Reviews Åre

100% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 6.8 op basis van 9 beoordelingen.

Sterke punten: Geschikt voor gevorderden, gezellige après-ski, geschikt voor beginners, rustig, geen vlakke stukken, kindvriendelijk, voldoende off-piste, goede variatie in pistes en erg sneeuwzeker.
Zwakke punten: Duur en matig bereikbaar.

Wat vind jij van Åre?

Reviews van gebruikers

Gast230
27 oktober 2019 · 17:07

Heerlijk skigebied. Genoeg te doen voor een week winterpret. Niet alleen skien, maar ook met huskies of een scooter op pad. Wij gaan komend seizoen weer.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast653
14 oktober 2015 · 17:53

In februari 2015 wezen skiën in Are. Was een aparte ervaring aangezien het hier anders aan toe gaat dan in de Alpen. Het meest opvallende is de apres-ski: de Zweden gaan anderhalf uur lang los. We gingen dan naar Fjallgarden en 's avonds uitgaan in Bygget. Het skigebied (daar draait het immers om) is niet echt groot maar groot genoeg om deze lange reis te ondernemen. We waren niet van plan om elke dag te gaan skiën maar helaas konden we niet met de sneeuwscooter aangezien er te weinig sneeuw lag. Er ligt wel een mooie zwarte piste in de buurt van het dal maar verder is het niet zo uitdagend. Aan de west en oostkant liggen wel veel sleepliften. Het dorp zelf is wel aantrekkelijk. Bij Wersens kun je goed zitten voor een drankje en een hapje.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
25 november 2009 · 08:19

Laatste 2 jaar in Are geweest en ik moet zeggen dat het een aanrader is. Totaal anders dan Frankrijk of Oostenrijk. Vriendelijk, gemoedelijk en echt Scandinavisch. De week voor de scandinavische vakantie ( 1e week van februari) is goed om te gaan, alle faciliteiten zijn dan in gebruik. De liften laten iets te wensen over, veel sleepjesliften en als het waait dan gaat de gondel naar de top al snel dicht. Tip: Ski exclusive, je gaat met een gids om 7.30uur naar de top en hebt voor 1,5 uur de net geprepareerde pistes voor je alleen.

1 november 2009 · 21:06

Ik woon in ?e, ik merk dat het op de website een aantal dingen verkeerd staan maar goed.

?e is geweldig als je van luxe houdt en van goede comort, er zijn kleine hutten in bijvoorbeeld Duved of Bj?n. Als je wat meer actie en apres ski zoekt dan moet je in ?e zijn!

Het gebied is groter dan bijvoorbeeld Fieberbrunn, ST Johann of Zell am Zee, en het heeft veel meer dan alleen skien. Je kan hier geweldig off piste skien, vele mogelijkheden tot toerskien, een huskytocht maken, een sneeuwskootersafari maken enz.

Het beste hier is in het voorjaar, dan is het licht tot 10 uus 's avonds, heerlijk!

In Januari is het wat donkerder, vanaf 4 uur gaan de liften dicht maar om 6 uur weer open en ze zijn verlicht, en hoe! Het is zo dat je denkt dat de zon schijnt ?

De organisatie waar ik voor werk organiseert reizen in deze regio, kijk op http://www.scandinavianadventures.nl voor onzer reizen.

Ha de bra!

29 oktober 2009 · 13:16

Vorig jaar in Are geweest (eind maart) en erg goed bevallen!

Er heerst een heel andere sfeer dan in de Alpen, rustige pistes, goeie skiers, geen gedrang. Hoewel het gebied laag ligt (tot 1400 m) is het hele dal flink besneeuwd tot in mei. Het heeft veel blauwe pistes, maar er zijn ook een aantal (ijskoude) pittige rode en zwarte afdalingen. De apres-ski is grappig: hardrockende Vikingen in skipak,´s avonds zijn er goeie disco´s.

Wintersporten in Zweden is veelzijdiger: in 6 dagen kun je gaan skien, langlaufen, een sleehondenrit doen en met de sneeuwscooter op pad. De eindeloze stilte, de besneeuwde bossen en jij, da´s fantastisch! En tussendoor kan er overal heerlijk gelunchd worden (rendier, zalm etc) en bij je thuiskomst wacht er een sauna of haardvuur. Uit Zweden kom je ontspannen terug!

De prijzen zijn ongeveer als in de Alpen, echter huur van huisje was wel duurder. Vliegen op Ostersund met een bustransfer is het snelst.

1 april 2009 · 15:07

Prima skigebied, goede verbindingen tussen hotels en piste. Diverse winteractiviteiten.

Prijzen hoger dan bijv. Oostenrijk, met name door de vluchttickets p.p. en de drankprijzen op locatie. Daartegenover is Are een luxer gebied, mooie vergezichten en leuke ambiances (bijv. voor lunch). Ben je op zoek naar een rustigere locatie? Brede pistes voor beginners en (ver) gevorderen? Een combi van ski en natuur? Zweden biedt dit!

24 maart 2009 · 11:48

Heel leuk gebied, goed voor ski?en snowboarden. Veel activiteiten zoals after ski, optredens, snowscooter, husky safari, etc.!!

Wil je een keer wat nieuws dan is de de plaats waar je naartoe moet!