Zimoski

496 weken lid

Seizoen '13-'14 100+ dagen Zermatt

to ski or not to ski, thats no question

Niveau

Skiën
Gevorderd
Offpiste
Gevorderd

Favorieten

Favoriete land
Zwitserland
Favoriete ski merk
WhiteDot!!!
Favoriete ski/snowboard schoenenmerk
Atomic M-Tech 110
Favoriete skibril merk
Adidas

Bestemmingen

Laatste forum activiteit afgelopen 2 jaar

OnderwerpGereageerd opReacties
Indrukwekkende beelden vanuit lawine en van de redding
Laatste activiteit: 06-04-21 · 20:33
24-03-21 · 12:2123
Gletsjer & campertips gezocht
Laatste activiteit: 15-10-20 · 11:13
14-10-20 · 13:595
Wielrentopic
Laatste activiteit: 08-11-20 · 19:37
10-04-20 · 14:025984
Gevolgen Corona lange(re) termijn
Laatste activiteit: 13-06-20 · 17:55
06-04-20 · 12:03300
14-02-20 · 19:53365
Nieuwe verbinding gletscher Pitztal - Ötztal
Laatste activiteit: 17-11-19 · 20:12
17-11-19 · 20:129
28-04-19 · 17:3433
25-04-19 · 13:0629
Pure klasse of waanzin?
Laatste activiteit: 15-02-19 · 15:16
14-02-19 · 09:0033
Skilessen vol: nieuw fenomeen?
Laatste activiteit: 18-02-19 · 21:05
03-02-19 · 10:3899

Laatste reviews

Papperla Pub
30 augustus 2016 · 15:03

Meest gezellige kroeg in town voor direct na het skien. Viel het bij Hennu Stahl dit keer wat tegen, of kom je uit een van de andere deelgebieden, en wil je direct na het skien apres-skien kijk dan hier eens. Zeker geen Oostenrijk maar het komt in de buurt en vaak live muziek.

Othmar's Skihütte
20 november 2014 · 11:48

Een leuk hutje met een wat meer traditionele look en feel. Doordat het hutje aan de dalafdaling ligt kom je er niet zo snel langs voor een lunch. Toch weten de kenners het wel te vinden vanwege de rust en de authentieke uitstraling.

Het eten en de bediening zijn er goed en de prijzen acceptabel voor Zwitserse begrippen.

Het enige nadeel is dat het, zoals gezegd aan de dalafdaling ligt. Dit betekent dat je na het vervolgen van deze afdaling beneden in het dorp een stukje zult moeten lopen, met de lift omlaag, lopen door de tunnel en vervolgens met de Sunnegga trein omhoog voordat je weer verder kunt skien. Deze rondjes Sunnegga vallen qua tijd best mee maar gevoelsmatig duurt het wat lang en daarom maak je ze niet zo snel

Champagne Bar
19 november 2014 · 12:26

Bij de champagne bar kun je zoals de naam doet vermoeden uitstekend champagne drinken. Echter een biertje is ook net zo goed mogelijk voor een redelijke prijs.

Met name later in het seizoen is het hier erg fijn toeven. De bar is niet zo druk als de wat logischer locaties. Daarnaast zijn er niet zoveel stoelen. Maar doordat het lager op de berg ligt is het er vaak zeer aangenaam qua temperatuur. Scoor een ligstoeltje, trek wat laagjes uit en zonebaden maar.

Daarnaast willen de overmoedige mensen die de dalafdaling pakken nog wel eens voor vermaak zorgen.

Pas hier zelf ook voor op. Het tweede deel van de dalafdaling is zeer smal en wordt erg slushy aan het eind van een voorjaarsdag. Twijfel je over je skiniveau, pak dan lekker het treintje naar beneden. Er zijn al wel genoeg mensen die erachter komen dat een slushy en hobbelige piste van amper een paar meter breed wat te hoog gegrepen is. Kun je dit wel aan, dan is deze locatie zeker een aanrader.

Pas ook even goed op als je van het terras naar de bar loopt, je steekt dan de piste over, en dat vergt wat timing bij het ontwijken van de skiers.

