ThomJ

431 weken lid

Niveau

Skiën
Gevorderd
Snowboarden
Gevorderd

Favorieten

Favoriete land
Oostenrijk

Bestemmingen

Laatste forum activiteit afgelopen 2 jaar

OnderwerpGereageerd opReacties
Leuk ski gebied met veel blauw Gerlos?
Laatste activiteit: 14-04-21 · 14:08
10:279
Skiën Zwitserland
Laatste activiteit: 12-04-21 · 12:54
12-04-21 · 12:54328
Skien met Pasen
Laatste activiteit: 29-03-21 · 18:39
29-03-21 · 17:447
Te redden?
Laatste activiteit: 29-03-21 · 15:20
29-03-21 · 13:225
Verbinding Nauders / Schoneben
Laatste activiteit: 23-03-21 · 16:14
20-03-21 · 21:389
Reizen door Frankrijk
Laatste activiteit: 18-03-21 · 22:02
18-03-21 · 21:5610
skiën paasvakantie
Laatste activiteit: 15-03-21 · 11:06
13-03-21 · 00:0610
Opening 15 maart Val Gardena
Laatste activiteit: 03-03-21 · 17:28
01-03-21 · 18:0410
Wanneer zijn skies versleten?
Laatste activiteit: 01-03-21 · 20:01
01-03-21 · 11:5618
Welke webcam is dit? (Deel 2)
Laatste activiteit: 13-04-21 · 23:18
27-02-21 · 08:50843

Laatste reviews

Skischaukel Dorfgastein Großarltal
22 maart 2020 · 22:01

Dorgastein-Grossarl is een heerlijk gebied om ontspannen in de sneeuw te genieten. Het is met name geschikt voor beginners en gezelschappen met verschillende niveaus. Het heeft een mooie grootte tussen klein en massaal in en tevens een erg efficiënte liftinfrastructuur. Er hangt een authentieke sfeer en de mensen zijn er erg vriendelijk. Het gebied heeft mij verrast en er waren met name aan de Dorfgastein kant een aantal pistes die ik maar kon blijven doen. Ik raad het gebied aan voor ontspannen vakantievierders en natuurlijk voor families.

Voordelen:
-Slimme opzet liften (je kunt snel van 1 kant naar de andere en weer terug. Hier heb je slechts 1 of 2 lange liften voor nodig)
-Veel varianten met verschillende niveaus bij dezelfde liften (met verschillende niveaus wintersporters kan iedereen zo toch aan zijn trekken komen)
-Zeer goede beginnerspistes in Dorfgastein en helemaal boven bij Grossarl
-Gezellige hutten met bediening en een iets lager prijsniveau dan de grotere massagebieden
-Overal snelle liften
-Rustig in drukte voorjaarsvakantieweek (vrijdag en zaterdag van deze week geskied en het was alleen bij sommige liften een paar minuten wachten, pistes waren niet overbevolkt en werden na 3 uur ook snel leeg)

Nadelen:
-Weinig echt zwarte pistes (D9 is een buckelpiste en dus alleen voor de buckelliefhebbers een genot)
-Dalafdaling naar Grossarl heeft een blauwe variant, maar het laatste stuk is wel wat pittiger (een lichtgevorderde vriend van me had hier duidelijk meer moeite dan op de nadere baluwe pistes)

Tips:
-De zwarte D9 en skiroute D13 voor de buckelliefhebber
-De blauwe 3 voor de wintersporter die vertrouwen wil opbouwen.
-Piste 10 voor de afwisseling (deze piste is boven wat smaller)
-Pistes D2, D1a, D10 en D4 hebben een heerlijke lengte om in één keer aan te zetten van boven naar beneden en zo rap wat afdalingen achter elkaar te doen.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
6 februari 2020 · 10:24

Skiwelt is een erg goed en modern skigebied, met name goed voor lichtgevorderden en beginners.

Voordelen:
-Goed en snel heen en weer te toeren tussen de dorpen. (Westendorf naar Going en terug goed mogelijk)
-Veel pistes die geschikt zijn voor cruisen en een aantal ook voor carven. (het wordt nooit heel stijl)
-Divers karakter. (Going, Itter en Hopfgarten voelen best kleinschalig aan, hebben oudere liften en de gezelligere hutten. Het midden van het gebied heeft hypermoderne liften en de welbekende grote self-service restaurants)
-Pistes lang open. (Vanaf eind januari zijn de pistes dagelijks van 8:30 tot 16:30 en sommige liften zelfs tot 17:00 geopend)

Nadelen:
-Beperkte lengte afdalingen. Niet veel goed lange afdalingen. De dalafdalingen hebben vaak het typische zigzagkarakter. Mooie brede lange afdalingen missen.
-Ook eind januari is het op de kortere afdalingen boven tussen Ellmau, Scheffau, Brixen en Söll best druk.
-Weinig zwarte afdalingen. (zwarte stukken zijn niet altijd echt zwart en vaak ook erg kort)
-Een paar vlakke stukken. (Südhang-Aualm en Eiberg naar Almbahn. Ook de piste van Kälbersalvenbahn naar Siller-Keat is op snowboard geen leuke piste)
-Salvenbahn 2 vanuit Hopfgarten vanuit Hopfgarten sluit erg snel. (Toen er wind was voorspeld voor de middag was deze lift gedurende de windstille ochtend dicht. Ook na een sneeuwstorm gingen de andere liften weer open maar bleef deze gesloten)

Tips:
-Kies één van de uithoeken. (Het stuk boven de dalafdalingen tussen Brixen, Ellmau, Scheffau en Söll is waar de massa zich bevindt)
-De rode pistes vanaf de Fleidingbahn bij Westendorf richting Ki-West zijn erg mooi.
-Rode piste 100 vanaf de Astberg in Going
-Pistes parallel aan de Siller-Keat en Filzbodenbahn. (Achterkant hohe Salve)
-Nachtskilauf. (Een aantal mooie afdalingen die verlicht zijn. Incl de blauwe dalafdaling is eigenlijk zowat het hele gebied van Söll geopend)
-Houdt er rekening mee dat je de auto nodig hebt om naar de andere dorpen te gaan. Er is alleen een postbus tussen de verschillende deelgebieden.
-De Hausberlift (tweezitter met kap) aan het eind van je skidag. (Heerlijk rust momentje tussen de bomen)

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Obergurgl - Hochgurgl
29 maart 2019 · 19:04

Hochgurgl-Obergurgl was voor mij een erg leuke ervaring, met als uitzondering de verbindingsgondel. Dat kreng doet er bijna precies over, dus 30 heen en weer.

Hochgurgl kenmerkt zich door brede carvebanen, Obergurgl heeft op het stuk boven de Festkogelbahn ook wat van dit soort stukken maar heeft meer slingerende, smallere paden die glooiend naar beneden gaan. De piste 1 en skiroute(?) 1a deden me denken aan de rode pistes tussen de Stockhorn en Gornergrat in Zermatt. Mijn ervaring was dat de skiroutes boven obergurgl geprepareerd zijn en daardoor eerder gewoon extra pistes. De zwarte 28 en varianten van de 22 bevielen me naast de rode 1 ook erg goed. Daarnaast blijven zo'n beetje alle pistes, op het laatste stuk van de rode 33 na, tot eind maart erg goed.

Het hoogteverschil is niet idioot groot, maar ook niet storend weinig. Daarnaast schat ik obv mijn GPS dat het gebied eerder 90 a 100 km telt ipv 110. Het kan veel kleiner aanvoelen omdat heel veel pistes parallel dicht bij elkaar lopen en daardoor veel op elkaar lijken.

Voor de sfeer moet je duidelijk in Obergurgl zijn, Hochgurgl is volledig een hoteldorp en onderaan de Hochgurglbahn is een apres ski bar die niet bepaald in de buurt komt van het zustergebied Sölden.

Een skibare verbinding tussen de gebieden had het voor mij echt af gemaakt. Nu zou ik zeggen dat het voor een dag of 3/4 leuk is. De combinatie Sölden en Hochgurgl-Obergurgl is echt een aanrader. Vanaf het Gaislachkogl talstation sta je binnen 15 minuten bij de Hochgurglbahn. Je ziet en hoort ook veel mensen die in Sölden op vakantie zijn en omdat het in de skipas inbegrepen is een paar dagen Hochgurgl-Obergurgl doen.

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
La Forêt Blanche
29 maart 2019 · 18:49

Geskied en gesnowboard in Vars en Risoul. De pistes bij Risoul gaan na een tijdje wat vervelen, maar daar compenseert Vars weer voor. Vooral de pistes tussen Vars Les Claux en Vars Sainte Marie waren leuk om vaker te doen, netals de pistes van Mayt naar Vars Sainte Marie. Ook de pistes helemaal rechts bij de 2 sleepliften van L'Homme de Pierre waren genieten. Het is hier heerlijk rustig en de sfeer brengt je terug de tijd in.

