BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Indoor Ski Schagen

Indoor Ski Schagen

(6 reviews)

Beoordeeld met een 10.0 op basis van 6 stemmen.

Aantal rolbanen
1
Breedste rolbaan
5m
Langste rolbaan
7m
Max pers per baan
2
Verstelbare hellingshoek
Ja
Locatie
Groeneweg 1
1741 TZ Schagen
Nederland
T: 0224-213979
http://www.indoorskischagen.nl

Indoor Ski Schagen ligt op een terrein waar meerdere sportfaciliteiten zijn ondergebracht. De baan ligt bij de samenkomst van de N245 en N248 en het sportcomplex heeft de beschikking over voldoende parkeerplaatsenDe rolbaan bereik je dan ook via een kantine met uitzicht op zowel de binnen- als de buitentennisbanen. Ook de bezoekers van Indoor Ski Schagen kunnen hier natuurlijk gebruik maken van de gezellige horecagelegenheid, welke ook de mogelijkheid biedt om als het lekker weer is buiten plaats te nemen.

De rolbaan De rolbaan zelf is een degelijke baan die er netjes uitziet. De hellingshoek en de snelheid van de baan kunnen worden aangepast. Er is een grote, baanbrede spiegel waarop de skiërs de eigen bewegingen nauwlettend kunnen volgen. De baan biedt de mogelijkheid tot lessen in groepen van vier personen waarbij twee personen tegelijkertijd op de baan staan. De twee andere personen hebben dan rust.

De eigenaar en tevens instructeur van de baan is een vriendelijke en enthousiaste man die ervoor zorgt dat er ook genoeg lol wordt beleefd tijdens de lessen. Het betreft een eenmanszaak en daarom heb je altijd les van dezelfde leraar. Gedurende het hele seizoen is de baan zodanig volgeboekt dat het ruim van tevoren boeken van de lessen nodig is.


Wat vind jij van Indoor Ski Schagen?

Beoordeeld met een 10.0 op basis van 6 reviews

 • Gast649
  Gast649 8 september 2018 · 16:40

  Reeds meerdere jaren les gevolgd bij indoorski Schagen. Ook mijn kinderen zijn hier op les geweest. Heel leerzaam maar ook gezellig, skiën is tenslotte iets wat je met plezier moet beleven. De leraar Peter, die veel ervaring heeft dat merk je aan alles, geeft ook op een hele goede manier spelenderwijs les aan de kinderen. Echt een toppertje !!! Meer mensen zijn tevreden bij indoorski Schagen wat dan wel als nadeel heeft dat gunstige lestijden heel snel ver vooruit al volgeboekt zijn. We moeten vanuit Heiloo wel een klein stukje rijden naar Schagen maar dat hebben we er graag voor over.

  Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Gast729
  Gast729 21 maart 2018 · 07:51

  Zeer goed. Peter weet onze kinderen heel goed te motiveren. Ze vinden hem leuk en leren heel goed skiën.

  Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
 • Gast951
  Gast951 17 maart 2018 · 14:10

  Uitstekende leraar, uitstekend materiaal zowel de ski's en schoenen als de mat waarop geskied wordt.

  Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast131
  Gast131 17 maart 2018 · 09:57

  Een geweldige plek om je techniek te verbeteren, ik heb jarenlang getraind op deze baan bij Peter en elk jaar weer technieken bijgeschaafd en bijgeleerd. De trainer heeft heel veel kennis en kwaliteit en kan het goed en op een prettige wijze overbrengen. Je skiet met twee personen tegelijk en steeds tien minuten. Daarna gaat het volgende koppel de baan op voor tien minuten. Dus uiteindelijk train je 30 minuten en dat is werkelijk voldoende want het is heel intensief. Baan is breed en kan omhoog en omlaag. De baan wordt goed onderhouden en het materiaal ook. Je kunt er ook voor de wintersport ski's huren. Een top plek met een enthousiaste, leuke trainer waar je op een gezellige, vriendelijke en kundige manier wordt getraind. Wel goed van te voren boeken want het animo is super ( en terecht dus) en dus snel vol. Prijs en kwaliteit helemaal in verhouding. Dus..... samengevat: top plek om te leren skieen of om je skills te verbeteren!

  Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Jeffvdv
  Jeffvdv 16 maart 2018 · 21:27

  Het skiën op de rolbaan in Schagen doe je altijd onder de begeleiding van een vaste instructeur. De instructeur is eigenaar van de rolbaan en is een enthousiaste, zeer ervaren skileraar die jaarlijks nog steeds trainingen volgt in Oostenrijk. Hij heeft een goede en duidelijke manier van lesgeven en kan de de oefeningen prima voordoen. Er wordt hier alleen ski les gegeven, dus je kan hier niet terecht voor snowboard lessen. Doordat hij jaarlijks zelf training volgt, neemt hij altijd de nieuwste lesmethoden weer mee naar de baan. Er komen mensen van allerlei verschillende niveau's op de baan, bij het inplannen van de lessen wordt goed rekening gehouden met de verschillende niveau's. Dit vind ik persoonlijk wel belangrijk, want anders kan je bij bepaalde lessen wel eens stil komen te staan in je leercurve. Tevens heeft hij hierdoor altijd aandacht voor beide skiërs op de baan en hoeft hij zich niet steeds op de 'mindere' skiër te focussen. Hij ziet zelf al snel waar jij je als skiër nog kan/moet verbeteren, maar staat ook open voor hetgeen je zelf graag wil verbeteren. Het materiaal wat je gebruikt tijdens de lessen is altijd prima onderhouden en ook hierbij houdt hij goed rekening met het niveau van de skiër. Niet alleen het ski materiaal is altijd goed voor elkaar, ook de mat krijgt regelmatig onderhoud en wordt (indien nodig) bijtijds vervangen. Voor klanten is het ook mogelijk om ski materiaal te huren voor een zeer goede prijs. Hierbij kan je rekenen op een degelijk advies en zal je altijd met geschikt materiaal op vakantie gaan. Je kan als klant hier ook terecht voor onderhoud aan je eigen ski's (Hier ben ik zeer tevreden over). Nog even over de baan zelf, deze bevindt zich in een grote sporthal waar o.a. indoor tennisbanen en een sportschool zijn te vinden. Er is na het skiën de mogelijk om in de bar van de indoor tennisbanen nog een drankje te doen. Het betreft hier 1 rolbaan die een verstelbare hellingshoek heeft en waar je altijd met maximaal 2 personen per les op staat. De breedte is volgens mij 5 meter, maar dat durf ik niet met zekerheid te zegen. Het skiën op deze rolbaan is van mij echt een hobby geworden en een ideale mogelijkheid om toch te kunnen skiën wanneer je niet in de bergen bent. Het is ook een prima manier om je techniek aan te scherpen en voor beginners een prima manier om de basis onder de knie te krijgen. Ja, het is wel anders als in de sneeuw (geen hobbels, ijs, diepe sneeuw, etc), maar het is voor zowel beginners als gevorderden een perfecte manier om met skiën in aanraking te komen/blijven. Last but not least vind ik het altijd ook erg prettig om mijn spieren alvast te laten wennen en zo het welbekende 'derde dag syndroom' te voorkomen.

  Skiër 6 tot 10 jaar ervaring

Forum

Er zijn nog geen discussies in ons forum over Indoor Ski Schagen.