BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Belalp

Reviews Belalp

68% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.3 op basis van 3708 reviews.

  • Sterke punten: Geen vlakke stukken, eenvoudig bereikbaar en sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten, matig aanbod eten op de piste, weinig après-ski en duur.

Wat vind jij van Belalp?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast240
    Gast240 30 oktober 2018 · 11:49

    Komen hier al jaren, in oktober nog wezen wandelen ook erg mooi. Naast nieuwe grote gondel draait er ook al enkele jaren een baan met nieuwe gondels voor 8 personen. Informatie die wordt gegeven klopt dus niet. Mooi gebied en voor ieder wat wils en gaat zeker niet vervelen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast750
    Gast750 2 april 2017 · 08:44

    Wij verbleven vier dagen in april in de Hamilton Lodge. Voor de ervaren skiër is dat lang genoeg. Het gebied biedt is niet groot. Pistes zijn goed onderhouden en bieden veel skiplezier. Veel afwisseling in moeilijkheidsgraad. Je kan in 1 afdaling van de top op 3110 m helemaal naar beneden. Wij waren hier buiten het seizoen en hadden geen wachtrijen maar wel prima skiomstandigheden.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Dauerschneefall
    Dauerschneefall 16 september 2014 · 11:22

    Ik ben hier in de week van Oud en Nieuw geweest (2013-2014) met vrouw en kinderen. Hieronder thematisch mijn indruk van het gebied Wachttijden liften / drukte: De nieuwe gondelbaan was net open en hier waren vrijwel geen wachttijden 's ochtends. Boven bij de stoeltjeslift Kelchbach echter wel, door de continue toestroom vanuit de gondelbaan, waardoor je hier soms 20 minuten moest wachten. Ook bij de Sparrhorn liep de wachttijd soms op tot 15 minuten. Op de piste nergens echt druk en op sommige pistes ben je zelfs alleen. Beginners / kinderen: Leuk kinderland boven bij de gondelbaan waar de eerste bochten gemaakt kunnen worden. Voor de rest niet veel geschikte blauwe pistes voor echte beginners, ofwel met steile stukken ofwel merendeels een pad (dalafdaling) welke leuker is met de slee. De meeste kinderen blijven daardoor lang hangen op de oefenweide bij de sleeplift op de Chiematte. Deze lift stopt helaas op een onhandig punt waardoor kinderen telkens tientallen meters moeten klunen voor ze kunnen skiën. De skileraar begreep nul Nederlands en gaf geen gelegenheid om te plassen dus dat vonden wij niet echt kindvriendelijk. Nederlandstalige skileraren waren er wel maar die gaven volgens mij merendeels privéles. Gevorderden: Leukste afdalingen rondom de Hohstock en Hohbiel, brede goed geprepareerde pistes en prachtige vergezichten. De tunnel was helaas gesloten. Offpiste: Niet geweest maar er zijn volop mogelijkheden. Sneeuwkwaliteit: Belalp pakt vanuit verschillende windrichtingen sneeuw mee, in dit geval was dit vooral door sudstau, de kwaliteit was goed alleen onderaan helemaal onderaan de dalafdaling (na de oversteek over de weg) was dit beduidend minder met ijs en grondsporen. Gastronomie: Voldoende aanbod van restaurants langs de pisten en niet overvol. Heerlijk gegeten in de Hamilton lodge, welke wel prijzig is. In het dorp ook enkele goede restaurants. Apres-ski: Op een enkele plek is wat te doen, maar daar moet je hier niet voor heengaan. Heen en terugreis: Zaterdag (hoogseizoen) staat er vanaf een uur of 9 file bij de grensovergang en voor Kreuz Harkingen tot een km of 20 daar voorbij. Nul wachttijd bij de autotrein Kandersteg - Goppenstein. Terug op vrijdagmiddag vertrokken en alleen kleine file gehad net voorbij Bern. Algemene conclusie, Blatten Belalp is een prachtig gelegen gebied (schitterend uitzicht op de Matterhorn en Aletschgletsjer) met mooie lange pistes vooral voor iets gevorderden. De gondelbaan is een grote verbetering, alleen de aansluitende stoeltjeslift komt nu in het hoogseizoen iets te kort qua capaciteit. Verder is er een mooie rodelbaan (blauwe piste) vanaf de Chiematte tot in het dorp. Deze piste stopt helaas niet bij de gondelbaan waardoor je met ski's nog 150 m over een hellende weg naar beneden moet lopen. Blatten zelf is een mooi authentiek dorpje met een hele mooie oude kern met houten huizen. Naast het skiën is er hier niet veel te doen (weinig apres-ski, geen zwembad). De supermarkt is ook redelijk klein en behoorlijk aan de prijs.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Harm
    Harm 9 januari 2012 · 13:25