Minpunt waren het gebrek aan echt uitdagende pistes en de trage, lange Mayt en Crevoux liften boven Vars die belangrijk zijn voor de verbinding naar Risoul. Beginners zullen het hier goed naar hun zin hebben, omdat je overal goed kan komen. Echte kilometervreters die zich graag flink inspannen raken na 1 week wel uitgekeken. veel variatie in tochten vond ik ook niet echt mogelijk. Voor mij was het een leuke week, maar ik zou niet snel voor een 2e keer teruggaan.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Willingen - Ettelsberg
29 maart 2019 · 18:43

Er zijn een paar mooie lange afdalingen in Willingen. Dat onderscheidt het echt van Winterberg. Ben je een sportief wintersporter die graag tochten maakt heeft Willingen voor meer dan een dag geen zin. De verbinding midden in het gebied met het trektouw en de sleeplift waarbij je 2 keer de weg over moet vond ik ronduit amateuristich. Zeker vergeleken met de gondel en hypermoderne 8 zitter aan de overkant beviel me dat totaal niet. De afdaling aan de Kohlerhagen daarentegen is wel erg leuk.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Skiliftkarussell Winterberg
29 maart 2019 · 18:39

In Winterberg geskied en gesnowboard. De liften zijn erg modern, maar het is er ook altijd druk in de weekenden. Ik was er in januari toen het zaterdag en zondag de hele dag flink motregende en toch was het niet echt rustig. Ook zijn de afdalingen erg kort (stuk korter dan in Willingen). Het niveau op de piste en de drukte maken het vooral leuk om een dagje heen te gaan, maar niet meer dan 2 a 3. Vergelijk je het met de alpen is het niks, zie je het als een goede keus dicht bij huis die veel meer de bergbeleving geeft dan skihallen dan zal het je verwachtingen overtreffen.

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Serre Chevalier
29 maart 2019 · 18:35

Serre Chevalier is een mooi gebied om tochten te maken. Ook zijn er veel leuke rode pistes. Voor mij gevoel waren er geen echte superpittige stukken, maar waren de hellingen heerlijk om sportief op te skiën. Alle dorpen hebben hun eigen karakter en de manier hoe de pistes samenhangen verschilt ook per dorp. Ik heb het meest genoten van de hoge pistes boven Monetier Les Bains en de piste richting Villeneuve (Cucumelle). Wel zijn er best wat oude liften. Als ze daar wat aan zouden doen zou dat het gebied echt een impuls geven.

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Val Thorens
29 maart 2019 · 18:29

Familie heeft me jaren geleden enkel positieve verhalen over Val Thorens verteld. Afgelopen jaar heb ik het zelf mogen ervaren en dat is me erg goed bevallen. Het gebied is gigantisch. Alleen kijkend naar Val Thorens/Orelle zijn er veel diverse pistes met verschillende moeilijkheidsgraden op verschillende hellingen met een erg goede liftinfrastructuur. Je kunt heel mooi rondskiën en pistes met allerlei liggingen skiën. Ook vanuit de Maurienne vallei en Bardonecchia en Via Lattea in Italië is het goed te bereiken met de gondel vanuit Orelle. Dat is echt een toptoevoeging voor mensen die eens een ander gebied willen zien of andere gebieden willen combineren met een dagje Val Thorens.

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Monte Rosa
10 april 2018 · 13:15

Monterosa is een uitgestrekt gebied dat toch niet heel erg groot is. Je krijgt ondanks het beperkte aantal pistes toch wel het gevoel dat je aardige tochtjes kan maken. Een aantal van de skiliften zijn wel erg gedateerd en toe aan vervanging. De gondel uit Champoluc is hier een goed voorbeeld van, echt een museumstuk. Mijn favoriete piste is de rode G7. Een mooie lange afdaling. Daarnaast is de V4/5 ook een mooie piste. Zeker voor beginners is dit super oefenterrein, met als extraatje een hypermoderne stoeltjeslift ernaast.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Matterhorn Zermatt
10 april 2018 · 13:11

Zermatt heeft echt belachelijk hoge prijzen, maar daar krijg je dan ook echt heel veel voor terug. De variatie hier is erg bijzonder. Ook het skibare hoogteverschil van meer dan 2000m is echt uniek. het viel mij op dat de gebieden rond Sunnega, Gornergrat/Riffelberg en de Matterhorn allemaal echt hun eigen karakter hadden. Dat maakt het gebied echt leuk. Ook de liftinfrastructuur is erg modern met een prima capaciteit. Daarnaast moet ik de lange afdalingen die je kunt maken niet vergeten. Al met al een super gebied met meer luxe dan gemiddeld. Wel is het er echt veel duurder dan in Italië of Oostenrijk. Daar schrok ik toch wel even van.

