Sneeuw hoogtes

Dit onderwerp gaat over de bestemming Bad Kleinkirchheim

Begin me langzaam zorgen te maken. We gaan met de carnaval richting bad kleinkirchheim en ik zie dat er steeds minder sneeuw op de piste is.

Is in dit gebied altijd wat later sneeuw, of dien ik mijn wandelschoenen meetenemen en mijn board / skies thuis te laten.

Vorig jaar BKK geweest: Totdat wij kwamen was er minder sneeuw gevallen dan in NL! Buiten de pistes lag bijna geen sneeuw. De pistes zelf waren prima geprepareerd en er was heel goed te skien. Alleen richting St. Oswald waren een aantal laaggelegen pistes matig, vanwege de zonligging. Halverwege de week een vers laagje sneeuw gekregen, daarna helemaal super. Ik heb wel eens gelezen dat er naar verhouding weinig sneeuw valt en het er warmer is vanwege de zuidelijke ligging. Skien? No worries.

Het zuiden van Oostenrijk moet de sneeuw krijgen vanuit Italië, het zogenaamde Adratief.
Zolang dat er niet is, krijgt BKK geen nieuwe sneeuw. De sneeuw vanuit het noorden bereikt BKK niet. Deze sneeuw valt in de Tauern.

https://www.wintersport.nl/skigebieden/badkleinkirchheim/dor…

Wij gaan over 2 weken naar Saalbach - Hinterglemm, is er een reden om ons zorgen te maken of niet? Ik lees verschillende berichten, en wordt er eigenlijk niet veel wijzer van. Wie kan wat info geven?

Alvast bedankt!

http://ski3.intermaps.com/saalbach/index.asp?Lang=de&Akt…

Bij aktuel klikken op pisten en liften. Rood is dicht, groen is open.
Valt dus alles mee.

@ Bart : Thanx! Super, wist niet dat het zo makkelijk kon zijn. :-)

Hopelijk gaat het weerbericht nog een beetje veranderen, maar nu geven ze voor vlgende week alleen maar regen op. Of heeft iemand andere info? Heb het net bekeken op wetter.at.

Plaats een reactie