BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Accommodaties Ski Arlberg

Accommodaties Ski Arlberg

Ski Arlberg is een van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Je vindt hier een groot aanbod van accommodatie in onder andere de dorpen Sankt Anton am Arlberg, Lech, Stuben, Zürs. Je vindt hier veel hotels, appartementen, chalets en pensions die in een wat hogere prijsklasse liggen. Maar goed, dan heb je ook accommodatie in het Ski Arlberg gebied, een van de bekendste skigebieden van de Alpen.

Verschillen tussen dorpen

Er is een behoorlijk verschil in het aanbod van accommodatie in de vele dorpen die in het skigebied van Ski Arlberg liggen. In het westelijke deel van het skigebied liggen de dorpen Lech en Zürs. Hier vind je veel hotels, chalets en in mindere mate pensions en appartementen in het hogere prijssegment. Wanneer je bijvoorbeeld een keer in het hotel van de koninklijke familie wilt slapen dan kan je terecht bij Gasthof Post in Lech. Maar ook in de andere dorpen van de Ski Arlberg is accommodatie duurder dan gemiddeld. In het sportieve en gezellige St. Anton am Arlberg vind je veel hotels, appartementen, chalets en pensions. Ook deze accommodatie is wat duurder dan gemiddeld, maar dan zit je wel op een absolute toplocatie in het Ski Arlberg gebied. Ook in de dorpen Fliersch, Pettneu en Stuben vind je veel appartementen, hotels, chalets en pensions. Hierbij zit je in de eerste twee gevallen wat verder van de liften, maar je kan hier wel goede accommodatie voor een wat zachtere prijs vinden. Stuben is wat rustiger en hier heb je dus wat minder aanbod van accommodatie, maar het is wel direct verbonden met het skigebied van Ski Arlberg.

Prijsniveau

Het prijsniveau van accommodatie in het skigebied Ski Arlberg ligt hoger dan gemiddeld. Zeker in de dorpen Lech, Zürs en St. Anton am Arlberg ben je meer dan gemiddeld kwijt voor een hotel, appartement, pension of chalet. Er staan in Lech en Zürs dan ook een aantal mooie vijfsterrenhotels, waar je per dag een behoorlijk bedrag kwijt bent! Aan de andere kant vind je in de dorpen die rondom de Arlberg liggen, zoals Fliersch en Pettneu goedkopere hotels, pensions, appartementen of chalets. Wel even in de skibus stappen, maar je kan dan wel genieten van de pistes van het Ski Arlberg gebied.

Accommodatie thema's