BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Hotels Ski Arlberg

Hotels Ski Arlberg

Als je ergens veel hotels kan vinden dan is het wel in de dorpen die bij het skigebied Ski Arlberg horen. In Sankt Anton am Arlberg, de klassieke wintersportbestemming, vind je een ruim aanbod van hotels. Veel van deze hotels liggen rond de dorpsstraat of op loopafstand van de liften. Ook in Lech en het hotelsatelliet Zürs, liggen veel, heel veel hotels. Het zal je niet verbazen dat de prijzen van hotels (en overigens ook de andere vormen van accommodatie) hoger liggen dan normaal. Maar dan verblijf je wel in een hotel in de regio waar het moderne skiën is uitgevonden!

Verschillen tussen de dorpen

Van de vier ‘grotere’ dorpen in het gebied van Ski Arlberg is Sankt Anton am Arlberg het bekendste. In dit bruisende dorp met veel historie vind je een groot aanbod van vijf-, vier- en driesterrenhotels. Je wilt in een hotel in Sankt Anton am Arlberg verblijven wanneer je midden in de actie wilt zitten, in een van de mooiste skigebieden van de Alpen, met gezellige après-ski. Wil je wat meer rust en eigenlijk nog meer op ‘niveau’, dan is een hotel in het mondaine en prachtige Lech iets voor jou. Lech telt veel hotels in het hogere en luxere prijssegment, net als de hotelsatelliet Zürs. Wat rustiger en anoniemer gaat het er aan toe in Stuben. Wel direct aangesloten op het skigebied, maar een stuk kleiner.

Prijsniveau

Het prijsniveau van de hotels in Ski Arlberg ligt hoger dan gemiddeld. De regio kent een lange historie van toerisme en je vindt er veel hotels in het hogere prijssegment. Met name in Lech en Zürs vind je hotels waar je een maandsalaris per nacht stuk kan slaan. Hotels in aangrenzende dorpen zoals Fliersch, Pettneu zijn een stuk goedkoper dan de hotels in Sankt Anton am Arlberg, Lech of Zürs, maar je zal dan wel altijd met de bus naar de lift moeten gaan.

Accommodatie thema's