Reviews Axamer Lizum

100% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 7.8 op basis van 8 beoordelingen.

Sterke punten: Rustig, geen vlakke stukken, voldoende off-piste, laag prijsniveau, eenvoudig bereikbaar en sneeuwzeker.
Zwakke punten: Weinig après-ski, ongeschikt voor beginners, matige variatie in pistes en niet geschikt voor tochten.

Wat vind jij van Axamer Lizum?

Reviews van gebruikers

Frank66
11 februari 2019 · 13:38

De Lizum (1600-2340m) is leuk voor een aantal dagen; sneeuwzeker. De pistes zijn relatief kort en soms wat saai behalve de Blauwe 1, de rode twee, vier en vijf maar deze dan wel helemaal naar het dal nemen. De buckelpiste tegenover is van fenomenale kwaliteit; pikzwart, lang, zwaar en in de zon en het uitzicht bij de berghut (en bij het erg grote en bijzondere Hoadlhaus) is gewoonweg prachtig. De rode pistes zijn niet echt moeilijk te noemen dus je kunt als beginneling al snel een aantal pistes nemen. Met de lange, zeer brede blauwe 1 heb je wat; die kun je elke keer blijven doen. Er is een mooi funpark. De oude trage liften zijn het eerst wat opvalt; er zijn weinig investeringen gedaan en dat is vreemd te noemen met een vliegveld en een grote stad een half uur verderop. De eet- en drink prijzen op de piste vallen mee en ons viel de vriendelijkheid van het personeel op.
Je kunt (alleen) terugskiën naar de MuttererAlm en dit skigebiedje heeft twee zeer mooie, gevarieerde en lange blauw en rode pistes. Ook bij het restaurant wat leuke pistes. Idem prachtige vergezichten in het brede Inntal. Dit skigebiedje heeft ons positief verrast. Handig als je in Götzens of Mutters verblijft. Het is wachten op een goede verbinding tussen deze twee skigebieden.
Apres Ski is er bijna niet, wel een aantal kroegen bij de dalstation's.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast472
5 december 2017 · 14:07

Beperkt, maar toch fijn gebied

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
yoguido
8 april 2017 · 23:11

Mooie afdalingen in mooi landschap. Voor een week te weinig km’s. Wel goed te combineren met andere gebieden door de Olympia Skipas.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
SB79
18 januari 2017 · 14:12

Beetje apart skigebied , kan er niet echt een label aan hangen.
Het is niet echt een gebied voor beginners aangezien de meeste pistes rood zijn en voor de gevorderde skier vind ik het dan weer te klein.
Het zijn veelal korte pistes , daar staat dan wel tegenover dat je niet lang hoeft te wachten bij de ( veelal verouderde ) liften.
Pistes zijn relatief leeg dus je kan wel lekker je ding doen!
Leuk voor een paar dagen maar niet meer dan dat. Overigens wel hele goede freeride mogelijkheden!!
Prijs/kwaliteit komt mijns inziens volledig overéén! Misschien ben ik wel een beetje verwend geraakt

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast344
12 januari 2017 · 21:08

Relatief klein gebied maar ik kon mij er prima vermaken de paar weekenden dat ik er geweest ben

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast484
15 juni 2013 · 12:33

Ik ga al naar dit skigebied zolang ik leef, dat is nu 16 jaar. De ouderen in de familie komen hier zelfs al 30 jaar. Ik ben zeer te spreken over dit skigebied. Leuk hotel (Lizumerhof) dat direct aan de piste ligt. Op de voorste piste (het kinderweitje) heb ik mijn eerste jaren als skiër vertoeft. Het skigebied is erg kleinschalig, maar je kan er heerlijk skiën, er zijn veel off-piste mogelijkheden, want je hebt alle ‘gewone’ skipistes inderdaad na 2 dagen al gezien. De zwarte piste hier, is relatief moeilijker dan elders, wat ik een pluspunt vind.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
tum
1 november 2010 · 16:45

Helemaal mee eens met Charles, wij zaten zelf altijd in het pittoreske dorp Mutters. Dorp zelf heeft een ‘skigebied’ van 15km waardoor het allemaal zeer intiem en kindvriendelijk is.
Vaak gingen we ook skiën in Axamer Lizum om aan het eind van de dag weer terug naar Mutters af te dalen.
Goeie tijd gehad, ga er alleen niet meer heen omdat je er als ervaren skiër niet aan je trekken kunt komen.

Charles
1 november 2010 · 16:37

Ik ben opgegroeid in dit skigebied. Ik vier al 20 jaar één van mijn wintersportvakanties in Axamer Lizum. Axamer Lizum is nooit bedoeld om groot te worden, al doen ze er alles aan om uit te breiden. Sinds een paar jaar is het skigebied uitgebreid door aansluiting op Muttereralm. Mits er genoeg sneeuw ligt zijn er waanzinnig mooie afdalingen te maken naar o.a. Götzens en Mutters. Van daar kan weer met een regelmatig rijdende bus terug naar Axamer Lizum worden gegaan. Skigebied is ideaal voor gezinnen en stellen die louter wintersport prima vinden. Een hotel in Axamer Lizum is af te raden, een accommodatie in één van de skidorpen (Axams, Birgitz, Götzens) is veel aangenamer.
Voordelen Axamer Lizum: Betaalbaar (ook tijdens hoogseizoen), Gemoedelijk, Mooie afdalingen, Zeer sneeuwzeker, Geen wachtrijen, Snelle kabeltrein naar 2.300 meter, Alle afdalingen komen op 1 punt uit.
Nadelen Axamer Lizum: Weinig après-ski, 75 pistenkilometers, Axamer Abfahrt (8) meestal afgesloten, Geen liften maar skibus vanuit dorp, Mutters sluit niet aan op Axamer Lizum (wel andersom)
Meer info: sjarrol(at)gmail(punt)com