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Breuil-Cervinia
10 april 2018 · 13:08

Breuil-Cervinia is een echte topper met goede diversiteit in pistes en echt heel veel verschillende super lange afdalingen. Ik genoot echt van de lengte van de afdalingen die je kan maken. Dat is voor mij één van de pluspunten van het gebied. Daarnaast is de liftinfrastructuur behoorlijk goed onderhouden en vallen de wachtrijen overal erg mee. Valtourneche is wat mij betreft een niet super toevoeging. Het is er veel rustiger dan in Cervinia en de pistes naast lift f zijn heerlijk om lekker gas op te geven. Ook de rode pistes naast lift C in Cervinia konden mij wel bekoren. Zermatt is daarnaast een prachtige toevoeging als je echt veel variatie in je vakantie wilt. Let wel op dat je meteen een heel ander, meer Oostenrijks, gevoel krijgt het moment dat je de grens oversteekt.

De enige minpunten voor mij waren de in verhouding erg dure skipassen en hoe snel ze liften sluiten bij wind. Je kan zomaar amper nog een piste skiën als er wat wind staat boven het niveau van de eerste gondel. Ook de informatievoorziening rondom het sluiten en openen van liften vond ik ronduit beroerd. Je wist totaal niet waar je aan toe was, tot je op afstand mensen in een lift zag zitten.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Limone Piemonte
10 april 2018 · 13:02

Limone Piemonte is een leuk skigebied wat voor de hoogte opvallend goede sneeuw heeft. Ze hebben ook een goed systeem waarmee je online zelf je skipas opnieuw kunt opwaarderen. Met de trein is het vanuit Torino ook prima en voor niet al teveel geld te bereiken. Er zit een leuke afwisseling in de pistes, maar vermijdt kosten wat het kost de blauwe 35. Dit is meer een wandelpad dan een piste, zelfs voor beginners is deze niets. Houdt er daarnaast rekening mee dat de eerste 100m van de rode 10 naar het dal helemaal vlak is. Dat is dus altijd prikken of je snowboard losmaken. Ondanks de grootte vond ik het wel geschikt om enigszins een kleine tour te maken.

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Courmayeur
10 april 2018 · 12:58

Courmayeur is een fijn en knus gebied. Je kunt binnen een paar liften van de ene naar de andere kant en weer terug, maar je hebt wel altijd overal genoeg keuze uit verschillende pistes. Ik ben zelf niet off-piste gegaan toen ik er was, maar de mogelijkheden zijn er echt legio. Je ziet ook veel mensen die puur voor de poeder komen. Meer dan een aantal dagen na de laatste sneeuwval denk ik dat er dan ook nog maar weinig echte poeder zal zijn. Een aanrader voor vooral korte trips.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Pila
10 april 2018 · 12:54

Pila is echt een heerlijk gebiedje dat je verrast. Ik zeg er bewust gebiedje omdat het vooral geschikt is voor een trip van max 3 dagen. Aan de rechterkant zijn er wat oudere liften, maar de pistes daarnaast maken dat zeker goed. De zwarte 11 en de rode 1 zijn echt heel lekker. Om één of andere reden lijkt niemand ooit de rode 1 te skiën. Voor mij een raadsel. De sneeuw blijft daar lang echt super en de piste is een mooie. Voor langere periodes kan ik de combinatie met andere skigebieden in de Valle d’Aosta aanraden, wat in de skipas zit.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Hintertuxer Gletscher
10 april 2018 · 12:50

De Gletscher heeft een mooie afwisseling in pistes, maar niets is echt heel stijl. De leukste pistes liggen wat mij betreft boven het Tuxer Fernerhaus. Het is wel jammer dat er veel sleepliften zitten op het hogere stuk, want onder andere de piste 8 is echt een heerlijke autobahn. Één tip die ik iedereen wil geven zijn de skiroutes 13 en 13a. Ik had het gevoel dat maar weinig mensen die doen, maar ze zijn echt de moeite waard. Je voelt je echt heel ver van alles af, ik vond het een bijzonder gevoel.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Zillertal 3000
10 april 2018 · 12:46

