BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Brandnertal

Reviews Brandnertal

88% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.0 op basis van 3719 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, rustig, goed eten op de piste, super kindvriendelijk en eenvoudig bereikbaar.
  • Zwakke punten: Ongeschikt voor gevorderden, veel vlakke stukken en duur.

Wat vind jij van Brandnertal?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast966
    Gast966 19 maart 2018 · 17:21

    Gast966 19 maart 2018 · 12:58 Wij komen al 30 jaar in Brand, een gemoedelijk dorpje met een klein (familie) skigebied. Waar een skipas enkele jaren geleden nog betaalbaar was is er nu een samenwerkingsverband aangegaan met het Montafon skigebied. Dit laatste heeft enorme consequenties voor de prijs van een skipas, deze kost nu ruim 250 € voor een pas van 6 dagen, voor een skigebied van krap 60km gewoon veel te veel geld! Let wel ! ten opzichte van enkele jaren geleden een prijsstijging van maar liefst 50% !, daarmee is Brand het op een na duurste skigebied in Oostenrijk. Aansluiting met het Montafongebied is er niet, je moet dus minimaal 40 min in de auto als je daar een dag heen wil, dit doet vrijwel niemand want je gaat immers niet voor niet naar dit skigebied! Brand prijst zichzelf daarmee behoorlijk uit de markt, dit is ook absoluut merkbaar in het dorp en skigebied, steeds meer mensen maken kennelijk de keuze om dan maar een onderkomen te zoeken in het Montafongebied (als je dan toch de hoofdprijs moet betalen voor een skipas). Klagen bij de Bergbanen (Markus Comploj) heeft geen enkele zin, steevast krijg je constant hetzelfde "politiek correcte antwoord" , de site van Brand zelf staat vol met negatieve reacties. Kortom, Brand is een prachtig gebied, niet voor niets komen wij hier al jaren, wij nemen de belachelijke liftprijzen daarom maar op de koop toe.......maar deze staan absoluut niet in verhouding tot het skigebied!, de bestemming bevelen we daarom wel aan, met het skigebied zelf is niets mis......prima geschikt voor gezinnen met kinderen.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • AnnaU
    AnnaU 5 maart 2018 · 14:01

    Wat een prachtig mooi en knus skigebied! Na vele jaren vooral de grotere en hoger gelegen skigebieden te hebben bezocht, zijn we nu uitgeweken naar dit kleine skigebied. Doordat we nu een zoontje hebben van 1,5 en niet skiënde familie mee gaat zijn nu andere zaken belangrijker. Wij kozen specifiek voor Brandnertal vanwege de ski in ski out ervaring van het daar gelegen Landal Brandnertal (zeer zeldzaam in Oostenrijk) en de korte reisafstand vanuit Nederland. Het is ons zeer goed bevallen en zeker voor herhaling vatbaar. Omdat we ook met ons zoontje wilden sleeën en wandelen met familie, hadden we niet het plan om hele dagen te skiën. Daarom was dit kleine gebied (wat we anders veel te klein hadden gevonden en te weinig sneeuwzeker) voor ons nu ineens perfect. We hebben ons de hele week niet verveeld. En ja, dan doe je sommige pistes best vaak. Groot voordeel van dit gebied is dat je, ondanks het kleine aantal pistekilometers heel veel verschillende soorten afdalingen hebt. Blauwe bospaden, blauwe brede glooiende carvepistes. Rode carvepistes met pittige steile stukjes (en rood is hier ook echt rood!). En dan die ene zwarte afdaling die ook wel echt zwart is. Overigens vonden wij de (rode?) skiroute die van Burserberg naar Brand loopt op het eerst stuk ook best zwart. Alle pistes zijn zeer mooi, veelal tussen de bomen gelegen en daarom ook met moeilijkere weersomstandigheden prettig te skiën. Wij vonden dit heel anders dan bijvoorbeeld Zillertal Arena waar heel veel pistes op elkaar lijken vergeleken met dit skigebied. Overigens zou ik me hier zonder kinderen voor een weekendski ook uitstekend vermaken. Andere plusplunten: - Gezien het aantal pistekilometers zijn er best veel mooie en knusse berghutten. Aanraders: Fuchsbau en Rufana Alp (deze laatste is ook te lopen vanuit Landal Brandnertal; is wel een stukje omhoog) in het Burserberg gedeelte. Gasthof Melkboden aan de kant van Brand is ook een heerlijke, vaak zonnige plek. - Verder zeer grote supermarkt/winkelcentrum in Burs. Handig om alvast in te laden voor je omhoog rijdt. - Veel sneeuwkanonnen en werkelijk perfecte pistepreparatie gezien de soms lastige omstandigheden. Het had geregend (gehoosd) voor wij aankwamen en daarna flink gevroren, maar nauwelijks last gehad van ijsplaten!!! Echt hulde voor die mannen. - Mooi gebied om te wandelen en ook langlaufen/ sneeuwschoenwandelen. Er zijn ook nadelen: - De skipasprijs is totaal uit verhouding voor de omvang van het gebied. Je kunt voor €258 6 dagen skiën in zowel Brandnertal als Montafon. Voor sommigen misschien een voordeel dat je in 2 aparte gebieden kunt skiën, maar als je er geen gebruik van maakt is die prijs echt uit verhouding. Verder hebben ze ook geen aparte combinaties zoals een pas voor 4 in 6 dagen of familieskipas. Ik hoop dat ze daar gauw wat aan gaan doen. - Veel langzame liften, mn aan de kant van Bürserberg. Is maar net wat je gewend bent, voor ons was het echt geen issue. - Verder is het gedeelte bij Bürserberg wat gevoeliger voor föhn wind dan het gedeelte bij Brand. Daarmee is het niet zo sneeuwzeker. Die sneeuwkanonnen en goede pistepreparatie heb je dus ook wel nodig. - De rodelbaan in Burserberg is vaak dicht, omdat deze gauw ijzig wordt en dan ook echt gevaarlijk wordt. - Geen/ nauwelijks apres ski. Samengevat: vooral geschikt voor gezinnen met kleine kinderen, groepen met ook niet-skiërs én voor korte skivakanties vanwege de ligging vlak langs de snelweg/ 1 van de eerste skigebieden over de grens in Oostenrijk. Wij komen zeker nog eens terug.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast119
    Gast119 30 januari 2018 · 13:10

