen uit het Oostblok waren, maar dit keer ook met de bijbehorende lompe capriolen. Het gebied kent veel kruisingen en die voelde, mede door een aantal kamikazes, niet altijd even veilig. Er is niets gebeurd en je moet het vooral in vergelijking met de andere gebieden in de regio zien, maar het viel wel op. Overigens is dat absoluut geen reden om het gebied te vermijden!

Pluspunten:

 • Vrij uitgestrekt, terwijl het eigenlijk niet heel groot is
 • Veel afwisseling in de pistes en overal snelle liften (bijna geen wachttijden)
 • Mooi gelegen, en heel leuk om over verschillende bergen te skiën
 • Heel goed bereikbaar vanuit Predazzo of Moena

Nadelen:

 • Iets drukker dan de overige gebieden (die compleet verlaten zijn), je merkt ook aan de tentjes dat het iets meer op het Oostblok gericht is dan elders
 • De meeste kleine gebieden ski ik zonder skimap, hier is het iets beter zoeken, al staat alles prima aangegeven. Maar als je het eenmaal doorhebt, is het eigenlijk niet zo moeilijk

Dit gebied kan je ook weer makkelijk in een dag zien, maar ook 2 of 3 dagen kan hier echt prima. Qua skigebied het beste wat ik heb gezien in de Dolomieten, maar daarmee ook niet zo uitgestorven als bijvoorbeeld Alpe Lusia, San Martino of San Pellegrino. Maar geloof me, ben je Oostenrijk gewend, dan zul je dit zelfs in het hoogseizoen rustig vinden.

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
San Martino di Castrozza
24 maart 2019 · 19:12

De laatste dag van mijn vakantie besloot ik naar San Martino te rijden. Vanuit Moena een goede 50 minuten over een schilderachtige weg. Wij hadden mooi weer, met slecht weer is deze weg denk ik wat spannender.

We waren relatief laat (iets voor tien) maar de parkeerplaats was nog helemaal leeg. Na een paar lekkere afdalingen bij de nieuwe gondel en de snelle stoeltjeslift naar Punta Ces hebben een kop koffie gedronken bij Rifugio Punta Ces. Ik dacht dat ik het terras met het beste uitzicht van de Dolomieten al gehad had, maar deze wint hands down! Je kijkt erg ver en ziet heel mooi mijn favoriete piste van dit gebied, de rode 19, naar beneden slingeren.

Via mooie rode pistes op zuidhellingen die er qua sneew minder bij lagen(wij hadden wederom een warme dag, dus erg zachte sneeuw en om 11:30 eigenlijk al helemaal kapot), kom je in de andere, makkelijkere, kant van het gebied. Daar waren de pistes op noordhellingen en dus de hele dag in topcondities. Wat wel opvalt, is de hoeveelheid oude liften in dit gebied. Punta Ces wordt bediend door een koppelbare lift, en er zit er nog een naast de gondel (maar die vrij nutteloos, tenzij je echt voor het eerst skiet), verder vind je hier vooral museumstukken. Je zit dus wel relatief veel in de lift, maar ze zijn vaak wel zo geplaatst dat de pistes wat langer zijn.

Op de terugweg hebben we piste 19 nogmaals geskiet en daarna ook door het bos terug naar de blauwe afdaling richting het dalstation van de gondel. Erg leuke pistes, met een wat hogere moeilijkheidsgraad! Dat geldt sowieso wel voor de rode pistes hier, die hebben best wat pittige stukken, maar dat maakt ze juist mooi.

Dit gebied ligt nogal afgelegen en daardoor is er bijna niemand. De uitzichten zijn supermooi, het gebied is niet heel groot, maar wel lekker uitgestrekt en de meeste pistes liggen mooi in het landschap. Als je een beetje doorskiet, heb je alle pistes voor de lunch gezien en als dat al niet lukt, komt dat meer door de trage liften. Maar er zijn echt genoeg mooie pistes om een paar keer te doen, een dag hier vertoeven is voor iedereen leuk denk ik!

Pluspunten:

 • Dit gebied voelt erg authentiek, door de oude liften, door de rust maar ook wel door de opzet. Veel liften hebben maar een of twee pistes, het is absoluut geen skifabriek
 • De uitzichten zijn super
 • Veel afwisseling in pistes. De rode lekker pittig, de blauwe heel goed te doen en die zijn ook leuk voor niet beginners!

Nadelen:

 • Veel oude liften, die erg langzaam zijn maar waar je wel heerlijk in knalt. Wel oplettend en meewerkend personeel, dat scheelt
 • Om het gebied te doorkruisen ski je sowieso noord- en zuidhellingen. Met heel mooi weer zijn die zuidhellingen snel minder, maar je kan er niet echt omheen. Is het wat minder warm, dan is er niets aan de hand denk ik

Wat verder opviel was dat de voertaal hier Italiaans was, in tegenstelling tot de SR (Duitsers) en de zuidelijke gebieden (Pools en Tsjechisch). Erg leuk voor een dag, misschien wel twee!

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Carezza Ski
24 maart 2019 · 12:35

Carezza is een compact gebied met feitelijk drie liften (Konig Laurin, Paolina en Pra di Tori) die mooie afdalingen ontsluiten die bovenin allemaal zwart zijn, onderin blauw en daartussen rood. De rest is eigenlijk verbinding, maar prima om te skiën. Wij zijn hier 1 dag geweest en dat was ook lang genoeg.

Wij waren er op een mooie, zonnige dag. Sneeuw was de dag ervoor iets gevallen, waardoor we een vrij winters plaatje hadden, maar aangezien dit vooral zuidhellingen zijn is die kans normaal gesproken klein. De pistes zullen prima zijn (zoals je gewend bent van Italianen), maar ernaast zal niet vaak veel liggen. Wij hadden helemaal onderin overigens wel wat ijsplaten, maar op de pistes niet. De piste bij Pra di Tori vond ik erg leuk, dit is denk ik de moeilijkste afdaling van het gebied. Paolina viel qua moeilijkheid mee en de pistes bij de Konig Laurin lift ook. Wel steil, maar lekker breed en om 16:00 nog ribbels. Overigens kun je bij Pra di Tori en Paolina de zwarte stukken ook vermijden, hetzij door een omweg, hetzij door bij het middenstation uit te stappen (bij Paolina).