Findlerhof
19 november 2014 · 10:56

Je zou verwachten dat het Findlerhof vaak wordt vergeten om dat Chez Vrony om de hoek ligt. Het Findlerhof valt in dezelfde catergorie: Duur, Luxe, Klasse, Goed eten. En toeristen willen toch vaak op verschillende plekken in het gebied lunchen.

Hier is het echter toch ook altijd druk en is reserveren aan te raden. Het heeft wat minder de “naam” maar is gewoon erg goed.

Tip: het ligt nog lager op de berg dan Chez Vrony, dus kom niet te vroeg want dan is er nog geen zon.

Riffelberg
19 november 2014 · 10:52

Mijn beschrijving van Sunnegga Paradise Restaurant kun je één op één kopieren (zelfde uitbater), dus zie hieronder. Enkele verschillen, het personeel is hier om een of andere reden vaak vriendelijker, en het is er vaak minder druk.

Het eten is niet slecht, niet super goed, niet extreem duur maar ook niet goedkoop. Alles middle of the road dus, zoals je verwacht van een zelfbediening, maar kom je naar Zermatt voor middle of the road?

Mijn beschrijving van Sunnegga Paradise restaurant:
Sunnegga Paradise Restaurant wat zal ik ervan zeggen. Als je Oostenrijkse zelfbedieningsschuren gewend bent dan zul je je er snel thuis voelen. Het is allemaal zeker niet slecht, maar blij wordt je er ook niet van.

Het is er met name tijdens het hoogseizoen vaak erg druk. Als het slecht weer is dan is het zelf in het midden seizoen lastig om binnen een plekje te bemachtigen.

Daarnaast is het eten niet duur voor Zwitserse begrippen maar ook zeker niet goedkoop (en ook niet slecht maar ook niet bijzonder._ Vriendelijke bediening kun je hier wel vergeten helaas. Met negen man wat bestellen en één iemand die een boterham eet en ze hangen in je nek.

Een typische self service toko dus. Ze zitten echter precies bij het kinderland dus omzet draaien ze wel.

Als je de hele week op de berg eet zou ik zeggen, eet een paar keer wat goedkoper in een klein hutje (Farmershouse oid) waar je echt bediend wordt door vriendelijke mensen, en het eten ook nog beter is. Daarmee bespaar je ook nog eens ten opzichte van de self service restaurants (Bij riffelberg en Trockner Steg zitten ze ook).

Met het geld dat je bespaard door net even om te skien naar gezelligere hutjes met beter eten kun je aan het eind van je week naar een van de betere restaurants op de berg gaan (Denk o.a. Zum See, Chez Vrony en Blatten, reserveren vereist!)

Chez Vrony
19 november 2014 · 10:47

Duur, overhyped, druk? Allemaal… en toch nog steeds erg goed.

Jaarlijks naar Zermatt terugkerende gasten reserveren vaak hun pisterestaurants ver vooruit. Daar zitten alle bekende namen als Blatten, Zum See, Fluhalp en Chez Vrony bij. Maar als ze een skidag meer hebben dan lievelingsrestaurants, wat moeten ze dan met die laatste dag?
Simpel, zonder uitzondering boeken ze Chez Vrony weer. En deze (veelal meer vermogende personen) weten vaak wel wat lekker eten is.

Volgens sommigen is het er commercieler geworden, en niet meer zoals “vroeger”. Dat zal, het is er echter nog steeds zeer goed eten. Neem er de tijd voor, accepteer dat het wat kost en genieten maar.

Een paar tips: Niet gereserveerd, dan moet je heel veel geluk hebben als je een plaatsje weet te bemachtigen.
Chez Vrony ligt halverwege het dal. Ondanks de zuidhelling duurt het vooral hartje winter duurt het even voor de zon boven de omringende 4000-ers staat. Lunchen vanaf 13.00 dus.

Hennu Stall
19 november 2014 · 10:16

Ben je Oostenrijk gewend, en vindt je Zwitserland maar tam als het aankomt op apres-ski. Ga dan hier eens langs. Dit is eigenlijk de enige plek op de pistes waar het goed los kan komen aan het eind van de middag.

Een paar kanttekeningen: in het laagseizoen valt het soms wat tegen en de zon is er vroeg weg, dus zorg voor een extra laagje kleding als je niet op de bar gaat dansen .