    Tussen 4 en 8 januari met vrienden verbleven in Brig, in het Rhônedal. Met de auto gingen wij dagelijks omhoog om vanuit Blatten de gondel omhoog te pakken. De aanrij-route was prima begaanbaar, ondanks de onwerkelijke hoeveelheden sneeuw. Op de parkeerplaats hadden wij dagelijks de sneeuwkettingen nodig maar die liggen er natuurlijk zo om en besparen een hoop ellende bij het betreden en verlaten van de parkeerplaats. Het gebied is klein maar fijn! Lekkere brede rode en blauwe pistes en een hele leuke dalafdaling van een behoorlijke lengte (ca 7km is mij verteld) langs de berg door het bos met briljante offpiste mogelijkheden tussen de bomen en huizen door. Voor de après ski hoef je hier niet naartoe, maar er zijn wel genoeg mogelijkheden om wat te eten en te drinken.. Aanrader is het eerste restaurant links als je de grote gondel uitstapt (naam is mij ontschoten). Neem dan de kaasfondue!! Vervolgens na het eten met een gehuurde slee de berg af om de avond compleet te maken.. Ook de patatjes bij de Hamilton Lodge zijn erg lekker en de pizza's bij het naastgelegen restaurantje zijn ook een aanrader (je moet wel tegen knoflook kunnen).. ? Samenvattend: leuk klein gebiedje met prachtige paden door het bos/dorp en een aanrader voor gezinnen die niet van het massale houden..

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • JL
    JL 15 februari 2011 · 11:45

    Klein maar fijn. Voor een relatief klein gebied heeft het zeer mooie afdalingen, zowel voor snowboarders (weinig platte stukken/paden) als wel voor skiers. Voor de apres ski zit je hier inderdaad niet op de juiste plek, wel als je gaat voor een lekkere wintersport vakantie die draait om het genieten van natuur, rust, uitzicht en hard de berg afsjeesen.

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Paul
    Paul 5 januari 2011 · 10:28

    Prachtige 'sneeuwzekere' omgeving. Prima onderhouden pistes. Logistic niet handig voor échte beginners, wanneer je nog geen blauwe piste kunt moet je lopend berg op terug naar de gondel lopen. Eigenlijk niet te doen met beginnende kinderen. Niet geschikt voor 'echte beginners.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 24 augustus 2009 · 00:55

    Afgelopen voorjaarsvakantie naar Belalp geweest. Wat een prachtig skigebied. Heerlijke pistes, zowel voor beginners als gevorderden, afgewisseld met prachtige uitzichten. Zelfs in het hoogseizoen was het niet bijzonder druk. alleen bij de gondel vanuit blatten stond s\'ochtends een rij, voor de rest nauwelijks hoeven wachten. Het skigebied is perfect voor mensen die graag willen ontspannen en genieten van het prachtige zwitserland. Verwacht vooral niks van de uitgaansmogelijkheden; de enige apres-ski was een caf?n blatten, waar tot 1 uur \'s nachts voetbal gekeken werd op een grote televisie. Als de apres-ski je weinig interesseert en je vooral lekker wilt skieen: Zoek niet verder.