Daarmee kom je wat mij betreft ook gelijk bij het belangrijkste pluspunt: de ultieme rust! Je hebt elke piste, elke keer, praktisch voor je alleen! Dat compenseert, voor ons, het gebrek aan grootte. De dalafdaling naar Nova Levante is overigens ook erg leuk om te doen. Een rood glijpad, heel mooi door de bossen door. De lunchtip is publiek geheim: dat is de Hennenstal.

Pluspunten:

 • Heel, heel rustig
 • Supergoede pistepreparatie
 • Deels moderne liften

Nadelen:

 • De verbinding is niet heel bijzonder, wij moesten zelfs even de ski's uit doen
 • König Laurin is nog een oude 2-zitter. Dat zou echt fijn zijn als dat een snellere lift was
 • Het is echt wel wat kleiner en doordat best wat pistes verbindingpistes zijn, draait het eigenlijk om 3 liften (plus afdaling, in verschillende varianten)

De bereikbaarheid was ook weer goed, wij konden direct aan de piste parkeren ergens bij de gondel bij Hubertus. Leuk voor 1 dag, maar te klein voor langer. Wij skiën relatief rustig, maar hadden voor de lunch het hele gebied gezien.

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Passo San Pellegrino - Falcade
24 maart 2019 · 12:24

Ik maak even aparte reviews voor San Pellegrino en voor Alpe Lusia, ze zijn niet aaneengesloten en zijn ook erg verschillend. Ze delen wel een skipas en op de skimap staan ze beiden. Deze review gaat over San Pellegrino.

San Pellegrino kent zo'n 60 pistekilometers en is daarmee een van de grotere gebieden in de zuidelijke Dolomieten. Je kunt het gebied opdelen in 2 delen, het gedeelte bovenaan op de kaart (aan de ene kant van de weg) en de pistes boven op Col Margherita. Bieden kanten zijn erg mooi, maar bovenop de Col zijn de uitzichten (uiteraard) veel mooier. De pistes bij Costabella en Gigante lift zijn echter best lekker, maar niet heel afwisselend. De rode 59 heeft lekker steile stukken, terwijl bijvoorbeeld 49 een heerlijke piste is om aan je techniek te werken. De zwarte bovenin is niet heel bijzonder.

Aan de Col Margherita kant ski je op een wat uitgestrekter stuk. De rode pistes hier zijn wat simpeler en ook voor beginners prima te doen. De lange Innamorati piste was dicht toen wij er waren, maar verder was alles open en alleen de zwarte dalafdaling naar Falcada was nogal papperig (maar dit was in het 2e deel van maart, met hoge temperaturen). Die afdaling is overigens niet erg moeilijk maar slingert mooi naar beneden. Zeker de moeite waard! Piste 23 en piste 27 zijn ook weer van die lekker techniek of carvepistes, niet heel steil, maar wel mooi en afwisselend. De dalafdalingen zijn voor iedereen te doen, neem de 42 als je rustig aan wil doen en een simpele rode wil, kies 41 (Volata) als je een pittige zwarte wil of pak die ertussen in, als je, inderdaad, iets daar tussenin zoekt.

Onze lunchtip is Dies Bis. Ik dacht dat dat de lunch met het beste uitzicht van de Dolomieten was, tot ik in San Martino kwam (lees die review maar eens).

Pluspunten:

 • Best wat afwisseling aan pistes, veel verschillende uitzichten en niveaus. De pistes op de Col zijn nergens echt moeilijk, ook de dalafdaling naar Falcade niet
 • Erg mooi gelegen, de uitzichten op de Col zijn fantastisch
 • Goede verbinding tussen de 2 delen
 • Ook hier weer moderne liften
 • Lekker rustig
 • Goed bereikbaar, veel parkeerplek direct aan de pistes (had ik al benoemd dat ze er supergoed bij lagen, ondanks de hoge temperaturen en weinig sneeuw?)

Nadelen:

 • Aan de noordkant was er toen wij er waren wat weinig horeca open
 • Te klein voor een hele week, maar ook als je doorskiet volgens mij prima voor 2 of 3 dagen. Wel op 1 dag helemaal te zien, ook als je niet hard doorskiet
Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Passo San Pellegrino - Falcade
24 maart 2019 · 12:14

Ik maak even aparte reviews voor San Pellegrino en voor Alpe Lusia, ze zijn niet aaneengesloten en zijn ook erg verschillend. Ze delen wel een skipas en op de skimap staan ze beiden. Deze review gaat over Alpe Lusia.

Alpe Lusia is een wat kleiner gebied (volgens de meeste bronnen zo'n 25 km piste) en heeft 2 toegangen, een aan de kant van Castelir (met de blauwe pistes) en een aan de kant van Moena (Ronchi), waar de zwarte pistes naar beneden gaan (maar de gondel natuurlijk ook). De blauwe piste 10 was dicht dit seizoen, door de stormen in oktober zijn er veel bomen gesneuveld.

Het gebied voelt wat groter aan dan het is, doordat je aan 2 kanten van de berg kan skiën. Beide kanten hebben ook wel hun eigen karakter. Alleerst de kant van Castelir, met de mooie lange blauwe afdalingen. Ga je met de gondel om hoog én neem je dan de stoeltjeslift Campo-Lasté, dan maak je een mooie afdaling met ruim 800 hoogtemeters. Op het kaartje staat dat piste 9 blauw is, op de piste is hij rood gemarkeerd, maar echt moeilijk is hij niet. De zwarte piste 7 biedt wat meer uitdaging, maar is voor een zwarte relatief goed te doen. Deze kant skiet heel prettig, prima om de eerste bochten van de week te maken. Aan de andere kant vind je wat pittigere rode en zwarte afdalingen! De rode 2 is erg leuk en de zwarte liggen ook heel mooi!

Wij waren hier op een zonnige zondag en dat betekent in Italië heel veel dagjesmensen. De drukte was geen enkel probleem, op de piste was het rustig en bij de lift hoefden we amper te wachten (meestal uberhaupt niet). Beide kanten hebben grote parkeerplaatsen, direct bij de lift, waar je gratis kan staan en ook niet ellenlang met je ski's hoeft te slepen. Dit gebied is voor wat meer gevorderden leuk voor een dag, maar ski je nog niet zo lang dan kan je hier zeker een paar dagen vermaken!