Toen ik hier heenging had ik de andere grote gebieden van het Zillertal al gezien en met de pistekaart in gedachte had ik verwacht dat het de mindere van de 3 zou zijn. Ik zat helemaal fout. Ik heb zelden een gebied gezien dat zo mijn verwachtingen overtrof. Je kunt mooie rondjes skiën/boarden en het liftsysteem zit slim in elkaar. Het Eggalm gebied, en de busverbinding met de Hintertuxer Gletscher is ook echt een leuke toevoeging. Er is daarnaast een mooie mix van lange hele vlakke pistes voor gevorderden, afgewisseld met wat aardig pittige stukken. Ga wel alsjeblieft alleen de Harakiri doen als je er ook echt de techniek voor hebt. Hoeveel mensen ik in de lift en op die piste heb zien stuntelen is echt bizar. Daarnaast willen er daar ook nog wel eens wat gekken zwaar ongecontroleerd voorbij komen suizen. Persoonlijk vond ik de zwarte 33 die vrijwel parallel loopt aan de harakiri veel lekkerder.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Serfaus - Fiss - Ladis
10 april 2018 · 12:40

Serfaus Fiss Ladis is een mooi uitgestrekt gebied waar je een mooie diversiteit aan pistes hebt. Fiss is echt een prachtig alpendorp met hele mooie oude gebouwen. Daarnaast is het skidepot bij de gondel ook super geregeld. Wel moet je er rekening mee houden dat je vanuit Fiss nogal afhankelijk bent van 1 stoeltjeslift naar Serfaus waar het altijd wel druk is. Door de ligging op het zuiden wordt de sneeuw hier sneller papperig dan in de rest van Oostenrijk, maar het is er wel erg lekker skiën met een zonnetje.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
SnowWorld Zoetermeer
16 mei 2017 · 20:47

Snowworld Zoetermeer is vooral voor beginners ideaal. De combinatie van loopband, touw en sleepliften is goed om op te bouwen.
Ook de nieuwe verlengde rode piste is voor een indoorpiste best leuk voor gevorderde wintersporters.

Nadelen voor mij waren vooral de ijzige pistes, ondanks de rust, en het de sleepliften. Deze hebben een rechte beugel en een nare zitting voor snowboarders. Jammer, want het kan echt beter. Daarnaast vond ik de prijzen in het restaurant heel erg hoog. Drinken was erg prijzig en het eten was een euro of 3-4 duurder dan veel restaurants in de alpen.

Met partnerSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Via Lattea
12 februari 2017 · 17:08

Sauze d’Oulx en Sestriere krijgen van mij een 8,5. Hier zijn mooie lange pistes te vinden met daarnaast snelle en lange liften. De pistes waren hier super geprepareerd en er is voor ieder niveau wel een flink aantal afwisselende afdalingen. Wel viel me op dat een aantal liften onnodig gesloten waren, waardoor niet alle pistes te gebruiken waren.

Claviere en Montgenevre vielen me aan de andere kant nogal tegen, en krijgen daarom een 6 van mij. De Pistes waren minder breed. Ook heb je maar weinig opties bij iedere lift, waardoor het maken van een tocht soms wat omslachtig is. Verder was de kom rechtsboven op de kaart nogal saai. Voor beginners is dit een goed gebied om aan je techniek te werken. Voor gemiddelde tot gevorderde skiërs en boarders was hier vrij weinig aan. Ik was met een grotere groep, en iedereen had hier hetzelfde oordeel over.

Tot slot vond ik de pistes rond Sauze d’Oulx gezellig, met leuke restaurantjes. Sestriere was meer een Frans appartementendorp, waar geen authenticiteit te vinden te was. Ook de sfeer in Montgenevre en Claviere viel me tegen.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Bardonecchia
12 februari 2017 · 16:48

Bardonecchia is een mooi gebied met leuke pistes, lekkere restaurants en een goede sfeer. Op de kaart is veel rood, toch is het een gebied waar vooral beginners en lichtgevorderden hun ei goed kwijt kunnen.

