BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Adelboden - Lenk

Reviews Adelboden - Lenk

98% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.4 op basis van 3717 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor gevorderden, voldoende off-piste, rustig, goed eten op de piste en eenvoudig bereikbaar.
  • Zwakke punten: Ongeschikt voor beginners en minder kindvriendelijk.

Wat vind jij van Adelboden - Lenk?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast030
    Gast030 3 februari 2018 · 18:13

    De pistes in Adelboden zijn iedere dag perfect geprepareerd, een pracht van een gebied, maar zeker NIET geschikt voor beginners. Blauwe pistes zijn er NIET. Zelfs de blauwe piste dalafvaart piste nummer 69 mag zelfs zwart ingekleurd worden.Aangezien Zwitserland niet bij Europa is aangesloten wordt er geen rekening gehouden met de Euro men rekend de Zwitserse Frank gelijk aan de Euro, wat betekend dat men zeker 15 % meer betaald dan de prijs die vermeld staat. De regio is niet volledig aaneen gesloten, voor iedere streek betaald men ofwel meer of minder.Best is dat men de eerste dag een gids in huurt die de streek kent want niet alles is even duidelijk. Maar eens men de regio kent en een gevorderd skiër zijt is het een droom van een skigebied. Het eten boven op de berg is goed maar zoals ik,reeds vermelde duur.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • BaLin
    BaLin 23 januari 2018 · 10:26

    Het skigebied van Adelboden-Lenk is een mooi gebied met leuke, uitdagende pistes. Er zijn lekkere pittige rode afdelingen te vinden, vooral aan de kant van Adelboden, maar ook relaxte en brede blauwe afdalingen, deze vooral aan de kant van Lenk. De liften zijn snel en modern. Wachttijden zijn er niet of nauwelijks.

    Mooie rode afdalingen in de richting van Aebi. Rustig, stil gedeelte van het skigebied.
    Glooiende hellingen aan de kant van Lenk.
    De lift van Geils naar de Hahnenmoos.
    Vanaf Metsch.
    Bovenop de Lavey.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Rogier
    Rogier 30 augustus 2016 · 16:37

    Adelboden Lenk is een sportief skigebied met mooie uitdagende pistes. Als je van stevige carve-afdalingen houdt dan zit je hier helemaal goed. Toen wij in het gebied aankwamen had het meerdere dagen geregend gevolgd door koud weer. We dachten dat we op ijs moesten skiën, maar de piste-dienst heeft geweldig werk gedaan en de pistes waren in topvorm! De liften zijn (zeker voor Zwitserse begrippen) modern en snel. Alleen om vanuit Adelboden midden in het gebied te komen is nogal een lange zit. Verschillende hotels bieden een luxe en fijne wellness wat dit gebied echt een aanrader maakt om heerlijk een weekje te genieten en te relaxen.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast862
    Gast862 6 januari 2016 · 08:29

    Lenk, een fijne wintersportplaats. Drie gebieden te bereiken: Adelboden, Gstaad en Lenk. Goede begeleiding bij de lessen van de kinderen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast946
    Gast946 1 februari 2014 · 12:59

    Ik kom al verschillende jaren in Adelboden. Het is een prachtig gebied met veel kilometers en voor iedereen wat wils. Vanuit vrijwel elke lift kun je in je eigen tempo en op eigen niveau naar beneden. Wanneer je je tochten vanaf Geils een beetje uitkient kun je met verschillende liften 2 uur onderweg zijn. Daarna is het toch weer tijd om met je familie weer wat te drinken.... Adelboden is een prachtig gebied met vriendelijke en correcte mensen. De prijzen zijn niet hoger dan in andere landen, zoals Oostenrijk en Frankrijk. Laat de zogenaamde kilometervreters maar mopperen over wat verbindingspaadjes en aparte gebiedjes. Wij zijn voor onze ontspanning op vakantie. Dan komt je in Adelboden ruimschoots aan je trekken, op elk skiniveau. Desnoods doe je een piste meerdere keren. Heerlijk toch? Een minpuntje vind ik de onvriendelijkheid om parkeergeld te heffen. Op deze manier prijsverhogingen camoufleren vind ik niet netjes. Daar sta je dan met alleen maar papiergeld of een creditcard en moet je elke dag een munt van Sf 5,= in zo'n apparaat stoppen, terwijl je al een aardig bedrag aan liftpassen uitgeeft. Het komt neer op Sf 1 ppppd. Verhoog dan de liftprijzen gewoon.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Steven184
    Steven184 29 januari 2014 · 16:54

    Het skigebied Adelboden-Lenk bestaat eigenlijk uit 7 verschillende skigebieden, waarvan het skigebied Adelboden Silleren-Hahnenmoos-Metsch Lenk het grootste is met ongeveer 80 kilometer piste. Door de weersomstandigheden hebben wij hier het grootste gedeelte van de tijd doorgebracht. Het gebied bestaat een beetje uit verschillende onderdelen en er bestaat eigenlijk geen echte dalafdaling. Aan de kant van Lenk is die er sowieso niet en aan de kant van Adelboden is het niet meer dan een pad. Voor een gebied dat het toch al moet doen met weinig hoogteverschillen imo toch een serieus gemis. Die verbindingspaden zijn toch al niet ideaal, want bij ons leek piste 62 bijna vaker omhoog te gaan dan naar beneden. Tevens vonden we het gebied niet echt heel uitdagend, weinig lastigere en langere afdalingen. Er zijn nog redelijk wat sleepjesliften, maar er zijn maar enkele sleepjesliften waar je niet om heen kan als je een bepaalde piste wilt doen. In principe zijn ze allemaal te vermijden. De omgeving is wel werkelijk prachtig en biedt veel off-piste mogelijkheden. Leuk om een keer gezien te hebben, maar voor het skigebied zou ik niet 1-2-3 teruggaan, wellicht wel voor een mooie poedertrip.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • joepert
    joepert 8 september 2013 · 19:29

    Het is jammer dat Adelboden - Lenk allemaal onder één kam wordt geschoren want Adelboden is echt wel een heel andere uitvalsbasis om te skiën dan Lenk. In Adelboden kun je, naast het gezamenlijke skigebied van Adelboden/Lenk nog kiezen voor Engstligenalp, Tschentenalp of Metschalp om te skiën. Drie hoogteplateautjes met een paar liften. Met name Engstligenalp is wel sneeuwzeker en vaak tot eind april nog open. De Chuenisbärgli is wel verbonden met het Adelboden/Lenk skigebied en is bekend vanwege de jaarlijkse skirennen (meestal de week vóór de Lauberhornrennen). De lift vanuit Adelboden het grote gebied in is behoorlijk lang en druk in de ochtend. We zijn ook een keer in Lenk geweest. Lenk biedt aan de ene kant van het dal toegang tot het gebied Adelboden/Lenk aan de andere kant van het dal toegang tot de Betelberg. De Betelberg is de ‘familieberg’. En is vanuit het dorp Lenk het makkelijkst toegankelijk. Hier heeft de skischool ook een echt kinderlandschap etc. Hier zijn ca 40 pistekilometers. Ik ben zelf niet op de Betelberg geweest, maar een aantal anderen uit onze groep wel. Wij hadden een huis gehuurd aan de Bühlbergstrasse. Vanuit het dorp was dat ongeveer een kwartier de berg oprijden. Vanaf het huis nog ongeveer een kilometer om bij het dalstation van de Bühlbergbaan te komen. Dit is een prima instap in het skigebied van Adelboden/Lenk, met bijna 100 km piste het grootste aaneengesloten gebied van Adelboden en Lenk bij elkaar. De andere en vanuit het dorp Lenk handigere manier om in dit gebied te komen is om vanuit het dal met de gondel naar Metsch te gaan. Daarvandaan kan je dan ook verder het gebied in. Vanuit het dorp Lenk is dit enerzijds handig (want je hoeft niet de Bühlberg op te rijden) maar de keerzijde is dat je ook weer met de gondel naar beneden moet want er is geen afdaling helemaal tot het dalstation. De skilessen voor de kinderen op de Bühlberg waren ’s-Middags. Op de Betelberg ook 's-ochtends met uitgebreidere mogelijkheden voor kleintjes. Er waren op de Bühlberg verder niet heel veel kinderen voor de les (zoals gezegd: de Betelberg is meer de familieberg), dus de groepjes waren ook niet overvol. De Bühlberglift ontsluit verder een paar leuke blauwe pistes zodat ook de nog niet zo gevorderde skiërs er prima uit de voeten kunnen. Bij de parkeerplaats van het restaurant is ook nog een oefenweitje, maar dat vonden we behoorlijk stijl. Kortom: echte beginners (niveau 0) hebben hier wat minder te zoeken en kunnen beter naar de Betelberg gaan. Vrijwel het hele gebied is met blauwe pistes te doorkruisen, dus de minder gevorderde skiër is hier op zich aan het juiste adres. Rode pistes zijn er ook voldoende, hoewel het bijna nergens echt uitdagend wordt. Zwarte pistes zijn er ook nog wel, maar ook hier niets echts schokkends. De mogelijkheden om off piste te skiën binnen de grenzen van het gebied zijn best groot en dat werd dan ook veel gedaan. Vooral de Lüegli lift bood daarvoor mogelijkheden. Al met al is het een gebied met veel moderne liften (dus het commentaar dat er veel slepers zijn kan ik niet plaatsen) en zelfs bij lange rijen gaat het behoorlijk snel door de grote liftcapaciteit. Omdat de meeste liften meerdere varianten van afdalingen ontsluiten is de piste ook niet snel overvol. Maar voor de veeleisende skiër is het een te klein gebied om echt los te gaan. De meeste pistes zijn tussen de 2100m en 1600 m. Dus echt lange afdalingen zijn er ook niet bij. De afdaling naar Adelboden is alles bij elkaar wel dik 1000 m hoogteverschil maar bevat ellenlange paden. Op de Betelberg kom je wat dat betreft wat beter aan je trekken, maar met het dal op 1100 meter moet je ook wel rekening houden met mindere sneeuw richting dal. Lenk is toch een leuk oord om te verblijven want je hebt dus toegang tot Adelboden/Lenk (toch leuk voor ca 3 dagen skiën), Betelberg (1 dag skiën) en met een kwartier rijden (vanuit het dal, niet vanuit ons huis) ben je in St. Stephan, wat weer toegang geeft tot het grootste aaneengesloten skigebied tussen Gstaad en Zweisimmen (ook weer ca 100 km). Al met al dus best nog een heel fatsoenlijk aanbod en wij vonden het er niet buitenissig druk in de carnavalsweek (2012).

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast178
    Gast178 16 april 2013 · 07:40

    Het was leuk in het skigebied Adelboden-Lenk, maar je moet er wel denken aan veel dingen als: Veel gebieden zijn niet verbonden, wat wel jammer is, in Lenk is niet veel te doen, maar in Adelboden wel.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast178
    Gast178 16 april 2013 · 07:32

    Adelboden, is een mooi en leuk sneeuwzeker gebied. Het dorp Adelboden heeft een leuke hoofdstraat, waar lekker door kan lopen, wel is het jammer dat Adelboden-Lenk bestaat uit veel deelgebieden.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast178
    Gast178 16 april 2013 · 07:31

    Adelboden, is een mooi en leuk sneeuwzeker gebied. Het dorp Adelboden heeft een leuke hoofdstraat, waar lekker door kan lopen, wel is het jammer dat Adelboden-Lenk bestaat uit veel deelgebieden.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Remko
    Remko 1 november 2012 · 14:27

    Lenk is niet het meest sfeervolle of bruisende dorp in Zwitserland, maar heeft voldoende horeca en winkels. Bovendien is er een groot kuurcentrum en wordt je niet overlopen door (Nederlandse) toeristen. Het skigebied is wijds en beschikt over voldoende variatie. De meeste pistes zijn breed en perfect geprepareerd. Mijn persoonlijke favoriet is de 'rode' nabij de Sandige boden. Inmiddels is de sleeplift vervangen door een stoeltje, zodat er geen enkele reden is om deze topper meerdere keren achter elkaar te nemen. Onderaan de afdaling is overigens een gezellige skihut, mocht je trek hebben gekregen. Enige nadeel is dat Lenk vanaf het hoofdgebied geen dalafdaling heeft. Op de -veel kleinere- Betelberg, aan de andere kant van Lenk zijn wel twee mooie dalafdalingen door het bos te vinden.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • J
    J 13 februari 2012 · 09:46

    we komen al 9jaar in Adelboden het is prachtig veel blauwe pistes je kunt er prachtig wandelen mooie dorpstraat altijd gezellig,ook voor ervaren wintersporters genoeg uitdagingen een echte aanrader jan

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Yves
    Yves 12 januari 2012 · 18:48

    Ik ben vorige week een eerste keer gaan skiën in Adelboden-Lenk. Het is heel goed geweest: een mooi, ruim gebied met vrij veel variatie; misschien iets meer geschikt voor beginnende skiërs. Wat ik vooral erg aangenaam vond, waren de weinige toeristen en de gemoedelijkheid van het dorp waar we logeerden: LENK. Je komt er bijna enkel Zwitsers tegen en het dorp Lenk lijkt geenszins op sommige Oostenrijkse "ski-industriegebieden" (het ene hotel naast het andere, ...). Terwijl daar dan toch een aardig aantal pistekilometers tegenover staan.

    Met partner Skiër
  • T. v. R.
    T. v. R. 12 januari 2012 · 09:38

    Ik ga sinds ik kan skieen al naar Adelboden. Ik ben een aantal keer in Oostenrijk geweest, het aanbod van pistes was veel geringer dan die in Adelboden. Het best kun je, als gevorderde, op de 'Weltpiste' beginnen en via een geprepareerd pad naar de 'Sillerenbuhl' afdalen om Hahnenmoos en Metz te bereiken, allemaal schitterende pistes. Je kunt van 's morgens vroeg tot sluitingstijd skieen op verschillende pistes. En na sluitingstijd zelf naar de auto skieen over een prachtig geprepareerd pad langs het dal beekje. Ook hier kun je de 'Weltpiste' nog bereiken dmv een liftje. Veel wintersport plezier!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Johan
    Johan 31 december 2011 · 13:36

    Na 15 jaar op andere plaatsen nu voor de 3e keer naar Adelboden. Niet druk, je kunt alle kanten op. Voor elk wat wils. lekker brede pistes. Ook voor minder ervaren skiers daardoor leuk. Kortom; een aanrader.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • -
    - 20 april 2011 · 22:00

    Geweldig skigebied, overigens veel Nederlands sprekende skileraren gehoord. Mooie pistes, die altijd perfect geprepareerd zijn. Ontzettend gezellig, Zwitsers dorp. Er is inderdaad niet veel après-ski, daarvoor moet je hier niet komen. Ook zijn er goede restaurants en hotels.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Ben
    Ben 14 januari 2011 · 17:59

    Zoals iemand anders ook al vertelde is het veel 'reizen' voordat je kan skiën. grote groepen voor de kinderen.. en weinig vertier na het skien. plaats leuk en bevolking aardig.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 7 februari 2010 · 16:58

    Net terug uit Adelboden. Prachtig ski-gebied, heerlijk uitgestrekt en keuze genoeg qua type pistes. Veel verwarmde liften, je bent supersnel in de prachtige bergen. Adelboden zelf zit vol (ski)winkeltjes. Gebied niet voor apresski-liefhebbers geschikt, daar moet je voor naar Oostenrijk.

  • Anoniem
    Anoniem 21 februari 2009 · 20:58

    voor mij is dit helaas de laatste keer geweest adelboden. erg onvriendelijke mensen het lijkt wel alsof ze toeristen haten. ook onderweg ze beginnen aan de weg terwijl er niets aan de hand is. in tegenstelling tot oostenrijk is dit slech. met oostenrijkers kun je wel is lachen

  • Anoniem
    Anoniem 27 oktober 2008 · 13:26

    komen al 6 jaar met veel plezier in Adelboden, voor de gemiddelde skier een heerlijk gebied. maar ook prima brede pistes voor de wat mindere skier. kortom aanrader!!!

  • Renske
    Renske 31 december 2007 · 16:04

    Na vele jaren gaan wij nog steeds met plezier naar Adelboden. We vermaken ons zeer goed met de pistes. Je kan er makkelijk beginnen wat erg fijn is na een jaar niet skieen. Waarna je later goede rode en zwarte pistes kan doen. De wachttijden voor de liften zijn erg kort wat erg fijn is.