    + Wij verbleven in Landal Brandnertal en dat was, samen met onze dochter van 2,5, ideaal. Prima gebied om afwisselend met mijn partner te kunnen snowboarden, mede door de prima ski-in ski-out van het park. Dat het gebied beperkt is in z'n grootte was voor ons dus zowel een nadeel als een voordeel. - Gebied heeft wat erg flauwe hellingen/paden die niet aangenaam zijn met een snowboard. Trage liften.

    Met partner Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast689
    Gast689 29 maart 2017 · 18:19

    Van 25 maart t/m 1 april verbleven in Brand. Een goed gebied voor de beginnende skiër/snowboarder. Veel afwisseling in rode en blauwe afdalingen. Wij waren helemaal in de laatste week van het seizoen dus de dalafdalingen waren dicht of al aardig bruin en al als dicht te beschouwen. Ondanks het warme weer ( 14 t/m 18 gr) werden de pistes met de uiterste zorg geprepareerd. Weinig sleepliften veel stoeltjesliften. Leuk dat Brand en Bürserberg met elkaar verbonden zijn door een grote gondel waardoor je veel afwisseling hebt. Voor de après ski hoef je niet naar Brand. Wel genoeg restaurantjes om wat te eten of eten af te halen. Gezellige en mooi grote berghutten op de pistes. Het is een echt familie gebied, veel speeltuinen voor de kinderen (zelfs op de pistes) en in het dorp een wandelroute voor kinderen langs verschillende boerderij dieren en een heel klimbos.

    Met partner Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Anette
    Anette 15 maart 2017 · 17:50

    Vier jaar geleden zijn we in de voorjaarsvakantie met twee van onze tieners naar het Brandnertal geweest. Tijdens de week hadden we zowel veel zon, maar ook mist. We vonden het een erg mooi gebied (een doodlopend dal), niet te groot, niet druk, maar niet echt uitdagend. Aan het eind van de week hadden we alle pistes meerdere keren gedaan en weten alls ins en outs. Ook alle restaurants hebben we een keer geprobeerd. Alhoewel het gebied dus prima is qua voorzieningen, vriendelijkheid, bereikbaarheid etc. komen we hier niet meer terug. Een aanrader voor families waarbij de kinderen het nog moeten leren !

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Landheer
    Landheer 16 februari 2017 · 21:55

    Voor de beginnende wintersporters en families is het Brandnertal een ideaal gebied, maar ook voor de wat gevorderde skiërs is het de moeite waard om te verkennen. Het Brandnertal is een behoorlijk afgelegen dal en dat zorgt voor relatief rustige pistes. De skigebied bestaat uit twee deelgebieden, Brand en Bürserberg, die zijn verbonden met een enorme gondel. - In het skigebied van Bürserberg hebben goede skiërs, op één zwarte piste na, helemaal niets te zoeken. Er is geen uitdaging en de liften zijn allemaal heel ouderwets. Voor kinderen is het wel een enorm leuk gebiedje vanwege de leuke sfeer. Veel kleine heuveltjes, paadjes tussen de bomen door en een schattig uitzicht maken het een heel gezellig skiparadijsje voor de kids. - In Brand valt er meer te skiën. Vooral de rode 9 door het Lorenzital en de rode dalafdaling 11 richting de Palüdbahn zijn mooie lange afdalingen. Twee moderne gondels en twee snelle stoeltjesliften zorgen ervoor dat je veel kilometers kunt maken. Het gebied is overzichtelijk, maar toch vrij afwisselend. Desondanks raken de betere skiërs er wel snel op uitgekeken. Na 3 dagen heb je het wel gezien. Voor snowboarders is dit gebied geen aanrader vanwege de vele vlakke stukken. - De gebieden hebben genoeg verschillende restaurants. Veel modern, enkele self-service, maar ook een paar leuke traditionele Oostenrijkse hutten. De kleine Palüdhütte langs de rode 5 is een aanrader om lekker eventjes op te warmen. De restaurants zijn overigens wel aan de dure kant. Je betaalt al snel richting de 15 euro voor een goede maaltijd. - Aan après-ski wordt hier niet veel gedaan. Heuboda bij het dalstation is een gezellige bar, waar ze af en toe live muziek hebben. Alternatieven zijn er niet. Al om al is het een prima gebied om te vertoeven voor families en beginners. Voor gevorderden zijn een paar dagen echter meer dan genoeg. Het prijsniveau is jammer genoeg de rede dat ik hier niet nog een keer heen zou gaan. Niet alleen de restaurants op de berg en in het dal zijn relatief duur, maar ook de skipas is prijzig (262 euro voor 7 dagen) voor wat je er voor terug krijgt. Je krijgt met je skipas wel optie om ook in het grote skigebied Montafon te skiën, maar dat ligt op drie kwartier rijden en is dus niet erg aantrekkelijk. Desalniettemin was het de moeite waard om verkend te hebben. Zou het zo weer gedaan hebben.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast137
    Gast137 16 februari 2017 · 07:04