  • Anoniem
    Anoniem 25 februari 2009 · 10:03

    Afgelopen voorjaarsvakantie hebben we alweer voor de 5e keer geskied op Belalp. Het is een goed toegankelijk gebied met voldoende moeilijkheidsgraden. Ondanks het hoogseizoen heb je niet het idee dat het te druk is op de pistes. Met kinderen is het een ideaal skigebied. Overzichtelijk,korte wachttijden bij de liften en een prachtig panorama over de Walliser alpen.

  • Anoniem
    Anoniem 8 februari 2009 · 17:52

    Prachtig skigebied. We gaan nu voor de 3e keer, met evenveel enthousiasme! We gaan met 4 kleine kinderen en die vermaken zich ook altijd weer prima. Veel verschillende pistes en we hebben alleen nog maar mooi weer gehad! Een echte aanrader dus!?

  • Anoniem
    Anoniem 23 januari 2009 · 16:39

    Al 33 jaar kom ik in Blatten. Mijn zoons hebben wel eens een ander gebied bezocht, maar komen altijd weer terug in ons chalet. Voor oud en jong is het een feest hier te zijn en de mensen zijn zeer gastvrij. Iets negatiefs is er niet nu er de nieuwe stoeltjesliften draaien. Ik verhuur ook. 078 6169622

  • Anoniem
    Anoniem 24 februari 2008 · 14:33

    Dit jaar van 2 t/m 9 febr voor de derde keer naar blatten-belalp geweest. Gebied is door hoogte en ligging zeer sneeuwzeker. Totaal 60 km skipiste, zeer gevarieerd o.a. 20 km zwart voor de cracks en relatief veel off piste mogelijkheden. Ondanks hoogseizoen geen wachttijden in het skigebied, wel s\'ochtends bij de gondel, duur +/- 30 min. Blatten is een rustig, sfeervol bergdorp met nauwelijks verkeer en relatief veel chalets. prijs/kwaliteit niveau is zeer goed.

  • Anoniem
    Anoniem 25 januari 2008 · 13:52

    Komende maand voor de 6e keer naar Blatten. Verveeld absoluut niet. Magnifieke piste\'s met evenzo uitzicht. Prijs-kwaliteit dik in orde en skischool geeft zeer goed les en kindvriendelijk. Altijd sneeuw genoeg en ook veel zon. Dorp zelf is rustig maar dat vis dan ook weer de charme van Blatten. Apres-ski..? ga dan maar lekker naar Oostenrijk tussen de rest van de gele nummerborden. Hier is het gem?ch en vooral heerlijk genieten van de omgeveving tijdens het skie? Apres-ski lekker in de zon bij eigen chalet. Voorlopig komen we hier nog wel wat jaartjes. Ik hoop dat de plannen die wel eens gehoord zijn over een aansluiting met gondel naar Riederalp, aan de andere kant van de Aletschgletscher, zodat er 1 groot skigebied ontstaat, absoluut niet doorgaan!! De charme is juist dat Blatten een apart mooi skigebied heeft, en niet dat massale!

  • Ingrid
    Ingrid 12 september 2007 · 15:24

    Heerlijk gebied, gaan dit jaar voor de tweede keer en dat doen wij niet zo snel. Niet heel groot, wel heel lange en brede pistes, vooral die ene zwarte door het tunneltje heen, geweldig! Hamilton lodge is qua restaurant goed, maar als hotel ook heerlijk! Aan de lift, aan de piste en aan de oefenwei van de kinderen! Ik kijk er nu al naar uit!

  • Erik
    Erik 6 januari 2007 · 23:39

    Dit jaar voor de tweede keer met de kerstdagen in Belalp doorgebracht. Helemaal top,zeker als je geen behoefte hebt aan het apres ski gebeuren.Vooral voor gezinnen met jonge kinderen is het prima vertoeven. Vanuit je hotel of appartement zit je gelijk aan de piste en/of oefenhelling. Rond het middaguur even lunchen of een paar drankjes bij Hamilton Lodge en je kunt er weer tegen. Op een paar verdwaalde sneeuwscooters na is er geen gemotoriseerd verkeer mogelijk en dat heeft ook wel iets.