  • Marco
    Marco 23 augustus 2007 · 01:31

    Groot en gevarieerd ski-gebied waarbij de voorzieningen in het dorp voor een hele week niet overdreven zijn. Veel weekend / dagjes mensen en typische CH standaarden; dwz rood is echt rood en zwart is echt zwart. Ook zeer veel off piste mogelijkheden voor de echte skier. Nog een gemoedelijke sfeer, niet geschikt voor de nachtbraker maar juist weer wel voor de sportievelingen. Het cultuurhuis is echt een bezoek waard voor degenen die de Zwitserse cultuur kunnen waarderen.

  • Marco
    Marco 23 augustus 2007 · 01:31

    Groot en gevarieerd ski-gebied waarbij de voorzieningen in het dorp voor een hele week niet overdreven zijn. Veel weekend / dagjes mensen en typische CH standaarden; dwz rood is echt rood en zwart is echt zwart. Ook zeer veel off piste mogelijkheden voor de echte skier. Nog een gemoedelijke sfeer, niet geschikt voor de nachtbraker maar juist weer wel voor de sportievelingen. Het cultuurhuis is echt een bezoek waard voor degenen die de Zwitserse cultuur kunnen waarderen.

  • Rob Bonneur
    Rob Bonneur 24 februari 2007 · 20:38

    Dit jaar (3e week februari) voor het eerst in Adelboden. Hotel in het centrum nabij de dorpsstraat (Hotel Bristol) geboekt via VrijUit. In tegenstelling tot de brochure geen vriendelijke eigenaar. Zeker niet voor kinderen! Kreeg het gevoel dat kinderen niet welkom waren. Daarnaast liggen de pistes niet in de nabijheid van het dorp. De reis met de gondel vanuit het dal duurt ongeveer 15-20 minuten alvorens het skigebied wordt bereikt. De plaatselijke skischool heeft geen nederlands sprekende skileraren wat door kinderen als onprettig wordt ervaren. Men doet hiervoor ook geen moeite. Pistes zijn redelijk tot goed. Gebied is echter opgedeeld in een aantal aparte kleinere gebieden die slechts per bus met elkaar zijn verbonden. Daarnaast biedt Adelboden weinig vertier. Na 18.00 uur wordt het snel stil in het dorp. Het dorp mist ook een centrale ontmoetingsplaats waar na het skiën wordt bijgepraat. Om positief te eindigen moet wel worden gezegd dat ondanks de warme weersomstandigheden men er in is geslaagd alle pistes van een redelijke sneeuwkwaliteit te voorzien. Elke dag waren alle pistes geopend. Echter voor liefhebbers van een uitgebreid aanééngesloten kindvriendelijk skigebied met veel variatie en uitdaging en een dorp met een redelijk niet overdreven aanbod in après-ski is Adelboden geen goede keuze.

  • Niels
    Niels 22 februari 2007 · 19:30

    Ik kom al zo'n 20 jaar in Adelboden en ik vind het er super. Mooie pistes voor beginners en gevorderden, goede faciliteiten en vooral buiten het hoogseizoen is het er erg rustig. Het grootste gebied is Sillerenbuhl-Hahnenmoos met een verscheidenheid aan pistes. Het mooiste gebied is Engstlichenalp, alleen zijn hier wat minder mogelijkheden (de zwarte is hier wel super!). Het eten is goed, wel redelijk prijzig. Apres-ski komt wel steeds meer, maar is niet te vergelijken met bijvoorbeeld Oostenrijk. Voor de beginners is er een goede skischool. Kortom, een ontzettend leuk dorp voor beginneners en gevorderden die (rustig) willen skien!!

  • Fred
    Fred 21 augustus 2006 · 10:00

    Ik ben van 18 feb tot 25 feb geweest in de krokusvakantie.Ik ben voor het eerst daar geweest en ik vond het een zeer mooi gebied het was er niet druk en dat voor in de vakantie heb nergens langer dan 5 min moeten wachten voor een lift.Het eten en drinken op de piste was erg goed als je gewoon in een berghutje ging eten ergen op de piste.In de grootte lopende band hutjes vooral beneden vond ik het erg duur voor wat ik kreeg.Ik heb het er erg naar me zin gehad en ik doe snowboarden er is ook een leuk fun park aangelegd.

>