Blog

Ski & City Innsbruck

Ski & City Innsbruck
7 december 2017 m.boerlage

Wintervakantie in Innsbruck vieren betekent alles eruit kunnen halen wat erin zit. Want in de hoofdstad van de Alpen kun je direct vanuit het stadscentrum in alle windrichtingen uitzwermen om te gaan skiën. Bovendien profiteer je van alle geneugten die de bruisende cultuur- en universiteitsstad te bieden heeft. Ook gasten die hun wintervakantie in de omliggende skigebieden doorbrengen, kunnen ’s morgens de piste op, ’s middags winkelen of naar een museum en ’s avonds naar de opera of wéér de piste op – maar dan om te feesten en te dansen.
De negen omringende skigebieden zijn met slechts één skipas en met het gratis openbaar vervoer in maximaal een uur vanuit het stadscentrum te bereiken. Elk van de gebieden blinkt uit met een eigen aanbod en karakter. Twee skigebieden verbinden de flair van de stad bijna direct met de skipret. Vanuit het centrum van Innsbruck gezien kun je het nauwelijks voor mogelijk houden, dat op de steile flanken van de machtige Nordkette skiërs hun bochten maken. Op de Seegrube komen zowel beginners als gevorderden volledig aan hun trekken.

Loungen op de berg

Echter, bij de meeste wintersporters gaat het in de Freeride Lounge Nordkette niet alleen om het skiën. Minstens zo begerenswaardig is een plaatsje in één van de ligstoelen op het hoogstgelegen en waarschijnlijk meest trendy zonneterras van Innsbruck met een adembenemend uitzicht op de stad. En in de Iglu-Bar Cloud 9 gaat de après-ski op veel avonden naadloos over in een bruisende partynacht op bijna tweeduizend meter boven zeeniveau. Een aanrader is zeker ook het sneeuwzekere skiresort Kühtai (2.020 m) met tophotels, die allemaal direct aan de piste liggen. En dat op slechts dertig minuten autorijden vanaf Innsbruck.

Van het skiresort naar de stad

Er zijn maar weinig plaatsen waar je zo snel van de piste in een bruisende uitgaansstad kunt komen. En dat met zo’n groot aanbod aan cultuur in bijvoorbeeld het Tiroler Landestheater en de vele musea. Ook de keizerlijke hofburg nodigt uit tot een bezoek. Vergeet ook niet dat Innsbruck een studentenstad is waardoor er tal van concerten en uitvoeringen plaatsvinden in de Olympiahal en het congrescentrum. Onlangs is er ook het tweede Oostenrijkse Hard Rock Café geopend.

9 Skigebieden, 90 liften, 300 pistekilometers, 1 ticket

Ontdek met slechts één ticket de negen skigebieden rondom Innsbruck. Een 6-daagse Olympia SkiWorld-Pas is verkrijgbaar voor €228,50 p.p. inclusief skibus. Meer informatie vind je op www.innsbruck.info.