BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Aussois

Reviews Aussois

70% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.6 op basis van 3680 reviews.

 • Sterke punten: Geschikt voor beginners, geen vlakke stukken, kindvriendelijk en sneeuwzeker.
 • Zwakke punten: Weinig après-ski en matige variatie in pistes.

Wat vind jij van Aussois?


Beoordelingen van gebruikers

 • Gast750
  Gast750 6 maart 2017 · 23:12

  Voor een beginner een heel fijn gebied. Groene en blauwe pistes genoeg. Maar ook de gevorderden komen aan hun trekken met rood en zwart.Ook voor de kinderen (7 en 9) was het erg leuk. Er werd goed les gegeven in de skiklasjes en sommige leraren spraken een beetje Nederlands. Wat wij vonden opvallen was dat iedereen zo vriendelijk is. In de winkels (supermarkt wel duur!), bij de liften en de restaurants (is goed betaalbaar) iedereen was bijzonder aardig. Ze proberen ook engels te spreken. Doordeweeks is het dorp 's avonds uitgestorven maar op vrijdagavond zijn alle restaurants vol. Mocht je op zoek zijn naar apres ski dan zit je hier echt verkeerd. Ons appartement bevond zich aan de piste en is ons ook heel goed bevallen. Wat ons betreft een echte aanrader!

  Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
 • Gast151
  Gast151 8 januari 2016 · 21:28

  Prima bestemming voor met de familie met kleinere kinderen (tot 15jaar). Overzichtelijk gebied waardoor je elkaar altijd terugvind. Verder is het een betaalbaar gebied, een pannekoekje op de piste is niet duurder dan 4euro. Ook de lessen zijn goed betaalbaar. Voor de gevorderde km vreter een slecht gebied al is Orelle dichtbij om een dagje in Valthorens te gaan skieen. Al met al is dit een leuk gebied om jaarlijks met de familie te skieen.

  Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • DavidW
  DavidW 12 januari 2015 · 22:36

  Twee jaar geleden één dagje geweest (Eskimo-pas genomen). Vond het een leuk gebied, weinig moderne infrastructuur maar ook weinig volk, dus nergens moeten wachten en dat doet je die (iets) oude(re) liften dan ook vergeten. Het duurt even voor je helemaal boven bent, maar eens je de rode 'Fournache' en 'Stella' ontdekt hebt, hemel. Eten en drinken op de piste was zeker betaalbaar. Wat het mogelijk maakt dat je voor een leuke prijs in een à la carte-restaurant kan gaan eten, toch een groot verschil met wanneer je vette worsten en overdikke frieten moet gaan opscheppen in één of andere ordinaire vreetschuur. Ik raad deze bestemming zeker aan, maar dan wel in combinatie met een eskimo-pas. 55km ben je snel op uitgekeken.

  Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Crupa
  Crupa 25 maart 2014 · 10:01

  Zeer gezellig dorpje, met (bijna) alle pistes zuid gericht. Ideaal gebied voor gezinnen met kleine kinderen. (de onze waren ts 4maand en 6jaar) 2x ski-lessen gevolgd (gevorderden 3-4) en door de vele sneeuw konden we steeds onder ESF begeleiding door de poeder skiën tussen de bomen!

  Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • henk.everts@xs4all.nl
  henk.everts@xs4all.nl 25 februari 2013 · 10:41