    Een echt familie skigebied, ik heb er leren skiën als klein kind en nu ik zelf kinderen heb ga ik er graag weer naartoe

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast817
    Gast817 16 februari 2017 · 06:55

    Prachtig gebied voor zowel beginners als gevorderden wintersporters. Kom er nu 5 jaar met plezier. Klein hecht dorpje met vriendelijk liftpersoneel (vind ikzelf persoonlijk erg fijn) en fijne restaurantjes waar je goed kunt eten, ook boven aan de bergen. De prijzen in de wat nieuwere 'hippe' tenten zijn wel belachelijk hoog (3,50 voor een klein glas frisdrank en gemiddeld 12,- tot 15,- voor een lunchgerecht). Daarintegen is het eten erg lekker is en zijn de porties erg groot, dus je krijgt nooit te weinig. Er zijn genoeg andere tentjes waar de prijzen wat lager liggen. Voor wandelaars is het gebied ook erg mooi, alleen zijn er niet zoveel mogelijkheden om samen met skiënde familieleden/vrienden te lunchen op de berg zelf. Dat heb ik in andere gebieden wel veel gezien wat erg prettig was aangezien niet iedereen in ons gezelschap aan wintersport doet. Ook honden zijn welkom en mogen gewoon mee in zowel de grote als kleine gondel. Wel moeten ze een muilkorfje om. Verder een leuk gebied om eens een keer heen te gaan, ik kan het iedereen aanraden. Er zijn genoeg mogelijkheden qua pistes en leuke bospaadjes.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast711
    Gast711 16 februari 2017 · 06:31

    Prima skigebied voor de beginner en de gevorderde met jonge kinderen tot 11/12 jaar. Erg zijn genoeg leuke leuke en lekkere ski hutten op de piste. Het gebied ligt niet erg hoog. Er is een kans op minder/slechtere sneeuw, maar wij hebben afgelopen jaren nooit niet kunnen skiën. Ski lessen bij burserberg mogen verbeterd worden. Te veel tijd gaat, mijns inziens, verloren aan voorskieen en wedstrijdskien.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Allartvanleest
    Allartvanleest 15 februari 2017 · 19:51

    Pluspunten - een echt familieskigebied. - In de periode dat wij er waren was het vrij rustig, ik heb dan ook sterk het vermoeden dat het bij de meeste Nederlanders een onbekend gebied is. - Overzichtelijk skigebied met overwegend BREDE blauwe en rode pistes. - Gondel oversteek van Burserberg naar Brand - Bij Frood kun je goed eten voor relatief weinig geld. Minpunten -Je betaald tevens voor het skigebeid Montafon, maar om daar gebruik van te maken moet je eerst 3 kwartier met de bus reizen. - Qua apreski moet je hier niet zijn! - Bij Restuarant Hubertus betaal je relatief veel voor een koude! apelstrudel tevens is het een zelfbedienings restaurant. De dalafdaling bij landal pistenummer 20 vaker prepareren! Deze was tijdens ons verblijf niet 1 keer geprepareerd! daardoor ook maar 2x van deze piste afgegaan. Piste nummer 19 mogen ze blauw maken, ik heb het idee dat ze deze piste als rood aanmerken omdat hij hier en daar wat smaller is, maar qua hellingshoek was deze minder steil dat piste 24.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Allartvanleest
    Allartvanleest 15 februari 2017 · 19:46

