BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Borovets

Reviews Borovets

88% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.3 op basis van 3726 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, geen vlakke stukken, goed eten op de piste en goedkoop.
  • Zwakke punten: Beperkte off-piste en matig bereikbaar.

Wat vind jij van Borovets?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast138
    Gast138 16 januari 2020 · 10:00

    Geweldig skigebied met 58 km aan skipistes, zowel voor de beginnende als ervaren skiërs. Wij komen er nu al voor de 7e keer en zouden dit iedereen eens aan kunnen bevelen om het in ieder geval eens een keertje te proberen.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast844
    Gast844 26 februari 2019 · 02:39

    Borovets is Top!

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast709
    Gast709 8 januari 2018 · 19:50

    Positief in het gebied is door veel genoemde prijzen: skipas, skihuur en eten zijn allemaal betaalbaar. Het eten is van redelijke kwaliteit (voor de nabijheid van de aardappel schuur van Bulgarije verwacht je wel betere frieten), maar meestal ontbreekt groente. De accommodaties zijn snel vol aan de piste rond lunchtijd. Het gebied kent twee skigebieden: een hoger gelegen te bereiken via de gondel (25 minuten), met twee sleepliften (1x groen, 1x blauw) en na een lekkere blauwe afdaling een lager gelegen stoeltjeslift met twee rode afdalingen. Het andere skigebied ligt iets lager en direct aan enkele hotels. Onderin enkele sleepliften voor beginners en twee stoeltjesliften voor toegang tot blauwe en rode afdalingen. Alle gebieden zijn redelijk rustig (maximaal 5 minuten wachten voor de lift). Voor beginners (groene pistes/sleepliften) is de wachttijd aanmerkelijk langer. Hoewel de sleepliften eenvoudig zijn, is het aantal skieers dat uit de lift valt enorm. In sommige gevallen zit er voor deze vallers niets anders op dan via het liftpad terug te skieen naar beneden. Gevaarlijk, want veel te steil voor hun kunnen. Eten: kennelijk is het in Bulgarije niet gebruikelijk dat iedereen tegelijk zijn eten krijgt, ze doen daar in ieder geval geen enkele moeite voor. Lauw en koud voedsel serveren of warm voedsel serveren op ijskoude borden vinden ze normaal. De prijzen in Borovets zijn trouwens het dubbele tov van die in Sofia, maar dat is ruim anderhalf uur rijden. Enkele pistes waren gesloten. Gezien de begroeiing zijn sommigen al enkele jaren niet open en gaan die nooit meer open. Duidelijk minpunt is de onervarenheid van de skieers en snowboarders die kennelijk toch het hele gebied willen doen en daarmee niet alleen voor zichzelf maar ook voor anderen een gevaar zijn.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast653
    Gast653 5 maart 2017 · 14:30

    ook dit jaar weer een erg fijne wintersport vakantie gehad, ondanks de warmte toch nog voldoende sneeuw van ook prima kwaliteit. Heerlijk gegeten in de verschillende restaurantjes in het dorpje.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast762
    Gast762 23 februari 2016 · 11:47

    heerlijke week in Borovets gehad, heerlijk geskied en lekker gegeten. Na een paar dagen begon de rooklucht van alle hout gestookte BBQ wel beetje tegen te staan.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast790
    Gast790 4 januari 2016 · 17:04

    Wij zijn er de week voor Kerst geweest. Met Corendon. Hotel Festa Winter Palace. Geweldig weer gehad en (gelukkig) voldoende sneeuw om te kunnen boarden. Werd lekker een beetje zacht zodat je goed kon carven ?. Ontzettend vriendelijke mensen en geweldig gegeten. En dat voor de helft van het geld wat je in Nederland kwijt bent. Ook nog een bergafdaling te voet gemaakt. En in het geheel geen wachttijd bij de liften. Aanrader !