Pluspunten:

 • Zeer goede pistespreparatie. Wij waren er op een warme dag in een sneeuwarme winter maar de pistes waren perfect, hooguit op het onderste stuk wat papperig aan het einde van de dag
 • Zeer goed bereikbaar, parkeren is geen probleem
 • Mooie, afwisselende pistes. Klein gebied, maar diverse moeilijkheidsgraden
 • Je kunt zowel boven de boomgrens als tussen de bomen skiën
 • Overal moderne liften

Nadelen:

 • Het is niet heel groot, dus echt tochten maken zit er niet in
Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Kleinwalsertal - Oberstdorf
14 januari 2019 · 18:51

Ik ben afgelopen weekend in Kleinwalsertal (KWT) geweest. Dat is dus het weekend waarin er een aantal dorpen in Oostenrijk van de buitenwereld zijn afgesloten, het lawine niveau op veel plekken op een enorm hoog niveau is en er sneeuwrecord naar sneeuwrecord sneuvelt.

Eerst algemeen:
Ik heb het erg naar mijn zin gehad! Ik heb in alle deelgebieden heerlijk geskiet, ik vond de apresski boven verwachting gezellig (maar ben geen doorgewinterde apres skiër) en vond het dorp waar ik zat, Riezlern, een prima uitvalsbasis. Ik was positief verrast door het goede busnetwerk, de nieuwe liften in Ifen en de variatie tussen de verschillende gebieden.

Echte tegenvallers waren er eigenlijk niet, maar, als doorgewinterde Italië ganger, vond ik het eten op de piste weinig bijzonder. Niet slecht, prima prijs, maar meer ook niet. Ik denk dat je qua apres ski ook avonden hebt dat het niet helemaal ‘aan’ gaat bij Platform en dan is er eigenlijk geen alternatief.

Belangrijke troef is natuurlijk ook de bereikbaarheid; je bent er zo vanuit Nederland, je hebt geen lastige klimmetjes en vooral snelweg. Je zou verwachten dat het dan ook erg druk is, maar dat viel wel mee. Maar, ook al was het laagseizoen, bij een aantal sleepliften sta je gewoon nog even in de rij en op de zaterdag was het bij Kanzelwand ook nog best druk. Ik heb 4 deelgebieden bezocht.

<b>Heuberg</b>
Heuberg is bijzonder. Het ligt tussen de huizen, tussen de bomen en lijkt op de kaart klein, maar het viel wel mee. De blauwe piste bij de gondel/stoeltjes lift is heerlijk om je eerste bochten te draaien, je kan makkelijk daarna door naar de andere liften en het was, op een wachtrijtje bij de sleepliften na, heerlijk rustig op de piste. Supergoede busverbindingen met Ifen en Kanzelwand (beiden elke 10 minuten). Dit gebied is verbonden met Walmendingerhorn, maar daar ben ik niet aan toe gekomen. Wat ik ervan begrijp is dat de verbinding eigenlijk 2 blauwe glijpaden zijn.

<b>Ifen</b>
Na de lunch ben ik in Ifen geweest. Het was de enige zonnige dag en dat kon je merken; het was wat drukker op de piste en de afdalingen waren al wat verspoort (ik denk dat de preparatie ook minder was ivm de enorme sneeuwhoeveelheden). De uitzichten zijn echt heel mooi, je bent met de hypermoderne lift zo weer boven voor weer 800 hm over blauw, rood of zwart. Erg leuk, groot genoeg voor een dag.

<b>Kanzelwand</b>
Ik was met een beginner en Kanzelwand viel daardoor wat tegen. Het zicht was erg slecht, dus we besloten eerst de dalafdaling terug naar Riezlern te doen. Die was erg leuk (wel wat druk), lag er goed bij en was lekker afwisselend. Toen weer naar boven en richting Fellhorn afgedaald. Het zicht werd snel al iets beter, maar door alle verse sneeuw lagen er op de blauwe pistes om 11:00 kniehoge buckels en op de rode heuphoge. Voor de beginner was dat geen doen, maar we zijn toch richting Fellhorn het gebied door afgedaald en ik vond het wel een mooi gedeelte. Misschien wat eentonig, omdat alles op één helling ligt, maar ik vond de piste afwisselend, de liften modern en een mooie mix van goed te doen rood en blauw. Hier kan je je zeker de hele dag prima vermaken, maar wij zijn na een snel broodje naar Sollereck gegaan

<b>Sollereck</b>
Erg klein, maar erg gemoedelijk. De gondel brengt je snel boven en daar vind je nog 2 sleepliften met best wel lekker rode en zwarte pistes. De lange blauw afdaling is erg simpel, maar daardoor tot einde dag heel goed te doen en ik, als wat meer ervaren skiër, vond hem ook heerlijk. De langere rode afdaling heb ik niet gedaan, omdat je dan met een sleeplift die er 18 minuten over doet naar boven moet, dat is iets te veel van het goede. Volgens mij gaat dat ooit een stoeltjeslift worden en dan is dit ook een leuk gedeelte. Wel klein, maar voor beginners prima voor een dag of 2, maar als je even gas geeft heb je het zo gezien. Een echt familiegebied.

Qua apresski ben ik bij Platform geweest, waar het dak er op zijn Duits nog best van af ging, mede dankzij de 2 hilarische dj’s. Geen opgefokte toestanden, geen Hollandse muziek, gewoon gezellig, maar het ging nog behoorlijk los. Wil je veel gebieden bezoeken, dan is Riezlern denk ik de beste uitvalsbasis, maar eigenlijk is alles goed aangesloten. Ik vond het super voor een weekend, ik zou er zo weer heen gaan, maar voor een hele week vond ik het zelf wat te beperkt.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Alpincenter Bottrop
14 juli 2018 · 23:06

Ik ben op een warme juli dag in Bottrop geweest en ik heb er een zeer dubbel gevoel bij.

Allereerst de befaamde lopende band. Ik was er met een vriend en het was rustig, dus er was maar een band open. De band is, zoals je al gelezen hebt, heel traag en als je dan niet naast elkaar kan staan, dan duurt het echt lang. Het is ook wel een beetje vergane glorie en dat zie je daar, op die band, goed. Wel een mooi uitzicht op de industrie (als je daar van houdt). Het was nu heel rustig, maar als beide banden open zijn en het is druk, dan kan ik me voorstellen dat bij de uitstap ook de nodige valpartijen zijn.