    Pluspunten - een echt familieskigebied. - In de periode dat wij er waren was het vrij rustig, ik heb dan ook sterk het vermoeden dat het bij de meeste Nederlanders een onbekend gebied. - Overzichtelijk skigebied met overwegend BREDE blauwe en rode pistes. - Gondel oversteek van Burserberg naar Brand - Bij Frood kun je goed eten voor relatief weinig geld. Minpunten -Je betaald tevens voor het skigebeid Montafon, maar om daar gebruik van te maken moet je eerst 3 kwartier met de bus reizen. - Qua apreski moet je hier niet zijn! - Bij Restuarant Hubertus betaal je relatief veel voor een koude! apelstrudel tevens is het een zelfbedienings restaurant. De dalafdaling bij landal pistenummer 20 vaker prepareren! Deze was tijdens ons verblijf niet 1 keer geprepareerd! daardoor ook maar 2x van deze piste afgegaan. Piste nummer 19 mogen ze blauw maken, ik heb het idee dat ze deze piste als rood aanmerken omdat hij hier en daar wat smaller is, maar qua hellingshoek was deze minder steil dat piste 24. Al met al een hele mooie week in Brandnertal gehad, grootste minpunt vind ik dat je ook betaald voor het gebied Montafon, terwijl je daar echt geen gebruik van maakt ivm reistijd!

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast518
    Gast518 24 januari 2017 · 10:07

    Het is een prachtig leuk gebied, vooral voor gezinnen met kinderen. Niet te groot, pistes niet erg moeilijk en schappelijke prijzen. Helaas is hier vorig jaar (2015-2016) een einde aan gekomen. De prijs van de skikaart extreem verhoogd. Je kan met de kaart nu in meer gebieden skiën, maar deze zijn NIET aangesloten en wij zullen hier als gezin, en als ik hoor vele gezinnen met ons, dan ook geen gebruik van maken. We hadden nog goede hoop dat de verantwoordelijken zich na 1 jaar zouden realiseren dat het gebied (klein en makkelijk) niet aansluit bij de strategie en dat men met een oplossing zou komen. Helaas...tot onze spijt...dit is het laatste jaar Brandnertal!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast487
    Gast487 28 november 2016 · 15:41

    Gewoon super gezellig met ons hele gezin en voor elk wat wils. Daarnaast is het ook maar 6 uur rijden vanuit onze woonplaats. Wij zijn hier dus meerdere keren per jaar te vinden.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast966
    Gast966 20 oktober 2016 · 13:12

    Sinds het moment dat Markus Comploj Geschäftsführer is geworden van de Bergbahnen Brandnertal gaat het niet goed in het Brandnertal, het afgelopen jaar zijn de prijzen enorm gestegen, een en ander wordt uitgelegd als "voordeel" dit vanwege het feit dat het een skipas betreft voor het gehele Montafon, dit gebied is echter niet aangesloten. Afgelopen seizoen heeft het echt klachten geregend (http://nl.bergfex.com/brandnertal/kommentare/) in een persoonlijke mail heeft Marcus Comploj verklaard dat dit het aankomende seizoen veranderd (beter) zou worden. Welnu.....de "nieuwe aanbieding" 237,50€ voor een 6 daagse pas, best veel geld voor een familieskigebiedje van 50 km!, je betaald namelijk voor het gehele Montafon (niet dat je daar heen gaat want het is niet aangesloten) En nu komt het, in een persoonlijke mail roemt Marcus Comploj de nieuwe skipas voor het Brandnertal (dus geen Montafon) deze kost 90,50€ voor 2 dagen, een klein rekensommetje leert dat je dan voor een gehele week 271,50 € betaald.....hoezo aanbieding?? Wij kwamen hier al ruim 25 jaar, maar dan wel met de nadruk op "kwamen" ! , het is een prachtig dorp, feitelijk een perfect familie-skigebied, maar met deze prijzen is het niet meer te doen! Kortom, als je overweegt om naar het Montafon te gaan, kan je beter direct daar een onderkomen boeken, dan hoef je vanuit Brand niet eerst 3 kwartier met de auto te reizen! Vriendelijke groet, fam. van Lienden

    Met familie meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast012
    Gast012 20 februari 2016 · 21:54

    Was qa prijs kwaliteit een goed skigebied echter de kaart is nu uitgebreid met Montafon. natuurlijk gaar niemand daar gebruik van maken. prijsstijging van 35% en geen familiekorting meer. Dit is het laatste jaar geweest. belachelijk, ik kom hier niet meer.

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • janvanlienden
    janvanlienden 23 januari 2016 · 12:37

    Wij komen al bijna 30 jaar in Brand en hebben dit dorp zien groeien van een kneuterig dorpje naar een min of meer volwassen skigebied. Daarbij zijn de prijzen ook behoorlijk gestegen, tot voor kort vonden wij het nog steeds waard om naar Brand te komen, 55 km skigebied tegen een acceptabel tarief. Tot onze spijt zien wij dat daar nu verandering in is gekomen, enorme onverkoopbare prijsstijgingen bij de Bergbahnen. En dan lezen we dat dit een enorm voordeel oplevert voor de gasten, je kan nu immers gebruik maken van een gebied van 300 km, DIT DOET NATUURLIJK NIEMAND! 45 minuten met de bus om in het Montafon gebied te komen, het is werkelijk ongelofelijk dat dit als een "voordeel voor de gast" wordt uitgelegd! Afgelopen maand was ik in Söll, bijna 300 km skigebied voor dezelfde prijs, en dan zijn de gemiddelde prijzen van bijvoorbeeld de appartementen ook nog fors lager! Kortom, naar ons idee prijst Brand zich langzaam maar zeker uit de markt, vanuit onze (vakantie) vrienden kring horen we exact dezelfde geluiden. Het is spijtig, Brand is echt wel "ons dorpje" maar deze enorme prijsstijgingen zijn onverkoopbaar. Wij denken er dus sterk over om onze wintersportvakantie ergens anders te gaan beleven!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Bart14
    Bart14 31 maart 2015 · 10:35

    Afgelopen weekend ben ik samen met een vriend in het Brandnertal wezen skiën. In de videoreview wordt geconcludeerd dat het gebied uitermate geschikt is voor beginners en families (ik heb dat overigens in bijna elke video-review op deze site gehoord). Ik vind dat deze conclusie toch wat genuanceerd moet worden. Voor de echte beginners en kleine kinderen zijn er in Oostenrijk veel gebieden die veel geschikter zijn. Voor lichtgevorderden en wat oudere kinderen is het Brandnertal een prachtig skigebied. Er zijn simpelweg te weinig echt blauwe pistes (zonder steile knikjes of dat het eigenlijk een skiweg is) voor de absolute beginners en voor de kleintjes om de techniek te leren en toch wat van het gebied te zien. De 1 en de 3 zijn hierop de uitzondering. Deze zijn wel degelijk geschikt voor echte beginners. Betekent dit dat het gebied niet goed is? Absoluut niet! Ik heb ontzettend veel plezier op de pistes gehad. Door het seizoen werd de sneeuw ’s middags natuurlijk erg zacht, maar ’s morgens lagen de pistes er perfect geprepareerd bij. De 55 km pistes zijn heel erg gevarieerd en daardoor wordt het nooit saai. De dalafdaling naar de Palüdbahn is echt een mooie piste. Ook de 9 is echt prachtig. Ook het gebied bij Bürserberg is mooi. De liften in Bürserberg zijn wel hopeloos verouderd. Om dat deel van het gebied levend te houden zijn investeringen nodig. Met name de 2 2-persoonsstoeltjesliften zijn echt niet meer van deze tijd. Behalve het skiën zelf, is een versnapering overdag natuurlijk ook belangrijk. Er zijn voldoende hutten/restaurants verspreid door het gebied te vinden voor de innerlijke mens. Variërend van nostalgisch gezellig (Fuchsbau) tot erg modern (Frood/Goona). Ook is er een redelijk prijsverschil tussen de verschillende plekken. Door de diversiteit is er wel voor ieder wat wils. Over de apres ski kan ik niet veel vertellen. Het was erg rustig afgelopen weekend, dus dat gold ook voor de apres ski. Ons logeeradres was appart Tramontana in Bürserberg. Erg goede appartementen! Maar qua beleving is het leuker om in Brand zelf te zitten. Samenvattend: Leuk en goed gebied. Uitermate geschikt ook voor een mini-ski i.v.m. goede bereikbaarheid

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Mischa
    Mischa 2 maart 2015 · 10:04

    Brandnertal is ons erg goed bevallen. Er is voldoende uitdaging voor iedereen en sommige stukken zijn heel leuk om te skiën. Het gebied in Brand vonden wij het leukst. We zijn een keer met de gondel naar Burserberg gegaan maar de blauwe pistes zijn daar toch wel uitdagender dan je soms zou verwachten van blauw. Voor mijn gevoel kan de piste preparatie soms wat beter... Meeste plezier hebben wij beleefd op de 1, 3 en de 7. De 3 is leuk omdat je dan ook een stukje tussen de bomen door en onderdoor kan skiën, vooral leuk als er ook veel verse sneeuw ligt. Nadeel van de 3 is dat ook de skischolen hier zitten en de liften soms erg druk zijn. Hier zit ook de vaste "racebaan" die skischool brandnertal gebruikt met digitale tijdregistratie. Ook de 8, 5 , 2 en 4 gedaan en in Burserberg zijn hebben we ons beperkt tot de 26 en 29. Eten kun je uitstekend bij Frööd en Goona, dit zijn moderne restaurants en gelukkig kun je hier ook pinnen. Niggenkopf is oke maar lijkt soms meer op een bergsnackbar. Er zijn twee skischolen. Onze ervaring is gebaseerd op Snowsports. Ben er nog niet uit of ik dit volgend jaar wil zal boeken. Voordeel is dat ze een hele dag bezig zijn en de andere skischool kortere dagen heeft volgens mij.. Andere skischool komt op mij wel beter georganiseerd over en geeft meer waarde voor je geld volgens mij. Beide skischolen oefenen met beginnners voornamelijk op de 3. Skischool Brandnertal heeft ook een eigen kinderpiste direct bij de uitgang van de Dorfbahn en gaat dus altijd met de kinderen "omhoog" Skischool Snow sports blijft eerst beneden in de oefenweide langs de weg en gaan na een dag naar de Schedlerhof om daarna pas naar "boven" te gaan. Het dorpje zelf stelt niet veel voor. Er zijn een paar winkeltjes en wat restaurants maar meer heb je eigenlijk ook niet nodig. Wat bij dit gebied wel prettig is is dat je de snelweg afgaat en dan na 15 minuten rijden sta je in het dorpje. Bij sneeuwval is deze weg dus snel weer beschikbaar en sneeuwvrij waardoor je snel weg bent.

    Met partner Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast459
    Gast459 23 september 2014 · 16:12

    Ik kom hier al enige jaren met mijn familie en geniet er nog steeds van. Er zijn genoeg pistes voor zowel gevorderde skiërs als beginner en als je wat bekend bent in het gebied, ook genoeg mogelijkheden om off-piste te gaan. Verder is het een gezellig gebied met veel eet en drink gelegenheden.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Kevin
    Kevin 18 december 2012 · 10:18

    Afgelopen weekend geweest, accommodatie Landal Brandnertal in Burserberg. Eerste dag in Burserberg gebleven, vond ik licht tegenvallen. Bovenin erg veel vlakke stukken (snowboarders) en eigenlijk alleen bij eerste lift (1100-1450 meter) leuke afdaling. Erg oude liften die niet vooruit te branden zijn aan deze kant en erg rustig/uitgestorven. Kortom eerste indruk niet heel goed. Dag erna naar overkant met gondel, naar Brand. Dat was wel een opluchting, erg veel leuke pistes, snelle en moderne liften en ook veel drukker/gezelliger op pistes. Hier krijg je tenminste een echt wintersportgevoel, Burserberg deed me toch denken aan Winterberg. Veel tentjes op piste, leuke dalafdaling helemaal naar beneden en paar kleine stukjes offpiste mogelijk. Al met al prima naar ons zin gehad, al zouden we voor een volgende keer voor een accommodatie in Brand kiezen ipv Burserberg. Het Landal park is erg mooi en biedt veel mogelijkheden, al ben je wel aangewezen op het park want er is verder niks te beleven in Burserberg. Eigenlijk ligt Landal Brandnertal aan de verkeerde kant van de berg (al sta je in 20 minuten wel aan de overkant, het was ook geen ramp). Voor vragen, contact me!

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast127
    Gast127 28 augustus 2012 · 17:45

    Al enige jaren gaan wij met ons gezin naar Brand. Nog geen 850 km van onze woonplaats. Het is een prima skigebied met mooie afdalingen. De pistes en de liften staan goed met elkaar in verbinding. Het is ook een overzichtelijk gebied, waardoor je met je kinderen goede tijdsafspraken kunt maken. In Brand kun je prima eten en drinken. Op de piste ook. Het is voor gezinnen ook zeer voordelig omdat je alleen voor het eerste kind (tot 16 jr.) het volle bedrag betaald. De skipas is incl. bus. Vanaf het skigebied is het ook makkelijk en snel om met de auto (of bus) naar Bludenz te gaan. Hier kun je goed inkopen doen. Een aanrader, vooral voor gezinnen met jonge kinderen of tieners.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Huig
    Huig 7 maart 2012 · 11:03

    Brandertal is een leuk gebied. Voor iedereen wat wils, voor de gevorderde maar zeker ook voor de minder gevorderde skiër. Landal brandernertal staat op de piste en de huisjes zien er goed uit en je hoeft niet ver te reizen voordat je in de ski lift zit. Volgend jaar weer kan haast niet wachten

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Iris
    Iris 19 december 2011 · 10:43

    Ik ben vorig jaar met mn schoonfamilie een week naar brandnertal geweest om te gaan wintersporten. Allemaal hadden we nog nooit iets aan wintersport gedaan. Voor ons allen was het een topweek! Alles is goed verzorgd & ze doen er alles aan om het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken. De apresski bar halverwege de rode piste is dan wel om 17:00 dicht.. maar wel super gezellig! Ik heb met mn schoonzusje 2 x 2 uur priveles skieën gevolgd.. en toen konden we allebei aardig goed van de blauwe en rode piste af. In januari gaan we weer een week. Ik ga dan zelf snowboarden.. en ga zeker weer een privelesje volgen en weer heerlijk genieten! En 2013 is ook al geboekt.. heb er super veel zin in!

    Met familie Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Jacco Den Toonder
    Jacco Den Toonder 13 december 2011 · 21:14

    Het gaat de komende dagen lekker sneeuwen in Brand. http://nl.bergfex.com/brandnertal/wetter/ Pistes zijn al geprepareerd. Afgelopen weekend de eerste dagen (met beperkt liftgebruik) voor het eerst open. De beloofde dump aan het einde van de week is mooi om de basis voor de rest van het seizoen te leggen. Begin van een mooi seizoen.!!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • anoniem
    anoniem 30 november 2011 · 13:15

    Wij komen al sinds 1980 in burserberg met een hele groep, we zijn al eens een jaar met 33 mensen geweest. We zijn nog met sleepliften begonnen, maar in de loop van de jaren is er veel verbeterd. Men kan nu zelfs met een cabine van Burserberg naar Brand, vooral voor gevorderden zijn daar wat meer mogelijkheden.Het is een gezellig familie dorp, de mensen zijn bijzonder vriendelijk.De meeste mensen die er al jaren komen, bespreken de acc al weer voor het jaar er op. Omdat het maar een klein dorp is, zijn er niet zoveel mogelijkheden. Wel is er een landalgreenpark midden op de piste, zo vanuit het app de piste op, ideaal met kleine kinderen. Voor gezinnen met kinderen zijn de skipassen ook nog betaalbaar, kinderen tot een bepaald leeftijd gratis, iets ouder 1 kind betalen de rest gratis. waar vind je dat nog.informatie daarover vindt u op de site.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Jacco
    Jacco 25 november 2011 · 18:35

    Als nieuwbakken ambassadeur voor Brandnertal wil ik jullie wijzen op een mooie nieuwe webcam. Nu nog groen waar het straks wit is, maar wel een erg mooi punt voor de webcam. Ik zal er zeker eens in beeld gaan staan om mijn moment op Internet te vereeuwigen!!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • GJ
    GJ 8 april 2011 · 12:06

    Begin maart een weekje op de piste gestaan.Mooi gebied met prima afdalingen en weinig wachttijden voor de liften.Prijzen zijn redelijk en de gratis pendelbus brengt je van hotel tot aan de lift. Heerlijke week gehad en zeker een aanrader voor de wat minder ervaren wintersporter en mensen met kleine kinderen.Voor de wat oudere jeugd is er wat minder te doen.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Ann
    Ann 25 februari 2011 · 19:38

    Indien je in Burserberg zit, lijkt het me geen skigebied voor echte beginners. Enkel een blauw pistje onderaan en de blauwe piste bovenaan verandert plotseling in een rode piste (in 2010 toch) waarna ze daarna terug eventjes blauw wordt en vervolgens terug rode bordjes krijgt. Ik zou schrikken moest ik geen ervaring hebben gehad. Maar voor de gemiddelde skiër een leuk gebied, niet te druk en voldoende hutjes om een pauze te nemen. Een echte après-ski ontbrak terwijl er volgens mij wel mogelijkheden zouden zijn om dit in te voeren. Voor ons een leuk gebied en dus keren we volgende week ook terug.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • tristan
    tristan 22 januari 2011 · 22:04

    ik kom er al een aantal jaar en het is nog steeds leuk, af en toe neem ik een lesje en dan kom ik er al vaker dus ik weet waar ik heen moet maar ik heb lessen gekregen van een profesionele kitesurfer dus die weet wel hoe alles moet en als je het al kan dan kan hij je advies geven als je bijv. wedstrijden wil doen, en de pistes die zijn bijna altijd goed behalve met ijs.. en het ligt eraan welke piste je pakt en dan is het harstikke goed voor gevorderen en tegenwoordig is er ook een klein backyards snowparkje. als de duitse vakantie ook is dan is het wel redelijk druk.

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Maarten Kat
    Maarten Kat 4 januari 2011 · 21:37

    Ontzettend vriendelijk gebied met voldoende afwisseling voor de Een gebied waar wij zeker meerdere jaren terug gaan komen. Goede ski-school met goede instructeurs. Zeer goede huisvesting, goed eten en ronduit normaal geprijsd. Een absolute aanrader wat mij betreft.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • LC
    LC 3 januari 2011 · 09:39

    Zeer mooi gebied maar niet bepaald voor de beginnende skiër. De meeste blauwe pistes waren rood. We hadden de pech dat er veel ijs lag, sommige paden en pistes werden niet geprepareerd wat dus voorkwam dat je ineens of op ijs of door dooi op gras aan het skiën was. Deze piste werd dan niet afgezet of gesloten. Niet zo handig voor je ski's. Verder mooie accommodaties en op de piste leuke, gezellige,vriendelijke kroegjes. Niet goedkoop maar ook wel eens duurder gezien. In Brand was de sneeuwconditie beter, misschien door de zon ligging?

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 11 februari 2010 · 17:17

    sjonge jonge jonge! wat een goed skigebied zeg! dit is zeker voor herhaling vatbaar! echt GE-WEL-DIG was het. Ik was er met mijn kinderen heen geweest en mijn vrouw. We hebben het er zelfs al over gehad of we er volgend jaar weer heen gaan, nou als het aan mij ligt wel! Echt een topgebied. De wachttijden bij de liften zijn er heel erg kort of soms helemaal niet. Er is ook veel te doen voor kinderen, mijn kinderen vonden het fantastisch! Volgend jaar weer!

  • Anoniem
    Anoniem 11 februari 2010 · 16:54

    ik ben er heen gewest met mijn kinderen. het is zeer zlecht om daaar in de rei te staan voor de liftten. het duurt heel erg lagn. de preizen waren ook heel erg duur vonden ik en mein vrouw. in het dorpje kan je goet uitgaan op veel plekken. ze hebben lekere bier.

  • Anoniem
    Anoniem 4 januari 2010 · 09:51

    Een mooi skigebied voor gezinnen. Pistes zijn relatief eenvoudig en je kunt dus overal komen zonder doodsangsten over je (met skien beginnende) kinderen uit te staan. Ander voordeel is de rust in het gebied, er waren zelfs in de drukke week van kerst amper wachttijden aan de lift. De sfeer is er ontspannen, geen stuntende skiers en snowboarders. Voor ervaren skiers (zonder kinderen) zijn de pistes te tam en wordt het saai.

  • Anoniem
    Anoniem 28 december 2008 · 14:12

    Van 19 tot 27 december 2008 een week getelemarkt in Brandnertal. De eerste twee dagen overdag natte sneeuw maar toen wel goede sneeuw op de piste uiteraard. De dagen daarna veel bewolking en vaak laaghangend wat vervelend was wanneer je naar de liften toe skiede. Kwam waarschijnlijk door weinig wind of de de geringe hoogte van het skigebied. \'s middags zijn er behoorlijk wat schaduwpistes, vooral de beginnnerspiste waar ook een skischool zit, met als nadeel harde en ijzige sneeuw. Dat is jammer. Voor de rest goede en behoorlijk mooie blauwe pistes. Ook een aantal behoorlijk lange stukken. Een nadeel voor beginners kan zijn dat bij aantal mooie blauwe pistes toch wat steile stukken zitten. Rode pistes waren afhankelijk van het weer ook goed. Maar de sneeuw op deze was erg mager. Niet ideaal voor een telemarker. Ik heb geen zwarte piste gehad. Al met al de hoeveelheid sneeuw viel me een beetje tegen. Bij de liften is weinig tot geen wachttijd. Een erg rustig dorpje. Erg jammer en vreemd vond ik dat de rode dalafdaling gesloten (waarvoor heb je sneeuwkanonnen?) en tevens de blauwe dalafdeling slecht was !! Het is toch wel erg prettig om richting je huisje te skieen en niet aan het einde van de dag met de gondel naar beneden te moeten. Persoonlijk vind ik een skigebied van 50 km te klein (vanwege de variatie) voor een week of je moet 20 min reizen naar bijgelegen skigebieden. Leuke ervaring maar niet voor herhaling vatbaar.

  • Anoniem
    Anoniem 3 maart 2008 · 15:31

    Ondanks de hoge temperaturen van de afgelopen week,waren de pistes dik in orde.Goed geprepareerd en zelfs tot in het dal. Het deelgebied Buerserberg vond ik verrassend.Je kunt de auto bijna naast de lift kwijt,wachttijden waren er niet en er zijn varianten genoeg waardoor het gebied groter lijkt dan het is. Zeker de 23b,een gaaf lopende blauwe piste door het bos, en de 19 rood,die ook door het bos gaat met mooie uitzichten,hebben we een flink aantal malen gedaan.Trouwens,de 19 is vanaf de sleeplift naar beneden eigenlijk blauw. De rode pistes 22 21 en 20 zijn lekker breed en lopen lekker;je kunt er prima carven. De verbinding met Brand is sterk verbeterd sinds de Panoramabaan is geopend. De pistes in Brand waren vorige week drukker beskied.Maar vooral de rode 9 buitenom door een komdal was prima en erg mooi.

  • Jan
    Jan 10 maart 2007 · 20:21

    Leuk skigebied. Klein maar fijn laat maar zeggen. Wel genoeg om de hele week bezig te zijn. Zeker als je met je kind(eren) gaat skiën. Het weer was (qua sneeuw) naadje maar dat was overal in de Alpen. Je kan erg mooie wandelingen maken. Voor de kinderen kan je in sommige hotels gebruik maken van paardrijd mogelijkheden, quad rijden, (vlieg)vissen, enz enz. daarnaast is het voor de kids een perfect gebied om te leren skiën. Het hotel waar wij zaten (sporthotel Beck) was goed maar wel gedateerd. (Ze gaan uitbreiden en verbouwen). Er zat alles op en aan en ook hier voor de kinderen zeer een uitgebreid animatie programma. Ze hoeven zich de hele dag (tot 's -avonds) niet te vervelen... het is allemaal gratis voor de kinderen en de begeleiding is (Duits gesproken) hartstikke goed. Als je geen kinderen hebt en je gaat voor je rust moet je er niet gaan zitten. Als je wil dat je kind een leuke week heeft dan moet je erheen!

  • Jos Wlazlo
    Jos Wlazlo 2 februari 2007 · 10:55

    Wij gaan al 4 jaar naar Burserberg. Heerlijk rustig, geen wachttijden, prachtig gebied met veel bos. Verbinding met Brand kost veel tijd. Prima voor beginner en licht gevorderden.

  • Eric Lucassen
    Eric Lucassen 3 december 2006 · 20:35

    Een klein skigebied maar qua ligging in een geweldig natuurgebied geen wachtijden bij de liften en een geweldige apres ski in de Heuboda en Muhlebach.

  • Paula
    Paula 29 september 2006 · 18:54

    Kleinschalig, overzichtelijk dorp dat zeer geschikt is voor families met kinderen. Een minpuntje is dat er geen blauwe afdaling naar het dal is. Voor beginners kan dit lastig zijn. Verder prima!

>