  • Lee
    Lee 30 november 2006 · 07:06

    Ik ga nu voor de 7de keer hier naar toe en het is tot nu toe altijd goed bevallen. Het is niet een groot gebied maar wel heel goed te doen. De sfeer op de piste en in het dorp is goed, er zijn idd vrij weinig tot geen echte uitgaans gelegenheden in het dorp zoals bijvoorbeeld in Saas Fee. Voor kinderen is het een goed gebied, niet te groot en de oefen piste (kleine weide) is zacht glooiend en breed waardoor het niet moeilijk is om bochten te leren. Dit jaar is er een nieuwe stoeltjeslift gebouwd waardoor het voor iedereen veel makkelijker wordt om de rest van het gebied ook te gaan verkennen. Voor snowboarders is er een funpark alhoewel ik hem maar 1 keer gezien heb, en dat kwam niet omdat ik er niet naar zocht. Er zijn verschillende skiverhuur bedrijfjes beneden maar ook boven in het gebied. De prijzen verschillen niet veel maar de kwaliteit kan dit wel doen. De skischool is een niet te duur in vergelijking met de rest van Zwitserland maar heeft niet te veel skileraren. Skieers die op les gaan moeten eerst voor skieen om zo aan te geven hoe goed zij kunnen skieen. Snowboarders krijgen een paar vragen over wat zij al gedaan hebben in het gebied en wat hun evaring zijn en zo worden zij ingedeelt. Qua restaurants zijn er ook genoeg, het is niet shique of erg goedkoop maar de meeste mensen in het gebied hebben een chalet en koken zelf wat ook goed te doen is. OP de berg zijn verschillende soorten restaurants waaronder een paar die meer all round zijn. Als u hier naar toe gaat en u heeft nog boodschappen nodig is het een aanrader om naar het dorp onder Blatten te gaan, Naters. Dit is een groter dorp en heeft ook echt een grotere supermarkt dan Blatten. Wilt u echt goed inkopen doen dan moet u naar Brig en naar het grote warenhuis wat op de weg ligt naar Blatten. Ongeveer elk seizoen rijdt er een busje van en naar de gondel, geel / wit busje. Dit brengt de mensen naar de gondel en zo heoven de mensen niet te lopen en de auto te pakken.,

  • yvonne
    yvonne 21 augustus 2006 · 09:43

    het is een erg mooi gebied we gaan er dit jaar voor de zesde keer heen en het verveelt nooit. pistes zijn rustig, breed en sneeuwzeker. voor de apresski moet je hier niet heen. als je een appartement in belalp kunt bemachtigen zit je helemaal goed, direct aan de pistes

  • Nick
    Nick 18 augustus 2006 · 15:35

    Dit was voor mij de eerste keer dat ik in Blatten geweest ben en dit is mij goed bevallen. Wij zaten in een appartement vlak onder de skiverhuur van Ria en op 2 minuten lopen van de gondel. Ideale ligging. Verder voor mij als snowboarder waren de sleepliften heel vervelend (deze zitten flink in je been te trekken) Maar deze zomer wordt de Sparhorn-sleeplift vervangen door een 6-persoons overdekte stoeltjeslift. Ook een aanrader om even bij te komen voor een lekker drankje of hapje is Hamiltons Lodge (een restaurant van een Nederlands stel) Dit is een heel sfeervol restaurant met een grote veranda, lekkere stoelen, terrasverwarming, binnen een openhaard en genoeg plaats om even lekker bij te komen. Hier hebben wij heerlijk kunnen zitten in het zonnetje met een heerlijk biertje of gluhweintje. Wat ook zeker de moeite waard was om even door de tunnel te gaan en daar een afdaling te nemen. In mijn week was de tunnel halverwege geopend en de piste nog niet geprepareerd, dus een ware hemel voor de gevorderde skiër/boarder. Voor de apres-ski moet je hier niet naar toe gaan, want er is wat dit betreft totaal niets te doen. Verder alleen lovende woorden.

>