Een pluspunt was voor mij de rust doordeweeks in Jafferau en Campo Smith/Colomion/Melezet. Ook zitten er een aantal goede tentjes door het gebied waar je lekker kan lunchen en een biertje/wijntje kan drinken. Daarnaast waren mijn favorieten de hoge pistes in Jafferau (de blauwe en rode pistes naast de Ban), de pistes rond Melezet-Chesal en Selette, en de rode 3 van Les Arnauds naar Campo Smith

Een nadeel was voor mij de over het algemeen erg trage en niet-onkoppelbare liften. Je zit vaak 10 minuten in een trage lift, en bent dan in 3 minuten al weer beneden. Die verhouding was voor mij niet goed. Verder was het gebied niet heel groot, waardoor ik al snel alles gezien had. Tot slot is er 1 piste om terug te gaan naar Campo Smith vanaf Melezet. Deze is nogal vlak en veel mensen hebben het moeilijk om hier met ski’s of snowboard doorheen te komen zonder te moeten bijprikken.

Het gebied is niet heel duur, en je kan goed eten zonder op je portemonnee te hoeven letten. Wil je wat meer afwisseling raad ik aan om 1 of meerdere dagen naar Via Lattea te gaan.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Tiroler Stube
4 september 2016 · 11:29

Erg sfeervol, niet te druk en een leuk aanbod. Ideaal omdat je centraal zit, maar niet op een heel druk punt in het gebied.

Schöneben
4 september 2016 · 11:26

Leuk restaurant, niet te groot en redelijk ruim opgezet.

Schirmbar Bergkastel
4 september 2016 · 11:26

Leuk en gezellig restaurant, maar soms wel aan de drukke kant, wat toch de sfeer weer ietsje minder maakt.

Le Grand Domaine
23 februari 2016 · 21:30

Dit gebied was leuk om een week te ontdekken, maar daar houdt het wat mij betreft bij op.

Verbindingsliften worden wel erg snel gesloten, en dan stelt saint francois longchamp helaas niet veel meer voor. Het gebied bij Valmorel is daarentegen wel een stuk leuker, met een paar verassende en uitdagende pistes bovenin het gebied. In Valmorel zijn er ook modernere liften en betere accommodaties, waar Saint francois longchamp toch wat goedkoper is qua liften, accommodaties, restaurants en voorzieningen.

Voor de mensen met kinderen raad ik het nemen van les af. Ik heb zelf enkel hele grote skiklasjes gezien. Ook heb ik van mensen die les hadden gehoord dat skileraren geen engels spreken. Studievrienden moesten hier aan hun 8 jarige nederlandse skiklasgenoten uitleggen wat de skileraar bedoelde, en ik vind dat dat niet hoort.

Off piste zitten er wat leuke stukken, alleen ben je wel afhankelijk van de recente sneeuwval. Saint Francois Longchamp ligt in een kom, waardoor alles 1 helling vormt en er dus veel mensen voor off piste kiezen.

Overigens heb ik hier zowel geskied als gesnowboard. Voor skiën zijn de groene pistes op zich wel te doen, maar voor snowboarders zijn sommige stukken echt niet leuk. Voor iedereen die via de Riondet sleeplift terug wil van Valmorel naar Saint francois, ook als skiër moet je hier minuten prikken.

Tot slot vond ik het gebied echt heel duur. Restaurants en accomodaties durfden echt veel geld te vragen voor behoorlijk lage kwaliteit. Op de piste begonnen gerechten pas vanaf 20 euro en ook in het dal moesten wij selectief zijn in onze restaurantkeuze om nog enigszins betaalbaar te eten.

Voor de week die ik er ben geweest was het wel leuk, maar aangezien de prijzen hoog waren en er voor mij toch veel minpunten aan dit gebied hangen, zou ik het zelf niet aanraden. Voor beginnende skiërs zijn de pistes daarentegen wel erg geschikt. Er waren in het gebied dan ook erg veel beginnende wintersporters toen ik er was. Wel zou ik gezinnen met kinderen aanraden niet de Franse skiles te nemen.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Les Sybelles
23 februari 2016 · 21:19

Les Sybelles is een gebied wat mij verrast heeft. De pistes bij Saint Sorlin en Saint Jean zijn wat eenvoudiger maar ook voor de echte gevorderde wintersporter nog steeds leuk om te doen. De wat meer uitdagende pistes zijn te vinden bij La Toussuire. Vooral de rode pistes naast de liften 7 en 9 vond ik echt heerlijk. Ook zijn de liften in la Toussuire behoorlijk modern, waar ze in de rest van het gebied wat achter blijven in snelheid en gemak.

