Nieuwe Gondelbaan Lenk - Metsch - Metschstand & Superpass

Dit onderwerp gaat over de bestemming Adelboden - Lenk

Twee nieuwtjes waar ik toevallig op stuitte:
Voor de gasten in Lenk wordt de toegang tot het skigebied Adelboden/Lenk vanaf komende winter een stuk makkelijker. De oude pendel-gondel tussen Lenk en Metsch en de stoeltjeslift tussen Metsch en Metschstand worden vervangen door een grote aaneengesloten gondelbaan, waardoor je vanuit het dal binnen 10 minuten bovenin het skigebied staat.
http://www.lenk-bergbahnen.ch/de/lenk-winter/angebote/index…

Vanaf komende winter is Adelboden/Lenk aangesloten bij de “Superpass” waarin Gstaad/Zweisimmen en de Alpes Vaudoises al samenwerkten. Vooral voor gasten in Lenk interessant want zij rijden in 15 minuten naar Zweisimmen. Er moet voor een 6-daagse “Superpass” wel ca 50 CHF meer betaald worden dan voor een gewone 6-daagse pas (die natuurlijk ook nog gewoon gekocht kan worden).
Meer info:
http://www.superpass.ch

Ik zou een dagje naar Lenk gaan, maar het beviel zo goed in Gstaad/Zweisimmen dat we er niet meer zijn geweest. Las ergens dat je naar Zweisimmen gaat deze winter ?

May the ski force be with you !!

Ja wij gaan inderdaad naar Zweisimmen. Inderdaad ook een heel leuk gebied en vorig jaar waren we nog in Lenk dus op zich al afwisseling genoeg. Alleen is de reguliere skipas in Zweisimmen zo duur, dat die Superpass maar een paar francjes duurder is. Voor ons een no-brainer dus: voor hetzelfde geld veel meer keus en als je het niet gebruikt: ook niet erg. Autorijden moeten we toch want ons chalet ligt niet bij de piste.

Weet misschien iemand te vertellen hoe makkelijk/ingewikkeld het is om vanuit het skigebied Adelboden/Hahnemoos in het Skigebied Lenk te komen? Is er een goede bus(pendeldienst) verbinding tussen de Metsch-Stand lift en de gondelbaan Lenk-Leiterli in het dorp Lenk? Alvast bedankt!

Ja, er is wel een rechtstreekse busverbinding, maar je bent wel een kwartiertje onderweg en de bus rijdt maar eens per half uur. Dus kan toch wel wat tijd kosten alles bij elkaar, want de Betelberg-gondel is ook de snelste niet, dus voor je weer op de ski’s staat…
zie p. 10 in onderstaand document:
http://www.lenk-simmental.ch/files/?id=58834

Maar verwacht niet teveel van het Betelberg-gebied. Er zijn twee mooie lange rode afdalingen naar het dal (via Tschuggen en Walleg) en daarmee is het wel gezegd. Verder vooral een familievriendelijk gebied met wat blauwe pistes.

Plaats een reactie