BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Massif des Aravis

Reviews Massif des Aravis

90% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.6 op basis van 3697 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, geschikt voor gevorderden, geen vlakke stukken, goed eten op de piste, kindvriendelijk, laag prijsniveau, eenvoudig bereikbaar en goede variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten

Wat vind jij van Massif des Aravis?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast355
    Gast355 30 juli 2017 · 23:05

    Schitterende pistes, uitdagende afdalingen, nog wel hier en daar wat oude liften, prima bereikbaar vanuit vliegveld Geneve, weinig Nederlanders en vrij rustig

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast876
    Gast876 3 april 2017 · 10:07

    Super gebied. We zijn geweest van 25 maart tot 1 april, lentesneeuw dus. Omdat het gebied niet zo hoog ligt, waren veel pistes al gesloten. We hebben zowel Le Grand Bornand als La Clusaz bezocht. In Le Grand Bornand vind je (linkerkant van het gebied) een zeer leuk funpark met groot luchtkussen! In La Clusaz kan je meer terecht voor een langer tochtje doorheen de bergen. Hoewel we in papsneeuw aan het skiën waren, hebben we ons zeer goed geamuseerd. De pistes waren ongeveer voor 40-50% gesloten door smeltende sneeuw. Het is ook geen feestbuurt, dus zeker gezellig voor een familieuitstap of een weekend weg.

    Met partner Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Eef23
    Eef23 17 april 2016 · 20:54

    Ronduit positieve ervaring met Le Grand Bornand en La Clusaz. Geweldige week gehad begin maart. Wij zaten in Le Grand Bornand. Met een klein uur perfect aan te rijden vanaf vliegveld Geneve. Heel authentiek dorpje met heerlijke restaurantjes, je kan er ook geweldig wandelen door het hele dal en langlaufen. Voor de kleintjes leuke speelplekken/weides. Door de hoofdstraat rijdt wel de hele dag door veel verkeer (uitlaatgassenluchtje). Werkelijk prachtig skigebied met opvallend lange afdalingen, voor elk wat wils (eenvoudig, gemiddeld en pittig). De bomen zijn echt goud. Soms ietwat verouderde/tragere liften. In La Clusaz zit meer geld voor faciliteiten merk je. Ook een prachtig skigebied, vooral bij de Balme, mooi hoog en veel rood. Preparatie is in La Clusaz ietsje beter, vooral na dikke sneeuwval (maar daar viel ook niet tegenop te prepareren ?). Wij wisselden de gebieden iedere dag af. Erg leuk. 10min. met de auto of skibus. Qua sfeer gaan wij voor Le Grand Bornand. Hier gaat het echt om het skien maar er zijn ook volop restaurantjes en gezelligheid op de piste en in het dorp. Iedereen is ontzettend gastvrij en hartelijk. Veel locals, heel weinig Nederlanders. Lekker eten bij de bakker aan het pleintje tegenover de kerk, en de 'Italiaan' (ook veel lokale gerechten) daar weer naast is erg goed. Fonduetje bij 'les Aravis'. Stel je in op veel kaas ?

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast169
    Gast169 1 februari 2016 · 11:05

    Voor het eerst in La Clusaz geweest. Gekozen vanwege de gunstige ligging ten opzichte van Genève en de positieve beoordeling hier. Skipas voor het hele Aravis-gebied genomen (overigens wel duurder dan op wintersporters vermeld). Dorpje is heel leuk: sfeervol, leuke winkeltjes en restaurantjes en inderdaad opvallend vriendelijke mensen! Skiën was prima, maar het gebied was naar mijn mening iets te beperkt voor een hele week voor gevorderde skiërs. Zwarte pistes werden gewoon niet geprepareerd (op 1 na) en zo werd het verschil met rood wel erg groot. We zijn een dag met de bus naar Grand Bornard geweest. Dat gebied heeft veel eenvoudige pistes. Lekker cruisen, maar dus weinig uitdaging. Ik vond de kwaliteit van prepareren daar beter dan in La Clusaz, maar ook daar geen mooie zwarte pistes. Tot slot was het in de weekenden (met mooi weer) ontzettend druk met dagjesmensen.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast472
    Gast472 1 december 2013 · 17:54

    Authentiek dorp met skipistes "voor ieder wat wils", van uitdagende zwarte tot en met easy going blauwe skiweides. Veel restaurantjes op de pistes en in het dorp. Zat andere dingen te doen: langlaufen, snowboarden, sledehonden-rijden, ....

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast772
    Gast772 14 januari 2013 · 20:07

    Super mooi en sfeervol ski-gebied. Sneeuw kwaliteit en pisten preparatie van hoog niveau. Eten en drinken relatief goedkoop en aardigste Fransen die ik ooit mee heb gemaakt. Een dikke 10 voor alles.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast089
    Gast089 9 januari 2013 · 16:55

    Heerlijk brede pistes, veel rode pistes zijn daardoor geen enkel probleem voor beginners +. La Clusaz en Le Grand Bornand zijn authentieke dorpen met veel horeca en winkels. Genoeg horeca op de pistes met lekker ingetogen après-ski. Prijs-kwaliteit verhouding is erg goed. Enige nadeel als je de grote Franse gebieden gewend bent is de afwezigheid van de mogelijkheid om veel dagtochten te maken. Voor snowboarders kunnen de relatief vele sleepliften een nadeel zijn.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Noldy
    Noldy 4 januari 2012 · 12:59

    Een vriend van mij woont in dit gebied. Zeer aan te raden voor eigenlijk iedereen. Vooral de gevorderde wintersporter beleeft hier genoeg plezier. Vooral de top van Balme is schitterend met uitzicht op de Mont Blanc (40km zicht). De afdaling zonder meer de beste in het gebied. De pistes zijn immens breed en de offpiste mogelijkheden eindeloos. Het is wel een echt Frans gebied, dus behoorlijk stijl. Verwacht echter geen perfect geprepareerd gebied. Er wordt wel elke dag geprepareerd maar niet alles zodat er nog genoeg poeder blijft liggen.

    Met vrienden Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 17 december 2008 · 20:48

    erg veel goede mogelijkheden om te tourskien - daarvoor is het uiteraard wel nodig om de goede gebieden te selecteren, maar gidsen in het dorp hebben daarover goede tips voor goede skiers zijn de pistes enigzins beperkt - maar zoals gezegd, tourskien en off-piste prima

  • Anoniem
    Anoniem 6 november 2008 · 18:40

    mijn ervaring in grand bornand is zeer goed, niet alleen de piste maar ook het dorp is gezellig met een huifkar door het dorp en er is ook een weekmarkt door de hele straat, erg gezellig en knus, overal restaurant keuze genoeg zeer aan te bevelen wij komen voor het derde jaar hier. Zijn van het skien overgestapt op ski de fond wat hier zeer goed kan.

>