Ars Valendi Herselt

Krijgt een 10 op basis van 1 beoordeling
Aantal rolbanen
1
Breedste rolbaan
5m
Langste rolbaan
7m
Max pers. per baan
2
Verstelbare banen
Ja
Locatie
Asbroek 1A2230 HerseltBelgiëT: +32 496524100http://www.arsvalendi.be

In het Belgische Herselt vind je de indoorrolbaan Ars Valendi. De skibaan is onderdeel van vrijetijdscentrum De Mixx waar naast skiën onder andere kan tennissen, paardrijden, voetballen en klimmen. De baan ligt vlak langs de Belgische N152 waardoor het goed bereikbaar is en ook is voldoende parkeerruimte. De skibaan heeft een eigen ingang, toiletten en een bar waar je met uitzicht op de baan kan genieten van een drankje.

De rolbaan
Er is een rolbaan met verstelbare hellingshoek waar doordeweeks 4 personen tegelijkertijd en in het weekend 6 personen tegelijkertijd op kunnen lessen. Met behulp van een spiegel kan je de eigen bewegingen nauwlettend in de gaten houden.

Niveau
Er is bij Ars Valendi veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Je start altijd met een individuele les zodat je bij de juiste groep skiërs met jouw niveau terecht komt. Voor kinderen zijn de eerste paar lessen altijd individueel totdat ze zelf bochten kunnen skiën. Kunnen ze zelf de bochten skiën, dan kunnen ze samen skiën met hun leeftijdsgenoten op de baan.

Andere activiteiten
Naast het skiën zijn er ook nog andere activiteiten voor kinderen. Naast de skibaan is bijvoorbeeld een kleine klimwand en op de tweede verdieping is er een speleobox en de mogelijkheid tot funny glove boxing. Hiermee is Ars Valendi dus ook een locatie om kinderfeestjes te houden.

Materiaal
Met een reis naar de sneeuw in het vooruitzicht is het mogelijk om je skimateriaal te huren bij Ars Valendi. Je huurt dan niet alleen ski’s, skistokken en skischoenen, maar krijgt er ook een skihelm en skibril bij. Ook voor de koop en onderhoud van materiaal kan je hier terecht.

Wat vind jij van Ars Valendi Herselt?

Krijgt een 10 op basis van beoordeling

Gast601
16 maart 2018 · 11:16

Ik heb ooit skifeestjes gegeven in de Mixx in Herselt en dat was echt suuuupeerr. Je leert skiën met enorm veel sfeer en gezelligheid. Als beginnende skiër leer je zeer snel bij doordat er hard gewerkt wordt op techniek. De begeleiders kunnen je techniek van heel dichtbij zien en volgen waardoor je snel verbetert. Als je al beter kan skiën is het leuk om een aantal trucjes te doen. Op de rolband is er ‘valcontrole’ waardoor je wat meer durft. Als je valt wordt de band meteen stopgezet. Dit zorgt bij alle mensen voor meer durf. Men gaat vele sneller op ski’s of op een snowboard durven staan en trucjes durven doen omdat je je veilig voelt.

Veiligheid, gezelligeid, sfeer, al spelenderwijs leren skiën/snowboarden en dat in combinatie met de beste tips en tricks en uitstekend materiaal! Ik zou zo zeggen, echt een ENORME AANRADER!!! Vaak zijn de skigelegenheden zodanig ingericht dat je je echt op vakantie voelt, echt zeer leuk!!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring