Epic skipass

Dit onderwerp gaat over de bestemming Breckenridge
SandraDB29 april 2019 · 14:07

Hoi! Heeft iemand weleens van die Epic skipassen gekocht online?
Ik kom er niet echt wijs uit. Dan bedoel ik de voordelen als in ‘buddy tickets en ski with A friend benefits’. We zijn een gezin van 2 volwassenen en 2 tieners, 13 en 15 jaar. Stel we kopen 2 Local Epic Passen voor 1 volwassene en 1 tiener dan krijgen we dus ter plekke flinke korting op de passen welke we voor de andere 2 gezinsleden kopen?? Moeten we dan elke dag naar het loket voor een dagpas? Het zou gaan om bv 5 dagen skiën vanaf 24 februari 2020. Iemand ervaring hiermee? Dank!!

GiGi29 april 2019 · 14:14

Ik zou je vraag even stellen op het forum van Pugski.com. Even een gratis account aanmaken en je krijgt ongetwijfeld vele antwoorden. De Epic Pass is toch vooral een Noord-Amerikaanse aangelegenheid…

Bennie29 april 2019 · 14:36

@slim Kom er maar in!

Der_Rudi29 april 2019 · 16:45

Je hebt een beperkt aantal buddy-tickets en/of ski-with-a-friend-tickets op een seizoenspas (de Epic Local), afhankelijk van wanneer je de pas koopt. Tot half april kreeg je 6 buddy-tickets, nu zijn het er 2. Swaf volgens mij altijd 6.

Je krijgt er korting mee op dagpassen welke je daar ter plekke koopt, die normaal ergens rond de 160-180 dollar per dag zijn in het hoofdseizoen.
Met een buddy-ticket betaal je een vast tarief van $116 afgelopen seizoen, volgens https://www.epicpass.com/benefits/swaf.aspx
Swaf krijg je zo’n 15-20 dollar korting op het dagtarief.

Dus echt goedkoop wordt het er niet van, is voornamelijk nuttig als het skiseizoen is begonnen, en iemand dan mee wil gaan voor een dagje skiën. Vanaf september/oktober zijn namelijk die Epic Local passen, maar ook de Epic Day passen niet meer te koop.

Als je nu al zeker weet dat je meerdere dagen in 2020 wil gaan skien, dan is het goedkoper om epic dag-passen vooruit te bestellen : https://www.epicpass.com/passes/epic-day-pass.aspx
Dan betaal je nu zo’n $94 per dag voor een 5 dagen pas, is dus sowieso goedkoper dan de buddy/swaf-tickets.

Ga je meer dan 6/7 dagen dan worden de Epic Local passen goedkoper.

*bericht bewerkt door Der_Rudi op 29 apr 2019 16:49

Slim29 april 2019 · 17:11

@SandraDB, als ik het goed lees is het zo dat je dan naar het loket moet om die buddy pass te kopen.

https://www.epicpass.com/benefits/swaf.aspx

Qua prijs zou ik gewoon even een spreadsheet maken om te kijken wat de verschillende opties 4 passen of 2 passen en dagkaarten) je zouden kosten, en als het dan jet veel scheelt, dan zou ik liever een seizoens pas kopen, dan scheelt het weer tijd in de rij.

Maar zoals Rudi zegt, je krijgt maar 2 buddy passes, dus dan betaal je de rest van de tijd nog steeds vrij veel.

Kijk ook nog eens naar de Ikon base Pas, zelfde prijs, andere resorts en data.

*bericht bewerkt door Slim op 29 apr 2019 17:19

SandraDB29 april 2019 · 21:15

Hi, bedankt voor jullie reacties! Nog eens alles goed gelezen op de Epic website (en nog eens :-) en inderdaad zijn die Epic dagpassen de beste optie voor 5 dagen. Stiekem hoopte ik op een superdeal want het is nog steeds flink aan de prijs USD 1880 voor 5 dagen skiën met het gezin. Ik zal nog eens wat offertes aanvragen bij reisaanbieders, eens kijken of daar voordeel aan te behalen valt. Het wordt sowieso flink sparen de komende tijd!! Groetjes Sandra

Slim1 mei 2019 · 14:54

@SandraDB,
Het zijn natuurlijk mijn zaken niet, maar dat heeft mij er nog nooit van weerhouden om me er mee te bemoeien ;-)

Kun je niet langer skiën? Ik ga er even van uit dat jullie een week vakantie hebben, met de weekends aan elke kant erbij.
Als je dan op zaterdag naar Denver vliegt kun je nog die dag naar Breckenridge rijden ((2-3uur) als je een vroege vlucht hebt. Als het een late vlucht is kun je in Denver slapen en de volgende dag rijden. In ieder geval kun je dan op zondag al skiën.
Hetzelfde geld met een beetje geluk op zaterdag aan het eind van je reis: ‘s ochtends skiën, dan naar het vliegveld rijden, zaterdag avond instappen en en zondag weer in Nederland.

Dan heb je 6.5 dagen skiën, dat lijkt me al heel wat meer de moeite waar waard.

En mag ik nog een keer een lans breken om vooral ook andere skigebieden te overwegen?
Als je maar zo kort kunt dan is Salt Lake City, Utah de eerste luchthaven waar ik aan denk, want rechtstreeks te vliegen vanaf Nederland en VEEL kortere rij afstand naar het skigebied (51km i.p.v. 169km) (en je kunt er auto’s met winterbanden huren!). Dat is nog afgezien van sneeuw kansen/hoeveelheden.

Zie mijn algemene Amerika topic: https://www.wintersport.nl/forum/topic/426899

*bericht bewerkt door Slim op 01 mei 2019 15:06

Ronaldski2 mei 2019 · 22:43

Ik weet niet of je je reis al hebt geboekt, maar ik zou op zijn minst overwegen om bij een gespecialiseerd reisbureau om een offerte te vragen voor de hele reis. Ik was voor een skisafari in februari naar Canada met 4 personen € 1.950,- per persoon kwijt voor: retourvlucht KLM, 12 overnachtingen, 12 dagen Full size SUV en 8 dagen skipassen. Ik heb de reis laten regelen door WintersportCanadaAmerika.nl en was bijzonder tevreden over de uitvoering. Ik ben wat reizen betreft een doe-het-zelver, maar ik ben bij deze reis tot de conclusie gekomen dat een reisbureau door de juiste connecties in staat is forse kortingen te geven. WCA heeft een groot aantal reizen naar de states, inclusief Breckenridge en levert op verzoek maatwerk.

Plaats een reactie