sneeuwhoogte februari

Dit onderwerp gaat over de bestemming Feldberg

Hoe sneeuwzeker is de feldberg in februari?

Sneeuwzekerheid is beperkt natuurlijk. Am Fledberg en de omliggende gebieden, zijn meer bestemmingen die je bezoekt op het moment dat er voldoende sneeuw ligt. Gevolg is wel dat je soms wat meer moet rijden, maar er zijn zat leuke hoteletjes als je even gaat zoeken op internet. Vaak niet heel duur en prima eten. Weekenden zou ik vermijden rond kerst en nieuwjaar en de schoolvakanties. Dan loopt de wachttijd erg op in Am Feldberg, maar kijk vooral ook naar de gebiedjes rond Am Feldberg. Vaak zitten daar prima gebiedjes tussen, met minder wachttijd maar leuke afdalingen. Doorgaans geldt hier, hoe kleiner het gebied, hoe korter de wachttijden.

Neem een kijkje in de glazen bol van Madame Futeria! Niets is zeker, als het van het weer afhangt! Google ne keer naar de statistieken …

Gemiddeld ligt er in februari 80cm op de berg (1425 m) en 40cm in het dal (945 m).
Dat lijkt veel maar dat is het niet. Je heb ongeveer 9op10 kans dat je natuursneeuw hebt op de top, maar 7op10 genoeg om erop te skiën. Alleen op de besneeuwde piste onder de Seebruck ligt er ‘zeker’ genoeg sneeuw van half januari tot begin maart.
De echt dichtsbijzijnde sneeuwzekere skigebieden zijn Engelberg (140 km verder) en Garmisch Partenkirchen (150 km verder). Voor middelgebergte zit je ook relatief sneeuwzeker op de Grosser Arber in de Bohemen (100 km verder). Het is hier ook een goede prijs/kwaliteit verh.

Ben het eens met het bovenstaande verhaal. Echter ik heb het overal in duitsland wel eens groen gezien, maar de Seebuck was in 2007 tot 15 april open

Plaats een reactie