BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Ahrntal (Speikboden & Klausberg)

Reviews Ahrntal (Speikboden & Klausberg)

82% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.0 op basis van 3694 reviews.

  • Sterke punten: Geen vlakke stukken, formidabel eten op de piste en goedkoop.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten en beperkte off-piste.

Wat vind jij van Ahrntal (Speikboden & Klausberg)?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast724
    Gast724 5 maart 2017 · 11:59

    Niet zo groot. Heel druk. Niet echt geschikt voor experts, maar het eten is fenomenaal!

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Arnh
    Arnh 8 maart 2015 · 12:34

    Het Ahrntal bestaat uit twee kleine gebieden Klausberg en Speikboden. Ik heb enkel op Klausberg geskied als moni van een groepje kinderen. Het is een vrij klein gebiedje dat gevorderde skiërs wel op één dag hebben gezien. Voor beginners is het wel goed, want er zijn pistes op elk niveau waardoor je het niveau stelselmatig kan opbouwen. Als je met kinderen een week wil gaan skiën is het Ahrntal een mogelijkheid, al zou ik wel aanraden om bijvoorbeeld 2 dagen Klausberg, 2 dagen Speikboden, en een dag Kronplatz te doen als je zelf een meer ervaren skiër bent. Wachttijden in de krokusvakantie (2015) waren oké: ongeveer 10min voor de Hühnerspiel, Almbodenlift en de lift beneden op de drukste momenten. Bij de andere skiliften waarmee je de rode en zwarte pistes kan bereiken was er zelden een rij te bespeuren. De après-ski in Klausberg is degelijk en vrij goedkoop, met dank aan de Hexenkessel.

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Erik11
    Erik11 9 februari 2015 · 11:56

    Mijn skicarriere is begonnen in dit gebiedje. Voor beginners groot genoeg, heb me er toen altijd goed vermaakt. Compact en volgens mij ook goed geschikt voor gezinnen. Destijds goede prijzen qua hotels, restaurants etc. Skipas wel redelijk aan de prijs voor een redelijk klein gebied. Qua eten en drinken is Zuid-Tirol onovertroffen. Een kruising tussen de Italiaanse en de Oostenrijkse keuken, goede wijn, goeie prijzen, Duits lullen....wat wil je nog meer! En als je wat meer kilometers wilt maken qua pistes is de Kronplatz dichtbij. Prima aan te rijden vanuit het Ahrntal.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast876
    Gast876 18 maart 2014 · 17:21

    Pas terug van een weekje skiën op Klausberg en Speikboden.9/03 tot 16/03/2014 Schitterend weer en de sneeuw was nog ruim voldoende aanwezig. Ondanks dat alle schoolvakanties voorbij waren, was het een drukte van jewelste op de pistes. Bussen vol met Duitse schoolgaande jeugd waren er aanwezig. Ongedisciplineerd, luidruchtig, zelfs in bijzijn van hun begeleiders. Restaurants op de pistes overvol, pas werd het rustig vanf 14u nadat zij terug gaan skiën waren. Bestemming is aan te raden, maar dan moet je de juiste periode zien uit te kiezen.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • gert-jan
    gert-jan 18 september 2011 · 21:06

    Ik kom al sinds 1996 (bijna) elk jaar in Sand in Taufers. Prima sfeer, goede sneeuw, goed eten, gemoedelijk. Alleen valt mij elk jaar weer de huur van de ski-passen erg tegen, ik vind het erg veel geld. Ook het eten op de pistes is in de loop der jaren langzaam flink duurder geworden. In maart van dit jaar, toen ik weer heel veel geld voor een skipas voor mijn 2 zoons en mijzelf had betaald, heb ik mij voorgenomen ook eens ergens anders te gaan kijken...

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Jan & Lieve
    Jan & Lieve 26 maart 2011 · 09:37

    Ik kan de vorige ervaringen voluit beamen: klein maar mooi én goed onderhouden skigebied met respect voor de natuur, met échte Tiroolse vrolijkheid en Gemütlichkeit. Overwegend schitterend weer in deze Zuidalpen met uitzicht op de befaamde Kronplatz. Ook onze 3 kinderen hebben er hun eerste skipassen gemaakt en zijn volwaardige skiërs geworden in de zeer goede en betaalbare plaatselijke skischool. Voor alle gezinnen met jonge kinderen een sterke aaanrader !!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 17 januari 2009 · 16:12

    In totaal 6 keer in het Ahrntal geweest, in de skigebieden Speikboden en Klausberg Dat is ons altijd heel geod bevallen. Het is een zeer overzichtelijk skigebied, wat zeker met kinderen heel handig is, je kunt elkaar niet zo makkelijk kwijtraken. Ook een heel leuk bosbad om aan het einde van de dag naar het dorpje L?ch te ski?. Geen sleepliften! (vind ik een voordeel) Appartementencomplex L?erblick in Steinhaus is zeer goed met heel vriendelijk echtpaar, de appartementen zijn heel uitgebreid en skihuur wordt door de eigenaar verzorgd. Skibus stopt bijna voor de deur. In 2 minuten sta je bij Klausberg, in 10 minuten bij Speikboden. Alleen in de ochtend even druk bij de onderste lift, daarna is het goed te doen, meestal geen lange wachttijden. Op de piste heerlijk eten voor een redelijke prijs.

  • Anoniem
    Anoniem 21 maart 2008 · 10:43

    ik ben vorig jaar naar klausbeg geweest het hotel schachen, he was een verzorgd hotel met matig eten. om naar de skipistes te gaan moesten we wel even met de bus reizen, er is eigenlijk geen kern daardoor ontstaat er een lange weg. dat is wel jammer. eer zijn niet te veel winkels. op de skipiste is het perfect voor beginners maar de gevorderden moeten op hun honger blijven zitten. maar het eten maakt alles dan weer goed. algemene indruk: voldoende

  • stuntel
    stuntel 21 oktober 2006 · 20:55

    Dit is een wat kleiner gebied, ideaal voor familie's. Je komt elkaar altijd weer ergens tegen. Voor echte gevorderden is het wat te klein, maar voor de gemiddelde skieër is het een leuk gebied. Er hangt een heel relaxte sfeer. Tijdens de schoolvakantie's kan het wel eens druk zijn. Maar met de skibus is er een half uurtje verderop nog een skigebied bij Luttach. Dit kun je met 1 skipas combineren. Het dorpje Sand in Taufers is echt een aanrader om eens een middagje te gaan winkelen en eten.

  • Carla V
    Carla V 21 augustus 2006 · 09:33

    Wij komen al in op Speikboden en Klausberg vanaf 1987. Op zich zouden wij als ervaren skiërs wel eens naar een ander gebied willen, ware het niet dat onze kinderen nu (10, 10 en 13) al vanaf hun geboorte hier mee naar toe gaan en inmiddels zelf hun vriendjes hebben opgebouwd aldaar. Zij willen nu telkens terug vanwege het voor hun vertrouwede ski gebied, hun vriendjes, de gezelligheid en het voortreffelijke eten (Italiaans/oostenrijks). Vanwege de zeer goede prijs/kwaliteit verhouding komen wij toch graag tegemoet aan hun wens.

  • Marcel
    Marcel 18 augustus 2006 · 16:55

    We zaten in een heerlijk hotel(Alpenblick)op 6 busminuten van Speikboden waar de creche en de skischool van onze beide kinderen zat. Alles was prima geregeld, zodat we zelf lekker konden skieen. Er zijn niet zoveel afdalingen, maar degene die er zijn bevielen zeer goed evenals de (snelle) liften zonder wachttijd. Prijzen op de piste zijn ook nog eens zeer acceptabel en de mensen vriedelijk. Het eten (oostenrijks/italiaans) over het algemeen prima. Kortom een leuk gebied(je)!

>