  We kenden Aussois niet, maar het was een tip en dat bleek heel goed uit te pakken. Voor een jong gezin (2 jongens van 8 en 10) prima door de grootte (55km piste), de moeilijkheidsgraad en het ontbreken van drukte bij de liften en op de pistes. Door de grootte is ook de skipas relatief goedkoop. De 6 dagen les bij ESF koste ca 100 euro per kind voor 2 uur per dag. De leraar deed zijn best ook nederlandse uitleg te geven. Er zijn twee snelle stoeltjesliften, een 4-zitter vanuit het dal en een 6-zitter vanaf halverwege tot boven in het gebied. Daarnaast nog 4 oudere, tragere stoeltjesliften en ik dacht nog 4 sleepliften. Pistes in alle kleuren. Ze zijn bovenin het gebied breed en vrij rustig dus. De twee rode achterin het gebied zijn heel mooi door uitzicht en 'verstilde' ligging. Voor de kinderen is het prettig dat er een blauwe en groene terug gaat naar dal. Het dorp zelf is authentiek, sfeervol klein centrum en een aanrader voor het hele gezin is de snowtubingbaan in het dorp naast de kerk. Voor 8 euro pp een uur lang de helling afrossen: erg leuk. In ieder geval tot 8 uur 's avonds open. Doen hoor. Verder was de lampionnen/fakkeltocht donderdagavond leuk en de supermarkt bij de piste is handig. Van Utrecht naar Aussois is met ca 1100 km niet het kortst. Reken enkele reis aan tol ca 45 euro. Qua drukte op de weg is het op zaterdag vooral harmonika-file rijden vanaf Lyon tot grofweg Chambery. Terug op zaterdag viel op hetzelfde stuk mee (half negen vertrokken), soms liep de snelheid terug naar 50 km/uur. Hoort er bij in de voorjaarsvakantie.

  Met familie Skiër
 • rs
  rs 18 maart 2012 · 15:21

  Beschrijving en eerdere beoordeling kan ik volledig beamen; daarnaast de toevoeging dat het gebied voor 100% in het zonnetje ligt. Desondanks was er tijdens onze warme en zonnige voorjaars-trip (maart 2012) een dikke 90% van het skigebied open. Een aanrader voor iedereen die met wat minder pistekilometers genoegen neemt; daarnaast geeft de eskimo skipas de mogelijkheid om wat extra kilometers mee te pakken. De partnergebieden (La Norma, Val Cenis, Valfrejus) zijn allen binnen 30 minuten aan te rijden vanaf aussois.

  Met partner Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
 • perrie67
  perrie67 19 november 2011 · 14:27

  Nu we wat beter kunnen skien gaan we naar de wat grotere gebieden omdat we het ook leuk vinden om tochten te maken. Maar de eerste twee jaar zijn we naar kleinere gebieden geweest. Onder andere het al eerder genoemde Aussois in Frankrijk. Aussois is een al eeuwenlang bestaand dorp dat niet speciaal is gebouwd voor de wintersport. Aan de rand van het dorp aan de voet van de pistes staat een bescheiden aantal nieuwere appartementencomplexen. Het betreft kleinschalige laagbouw in chaletstijl en is zoals de meeste Franse nieuwbouw van de laatste jaren wat ruimer en gezelliger van opzet dan men voorheen deed. Het is daarvandaan ongeveer 50 tot 100 meter lopen naar de pistes. Wij waren er in de kerstvakantie maar er was nagenoeg geen wachttijd bij de liften. De voet van de pistes ligt op 1500 meter dus redelijk sneeuwzeker en eventueel goed kunstmatig te besneeuwen in geval van een slechte winter. Het hoogste punt is 2750 meter en het gebied heeft 55 kilometer aan pistes. Van de voet naar de top heb je geen sleepliften nodig. De meeste afdalingen zijn voor de goede skiers en snowboarders niet moeilijk. Voor ons beginners waren sommige gedeelten pittig maar te doen. Voor de echte cracks is er een, van horen zeggen, vrij lastige zwarte afdaling Les Balmes die toen (begin januari in de slechte winter van 2007) nog niet open was. Niet dat we van plan waren deze te doen. Ook is er de mogelijkheid om met je skipas tegen een kleine meerprijs een dag te gaan skien of snowboarden in het gebied van Val Thorens. Dan moet je naar Orelle, ongeveer 17 kilometer rijden van Aussois. Daar word je met een gondel de berg overgezet. Je komt meteen op de Cime de Caron. Dat was wel even schrikken voor ons. Omdat Aussois een relatief klein skigebied heeft, is het allemaal wat betaalbaarder. De eetgelegenheden zijn gezellig en smakelijk. De medewerkers van het skigebied en de uitbaters van horeca en winkels vond ik vriendelijk, behulpzaam en gastvrij. Het gebied leek mij ook erg geschikt voor kinderen. Alle pistes tot het dal komen op een groot sneeuwplein uit, dus als je elkaar kwijtraakt kun je makkelijk daar afspreken. De Franse en de internationale skischool zijn beiden aanwezig.

  Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
>