BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Axamer Lizum

Reviews Axamer Lizum

86% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.6 op basis van 3677 reviews.

  • Sterke punten: Voldoende off-piste, rustig, geen vlakke stukken, laag prijsniveau, eenvoudig bereikbaar en sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Ongeschikt voor beginners, niet geschikt voor tochten, weinig après-ski en matige variatie in pistes.

Wat vind jij van Axamer Lizum?


Beoordelingen van gebruikers

  • Frank66
    Frank66 11 februari 2019 · 13:38

    De Lizum (1600-2340m) is leuk voor een aantal dagen; sneeuwzeker. De pistes zijn relatief kort en soms wat saai behalve de Blauwe 1, de rode twee, vier en vijf maar deze dan wel helemaal naar het dal nemen. De buckelpiste tegenover is van fenomenale kwaliteit; pikzwart, lang, zwaar en in de zon en het uitzicht bij de berghut (en bij het erg grote en bijzondere Hoadlhaus) is gewoonweg prachtig. De rode pistes zijn niet echt moeilijk te noemen dus je kunt als beginneling al snel een aantal pistes nemen. Met de lange, zeer brede blauwe 1 heb je wat; die kun je elke keer blijven doen. Er is een mooi funpark. De oude trage liften zijn het eerst wat opvalt; er zijn weinig investeringen gedaan en dat is vreemd te noemen met een vliegveld en een grote stad een half uur verderop. De eet- en drink prijzen op de piste vallen mee en ons viel de vriendelijkheid van het personeel op. Je kunt (alleen) terugskiën naar de MuttererAlm en dit skigebiedje heeft twee zeer mooie, gevarieerde en lange blauw en rode pistes. Ook bij het restaurant wat leuke pistes. Idem prachtige vergezichten in het brede Inntal. Dit skigebiedje heeft ons positief verrast. Handig als je in Götzens of Mutters verblijft. Het is wachten op een goede verbinding tussen deze twee skigebieden. Apres Ski is er bijna niet, wel een aantal kroegen bij de dalstation's.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast472
    Gast472 5 december 2017 · 14:07

    Beperkt, maar toch fijn gebied

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • yoguido
    yoguido 8 april 2017 · 23:11

    Mooie afdalingen in mooi landschap. Voor een week te weinig km's. Wel goed te combineren met andere gebieden door de Olympia Skipas.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • SB79
    SB79 18 januari 2017 · 14:12

    Beetje apart skigebied , kan er niet echt een label aan hangen. Het is niet echt een gebied voor beginners aangezien de meeste pistes rood zijn en voor de gevorderde skier vind ik het dan weer te klein. Het zijn veelal korte pistes , daar staat dan wel tegenover dat je niet lang hoeft te wachten bij de ( veelal verouderde ) liften. Pistes zijn relatief leeg dus je kan wel lekker je ding doen! Leuk voor een paar dagen maar niet meer dan dat. Overigens wel hele goede freeride mogelijkheden!! Prijs/kwaliteit komt mijns inziens volledig overéén! Misschien ben ik wel een beetje verwend geraakt

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast344
    Gast344 12 januari 2017 · 21:08

    Relatief klein gebied maar ik kon mij er prima vermaken de paar weekenden dat ik er geweest ben

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast484
    Gast484 15 juni 2013 · 12:33

    Ik ga al naar dit skigebied zolang ik leef, dat is nu 16 jaar. De ouderen in de familie komen hier zelfs al 30 jaar. Ik ben zeer te spreken over dit skigebied. Leuk hotel (Lizumerhof) dat direct aan de piste ligt. Op de voorste piste (het kinderweitje) heb ik mijn eerste jaren als skiër vertoeft. Het skigebied is erg kleinschalig, maar je kan er heerlijk skiën, er zijn veel off-piste mogelijkheden, want je hebt alle 'gewone' skipistes inderdaad na 2 dagen al gezien. De zwarte piste hier, is relatief moeilijker dan elders, wat ik een pluspunt vind.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • tum
    tum 1 november 2010 · 16:45

    Helemaal mee eens met Charles, wij zaten zelf altijd in het pittoreske dorp Mutters. Dorp zelf heeft een 'skigebied' van 15km waardoor het allemaal zeer intiem en kindvriendelijk is. Vaak gingen we ook skiën in Axamer Lizum om aan het eind van de dag weer terug naar Mutters af te dalen. Goeie tijd gehad, ga er alleen niet meer heen omdat je er als ervaren skiër niet aan je trekken kunt komen.

  • Charles
    Charles 1 november 2010 · 16:37

    Ik ben opgegroeid in dit skigebied. Ik vier al 20 jaar één van mijn wintersportvakanties in Axamer Lizum. Axamer Lizum is nooit bedoeld om groot te worden, al doen ze er alles aan om uit te breiden. Sinds een paar jaar is het skigebied uitgebreid door aansluiting op Muttereralm. Mits er genoeg sneeuw ligt zijn er waanzinnig mooie afdalingen te maken naar o.a. Götzens en Mutters. Van daar kan weer met een regelmatig rijdende bus terug naar Axamer Lizum worden gegaan. Skigebied is ideaal voor gezinnen en stellen die louter wintersport prima vinden. Een hotel in Axamer Lizum is af te raden, een accommodatie in één van de skidorpen (Axams, Birgitz, Götzens) is veel aangenamer. Voordelen Axamer Lizum: Betaalbaar (ook tijdens hoogseizoen), Gemoedelijk, Mooie afdalingen, Zeer sneeuwzeker, Geen wachtrijen, Snelle kabeltrein naar 2.300 meter, Alle afdalingen komen op 1 punt uit. Nadelen Axamer Lizum: Weinig après-ski, 75 pistenkilometers, Axamer Abfahrt (8) meestal afgesloten, Geen liften maar skibus vanuit dorp, Mutters sluit niet aan op Axamer Lizum (wel andersom) Meer info: sjarrol(at)gmail(punt)com

>