    Met partner Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast721
    Gast721 28 december 2015 · 10:49

    Wij zijn van 19 tot 26 december in Borovets geweest. Net als in de rest van Europa lag er weinig natuurlijke sneeuw, maar de vele sneeuwkanonnen in dit gebied zorgen ervoor dat ongeveer de helft van de afdalingen open was. Iedere nacht werden de pistes weer geprepareerd. Goede service bij de liften, veel personeel en goede skischolen. Wij hebben privé les gehad bij Hunters. Een absolute aanrader; de lessen waren gericht op de ontwikkeling van de nieuwste skitechniek. We boekten 2 uur en kregen 3 uur. En de prijzen voor lessen en skipas zijn al de helft goedkoper dan in bijvoorbeeld Oostenrijk en Frankrijk. We hebben genoten van de Bulgaarse vriendelijkheid en gastvrijheid. Ontelbare bars en restaurants, ook pal aan de piste. De sleeplift ging rakelings langs de terrasjes. Lekker en betaalbaar eten en drinken. Een aanrader voor gezinnen en mensen met een beginners-/gemiddeld skiniveau. Wij hebben een pakketreis geboekt via Corendon, onder leiding van een uitstekende hostess.

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast585
    Gast585 25 maart 2015 · 12:30

    Het was weer fijn!!! Prachtig weer, verse sneeuw, mooie pistes en nauwelijks wachten bij de liften. Eten en drinken is nog steeds veel voor weinig. Geen culinaire hoogstandjes, maar wel vers en lekker. Dit jaar met onze 2 gezinnen familie-skiles genomen. Elke dag 3 uurtjes op pad met een geweldige, Nederlands sprekende skileraar. Een prima manier om ook tijdens de skivakantie tijd met je kinderen door te kunnen brengen, i.p.v iedereen in een ander skiklasje. Volgend jaar weer...

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast601
    Gast601 5 maart 2014 · 15:44

    Weer een heerlijk weekje gehad in Borovets. Ondanks het feit dat er weinig sneeuw was toch prima kunnen skiën dankzij de sneeuwkanonnen en de uitstekende piste preparatie. En natuurlijk weer lekker en spotgoedkoop gegeten in verschillende restaurants in het dorp. Wij zaten in Flora appartementen, prima, ruim en netjes, en direct aan de piste. Zelf alles via internet geboekt, hotel, transfers, skipassen, lessen en uitrusting. Volgend jaar weer!

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast221
    Gast221 26 februari 2014 · 09:35

    zeer goed hotel,Ice Angles, prijs/kwaliteit met een pluim voor de manager,die bij onze terugkeer nog at #last minute#transport naar de luchthaven regelde,de reisagent was ons vergeten. Er was niet genoeg sneeuw voor de gevorderde skier,maar voor vrouw en kind als beginners,prima. Wij gaan zeker terug,maar niet meer via een lokaal reisbureau,dat was puur amateurisme. Er is geen enkel probleem om alles via internet te regelen

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast668
    Gast668 17 februari 2013 · 12:40

    net thuis,mooie tijd daar gehad met 5 volwassene en 2 kinderen geen lange wachttijden bij lift,wel bij gondel rond de klok van 10 uur,11uur is de wachttijd 0 min was er niet druk zoals in oostenrijk of frankrijk op piste dus alle ruimte .sneeuw was er vol op,voor wie wat anders wil moet je hier eens gaan kijken ,neem,wel een goed reisbureau .anders is reis sofia,borovets wel duur per taxi.eten in die kleine tentjes erg gezellig bij open haard ,hebben ze alle maal.vraag maar aan de muts verkoper met psv muts waar je goed kunt eten prijzen zijn bv, half liter bier 2euro, warme choco met slagroom 2,20 euro soep 2,50 met 7 mensen eten rond 100 euro alles er op en aan fles wijn ,bier ,cola enz enz en ijs en koffie na

