Reviews Val d'Anniviers

76% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.7 op basis van 3702 beoordelingen.

Sterke punten: Geschikt voor gevorderden, geschikt voor beginners, kindvriendelijk, voldoende off-piste, goede variatie in pistes, goed eten op de piste en sneeuwzeker.
Zwakke punten: Weinig après-ski.

Wat vind jij van Val d'Anniviers?

Reviews van gebruikers

Gast267
19 december 2019 · 16:11

Vanaf kleins kom ik al in Grimentz en dit dorp blijft elk jaar weer verbazen. Het authentieke van het dorp is echt heel bijzonder en het skigebied is de laatste jaren ook veel beter geworden. Door de verbinding met Zinal is dit erg makkelijk te bereiken maar ook een dagje St. Luc/Chandolin is goed te doen met de gratis bus. Het enige nadeel is dat apres-ski in het gebied niet echt leeft, echter kun je altijd een drankje doen bij Florioz onder aan de dalafdaling in Grimentz. Al met al een mooie gebied voor elk type skiër!

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
PvanH
28 december 2014 · 19:03

Ik kom al mijn hele leven in Grimentz, ik ben er als kleine uk begonnen met skiën en kom er nu al meer dan 20 jaar (zomer en winter). De mogelijkheden van het gebied zijn uitgebreid en er is voor ieder wat wils.

De laatste jaren beginnen ze ook in Grimentz (en de rest van het Val d’Anniviers) te beseffen dat een en ander gemoderniseerd kan worden. Gestaag wordt het gebied vernieuwd en uitgebreid. Zo zal in de komende 2 jaar een verbinding tot stand komen tussen Grimentz en Zinal. Dit zal een grote 125 persoons cabine worden vanaf de eitjes in Grimentz tot het restaurant midden op de piste in Zinal.

Al deze vernieuwingen zijn super voor de wintersporter. De omgeving en de uitzichten maken het plaatje compleet. De sfeer in het dorp is geweldig en vind je nog maar op weinig plekken in Europa terug. Eten in een van de vele restaurants is erg gezellig en het eten is goed. Aanrader is restaurant Meleze onder de tennis/schaatsbaan. Ook een drankje in cafe Chez Florioz is een aanrader voor na het skiën (onder aan de piste terug naar het dorp).

De skipas die gekocht wordt is geldig in het hele dal, dus in: St. Luc, Chandolin, Zinal, Grimentz en Vercorin. Helaas zijn deze skigebieden niet skiënd met elkaar verbonden, maar er rijden bussen tussen de verschillende gebieden die gratis te gebruiken zijn. Op deze manier kan er elke dag in een ander “gebied” worden geskied.

Al met al een gebied voor iedereen, jong, oud, beginner en gevorderde. Ook de wandelaars kunnen in de winter genieten van de natuur via de vele routes. Zoals gezegd kom ik hier ieder jaar minstens 1 keer en is het elke keer weer heerlijk!

PS. Een tip voor de gevorderde skiër is de afdaling van Zinal terug naar Grimentz. Houd er wel rekening mee dat je met de bus terug naar Zinal moet. Deze piste is meestal vanaf half januari ergens geopend (afhankelijk van de sneeuw)

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Mathijs Claessen
9 april 2011 · 13:23

Val d’anniviers is nog zon onontdekt authentiek gebied met gezellige dorpjes en toch een mooi aantal kilometers. Ik ben alleen in St.Luc/Chandolin gaan skien, maar gevorderden zoals mezelf kunnen zich er zeker een week amuseren met de lange zwarte pistes. Een topper in prijs en gebied!

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
hoekstra
26 maart 2010 · 12:49

Top top top ! 12 maart tot en met 19 maart zijn we in Grimentz geweest en hebben we de skigebieden verkend. Wat wel heeft bijgedragen aan de fantastische week is dat de sneeuw (zeker de eerste 4 dagen) helemaal top was (geen pap, geen ijs) en het weer was ook nog eens fraai (voornamelijk zonnig met een enkel wolkje). Daarnaast was het af en toe uitgestorven dus zero wachttijden bij de liften en pistes nagenoeg voor jezelf. In Grimentz is een mooie mix van pistes, het meeste rood, met een paar blauwe en zwarte afdalingen en nog wat skiroutes. De gevorderde skier heeft alle pistes in 1 dag ruim gehad, maar het is voldoende uitgebreid voor een paar dagen skiplezier. Zinal is meer van hetzelfde, in de positieve zin. Zinal heeft wat meer zwarte pistes en wat meer off-piste mogelijkheden, maar is ook zeker mooi voor gemiddelde skiers. Er waren een aantal zwarte pistes bij die stijl zijn, breed en vlak als een biljartlaken en waarop ondergetekende ruimschoots 100km/u kon halen (aldus de gps). Een paar leuke hutjes op de piste en een fraai uitzicht maken ook van dit gebied een toppertje (maar wederom niet voldoende voor de gevorderde skiers om je een week te vermaken). St Luc en Chandolin delen een leuk gebied op een zonnig plateau. De pistes zijn hier wat simpeler en de liften zijn oud, maar her en der zijn leuke afdalingen te vinden. Het gebied voelt uitgestrekt aan en heeft mooie vergezichten (Matterhorn, Monte Rosa, …). Mijn ervaring is wat positief gekleurd door de goede omstandigheden, maar het is echt een leuk gebied voor een week wintersporten. Verwacht geen toffe apresski, maar de doorsnee bezoeker van dit dal heeft daar niet zoveel mee.

7 maart 2008 · 14:54

Het gebied is in de laatste 5 jaar alleen maar verbeterd.<br> Mooie afdalingen en weinig tot geen wachttijden bij de liften.<br> Het belangrijkste is wel dat het ook nog betaalbaar is.<br>

Inge Coens
7 maart 2007 · 15:14

Wij verbleven tijdens de krokus in Grimentz. Boven bij de pistes zijn er 3 restaurants. De Bendolla zit altijd helemaal vol en Les Etables is te restaurant-achtig. Dus het best kunt u gaan naar Buffet Orzival op de Tsarva. Een simpel buffetrestaurant waar niet super veel volk zit en je hebt er ook een prachtig uitzicht!