Schwarzsee paradise
19 november 2014 · 10:11

Hier ga je niet heen om te eten. Huh, maar het krijgt toch een goede beoordeling? Ja maar het restaurant ligt gewoon niet op een handige plek voor de lunch.

Hoe zit dat: ofwel je gaat 's morgens met de matterhorn express verder het skigebied in. Dan ga je lunchen in Italie of in het Klein Matterhorn gebied ergens tussen de Klein Matterhorn en Furgg.
Indien je in het gebied van Schwarzsee blijft skien kun je beter onderaan de berg gaan eten. Daar zitten kwalitatief betere (Zum See/Blatten) restaurants en goedkopere met dezelfde kwaliteit (Farmershouse)

Wat ga je hier dan wel doen. Simpel, het uitzicht op de Matterhorn is er fantastisch (Een terras waar vanaf de Matterhorn zo dichtbij en imponerend is vind je nergens tenzij je in de Hornlihutte overnacht) en je hebt er tot relatief laat in de middag zon die uiteindelijk achter de Matterhorn verdwijnt. Daarnaast speelt hier regelmatig een live bandje dat de sfeer er goed in brengt.

Kom je dus terug uit Italië of vanaf het Klein Matterhorn gebied, neem dan niet de zwarte piste direct terug naar Zermatt. Ga in plaats daarvan van Furgg een klein stukje terug omhoog met de Matterhorn Express naar Schwarzsee. Bestel een welverdiend biertje of wijntje en geniet van de muziek, de zon en het uitzicht.

Na afloop volgt de dal afdaling naar Zermatt, of indien je dat niet meer verstandig acht, is er de gondel naar het dal. De dal afdaling brengt je nog langs Hennu Stall voor de meest Oostenrijkse apres-ski van Zermatt.

Fluhalp
9 november 2014 · 21:07

Fluhalp ligt redelijk achteraan in het skigebied, tussen Rothorn Paradise en het Riffelberg gebied in. Toch is het hier vrijwel altijd druk en is reserveren met grotere groepen of in het hoogseizoen een must.

Waarom? Goede kost en redelijke prijzen maar de echte publiekstrekker is de live muziek. De lunch gaat hier ongemerkt over in apres-ski. Verwacht geen Oostenrijkse aangelegenheden, maar dit is een van de beter plekken om je op de piste te vermaken.

Je moet echter altijd weer met de lift omhoog dus maak het niet te laat, anders kun je aansluiten in de lange rijen voor de liften.

Blue Lounge
9 november 2014 · 21:02

Hippe toko in het Rothorn Paradise gebied. Het restaurant is modern gestyled en zowel binnen als buiten kun je relaxt zitten. De lunchkaart is beperkt qua keuze maar wel lekker en het prijsniveau is voor Zermatt best ok.

Regelmatig buiten wat leuke live muziek bij goed weer.

Sunnegga
9 november 2014 · 20:57

Sunnegga Paradise Restaurant wat zal ik ervan zeggen. Als je Oostenrijkse zelfbedieningsschuren gewend bent dan zul je je er snel thuis voelen. Het is allemaal zeker niet slecht, maar blij wordt je er ook niet van.

Het is er met name tijdens het hoogseizoen vaak erg druk. Als het slecht weer is dan is het zelf in het midden seizoen lastig om binnen een plekje te bemachtigen.

Daarnaast is het eten niet duur voor Zwitserse begrippen maar ook zeker niet goedkoop (en ook niet slecht maar ook niet bijzonder._ Vriendelijke bediening kun je hier wel vergeten helaas. Met negen man wat bestellen en één iemand die een boterham eet en ze hangen in je nek.

Een typische self service toko dus. Ze zitten echter precies bij het kinderland dus omzet draaien ze wel.

Als je de hele week op de berg eet zou ik zeggen, eet een paar keer wat goedkoper in een klein hutje (Farmershouse oid) waar je echt bediend wordt door vriendelijke mensen, en het eten ook nog beter is. Daarmee bespaar je ook nog eens ten opzichte van de self service restaurants (Bij riffelberg en Trockner Steg zitten ze ook).

Met het geld dat je bespaard door net even om te skien naar gezelligere hutjes met beter eten kun je aan het eind van je week naar een van de betere restaurants op de berg gaan (Denk o.a. Zum See, Chez Vrony en Blatten, reserveren vereist!)