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast668
    Gast668 17 februari 2013 · 12:17

    mijn beoordeling, sneeuw .9,5 appartement 9,5 ski verhuur 9 vriendelijk heid 9,5 eten restaurands kijk goed bij wie eet sommige slecht ander zeer goed tegen over rila hotel steak house zeer goed kijk uit,voor sleep lift komt voor deur langs ,

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 3 april 2012 · 20:42

    Wel we zijn al geruime tijd terug en het was er weerom leuk vertoeven ,we waren dus met 18 personen en 13 personen hebben weerom geboekt voor volgend jaar , 5 personene keren terug aanstaande donderdag waaronder ikzelf aangezien de sneeuw er nog steeds goed is, we hebben daarom ook besloten om alles van skimateriaal achter te laten (ter bewaring natuurlijk)aangezien we toch nergens anders wensen te gaan.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Hans
    Hans 5 maart 2012 · 21:47

    Wij gaan al jaren naar Borovets en genieten nog steeds van de pistes, de gezelligheid en alles rondom het skiën. Ervaren skiërs zullen al snel uitgekeken zijn, maar voor diegenen, die niet iedere dag andere afdalingen willen maken zijn er voldoende mogelijkheden. Ook om te wandelen is het er mooi ('s zomers ook!). Bezoek vooral de kleine barretjes en restaurantjes en blijf niet hangen in de grote hotels. Vooral snackbar Joy bij de gondel is een aanrader (westerse en traditionele gerechten en heerlijke pizza's). Als je een bezoek brengt aan de stad Samokov en je zoekt een lekker restaurant, dan kunnen we 'Goljamata Tsjeshma' aanbevelen (achter de bron in het centrum).

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Fie
    Fie 1 februari 2012 · 19:03

    Ik vertrek voor de 11e keer naar Borovets, ik ben er op héél toevallige wijze terechtgekomen en daarna ben ik nergens anders meer naar toe geweest om te skieen. Ik was onmiddellijk verkocht aan Borovets. De eerste jaren waren we in groep en odeertussen zijn we nog met ons tweetjes,de rest was na enkeel jaren uitgekeken wat ik perfect kan aannemen, iedereen vertrekt met een ander idee van skivakantie, wij zijn ondertussen veertigers en genieten van rustige afdalingen,een drankje en een hapje op tijd en stond. Gedurende 10 jaar heb ik gelogeerd in hotel Samokov == dit hotel is ok -vriendelijk personeel en ja dit hotel is verouderd maar is in orde en dagelijks onderhouden. Verwacht niet de 4 sterren die je in Spanje kent maar je moet ook prijs kwaliteit in de gaten houden. Voor de eerste keer gaan we nu in het stadje Samokov logeren, nieuw hotelletje wat we vorig jaar mochten bezichtigen en waar we meteen van onder de indruk waren, we gaan opnieuw met 18 personen , jong en oud , klein en groot en laat jullie graag iets weten wanneer we terug zijn. Wij kijken er in elk geval weer naar uit, benieuwd of de overige 16 even enthousiast terugkeren als ik de voorbije 10 jaren

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • annoniem 123
    annoniem 123 16 januari 2011 · 22:45

    Wij gaan binnen 2 weken voor een derde keer naar borovets om te skiën. Eerste maal verbleven we in samokov hotel ( redelijk ouderwets en het eten is er meestal niet warm ). Het tweede jaar verbleven we in het yanakiev hotel. Dit was een nieuw hotel, dus ook met bijkomende fouten. Verwarming, sauna,... alles nu en dan eens stuk. Nu de derde maal gaan we naar een hotel in samokov stad. De prijs ligt daar ongelooflijk laag. Voor een week betaal je 325€. En wordt je afgehaald van de luchthaven, gevoerd naar het skigebied. Je krijgt er dus verblijf, ontbijt, avondmaal, skipas, skimateriaal, skilessen en dit allemaal inbegrepen in de prijs. Het enige waar je moet voor kijken is de vlucht naar sofia, wat voordeligst is met wizzair ( ongeveer 100€ ). De prijzen in samokov stad liggen ook ongelooflijk laag. Daar betaal je bv. 80 cent voor een halve liter bier. Commentaar hoe het daar is mee gevallen volgt later.