Dan het all-in concept. Idee is prima, maar echt goed eten is het natuurlijk niet. De standaard dingen liggen er en het is best ok, maar ook niet meer dan dat. Het eten in bijvoorbeeld Snowworld is beter (maar uiteraard duurder). Koffie en fris is prima, bier heb ik niet genomen.

Je komt natuurlijk om te skien en dat kan heel goed. Het is echt een mooie baan, leuke bocht erin, sommige stukken steiler, andere wat vlakker en echt lang (voor een indoorhal). Het was er nu rustig, dus het was lekker doorskien. Het laatst stukje is wel vervelend, dat loopt echt omhoog en is met geen mogelijkheid te doen zonder prikken of lopen.

Al met al was het prima, maar geef ik toch de voorkeur aan Snowworld Zoetermeer. Als je je naar Bottrop gaat, kijk dan even op Groupon ed, dat is heel vaak korting. Ik had bijv de small inclusive (all-in,zonder materiaal), voor € 20,-.

Skiër4 tot 6 jaar ervaring
Ütia Punta Trieste
26 maart 2018 · 21:57

Heerlijk eten! Ik heb hier de lekkerste lunch van de vakantie gehad denk ik. Dat waren de hieronder ook al aangeraden spareribs. Die waren mals, goed gemarineerd en met lekkere friet! Het is misschien wat vreemd, spareribs in Italië maar ze waren echt goddelijk. Mijn vriendin was ook enthousiast over de pasta.

Op vrijdag is hier wat live muziek en het heeft een beetje een apart sfeertje (maar wel prettig).

Malga Saraghes
26 maart 2018 · 21:53

Ook wij zijn hier met slecht weer beland en het was overvol. Het was voor ons een koffie stop (maar met een strudel, het was tenslotte slecht weer). Dat was allemaal prima, maar de bediening was wel erg traag, maar goed, het was druk.

Deze tent is voor de lunch echt megapopulair, dat moet je echt reserveren denk ik.

Las Vegas Lodge
26 maart 2018 · 21:51

Druk, groot, maar prima bediening die je aan een plaatsje helpt. Mooie moderne inrichting en een mooi terras. Ik heb hier een keer gelunched en had een heerlijke pasta. Genoeg keus, niet heel goedkoop maar prima prijs/kwaliteit verhouding.

Seiser Alm (Alpe di Siusi)
15 maart 2018 · 11:27

In de week na de vakanties hebben we een dagje Seiseralm gedaan tijdens onze Dolomieten vakantie. Helaas viel het weer behoorlijk tegen, waardoor we maar voor een klein deel de schoonheid van de Seiseralm hebben kunnen zien.

We hebben de auto in Ortisei geparkeerd, waar de parkeergarage direct onder het dalstation zit en duidelijk is aangegeven. Kostte bijna niets (€ 0,50 per uur) en het is fijn dat je dus bijna niet hoeft te slepen. De Seiseralm wordt omschreven als beginnersparadijs, maar ik denk dat je dan beter via Seis omhoog kan dan via Ortisei. Je hebt een klein (vlak) pad nodig om van de gondel het gebied in te komen, maar ik zag diverse mensen met de stoeltjeslift naar beneden gaan, blijkbaar is dat voor de eerste dagen ook wel een optie. Ook om verder het gebied in te komen moet je wel iets lastigere pistes dan de beginnersweide af, maar als je geen verse sneeuw hebt, is dat vast prima te doen.

Naarmate je dan wat meer richting het centrale gedeelte komt, wordt het ook echt makkelijker. De rode pistes zijn echt niet moeilijk en zouden echt overal gewoon blauw zijn. Rondom Compatsch vertrekken veel liften en doet het erg gezellig aan. Naast skiërs zie je veel wandelaars en langlaufers, die op paden rondom de pistes lekker bezig zijn. Ook hier mooie, brede pistes. Voor ons is een dagje erg leuk, maar zeker bij mooi weer heb je het gebied in een goede dag wel grotendeels rondgeskied, maar doordat het compact is én er veel andere activiteiten mogelijk zijn, is het wel echt een typisch gebied voor familievakanties.

Nog even over de piste kleuren, het klopt wel dat blauw makkelijker is dan rood, maar ik denk dat iedereen die in een ander gebied al het blauw af kan, hier ook (bijna) al het rood kan. Steil wordt het eigenlijk nooit, het blijft altijd breed en ik denk dat de pistes vrij lang goed blijven (wij hadden veel verse sneeuw, waardoor de pistes snel vol bulten lagen). Echt heel rustig vond ik het niet, maar nergens waren vervelende wachttijden. Er zijn nog wel een aantal oudere 2 persoons liften, maar volgens mij zijn alle knelpunten prima voorzien van snellere liften.

Wij hebben de hoogste toppen niet gedaan ivm het uitzicht (of het gebrek daaraan), maar ik denk dat dat enorm de moeite waard is. Als het enigszins binnen onze plannen past, komen wij zeker nog een keer terug.

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
SnowiseSports Twente
13 maart 2018 · 20:10

Jaren geleden (toen ik nog in Twente woonde en net 1 week skiën achter de rug had) heb ik les gehad van (meestal) Marleen. De lessen zijn ontzettend gestructureerd, ze houden veel bij en bouwen het stapsgewijs goed op. Wel viel ons, in vergelijk met recentere ervaringen met andere rolbanen, op dat het wel heel methodisch gaat, waardoor mensen die veel denken misschien soms met een wat te vol hoofd skiën, maar dat is heel persoonlijk. Marleen is echt een goede lerares, wij hebben ook echt beter leren skiën daar.

De hal is modern, in een mooie schuur. Parkeren is geen probleem, even aan de bar zitten is gezellig en de baan was prima. Meestal met 3, prima schoenen en materiaal (in 2014) en een informatieve website. Geen maximale beoordeling omdat wij Delphindoorski net wat fijner vinden, maar voor de Tukkers onder ons is dit echt een prima rolbaan!

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Delphindoorski Ermelo
13 maart 2018 · 20:07

Wij hebben hier dit jaar nog een paar lessen gehad voor we op wintersport gaan en zijn zeer tevreden over deze baan. Cas en Inez zijn superaardig, ze hebben 2 mooie banen en hebben hele ruime openingstijden. Ik heb het idee dat hier relatief veel gevorderden komen (maar ook genoeg echte beginners), maar Cas heeft voor iedereen nog wel wat om aan te werken 😃.