Al met al is het een gebied wat toch best wat te bieden heeft, en dan zeker voor het betaalbare prijsniveau in het gebied. Wel vind ik het jammer dat er maar weinig sfeer in de dorpen is. Aan de pistes was er beperkte keus uit een aantal restaurants per dorp. Op de berg valt het aanbod helaas wat tegen. Ook de bouwstijl ben ik zelf niet zo’n fan van. Mijn laatste puntje van kritiek is de matige preparatie. Ik kwam aan nadat er in 2 dagen ruim een meter sneeuw was gevallen. Dit was de eerste dagen heerlijk, maar door gebrekkig piste onderhoud waren pistes halverwege de week al weer toe aan nieuwe sneeuw, zonde.

Zeker voor de wintersporter die niet het beste van het beste, maar toch waar voor zijn geld wil raad ik dit gebied zeker aan.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Skiparadies Reschenpass
11 januari 2015 · 13:32

Nauders is voor mij het gebied waar ik zelf heb leren snowboarden. Zowel de ski als snowboardschool hebben een goed niveau. Ik heb hier zelf veel geleerd. Daarnaast herken ik de geluiden niet over gevorderde klasjes die niet goed zouden worden ingedeeld en dat het niveau zou tegenvallen.

De Zirmbahn is voor iedereen die naar Nauders gaat wat mij betreft een echte aanrader. Daarnaast is ook de piste bij de Tscheyek erg leuk.

Ook is er qua off-piste en skiroutes ook wat mogelijk. Dit is niet heel veel, maar voor de grote van het gebied wel redelijk. Het enige met de skiroutes bovenaan de panoramalift is dat die nog wel eens dicht wil zijn.

Negatieve geluiden die door sommigen worden genoemd over capaciteit en drukte kan ik mij absoluut niet in vinden. Ik ben hier 3 jaar op rij naartoe gegaan en heb hier zelf nooit last van gehad. Ook de drukte in het restaurant boven vind ik zeker wel te overzien.

Al met al is het een sfeervol gebied wat naar mijn mening vooral voor gezinnen met kinderen erg leuk is. Maak je liever veel kilometers, dan denk ik dat je wel wat sneller uitgekeken zal raken. Er zijn lange afdalingen, maar helaas niet zoveel verschillende.

Mijn tip is het gebied Schöneben. Het is er erg modern en de pistes zijn erg leuk. Het gebied is niet erg groot, maar dat maakt het zeker niet minder leuk. Voor de afwisseling is dit zeker de moeite waard. Wanneer je zelf niet heen zou willen rijden is er ook een skibus verbinding. Dit zit ook allemaal bij de skipas inbegrepen wanneer je naar Nauders gaat. Een dagje Schöneben is wat mij betreft zeker een aanrader!

Overigens ga ik al 16 jaar op wintersport. Ik heb eerst 8 jaar geskied en daarna 8 jaar gesnowboard. Qua techniek is expert misschien op de ski’s niet geheel waar, maar het inzicht zit er zeker in.

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Zillertal Arena
11 januari 2015 · 13:10

De Zillertal Arena is een gebied met 2 kanten. Aan de ene kant heb je de meer blauwere pistes bij Gerlos en op de Gerlosplatte

Voordeel van dit gebied als je in Zell zit, is dat er een goede treinverbinding is, waardoor je vanuit Zell meteen naar de andere gebieden in het Zillertal kan gaan. Deze zitten ook bij de skipas inbegrepen.

Voor beginners is het gebied redelijk goed. In Gerlos heb je een gedeelte wat erg geschikt is. Dit is helaas niet zo lekker verbonden met Königsleiten. De verbindingspiste is zwart en wordt nogal vaak gedaan door mensen die daar eigenlijk de ervaring niet voor hebben. Hierdoor zijn de omstandigheden daar niet echt goed. Er liggen wel plannen om dit te gaan verbeteren, maar vooralsnog is de situatie daar niet ideaal.

Aan de kant van de Gerlosplatte is het wel echt een goed gebied voor iedereen die op niet al te moeilijke pistes aan zijn techniek wil werken. Als je in Königsleiten of Hochkrimml verblijft, is dit voor beginners eigenlijk gewoon een erg sterk gebied.

Voor gevorderden zijn de Königsleitenspitze en de pistes bij Zell. Bij Zell lijken de pistes qua moeilijkheidsgraad veel op elkaar en bij Königsleiten is er meer afwisseling en kun je zelf ook vaak kiezen tussen een moeilijke en makkelijkere piste.