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • tinkelbel
    tinkelbel 5 september 2010 · 09:18

    Wij gaan nu in 2011 voor de 6de keer terug naar Borovetz omdat wij gewoon super content zijn van dat kleine stadje.We weten dat we niet in de 'grand luxe' terecht komen maar prijskwaliteit vergeleken zitten we daar heel goed.We nemen ook nog altijd les van de albenaschool,en dit gewoon voor de gezelligheid en de ambiance.Ben je inderdaad een fanaat skieer dan ga je je daar wat vervelen,maar ga je voor de ambiance en apres ski dan zit je daar best goed. Ik kan elke beginner en families met kids aanraden om daar is naartoe te gaan.Alleen al omdat die prijzen nog te betalen zijn.

  • Anoniem
    Anoniem 14 februari 2010 · 15:55

    Zojuist een dagje in het weekend Borovets geweest. Aantal pistes waren afgesloten hoewel er maar weinig wind stond. Dan blijft er weinig over. Ondanks verse sneeuw waren de pistes niet goed geprepareerd. Slecht 1 snelle stoeltjes. Kortom wil je goedkoop met wintersport en weinig ski?is dit aardig. Voor beginners natuurlijk prima want dan heb je weinig bergen nodig. Ben je echter een gevorderde ski?of al helemaal snowboarder (regelmatig lopen!!) niet gaan. Krijg je echt spijt van als het naar een dag of anderhalf wel gezien hebt, ondanks het mogelijk goedkope verblijf, de skipas en prijzen in de eettentjes.

  • Anoniem
    Anoniem 7 februari 2010 · 13:51

    Ben alweer een week terug. Zoals beloofd hier mijn ervaringen. De piste Martinovi baraki was een beetje ijzig op de plekken waar geen sneeuwkanonnen stonden. De verwachte sneeuw uit de hemel bleef helaas weg waardoor de kanonnen op volle toeren draaide. Gelukkig maar want het ijs maakte het boarden er niet makkelijker op. De piste Yastrebetz was daarintegen een stuk beter begaanbaar en zelfs nog minder druk. Het Samokov hotel waar ik in verbleef was goed tot redelijk. Waarschijnlijk geen 4 sterren voor Nederlandse begrippen maar het eten was goed te doen en elke dag een schone kamer met een opgemaakt bed. Wat betreft het eten buiten de deur... Er zijn talloze tentjes waar men kan eten en meestal krijg je er ook nog een gratis drankje bij als lokkertje. Het uitgaansleven vond ik zeer goed. Het lijkt wel heel de dag happyhour, wij zijn ook vele keren tot in de vroege uren door gegaan. Het enige wat ik miste was de Nederlandse muziek maar alles en iedereen is op de Engelsen ingesteld dus ik heb het maar een weekje zonder moeten doen. Al met al een leuke vakantie met als minpunt de sneeuwcondities op de pistes. Hierdoor waren er ook wat routes afgesloten. Ik zou graag een keer terug gaan MAAR als er meer sneeuw ligt.

  • Anoniem
    Anoniem 22 januari 2010 · 15:34

    Wij komen al heel wat jaren in Borovets, niet omdat de pistes zo geweldig zijn, maar vooral voor de gemoedelijke sfeer. Bulgaren kunnen in eerste instantie wat stug overkomen, maar zijn meestal erg vriendelijk (tip: leer wat Bulgaarse woordjes voor je er naar toe gaat). Er zijn heel veel gezellige eettentjes met uitstekende gerechten voor heel redelijke prijzen. Het is jammer, dat ook Borovets volgebouwd wordt met grote hotels en appartementencomplexen. Wij willen vooral SNACKBAR JOY aanraden. Dit eethuisje bevindt zich vlak bij de ingang van de gondel. Het eten is er geweldig: zowel westers als Bulgaars. Ook hebben ze heerlijke pizza's uit een houtgestookte oven. Een tip: als je aan het ski?bent bij de gondel (Markoudjik of Yastrebets) eet en drink dan niet op de piste. Daar is de kwaliteit minder en betaal je meer, dan wanneer je even naar beneden skiet (of met de gondel gaat). Woensdag gaan we weer naar Bulgarije!!!

  • Anoniem
    Anoniem 15 januari 2010 · 10:03

    Als ik zo hoor zijn de ervaringen hier heel verschillend. Na het boarden in Oostenrijk ga ik als enige 'ervaren' snowboarder met mijn Engelse collega's naar Borovets. Het was ook hun idee om naar Borovets te gaan ik geloof ook wel dat het in Engeland zeer in trek is dus hoe dan ook zit ik tussen de Engelsen? Ik vlieg volgende week en ben best wel huiverig over het eten, overal waar ik reacties kan vinden is voor de meeste onder de maat. Mijn vergelijking met Oostenrijk zal ik dan ook snel plaatsen als ik terug ben.

  • Anoniem
    Anoniem 3 januari 2010 · 14:42

    Vijf jaar geleden wezen ski?in Borovets. Vond de pistes nogal smal en erg druk (voorjaarsvakantie) Wel erg mooi gebied! Ben nu net terug (kerstvakantie). Wilde een weekje gaan langlaufen, maar dat bleef beperkt tot drie maal, want het was lente geworden in B !Zag net op de webcam, dat het weer heeft gesneeuwd. Gelukkig maar voor de ski?, want eind vorige week waren alle pistes groen of er lag een ijslaag op.Opvallend was, dat wij geen enkele Nederlander hebben ontmoet. Zeer weinig Duitsers en Belgen en mega veel Engelsen. Ook opvallend was, dat er veel gebouwd is in die vijf jaar en dat daar veel bos voor heeft moeten wijken. Overigens, veel is er niet af en wat af is staat leeg. Ook de koopappartementen die als paddenstoelen uit de grond zijn gerezen. Er is begonnen met de aanleg van een nieuwe gondel, daar is ook weer veel bos voor gekapt. Er wordt echter niets meer aan gedaan want het geld is op. Wat een gekte. Wij waren gelogeerd in Yagoda. Een aanrader voor hen die houden van rust en stilte. Echt heerlijk en de bungalows zijn top. Het eten in het restaurant is o.k. Je kunt ook zelf koken of elders gaan eten.Moet je dan wel voor naar B, maar dat kan met de gratis ski-bus.Vijf minuten rijden naar B. Borovets is gezellig om wat rond te kijken en wat inkopen te doen. De vaak opdringerige manier om je een restaurant binnen te krijgen vind ik ronduit stuitend. De meeste mensen zijn vriendelijk en als je het zat bent dan vlucht je lekker naar Yagoda! Tip: ga eens een lekkere honing-snapps drinken bij Blago en eet er een overheerlijke Bratwurst bij. Blago heeft zij etablissement op de weg tussen B en de Yagoda chalets. Het is daar gemoedelijk en warm.

  • Anoniem
    Anoniem 28 december 2009 · 22:17

    Wij gaan al sinds 1991 naar Borovets, de Albenaskischool is inderdaad goed in de Nederlandse-/Vlaamsetaal, als je kunt neem dan een appartement of boek logies/ontbijt want je kunt dan voor een heel redelijke prijs je menu samenstellen. Zoals hiervoor al gesteld is restaurant Hrima tegenover Hotel Breza erg goed.

  • Anoniem
    Anoniem 25 februari 2009 · 20:25

    Wij zijn in Februari voor de vijfde keer naar Borovets geweest en het was weer geweldig met zeer veel sneeuw. Het skigebied en dan met name boven (1900-2500m) waren vormidabel ook was er een nieuwe 4 stoeltjes lift geplaatst op Markudyk 2 zodat ook beginners deze pistes kunnen bereiken. De hotels welke wij in de jaren hebben bezocht zijn Rila, Flora (2x) en Samokov (2x). Wat de kamers betreft zijn er weinig verschillen, dit geldt ook voor de prijs. Het eten is een ander verhaal dit ligt bij alle drie de hotels niet meer op een hoog niveau, een oorzaak hiervan is dat het aantal Engelsen is gegroeid naar ong 98% dit heeft grote invloed op de hotels. Wij gaan zeker weer naar Borovets maar volgend jaar gaan we in een appartement. Uit eten in Borovets kan voor gemiddeld 10 euro en dan kun je zelf kiezen. De ski\'s huren en de lessen volgen wij al jaren bij Skischool Albena, deze leraren spreken zeer goed Nederlands o.a. Banana, Victor, Bobby en Mischo zijn werkelijk uitstekende leraren. Wil je uit eten dan kun goedkoop en lekker eten bij Hrima (t.o. Flora) of de Black Cat en ook Mamacita is aan te raden. Het vliegen naar Sofia kun je goedkoop doen indien dit via Dortmund of Brussel (char)met WizzAir, gemiddelde prijs 100 per persoon voor een retour of via Dusseldorf met Lufthansa dit is wel duurder maar je vliegt per lijndienst. Hotels of appartementen kun je bekijken en evt. boeken via bulgariaski.com hier vind je alle informatie over het gebied. Als wij een cijfer moeten geven over de prijs-kwaliteit verhouding dan moeten we toch een 9 geven. Dit is werkelijk aan te raden voor beginnende en lichtgevorderde ski\'ers ook met kinderen want onze zoon is 9 jaar en gaat als volleerd alpinist van de pistes af.

  • Anoniem
    Anoniem 17 februari 2009 · 21:56

    mooi gebied met best groten pistes ik ben een jaar in harrachov geweest(tsjechie) en dit is vind ik 10 keer zo goed echt een aanrader voorf begginners en gevorderden

  • Anoniem
    Anoniem 31 januari 2009 · 23:43

    kom al heel veel jaar hier en het enige wat tegenzit is het is wat ouderwets veel te veel engelsen en de sekstenten voor sommigen ok weer leuk. het zijn goede lessen en leraren ik raad aan om bij skischool albena te gaan ook al is borosport bekender veel hotels zwembad schiethal bowlingbaan en winkes/restaurants in de hotels en het dorp voor de rest vind ik het een aanrader voor beginners en gevorderde want er zijn een paar zware pistes en ook een paar hele makkelijke bospaadjes en langlauf paden zijn er ook perfect voor een leuk weekje ski?maar check wel sites en snowcams want soms is er echt geen sneew.

  • Anoniem
    Anoniem 17 januari 2009 · 23:12

    ik kom al jaren achter elkaar in borovets. of je nou Nederlands engels of Duits bent het maakt niet uit de sfeer is top en er is lekker eten (in de hotels soms minder) maar wij gaan altijd in restaurants eten. het eten en drinken op de pistes boven aan de liften is best prijzig in vergelijking hou goedkoop het huren van ski\'s en ski lessen zijn. ik adviseer jullie dan ook bijv. in de minimarkt een croissant te halen of een broodje en hem op de piste op te eten,en als drinken gewoon een flesje frisdrank of als je het mee heb een thermoskan met warm drinken.

  • Anoniem
    Anoniem 1 januari 2009 · 14:03

    Kom al jaren in Borovets. Faciliteiten worden jaarlijks beter. Er wordt gewerkt aan uitbreiding van het skigebied; daarvoor worden miljoenen in allerlei projecten gepompt. Je kunt er goed eten voor relatief weinig geld. Vooral Katy\'s steakehouse (t.o. Samokov hotel) vind ik erg goed. Redelijk gevarieerde menukaart, heel goede steaks, redelijke prijs, knus gebouw. \'s Avonds door de week zit \'t er vaak vol, dus reserveren gewenst. Maar pas op, de kwaliteit is niet in alle restaurants zo goed. Ben ook al met diarree thuis gekomen....

  • Anoniem
    Anoniem 14 maart 2008 · 10:55

    Borovets februari 2008, Massas sneeuw voorhanden, weinig pistes maar diegene die er zijn zijn zeer breed. Soms waan je je helemaal alleen op de berg, dus weinig volk. Een bospad van 12km, lekker breed en voldoende sneeuw. Zeer schappelijke prijzen, vooral de alcohol (tequilla en vodka) is goedkoop. Barslecht eten in hotel Ela, gelukkig is er een pizzatentje vlak naast het hotel gelegen met vriendelijike bediening en lekkerrre pizza (probeer de pizza tonno eens). Voor de rest lijken de mensen nogal nors en onvriendelijk, eenmaal de portefueille open gaat zie je de mensen wel opklaren. Veel titisbars, veel Engelsen en English breakfast tot onze grote spijt. Ondanks het eten en de Engelsen gaan we zeker nog eens terug.

  • Anoniem
    Anoniem 26 januari 2008 · 17:01

    Net terug van vandaag 26 januari 2007 Pisten zijn redelijk maar worden haast niet geprepareerd. Storende masale aanwezigheid van marginale Engelsen, type hooligan. Borovets is geen echt dorp met de kerk op het plein zoals in Oostenrijk bv. Jammer. Het uitgaansleven is intens en skifanaten die \'s avonds wat aan sekstoerisme willen doen komen met 3 of 4 seksklubs ruim aan hun trekken. Een gluhwein of een glas bier op de pisten is duurder als in Oostenrijk. Voor ons was het een ?malige ervaring.

  • Erik Sauer
    Erik Sauer 26 november 2007 · 17:48

    hallo ,ik zal het kort houden ,veeel engelsen weinig pistes,mickey mouse skies in de verhuur,sextentjes ,en voor de rest allemaal open liften,1x geweest absoluut geen aanrader enige voordeel goedkoop ,maar dan heb je ook niks. als je 1x in oostenrijk bent geweest is dit 15 jaar terug in de tijd!!!

  • agnita
    agnita 26 maart 2007 · 16:47

    Het was onze eerste wintersport vakantie. Ik vond het er erg gezellig. Het was goed geregeld met skihuur en dergelijke. En DAt in de voorjaarsvakantie. Agnita

  • coen van der kaay
    coen van der kaay 21 augustus 2006 · 09:48

    de week van 28 jan tot 4 febr. in Borovets geweest. week lang stralend weer ontzettend bruin geworden. absoluut aan te bevelen. vooral als je met de gondel naar boven gaat. aardige en goede skileraren, vooral Engels verstaan ze. hotels in diverse prijsklasse. beneden zijn de prijzen ook voor het uitgaan meer dan redelijk, boven wat duurder. bulgaarse avond meegemaakt door onze skileraar geor. lekker eten leuke mensen en ontzettend veel lol. ga zeker volgend jaar weer.

  • Marjolein
    Marjolein 21 augustus 2006 · 09:39

    Zeer leuk ski-gebied. Als beginner heb ik mij zeer goed vermaakt. Liften en pistes zijn goed te doen. De ski-leraren spreken Nederlands en de lessen zijn goed te volgen. Wij betaalden voor 4 uur les, maar kregen minimaal 6 uur per dag. Leuke kroegjes om na afloop of tussendoor wat te drinken. Het is er niet duur. Wanneer je nog niet veel gewend bent is dit een uitstekende vakantiebestemming. Verwacht niet teveel luxe, het blijft een arm land.

>