In principe sta je met 3 op de baan, wat prima past en kan. De ski’s zijn prima, schoenen geen ervaring mee (we hebben onze eigen schoenen). Je kunt je auto altijd kwijt, de bar is prima bevoorraad en het geheel is gewoon prima voor elkaar. Dikke kans dat wij hier volgend seizoen weer terug komen!

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Alta Badia
11 maart 2018 · 15:22

Wij zijn in maart 2018 een week in Alta Badia geweest en het is ons heel goed bevallen! We hadden een fijn appartement (Ciasa de Lenz) in San Cassiano en namen elke dag de skibus naar de lift vanuit San Cassiano het gebied in. Alta Badia is prima geschikt voor mensen die niet per se de moeilijkste afdalingen hoeven te doen, op de piste kaart is voornamelijk blauw te vinden en je kunt overal wel komen zonder een rode piste te nemen. De liften zijn over het algemeen modern en waar nodig koppelbaar, zodat wachtrijen in onze (niet vakantie) week wel meevielen.

Het was echter niet zo rustig als we gewend zijn (in Obergurgl en Cervinia bijvoorbeeld). Zeker de liften naar de Sella Ronda (of van de Sella Ronda) hadden eigenlijk altijd wel wat wachtrijen. Niets schokkends (max 5 minuten, meestal veel minder), maar zeker niet uitgestorven. Dat merkte je ook op de verbindingspistes (zoals onderaan bij Pralongia II) aan het einde van de dag, dat werden buckelvelden, maar dat waren kleine stukjes, die meestal wel te vermijden zijn. In uithoeken (zoals bij Santa Croce) kun je direct de lift in.

De pistes zijn over het algemeen lekker breed, landschappelijk fantastisch en van wisselende lengte. De dalafdalingen zijn natuurlijk lekker lang (en blijven heel lang goed), maar ook de pistes bij Santa Croce en rondom Pralongia hebben lekker wat lengte. Het gebied leent zich bij uitstek voor tochten, naast de bekende Sella Ronda, Lagazoui, Santa Croce en richting de Marmolada, kun je ook heel leuk een ronde door het gebied skiën. Je moet soms wat op de tijd letten, je hebt bijna altijd liften nodig om terug te kunnen, maar in onze ervaring kun je met 5 minuutjes te laat nog wel wegkomen bij het overigens overal vriendelijke liftpersoneel.

Wat verder nog opvalt is dat ondanks het vele blauw, daar best hier en daar een iets lastiger stukje tussen zit. Ons vergelijk is met name Cervinia en Obergurgl, maar wat daar als rood op de kaart staat, kan in Alta Badia best voor blauw door. Meestal wat kortere stukken, maar met bijvoorbeeld 1 weekje ski ervaring zul je waarschijnlijk nog niet elke blauwe piste aankunnen, waar dat in bijvoorbeeld Cervinia zeker wel het geval is. De rode pistes zijn ook echt rood, maar wel erg mooi en ze blijven wonderbaarlijk lang goed. De bewegwijzering vonden wij juist wel goed en duidelijk. Ook is er geen piste die niet voorzien van een mooie hut, met lekker eten en een mooi terras!

<b>Pluspunten</b>

 • Wij vonden de bewegwijzering juist wel goed
 • Veel afwisseling in de pistes, goede preparatie
 • Enorm veel goede hutten
 • Vriendelijk liftpersoneel
 • Perfect startpunten voor vele tochten (binnen en buiten het Alta Badia gebied)!
 • Bij slecht weer zijn er altijd wel pistes met goed zicht te vinden!

<b>Verbeterpunten</b>

 • Ik denk dat ze er goed aan zouden doen om sommige lastige blauwe pistes op de pistekaart toch rood te maken
 • Je zit relatief veel in de lift, maar dat heeft de natuur nou eenmaal bepaalt, daar kan het gebied verder niets aan doen, maar als je dat niet wilt, zit je hier minder goed
 • Sommige plekken zijn wel wat drukker (al werd dat nooit echt een probleem)

Al met al zouden wij zeker teruggaan (in ieder geval naar de Dolomieten, wellicht ook naar Alta Badia).

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Skiliftkarussell Winterberg
11 december 2017 · 10:17

Begin december 2017 op een zondag weer eens naar Winterberg gegaan. De omstandigheden waren bar (maar dat ligt natuurlijk niet aan Winterberg), maar de sneeuw was goed en alles wat open kon, dat was ook open. Dat vind ik echt een pluspunt. Overdag wel veel kanonnen aan, maar ook dat begrijp ik wel. Ik heb al veel gezegd in vorige reviews, maar dit was voor het eerst dat ik in het weekend was (ook al is het nog ver voor het hoogseizoen) en het volgende viel me op:

 • Relatief druk, ondanks dat het het eerste weekend was dat ze open waren én dat het slecht weer was. Drukte merk je in de liften niet eens zo erg, maar op de piste wel wat meer. Het was prima te doen, maar drukker zou van mij niet hoeven. Ik ben overigens verwend qua drukte, ik ga altijd buiten het seizoen en zoek dan nog rustige gebieden uit
 • Niet alle horeca was open en de horeca die open was, was (mede door het slechte weer) stampvol. We wilden sowieso niet of heel laat lunchen, daarmee ondervang je dat, maar even snel een kop koffie drinken was er niet echt bij
 • Zelfs in dit voorseizoen echt veel prutsers. Dat je niet kan skiën is niet erg, maar neem dan les (en niet van je vriend(in)), in Winterberg zie je toch relatief veel mensen die er geen reet van kunnen die toch op rode pistes zijn (en niet alleen Nederlanders, ook net zo goed Duitsers). Ook veel beginnende snowboarders die vlak bij de lift op de grond zitten. Niet iets wat de dag verpest, maar wel opvallend
 • Ski’s voor mijn vriendin gehuurd bij Schneewitchen. Prima materiaal, nieuwe ski’s, heel professioneel
 • Echt verrassend goede pistes, ondanks dat het pas begin december is en het de hele dag door sneeuwde, was het qua pistes heerlijk skiën!
Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Pila
18 maart 2017 · 16:52

Wat een topbestemming! Alles klopt…

Het gebied zit heerlijk in elkaar, lekker compact, maar ook veel afwisseling en meer dan voldoende horeca. De bereikbaarheid is top, er is veel parkeerruimte en je bent binnen 10m op de snelweg (vanuit Aosta). Pila zelf is een klein hoteldorp, ik denk dat ik zelf liever in Aosta zou verblijven.

Wij waren hier 2 dagen omdat ons ‘eigen’ gebied, Breuil Cervinia, teveel last van wind had. Door een aantal mensen van het forum waren we al wat enthousiaster geworden en dat was volkomen terecht! Leuke afdalingen, lang of kort, moeilijk of makkelijk, het is hier allemaal. De meeste pistes zijn lekker breed, de preparatie is top, de wind is hier geen issue dus een prima backup voor een dagje vanuit Cervinia.

Wij waren er doordeweeks, op 2 hele mooie dagen waarvan 1 vrijdag (en toen was in Cervinia alles dicht). Toch was het niet druk. Op de parkeerplaats wel (maar wij waren er relatief laat, rond 10 uur), maar in de buurt was plek zat (bij het winkelcentrum) en in de liften merkten we niets van de drukte. Hooguit 5 minuutjes bij trage liften, maar de pistes hadden we praktisch voor ons alleen, zeker op donderdag in de middag.

De horeca was goed, veel aanwezig, erg lekker en heel betaalbaar. Koffie en thee is hier 2,50, in Cervinia 5,00. Ook het eten was wat betaalbaarder. Iedereen sprak goed Engels (maar ik denk dat hier ook veel Engelsen zijn). Ik kan me wel voorstellen dat het in het weekend met mooi weer wel erg druk kan worden.

Pila is een offpiste paradijs, maar wij zijn niet offpiste geweest (we zijn ook maar gemiddelde skiërs). Op dinsdag had het nog gedumpt, maar op donderdag konden wij al geen sneeuw meer zien (vanaf de piste/lift) waar nog niet heel veel sporen inzaten. Ook tussen de bomen was het al helemaal verbuckelt. Ik denk dat je voor offpiste er vroeg bij moet zijn (of moet weten waar je moet zijn).

Al met al een topbestemming, voor een paar dagen. Voor een week is het mij iets te klein. Voor echte beginners is er denk ik wat weinig blauw. Piste 15 is lang, maar doordat het een soort hoofdweg is, issie wat drukker en dus wat sneller kapotgeskied en piste 5 is voor echte beginners (eerste paar dagen) echt wat te steil. Maar heb je 2 of 3 weekjes ervaring, dan kun je hier echt heerlijk skiën en ben je echt gevorderd, dan zijn de zwarte pistes volgens mij lekker uitdagend.

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Skiliftkarussell Winterberg
16 februari 2017 · 08:13

Ik ben afgelopen januari weer op een doordeweekse dag naar Winterberg geweest. Het had veel gesneeuwd en het hele Sauerland lag er heel mooi bij. Ik was met een beginner (die les nam) en moest dus parkeren op P1. Dat was al wat druk en de skiverhuur was ook wat chaotisch, maar wel vlot.

Het was een mooie woensdag, de zon kwam er wat door, de sneeuw was redelijk vers en het winterse plaatje was door de besneeuwde bomen fenomenaal. Een topdag dus. Dat kon je ook merken, ik vond het in vergelijking met eerdere dagjes een stuk drukker. Ik skiede een groot deel alleen, dus kon in de praktijk overal wel een leeg stoeltje meepakken, waardoor voor mij de wachttijd dus wel meeviel.

Er waren uiteraard veel Nederlands, veel beginners en relatief veel snowboarders. Ik had me daar op ingesteld en had er verder ook geen last van, maar het stereotype wordt hier heerlijk bevestigd. In de ochtend heb ik de Nordhang bezocht. Heerlijke rustige piste, fijne sneeuw en een top uitzicht. Ik heb me daar prima vermaakt. Vervolgens naar de Kappe. Daar was het wat drukker en de Schneewitchen (op de weg er naar toe) was al redelijk kapotgeskied. Erg druk ook.

De Kappe is inmiddels prima aangesloten! Het was er wat druk, de rode piste was heel goed te doen en de zwarte was nogal hard. Dat zorgde ervoor dat het daar niet heel druk op was. Hele fijne piste. Niet heel moeilijk maar wel de uitdagendste nu Winterberg denk ik. Je staat ook zo weer boven.

Na de lunch de rest van het gebied nog even ingegaan. Het was druk, de pistes waren kapot dus overal stonden wat angstige mensen naar beneden te kijken. Er waren wel uitzonderingen: bij de Quickjet bleef het goed te doen en ook bij de Surenberg kon je prima skien. De afdaling is leuk, relatief lang voor Winterberg en je staat snel weer boven.

Al met al een prima dag. Wel wat drukker dan verwacht, maar goed, de condities waren top. De pistes waren snel kapot, maar als je een beetje kan skien nog steeds te doen en er waren ook genoeg plekken te vinden waar je minder drukte en dus betere pistes had. De tips zijn wat mij betreft echt Surenberg en Nordhang. Ik zou de dag beginnen op de Kappe, voor het daar druk wordt. Door de drukte en de soms nog steeds bruine plekken zou ik twijfelen over eigen skies (als je die hebt). Het nadeel is dat het verhuurmateriaal ook niet echt top is, maar goed.

Voor een dagje, betaalbaar, skien is en blijft Winterberg top.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
SnowWorld Zoetermeer
13 februari 2017 · 22:12

Ik heb als onderdeel van de ski experience (in een dag beter leren skien) Snow World bezocht. Ik heb denk ik zo’n vier en een halfuur uur geskiet.

Eerst het skien: piste 1 en 2 zijn kort, met langzame liften. Prima om je eerste bochten te maken denk ik. Ik was er op een vrijdag en toen was in de middag piste 1 erg druk met een schoolklas die leerden snowboarden. Piste 2 heeft funpark elementen. De sneeuw was in ieder geval 's ochtends en vlak na de lunch prima. Verder ben ik daar niet geweest.

Dan baan 3. Lekker lang, redelijk steil. Hele fijne piste om te trainen. In de ochtend was de sneeuw goed. In de middag veel slechter, veel bulten en een afgeschraapt midden. Voor mij prima, daar wilde ik juist op trainen. Het was slechter, maar nog steeds wel te doen. De drukte viel mee, iedereen was redelijk oplettend en had wat geduld, dat viel heel positief op. De liften waren prima. Geen tot heel weinig ijzige plekken gezien.

Wat enorm helpt, is dat piste 3 echt apart is en dat er heel duidelijk staat dat het voor gevorderde skiërs is. Ik heb 1 of 2 malloten gezien, maar die zijn snel weer weg, daar is de piste gewoon iets te lastig voor. Al met al is dat heel relatief (als je de ploeg achter je hebt gelaten kan je deze piste prima, zeker weten), maar er is toch een soort van selectie.

Snowworld heeft het verder prima voor elkaar. Aardig personeel, efficiënte skiverhuur, goede winkel inpandig, ruime gratis parkeermogelijkheid, voor zover ik kan zien prima leraren, prima horeca, niets op aan te merken.

Het is net iets te ver weg voor mij, maar ik sluit niet uit dat ik nog een keer 2 uurtjes ga, zeker als ik materiaal wil testen.

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Willy Bar
31 maart 2016 · 11:04

Niet echt gegeten, maar wel een paar biertjes gedronken. Goede service, lekker gratis wat chips erbij, zeer betaalbare drankjes, mooie plek om in de zon even wat te drinken voor je naar beneden gaat!

Met partner
Lo Baracon Dou Téne
18 maart 2016 · 12:41

Mooi, kleinschalig restaurantje met uitstekende lasagna. Druk met pistedienst medewerkers rond lunchtijd, en meestal zegt dat iets over de kwaliteit. In dit geval is dat ook echt zo! Leuke tent, lekker eten, prima lunchstop tijdens de Ventina afdaling (maar ook prima te bereiken via de andere liften).

Met partner
La Motta
18 maart 2016 · 12:39

Prima lunchplek. Beneden simpele (maar lekkere broodjes), boven heerlijk eten op het terras, met een goede kaart met afwisselend vlees en pasta. Erg druk rond lunchtijd, maar als je bij de koffie 's ochtends een plekje reserveert, is dat geen probleem ?. Doen dus!

Enige nadeel: 1 toilet. Dus enorme rijen na het eten. Mijn tip: ski gewoon even naar beneden en ga bij de gondel of beneden (buiten) bij Roisette.

Met partner
Tuktu
18 maart 2016 · 12:36

Dit jaar er weer geweest en het lijkt meer een wat simpelere hut te zijn geworden, zonder strakke bediening. Ze serveren nu ook pizza’s, die best goed waren en lekker groot, maar wel wat vettig. Hele fijne plek om ook nog een drankje aan 't einde van de dag te doen.

Met partner
Breuil-Cervinia
24 maart 2015 · 11:17

Halverwege maart heb ik hier een fantastische wintersportvakantie gehad! Aangezien ik niet een enorm goede skiër ben hebben wij ons beperkt tot het Italiaanse gedeelte, over Zermatt kan ik dus niets zeggen.

Allereerst het skigebied zelf: met relatief weinig liften kun je enorme afstanden skiën! De afdalingen zijn erg lang en dat maakt dat je relatief weinig in de lift zit. De pistes zijn niet moeilijk, de rode kennen soms best wel lastigere stukken, maar nooit erg lang of bijvoorbeeld smal. Over het algemeen zijn de pistes erg breed en supergoed gemarkeerd. Als gemiddelde skiër kun je dus overal prima beneden komen! Over het algemeen was het tijdens onze vakantie erg rustig, meestal 2 of 3 stoeltjes wachten en alleen rond 10 uur bij sommige liften iets langere wachttijden (mn Pancheron), maar niets schokkends. De pistes zijn lekker rustig. In Valtournenche is het zo mogelijk nog een stuk rustiger! Wij zijn 1 dag die kant opgeweest (de verbinding gaat over rode pistes, maar is niet heel moeilijk) en vonden dat gedeelte erg leuk. Slechts 3 liften ontsluiten een aantal leuke rode en blauwe pistes en doordat het zo rustig is, blijft de sneeuw erg lang goed.

Qua horeca kan niets tippen aan Italië. Het eten is erg goed, de pasta’s zitten goed in elkaar en de bediening is uitstekend. Er is erg veel keus tegen een redelijke prijs (die niet veel lager is dan in Oostenrijk in Breuil Cervinia). De populaire tenten (Chalet Etoile) kennen overigens vanaf ca 13:30 wel wachtrijen als je niet gereserveerd hebt. Overal word je, als je echt gaat lunchen, naar een tafeltje gebracht. Tafeltjes bezet houden is er dus niet bij. Koffie en dergelijke is erg betaalbaar, een colaatje kost je zo’n 3 of 4 euro en een bord pasta tussen de 10 en 15 euro. In Valtournenche is dit alles goedkoper.

Apresski is er niet, niet in de zin van dansen op de tafels. Wel zijn er veel terrassen met wat muziek en veel zon om heerlijk wat te drinken en gaat het beneden ook als de zon achter de bergen is nog wel even door.

Verder viel het ons op dat je minder last had van hele goede skiërs. In Oostenrijk schrokken we nog wel eens van mensen die keihard van een blauwe pisten gingen en daarbij erg dicht langs mensen heen skieden. Misschien komt het ook doordat we steeds beter skiën, maar het leek allemaal net iets socialer.

Breuil Cervinia wordt vooral door Italianen zelf bezocht, aangevuld met Engelsen en een paar verdwaalde Nederlanders. Duitsers zijn er heel weinig. Skihuur is prima en ook erg betaalbaar, net als skiles (geen gebruik van gemaakt).

Zijn er dan geen nadelen? Jawel: het is een behoorlijk stuk rijden, waarbij het vanaf het moment dat je de snelweg in Zwitserland verlaat veel klimmen en dalen is (op een klein stukje Autostrada na). Voordeel is daarbij wel dat je in Duitsland een wat rustiger stuk snelweg hebt.

Al met al een bestemming waar wij direct naar terug zouden keren. Dit is het paradijs van gemiddelde skiërs (en beginners kunnen zich denk ik ook wel heel goed vermaken op de makkelijkere blauwe pistes bij Plan Maison). Ben je wat meer gevorderd, dan heb je misschien niet genoeg aan de 2 of 3 zwarte pistes hier.

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Chalet Etoile
13 maart 2015 · 19:30

Populairste tent van Breuil Cervinia en met reden. Zeer goed eten, tussen de pistes en prima bediening. Wel erg druk, ook in het laagseizoen. Wij waren er vroeg, maar als je rond 13 uur komt en je had niet gereserveerd, dan stond je zo een half uur te wachten!

Met partner
Tuktu
13 maart 2015 · 19:28

Heerlijk gegeten, vriendelijke bediening, dekentjes over de stoelen en een fantastisch uitzicht. Ik heb de prijs op gemiddeld gezet, maar dat is vergelijkbaar met de Oostenrijkse prijzen. Ik denk dat het op veel plekken goedkoper kan in Italië, maar Breuil Cervinia is niet spotgoedkoop (ook niet duur en absoluut met een goede prijskwaliteit verhouding!).

Met partner
Rocce Nere
13 maart 2015 · 19:26

Heb er alleen wat gedronken en dat was prima. Eten is een soort snackbar, wat er op zich prima uitzag.

Met partner
La Roisette
13 maart 2015 · 19:24

Stuk goedkoper dan in Breuil Cervinia, maar de gerechten zijn ook niet van dat niveau. Wel prima eten en goed betaalbaar!

Met partner
Skiliftkarussell Winterberg
11 januari 2015 · 12:02

Op een korte afstand van Nederland vind je in Winterberg toch echt wel een volwaardig skigebied. De kilometers waar ze mee adverteren lijken me wat hoog, maar goed, dat geldt voor meer skigebieden. Ik ben er op een doordeweekse dag geweest, dit is wat me opviel:

Positief:

 • Superrustig, we hebben nergens hoeven wachten
 • Moderne stoeltjesliften
 • Redelijk groot aanbod rode pistes (niet heel lastig, maar ook echt geen blauw)
 • Goed prijsniveau, zowel voor skipas als horeca als skiverhuur
 • Goed geprepareerd en besneeuwd (over 't algemeen)

Negatief:

 • Wel wat korte pistes (maar dat weet je eigenlijk al wel)
 • Blauw is soms echt heel vlak (wel geschikt voor beginners)
 • Op de steilere pistes soms wel wat bruine vlekken (maar goed, dat weet je eigenlijk ook)

Als beginner is dit erg leuk denk ik, ik als gemiddelde skiër vond het in ieder geval leuk. Als je gaat voor zwart dan moet je hier niet zijn. De enige echte zwarte piste kwam ik prima af terwijl ik in de Alpen zwart over 't algemeen ontloop.

Op drukke dagen/weekenden zou ik hier niet heen gaan. Je kon bij de liften merken dat ze soms lange rijen hebben en dan zijn de afdalingen echt veel te kort. Op een rustige (doordeweekse) dag kun je heerlijk een dagje skiën. Ook dan zie je overigens wel veel hele slechte skiërs waar je liever niet te dicht bij wil zijn.

De Poppenberg is mijn favoriet, met name de pistes bij de Quickjet. Op de Bremberg is het eerste stuk van de rode piste minder, maar daarna is dat een hele mooie piste. Herloh is ok, maar denk ik vaak wat drukker, de Surenberg heeft maar 1 lift (los van de Landal sleper), maar wel een mooie piste en de Kappe/Kahler Asten ben ik niet geweest ivm het weer.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Schirmbar Edelweiss
2 november 2014 · 09:31

Leuke schirmbar, vriendelijke bediening. Geen hoempapa, maar wel een gezellig muziekje en een heerlijk zonnetje!

Met partner
Festkoglhütte
2 november 2014 · 09:30

Supermooie locatie, boven op de Festkogel. Het is een selfservicerestaurant, maar je eten wordt vers bereid en is erg lekker. De prijzen zijn ok, niet spotgoedkoop, maar dat vind je sowieso niet in Obergurgl. Aanrader, ook voor 's ochtends een kopje koffie! Mooi terras, maar ook binnen kun je prima zitten.

Met partner
Nederhütte
2 november 2014 · 09:28

Prima berghut, bediening aan tafel die vriendelijk is! Zeer attent en lekker eten. Wel wat vol, maar goed, de locatie is ook echt top, geen lastige pistes en lekker buiten in de zon zitten.

Er is een paar keer week livemuziek, maar hoe het dan is, weet ik niet, maar het zag er in ieder geval gezellig uit!

Met partner
Obergurgl - Hochgurgl
16 maart 2014 · 11:25

We zijn net een week in Obergurgl geweest en het is ons goed bevallen! Zoals overal al te lezen is; goedkoop is het hier niet, maar je krijgt er een hoop voor terug.

Overal in het skigebied zie je dat kwaliteit belangrijk is. In de restaurants, de liften maar ook gewoon bij de skipas kassa: iedereen is vriendelijk en de geleverde kwaliteit is prima. Ook in de hutjes op de pistes kun je echt goed eten. Reken op een lunch voor 2 personen met 1 drankje op zo’n € 30,-.

Het skigebied bij Obergurgl is eigenlijk in 2-en te delen. Het stuk van de Hohe Mut Bahn, met vooral blauwe en rode pistes (redelijk uitdagend, maar niet extreem moeilijk) en het gedeelte op de Festkogel, waar het veel breder is, en ook een stukje makkelijker. Wij hadden een week met veel zon, waardoor het pad tussen de 2 gebieden best wel pittig werd door alle zachte sneeuw.

Om naar Hochgurgl te gaan moet je een klein stukje rood af skiën, maar dat is wel superbreed en dus eigenlijk voor iedereen goed te doen. Hochgurgl lijkt wat vlakker en kent wat meer blauw, maar is een erg leuk gedeelte om ook te skiën.

Wat ons verder nog opviel? Ondanks de hogere temperaturen weinig papsneeuw,superrustig bij de liften en over het algemeen ook op de pistes, lekker en goed eten op de pistes en een redelijk hoog niveau van skiërs in het gebied. De beginners die er waren, waren absoluut niet van die gevaarlijke kamikazepiloten.

Wij zijn gemiddelde skiërs, voor ons was dit dus een perfect gebied, maar als je echt veel kilometers maakt, dan is het misschien wat aan de kleine kant. Uitdaging is er waarschijnlijk wel genoeg, zeker met al het off-piste terrein dat er aanwezig is. Ook zijn er een paar zeer uitdagende pistes (bijvoorbeeld de buckelpiste vanaf de Hohe Mut).

Al met al; supermooi gebied, maar je hebt wel een redelijke gevulde portomonee nodig (met name voor de hotels, maar ook skiles en -huur is wel wat duurder). Die extra euro’s zie je terug in de kwaliteit. Ik denk overigens dat Obergurgl met veel sneeuwval moeilijk te bereiken is, dus sneeuwkettingen zijn echt een must.

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring