Snowsport Center Utrecht

Krijgt een 8 op basis van 17 beoordelingen
Aantal rolbanen
6
Breedste rolbaan
5m
Langste rolbaan
9m
Max pers. per baan
3
Verstelbare banen
Ja
Locatie
Otto Hahnweg 233542AX UtrechtNederlandT: 030-3030013http://www.snowsportcenter.nl

Snowsport Center Utrecht is de grootste rolbaanaccommodatie ter wereld. Met vijf rolbanen, een mobiele rolbaan en een ADS (Alpine Disc Slope, een grote ronde schijf die draait) samen in één hal, oogt de accommodatie erg groot. Ondanks de vele banen oogt de accommodatie ruim en open, wat mede komt doordat de banen zijn afgescheiden van de rest van de ruimte door middel van een spiegelwand.

Snowsport Center Utrecht staat in Nederland bekend als vernieuwend en innovatief. Zo kan men vanaf de zomer 2018 zelf boeken in het online boekingssysteem en is de baan het hele jaar door open. De unieke rolbaan in ADS-vorm is door Snowsport Center ontwikkeld, evenals het eigen leerlingvolgsysteem. Aan de hand van dit systeem wordt de voortgang van een leerling opgeslagen en wordt er daarnaast vermeld wat voor verbeterpunten deze persoon heeft of welke foutjes hij of zij maakt. Hierdoor kan de begeleiding worden verbeterd en versnelt het leerproces bij de meeste leerlingen.

Ondanks de aanwezigheid van vijf rolbanen, is de planning vaak aardig vol. Vooral in de weekenden is er bijna nooit een gaatje over. Er wordt dan ook aanbevolen om lang van tevoren te boeken.

Kantine

Wanneer je binnenkomt bij Snowsport Center Utrecht loop je direct de kantine in. Mede door de open haard in de hoek en de houten aankleding hangt hier een gezellige wintersportsfeer. Je kunt hier een drankje en een kleine snack bestellen. Voor grote groepen, mits van tevoren aangevraagd, kan Snowsport Center ook een uitgebreide maaltijd verzorgen. Vanuit de kantine heb je uitzicht op de rolbanen.

Overige faciliteiten

Naast het skiën en snowboarden kun je bij Snowsport Center Utrecht ook terecht voor onderhoud aan je hardware en worden er wintersportaccessoires verkocht. Ook kunnen er kinderfeestjes, feesten, partijen en recepties georganiseerd worden, met of zonder catering. Er worden per jaar twee reizen richting Val Thorens georganiseerd, waarbij de leraren meegaan en je dus ook nog les kunt krijgen in de sneeuw.

Wat vind jij van Snowsport Center Utrecht?

Krijgt een 8 op basis van beoordeling

kjiratsiekoedel
24 september 2020 · 22:42

Ik kom nu 2 jaar bij Snowsportcenter Utrecht. En blijf er ook graag komen voor mij lessen. In 't seizoen 1 à 2x per week. Qua skiniveau ben ik echt een stuk vooruit gegaan. Ik heb ook snowboardlessen gehad.

Ik heb les op wisselende tijden/dagen en daardoor ook verschillende docenten meegemaakt. Uiteraard altijd even wennen voor de docenten als ze je voor 't eerst zien, maar vaak gaan ze weer verder waar ik was gebleven. Dus volgens mij klopt 't volgsysteem wel.

Materiaal:
al 't materiaal wordt eens in de zoveel tijd vervangen. Prima, niets bijzonders, maar voor de band functioneel.

Rolband:
de mat wordt af en toe ook vervangen en wordt duidelijk elke keer beter. 3 jaar geleden was hij meer happerig bij een fout, nu breek je juist wat meer uit. Ik vind 't steeds meer op sneeuw lijken qua voorspelbaarheid.

Snowboardles:
Snowboarden was 2 jaar geleden op de rolband, vorig jaar op de ADS. De rolband had als nadeel dat je echt flinke smakkers kon maken. De ADS voelde natuurlijker en strafte minder hard af, dus voor beginners prettiger. Ik heb er echter nooit aan kunnen wennen en doe geen snowboardlessen meer.

Horeca:
Leuker dan de gemiddelde sportkantine. Prima appelgebak en drankje. Verder niet bijzonder.

Alles bij elkaar: aanrader als je beter wilt worden!