Daarnaast is de capaciteit van het gebied erg sterk. Er zijn veel moderne liften en in Königsleiten zijn zelfs bijna alle liften gondels. De lift die hierop wat minder scoort is de verbinding Zell Gerlos. Dit is een wat oudere en lange lift. Qua capaciteit is hij prima, alleen de snelheid blijft hier een beetje achter.

Ga je met kinderen deze kant op, dan raad ik Königsleiten/Gerlosplatte aan. Het is hier wat rustiger en de sfeer past ook meer bij families.

Overigens ga ik al 16 jaar op wintersport. Ik heb eerst 8 jaar geskied en daarna 8 jaar gesnowboard. Qua techniek is expert misschien op de ski’s niet geheel waar, maar het inzicht zit er zeker in.

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Sölden - Ötztal Arena
11 januari 2015 · 12:55

Sölden is voor mij een heerlijk gebied. Ik heb in Oostenrijk meerdere gebieden bezocht, maar Sölden heeft voor mij echt iets. Je kan redelijk eenvoudig tochten maken door het gebied en ook de afwisseling is er makkelijk te zoeken.

Verder is het gebied op de Giggijoch erg interessant voor beginners. De pistes daar lopen over een stuk dat in de zomer als weg met haarspeldbochten fungeert. Hierdoor is er patroon ontstaan van vlakkere en steilere stukken. Je kunt de piste dus benutten hoe je zelf wilt. De vlakkere stukken zijn voor de beginner, maar ook als je gevorderd bent kun je de pistes daar zelf leuk maken.

Kindvriendelijkheid is ook goed in het gebied. In het restaurant op de Giggijoch hebben ze bijvoorbeeld stukken die tijdens lunchtijd bewust voor kinderklasjes bedoelt zijn. 1 minpuntje voor mij is wel dat de kinderklasjes in de vakantieweken nog wel eens erg groot kunnen zijn.

De capaciteit door het hele gebied is ook echt super! Sölden kan nog wel eens druk zijn, maar daar merk je aan de liften niets van terug. Er is 1 lift die hierin negatief opvalt. Dat is de Langegg verbinding vanaf de Gaislach naar de Giggijoch. Wanneer je die verbinding moet hebben, kan het wel eens onaangenaam zijn als je daar tussen de middag of rond 3 uur staat. Rijen van een kwartier tot half uur zijn dan erg normaal.

De ervaring kun je zoeken op de Gaislachkogl. Nadat de nieuwe Wasserkar daar is geplaatst is de zwarte piste verlengd, waardoor je vanaf de top naar die lift een leuke lange afdaling met wisselende rode en zwarte stukken kunt maken. ook op de gletscher liggen voor de gevorderden wat leuke pistes.

Het enige nadeel is wel dat skipasprijzen wel aan de hoge kant liggen. Ook aan een schnitzel met wat drinken ben je snel meer dan 15€ kwijt tussen de middag.

Mijn tip voor het gebied is de rode 11, daarna de Mautstelle naar de Gaislach pakken, via de 5/1 door naar de Gaislachkogl2 en vanaf boven de afdaling naar de Wasserkar maken.

Overigens ga ik al 16 jaar op wintersport. Ik heb eerst 8 jaar geskied en daarna 8 jaar gesnowboard. Qua techniek is expert misschien op de ski’s niet geheel waar, maar het inzicht zit er zeker in.

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Hochzillertal - Hochfügen
21 september 2014 · 12:19

Het gebied Hochzillertal-Hochfügen is een leuk gebied. Het gebied inkomen via Kaltenbach gaat perfect met de capaciteit daar. Boven in het gebied zitten echter wat bottelneks. Ik heb zelf meerdere keren bewust tot het laatst verbindingen gemeden, omdat je anders zo een half uur staat te wachten. Erg jammer. Verder is het gebied wel variërend, maar als je het goed uitkiest sta je binnen 3/4 liften aan de andere kant van het gebied, wat de uitdaging wel uit het gebied haalt.
Het is zeker een leuk gebied, er zitten alleen wel wat nadelen aan verbonden in mijn ogen.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Larmach-Alm
19 augustus 2014 · 21:49

Het is echt een geweldig restaurant met voor iedereen wat. Je kunt kiezen voor bediening óf self-service. Daarnaast is er veel keus en heeft het restaurant niet voor niets de bijnaam “De kippetjesbar”. De kip van het spit is echt overheerlijk en de locatie heel goed. Wat mij betreft de aanrader aan deze kant van het gebied!

Met vrienden