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast248
11 maart 2020 · 21:21

De lage rating is puur te danken aan de afschuwelijk slechte en onbeleefde man aan de receptie. De lessen zelf zijn redelijk tot goed, afhankelijk van de leraar. 3 sterren voor de lessen, -10 voor de klantenservice.

Ik had een pakket van 10 lessen. Op de dag van les 8 was ik ziek, hoofdpijn, overgeven etc. Ik belde een uur of 6 voor mijn les om mij af te melden met de vraag of ik mijn les kon verzetten. Daar was absoluut geen sprake van, ik was te laat en had pech…

Ik vroeg aan deze man of hij het wilde dat ik toch kwam en het risico liep om daar op de baan over te geven, maar dat had hij toch liever niet, dan kon ik maar beter niet komen. Desondanks bleef verzetten onmogelijk en moest ik de les maar laten gaan. De reden was dat het te kort dag was om mijn plek aan een ander te geven, een verlies van een euro of 75 voor ze.

Uiteindelijk heb ik het risico maar genomen omdat de lessen niet goedkoop zijn. Gelukkig geen ongelukje op de baan, maar mij zien ze er nooit meer terug. Wat een “service”, alleen maar om zo’n klein bedrag voor het bedrijf.

De grap is dat ik het weekend er voor met familie over dit Ski centrum had gehad en mijn zusje van plan was om voor 5 man lessen te boeken, wat neer komt op ongeveer 2000 euro. Na deze ervaring heb ik ze toch maar aangeraden om naar de concurrent te gaan.

Lange verhaal, maar ik hoop dat men hier iets aan heeft.

Skiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast540
18 januari 2019 · 22:42

Wij krijgen vorige week donderdagavond een mail dat onze lessen die wij eind oktober hebben gereserveerd zijn vervallen voor aanstaande zondag.

Wij mailen later op de avond dat wij dit niet hebben gedaan. Vrijdagochtend belt Cornel en meld dat de plekjes vergeven zijn. Dus van onze 4 plekken zijn er nog 2, er wordt excuses gemaakt en ik zal worden teruggebeld door Daniel hoe dit wordt opgelost.

Vrijdag niks meer gehoord. Zaterdag mail gestuurd.
Zondagochtend weer gebeld, Daniel belt zo terug.
Om 12 uur belt Amber terug er is nog geen oplossing. Er kunnen wel 2 kids vast starten, maar we zijn met 4? Dat gaat niet. Deze lessen dan maar laten vervallen. Maandag weer gebeld, er ligt nog een briefje voor Daniel
Nu is het vrijdag en nog steeds niks gehoord.

Snowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast691
30 augustus 2018 · 15:07

Hoewel ik niet echt in de buurt woon, rijd ik graag 1x per week hier naartoe voor de goede skilessen. Indoorbanen in de buurt (althans, die ik heb uitgeprobeerd) halen het simpelweg niet bij SnowSportCenter Utrecht. Hier zijn ze echt serieus met skiën bezig. En daar moet je dan ook wel voor komen, want het ontbreekt een beetje aan een gezellige bruisende sportkantine / après ski-bar om nog even na te borrelen met je medecursisten (bar is er wel, maar die vind ik niet zo gezellig).

Skiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast991
21 maart 2018 · 08:15

Goed materiaal, goede instructeurs en er wordt regelmatig vernieuwd. Op diverse banen geweest en dit is absoluut de beste.

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast249
20 maart 2018 · 21:41

Goede voorzieningen, vriendelijk personeel

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
miepmiep
19 maart 2018 · 18:27

Snowsportcenter ( rolbaan) heeft de oudste nu les gehad. Altijd goed geweest. Hij is begonnen in de kinderland. een aparte baan voor beginnertjes van ( 4/5 jaar) ze hebben een soort helling met een tapijt er op wat niet rolt waar ze de eerste beginselen van het skien leren met een dennenbos. na 3 lessen gaan ze op een minirolbaan ( kidsclub sam , bestaat uit 6 lessen) nu heeft de oudste vorige winter ( 12 lessen en deze winter 12 lessen gehad. altijd prima en kon in de sneeuw meteen meekomen met zijn groepje.

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast471
17 maart 2018 · 22:41

Goede les in een plezierige omgeving.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast601
16 maart 2018 · 10:36

Snowsport Center in Utrecht! Dat zijn echt toppers. Daar heb ik mijn techniek geleerd en de tips en trucs zitten nog steeds na 5 jaar in m’n hoofd.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Dyck
15 maart 2018 · 15:37

Lesje snowboarden gehad op deze rollerbaan. Het is even wennen, maar na een paar minuten is het echt oke. De hal is overdekt, maar niet verwarmd, dus lekker koel. Je kunt heel snel achter elkaar je bochtjes bijv oefenen omdat je steeds weer naar boven wordt ‘gerold’.
Instructrice was erg aardig en hielp goed.
Ik mocht haar snowboard lenen waardoor ik beter gleed dan de jongen die naast mij stond. De boards mogen dus waarschijnlijk wat vaker gewaxt worden…?

Ik vond een nadeel dat je met vier mensen tegelijk de les boekt. Totaal een uur, waarvan je steeds 10 minuten actief bent. Daarna moet je 10 minuten wachten tot je weer mag. Dus steeds twee aan twee en met lange pauze. Ik vond persoonlijk de 10 minuten pauze veel te lang en zou de volgende keer eerder een priveles boeken zodat je wat meer tijd op de baan hebt en nog sneller leert. Nadeel van de priveles is alleen dat t super duur is: 140 euro tov 32 euro normale les.

Je kunt een kopje koffie drinken, maar er geen uitgebreide horeca aanwezig. Wel goede kleedkamers en toiletten.

Snowboarder1 tot 4 jaar ervaring
Hoetpoef
15 maart 2018 · 14:27

Na een eerste niet erg bevallen wintersport op mijn snowboard besloot ik het vorig jaar nog een kans te geven, maar dan op ski’s. Ik dacht dat dit mij beter zou bevallen omdat ik om me heen hoorde dat dit makkelijker zou zijn. Om al met wat skills op de berg te kunnen staan, besloot ik om lessen te nemen bij Snowsport Center in Utrecht. De keuze om hier lessen te nemen was simpelweg de locatie.

De sfeer van het Snowsport Center is bij binnenkomst bij de receptie best gezellig, veel hout en een leuk hoekje bij de open haard. De hal waar de banen zelf zijn is niet echt sfeervol, maar voldoet prima voor het doel.

Ze hebben voldoende rolbanen, welke zelden allemaal vol zijn. Je staat maximaal met 3 personen tegelijk op de baan, maar het komt ook regelmatig voor dat je met zijn 2-en op de baan staat, waardoor je nog meer persoonlijke aandacht krijgt.

Mijn eerste les had ik al vroeg in het seizoen wat erin resulteerde dat ik alleen op de baan stond met een fantastische lerares die mij veel vertrouwen gaf en ik in het eerste uur al behoorlijk wat geleerd had. Hierna heb ik nog 9 uur les gehad waardoor ik mijn eerste (en tweede) skivakantie best aardig de berg afkwam (op de berg geen lessen genomen). Dit jaar heb ik nogmaals 6 lessen genomen bij het Snowsport Center, om mijn techniek nog meer te verbeteren.

Ik moet zeggen dat ze zeer kundige skileraren en -leraressen hebben, iedereen let weer op andere verbeterpunten waardoor ik echt veel geleerd heb. Mijn techniek is nu best redelijk, ik kan inmiddels elke piste goed af en dat heb ik toch echt te danken aan alle lessen bij het Snowsport Center.

Het enige nadeel vond ik dat ik veel verschillende docenten had, zeker dit jaar heb ik tijdens de 6 lessen 4 verschillende docenten gehad. Ook hadden 2 vrienden dit jaar hun eerste skilessen bij het Snowsport Center, welke ook aangaven dat ze het jammer vonden dat ze zoveel verschillende docenten hadden. Voor hun eigen gevoel leerden ze hierdoor minder omdat elke docent ook weer moest aanvoelen hoeveel ze qua techniek wisten. Hier werden zij soms onzeker van en bleven ‘hangen’ qua niveau in plaats van dat ze beter werden.

Over het algemeen een zeer goede ervaring en kan het aanbevelen om hier lessen te nemen als je aan je techniek wil werken of wil leren skiën. Als tip kan ik nog meegegeven om als je kan, doordeweeks overdag de lessen te nemen, omdat het dan een stuk rustiger is dan 's avonds of in de weekenden. En probeer zoveel mogelijk vaste tijden op te geven zodat je niet teveel wisseling in docenten hebt.

Met partnerSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast283
15 maart 2018 · 12:01

Geweldige baan met ervaren instructeurs.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Jbos
15 maart 2018 · 11:23

Het is een grote hal met 5 banden, vindt het erg fijn opgezet, Lekker ruim. Een les heb je met vier mensen tegelijk, steeds 2 personen op de band en dan om de 10 minuten wisselen.

Samen met mijn vriendin 3 snowboardlessen gedaan voordat wij op wintersport gingen. Mijn vriendin vond het niet echt een toegevoegde waarde hebben, ik zelf wel.

Mijn vriendin miste vooral het sneeuwgevoel en vond het lastig dat alle foutjes op de rollerband afgestraft worden. Dus waar ze normaal redelijk de piste afkomt ging het nu toch een stuk minder soepel.

Zelf vond ik het heel fijn dat je zo goed op je techniek moet letten. Je kan zoveel beter voelen en zien wat je verkeerd doet op de rollerband dan normaal in de sneeuw. Daarnaast kan je de feedback van de docent gelijk toepassen wat heel fijn is.

Ben wel van mening dat als je gaat lessen je eigenlijk minimaal 5 lessen moet inplannen voor het beste resultaat. Je moet toch even omschakelen want de rollerband is anders dan de sneeuw. Zelf zag ik tijdens de derde les de meeste progressie, bij mijzelf en mijn vriendin.

Waarschijnlijk in de zomer nog een paar lessen inplannen, is dan goedkoper en een leukere work-out dan de sportschool.

Met partnerSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast448
14 maart 2018 · 16:46

Lesje snowboarden gehad op deze rollerbaan. Het is even wennen, maar na een paar minuten is het echt oke. De hal is overdekt, maar niet verwarmd, dus lekker koel. Je kunt heel snel achter elkaar je bochtjes bijv oefenen omdat je steeds weer naar boven wordt ‘gerold’.
Instructrice was erg aardig en hielp goed.
Ik mocht haar snowboard lenen waardoor ik beter gleed dan de jongen die naast mij stond. De boards mogen dus waarschijnlijk wat vaker gewaxt worden…?

Ik vond een nadeel dat je met vier mensen tegelijk de les boekt. Totaal een uur, waarvan je steeds 10 minuten actief bent. Daarna moet je 10 minuten wachten tot je weer mag. Dus steeds twee aan twee en met lange pauze. Ik vond persoonlijk de 10 minuten pauze veel te lang en zou de volgende keer eerder een priveles boeken zodat je wat meer tijd op de baan hebt en nog sneller leert. Nadeel van de priveles is alleen dat t super duur is: 140 euro tov 32 euro normale les.

Je kunt een kopje koffie drinken, maar er geen uitgebreide horeca aanwezig. Wel goede kleedkamers en toiletten.

Snowboarder1 tot 4 jaar ervaring
coendostres
14 maart 2018 · 10:47

Ik ben afgelopen zondag met de kids (5 en 7 jaar) voor een proefles geweest bij SnowSportCenter Utrecht geweest.
Hier hebben ze een stuk of 5 rolbanen naast elkaar.

De leraar was erg leuk met de kinderen, mijn zoon zei: “Zullen we hier elke zondag heen en dan bij die meneer?”

In je normale kleding (lange broek en lange mouwen) aan de gang, ideaal!
Skischoenen en ski’s pakken en van start!

Startend aan de stang vooraan op de rolbaan gaat een ieder goed af, daarna los en de pizzapunt oefenen kijkend in de spiegel waarachter de pappa’s en mamma’s hun kroost bekijken.
Ze deden het goed, daarna ging de rolbaan wat harder en de vervolgstap was heen en weer over de volle breedte van de baan, dat werd wat moeilijker maar met vallen en opstaan zullen ze er komen, het uur was snel om, we komen zeker nog een keer terug.

De rolbaan is op een industrieterrein, goed bereikbaar met auto en/of OV.
Parkeren kan op het ruime parkeerterrein voor de deur.
Binnenkomst van het gebouw is sfeervol met een cijfer 8, er mag iets meer aankleding zijn.
Om de hoek is een zitje bij de haard.
Binnenkomst van de skihal is fris, door de minimale sfeer-aankleding krijgt het voor sfeer een cijfer 7.

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast646
13 maart 2018 · 22:37

Prima locatie en lessen gevolgd

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring