BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Breuil-Cervinia

Reviews Breuil-Cervinia

59% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 8.3 op basis van 3781 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, geweldige mogelijkheden voor tochten, rustig, goed eten op de piste, kindvriendelijk, erg sneeuwzeker en goede variatie in pistes.

Wat vind jij van Breuil-Cervinia?


Beoordelingen van gebruikers

  • ThomJ
    ThomJ 10 april 2018 · 13:08

    Breuil-Cervinia is een echte topper met goede diversiteit in pistes en echt heel veel verschillende super lange afdalingen. Ik genoot echt van de lengte van de afdalingen die je kan maken. Dat is voor mij één van de pluspunten van het gebied. Daarnaast is de liftinfrastructuur behoorlijk goed onderhouden en vallen de wachtrijen overal erg mee. Valtourneche is wat mij betreft een niet super toevoeging. Het is er veel rustiger dan in Cervinia en de pistes naast lift f zijn heerlijk om lekker gas op te geven. Ook de rode pistes naast lift C in Cervinia konden mij wel bekoren. Zermatt is daarnaast een prachtige toevoeging als je echt veel variatie in je vakantie wilt. Let wel op dat je meteen een heel ander, meer Oostenrijks, gevoel krijgt het moment dat je de grens oversteekt. De enige minpunten voor mij waren de in verhouding erg dure skipassen en hoe snel ze liften sluiten bij wind. Je kan zomaar amper nog een piste skiën als er wat wind staat boven het niveau van de eerste gondel. Ook de informatievoorziening rondom het sluiten en openen van liften vond ik ronduit beroerd. Je wist totaal niet waar je aan toe was, tot je op afstand mensen in een lift zag zitten.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast524
    Gast524 27 maart 2018 · 21:53

    Super ski gebied, mooie lange afdalingen. Hele aardige mensen. Gezellig dorp maar dan zonder de hoempapa apres ski. Offpiste is ook geweldig. Voor mij een van de mooiste skigebieden waar ik ben geweest.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • JanGerrit
    JanGerrit 22 januari 2018 · 13:45

    Cervinia is een leuk dorp, dat wonderschoon ligt. Je klimt 28km vanuit het Aosta dal, maar de weg er naar toe is niet al te moeilijk. Vanwege de hevige sneeuwval van afgelopen weekeinde was de verbinding naar Zermatt gesloten. Ben je een fanatieke skiër dan is Cervinia alleen een beetje klein voor een week, maar met Zermatt erbij fantastisch. Ik maak even de vergelijking met Monte Rosa wat een dal dichter bij Milaan/Turijn ligt (en dus een alternatief is). Cervinia is beter met kids, ook het Valtournenche gedeelte van het skigebied. Het kan wel koud zijn, dus dat is iets minder gunstig (gisteren was het ondanks de sneeuw – 18 graden). Liften zijn wat gedateerd in Cervinia maar over het algemeen “loopt” het toch beter dan bijv. in Monte Rosa. Er is meer keus qua lift. In Cervinia hebben de liften bovendien bijna standaard een kap wat in Monte Rosa niet zo is. En dat is wel comfortabel, want beide gebieden liggen op grote hoogte (Cervinia is zelfs extreem) en zijn dus windgevoelig. Aanbod is in beide gebieden groots. Afdalingen zijn makkelijker dan in Monte Rosa. Voor de pittigere afdalingen moet je naar Zwitserland. Ik vond Champoluc en Gressoney ook knusser dan Cervinia, alhoewel Cervinia zeker een leuke dorpje is. Verder lijkt Cervinia internationaler dan Monte Rosa waar toch vooral alleen Italianen komen. In mijn hotel in Cervinia zaten bijvoorbeeld heel veel Engelsen en Scandinaviërs. Foto is gemaakt met uitzicht op Plan Torette en Plan Maison liften.Op een bewolkte dag.

    Met vrienden Skiër
  • berrie2
    berrie2 24 juni 2017 · 17:39

    Ik was er eind april 2017. Echt geweldige sneeuw boven de 2800m, niet vaak beter gehad. En dat voor eind april! Het is heel makkelijk om zo hoog te blijven. Zwitserland ook leuk, al zit je dan wel veel in de lift. Ze zijn daar wel enorm goed in kunstsneeuw. Het gebied is wel zeer windgevoelig. Daardoor is de link naar Zermatt en de gondel naar Plateau Rosa (te) vaak dicht. En het kan er koud zijn. Toen ik er was, was het -21 op Klein Matterhorn. Cervinia zelf vind ik niet mooi. Deels ook erg toeristich qua eten. Maar je kunt er ook goed eten. De gondels liggen wel erg hoog in het dorp.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast497
    Gast497 6 maart 2017 · 15:06

    Teleurstellend gebied. Krokusvakantie: druk bij liften en nog drukker op de pistes. Niet geweldig geprepareerd en geen afwisselende pistes. Vrij prijzig. Goede liften en prachtig berglandschap. Het gebied is overgewaardeerd. Ik heb veel skigebieden bezocht en had hoge verwachtingen van dit gebied maar voor mij geen Cervinia meer.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast650
    Gast650 2 maart 2017 · 21:09

    Het meeste over cervinia is wel gezegd, brede pistes, veel tijd in de liften, prachtige carve pistes en een klein gebrek aan uitdagende pistes. Wat gek genoeg vaak staat vermeld is dat het eten erg lekker en betaalbaar is op de piste. Of we zijn in een andere gebied geweest of we hebben een andere ervaring. Het laatste weet ik vrij zeker. Skiën en boarden vonden we geweldig zeker vanaf de top via de rode 7a, lekker pittige start en langzaam flauwer wordende piste heerlijke condities, dit is echte top wintersport, halverwege een terras pakken en toch wel erg hoge prijzen voor eten en drinken dat kennen we alleen van Stubai en Ischgl. jammer want we hadden graag genoten van de Italiaanse lekkernijen maar we hebben ons er twee maal aan gewaagd en twee maal Ischgl tarieven moeten afrekenen. vakantie mag vanzelfsprekend geld kosten maar 100-120 euro voor een zeer karige lunch met zijn vieren is "Costoso" terug naar de geweldige blauwe luchten, de onbetrouwbaarheid van de Matterhorn icm de wind waardoor soms een lift tijdelijk wordt uitgezet, de prachtige pistes de mooie vergezichten en de heerlijke reis ernaar toe zonder files tja dat is ook Cervinia. Na Stubai en Ischgl het fijnste gebied waar we hebben mogen skiën, thanks Italian

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast248
    Gast248 18 februari 2017 · 20:37

    Cervinia ligt in een indrukwekkende omgeving. Er zijn mooie (maar vaak slecht geprepareerde) piste's. Per politieverordening zijn hulpmiddelen voor gehandicapten op de piste's en in de skiliften niet toegestaan. Uitzonderingen zijn niet mogelijk en ik heb een werkelijk verbazingwekkende ijver gezien om de klant het leven zo zuur mogelijk te maken. Naar ik begrepen heb geld dit voor de volledige Aosta vallei, dus iedereen die mindervalide is of die reist met een mindervalide raad ik aan om zover mogelijk weg te blijven van deze regio.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast154
    Gast154 28 februari 2016 · 21:28

    Ik ben dit jaar voor het eerst in Breuil-Cervinia op skivakantie geweest, ik was met mijn vader en een andere familie hier op wintersport. Ik ben geen ervaren skiër maar ik vindt rood inmiddels leuk en kan ook van zwart afkomen. Voor mij was het een perfect skigebied, de pistes waren mooi en het weer was meestal heel erg goed. Wel is het slecht zichtbaar als het bewolkt is. Wij zaten in hotel lo stambecco en we waren heel erg blij met dit hotel op de berg. De plek en het gebied waren geweldig alleen was het hotel een beetje apart. Het was geen luxe vijf-sterren hotel maar het eten was lekker. 's Ochtends was er geen lange rij voor de lift, (misschien omdat we op de berg zaten). Na vijven kan je wel nog naar beneden alleen niet meer omhoog, je zit dan dus op de berg. Je kan wel naar buiten om op de lege pistes nog even te sleeën. Al met al is het dus wel een aanbeveling!

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast407
    Gast407 12 januari 2016 · 14:17

    Dit bericht schrijf ik vanuit Cervinia. Hoewel wij hebben betaald voor een internationale pas voor zes dagen (a EUR 300), hebben wij de afgelopen drie dagen op precies twee pistes kunnen skiën. De wind, de sneeuw, dat zijn de redenen die worden aangevoerd waarom vrijwel alle pistes dicht zijn, maar het is op de lagere pistes vrijwel windstil, met prachtige verse sneeuw, en toch blijven alle pistes dicht. Het is een grote teleurstelling en wekt stellig de indruk dat men gewoon niet voldoende capaciteit heeft om de de pistes te prepareren. Als je informatie vraagt krijg je steeds het antwoord 'I dont know'. Mensen laten betalen voor een 6daagse skipas gaat ze wel goed af. Ik ben hier vaker geweest, en als alles open is dan is het het mooiste skigebied denkbaar, maar ik kom hier niet meer terug. Dit risico neem ik niet nog een keer. Ideale skiomstandigheden, maar alles dicht. Dit is niet het weer, maar ondercapaciteit, laksheid of iets anders. Teleurstellend.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast023
    Gast023 29 oktober 2015 · 11:55

    rustig skigebied, mooi uitzicht, vaak zonnig. de pistes liggen er vaak goed geprepareerd bij en zijn mooi breed. het dorp zelf voorziet van alle faceliteiten, en de liften zijn snel en modern, haast nooit wachten voor de liften tijdens de vakanties!

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Roy83
    Roy83 24 maart 2015 · 11:17

    Halverwege maart heb ik hier een fantastische wintersportvakantie gehad! Aangezien ik niet een enorm goede skiër ben hebben wij ons beperkt tot het Italiaanse gedeelte, over Zermatt kan ik dus niets zeggen. Allereerst het skigebied zelf: met relatief weinig liften kun je enorme afstanden skiën! De afdalingen zijn erg lang en dat maakt dat je relatief weinig in de lift zit. De pistes zijn niet moeilijk, de rode kennen soms best wel lastigere stukken, maar nooit erg lang of bijvoorbeeld smal. Over het algemeen zijn de pistes erg breed en supergoed gemarkeerd. Als gemiddelde skiër kun je dus overal prima beneden komen! Over het algemeen was het tijdens onze vakantie erg rustig, meestal 2 of 3 stoeltjes wachten en alleen rond 10 uur bij sommige liften iets langere wachttijden (mn Pancheron), maar niets schokkends. De pistes zijn lekker rustig. In Valtournenche is het zo mogelijk nog een stuk rustiger! Wij zijn 1 dag die kant opgeweest (de verbinding gaat over rode pistes, maar is niet heel moeilijk) en vonden dat gedeelte erg leuk. Slechts 3 liften ontsluiten een aantal leuke rode en blauwe pistes en doordat het zo rustig is, blijft de sneeuw erg lang goed. Qua horeca kan niets tippen aan Italië. Het eten is erg goed, de pasta's zitten goed in elkaar en de bediening is uitstekend. Er is erg veel keus tegen een redelijke prijs (die niet veel lager is dan in Oostenrijk in Breuil Cervinia). De populaire tenten (Chalet Etoile) kennen overigens vanaf ca 13:30 wel wachtrijen als je niet gereserveerd hebt. Overal word je, als je echt gaat lunchen, naar een tafeltje gebracht. Tafeltjes bezet houden is er dus niet bij. Koffie en dergelijke is erg betaalbaar, een colaatje kost je zo'n 3 of 4 euro en een bord pasta tussen de 10 en 15 euro. In Valtournenche is dit alles goedkoper. Apresski is er niet, niet in de zin van dansen op de tafels. Wel zijn er veel terrassen met wat muziek en veel zon om heerlijk wat te drinken en gaat het beneden ook als de zon achter de bergen is nog wel even door. Verder viel het ons op dat je minder last had van hele goede skiërs. In Oostenrijk schrokken we nog wel eens van mensen die keihard van een blauwe pisten gingen en daarbij erg dicht langs mensen heen skieden. Misschien komt het ook doordat we steeds beter skiën, maar het leek allemaal net iets socialer. Breuil Cervinia wordt vooral door Italianen zelf bezocht, aangevuld met Engelsen en een paar verdwaalde Nederlanders. Duitsers zijn er heel weinig. Skihuur is prima en ook erg betaalbaar, net als skiles (geen gebruik van gemaakt). Zijn er dan geen nadelen? Jawel: het is een behoorlijk stuk rijden, waarbij het vanaf het moment dat je de snelweg in Zwitserland verlaat veel klimmen en dalen is (op een klein stukje Autostrada na). Voordeel is daarbij wel dat je in Duitsland een wat rustiger stuk snelweg hebt. Al met al een bestemming waar wij direct naar terug zouden keren. Dit is het paradijs van gemiddelde skiërs (en beginners kunnen zich denk ik ook wel heel goed vermaken op de makkelijkere blauwe pistes bij Plan Maison). Ben je wat meer gevorderd, dan heb je misschien niet genoeg aan de 2 of 3 zwarte pistes hier.

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast880
    Gast880 2 maart 2015 · 15:02

    Mooi en groot gebied mede door de aanwezigheid van de oversteek naar Zermatt - zeer windgevoelig wat er voor kan zorgen dat soms nogal wat liften gesloten zijn (bij ons gedurende 2 dagen / Zermatt zelfs één dag volledig gesloten - eten en drinken op de piste zijn goed betaalbaar en lekker - internationale skipas is redelijk duur - enkel Breuil en Valtournenche ook verkrijgbaar (240Euro / 6 dagen) + uitbreiding Zermatt is 33 Euro per dag

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Margo
    Margo 9 januari 2015 · 18:23

    Een week voor de kerst voor het eerst naar Cervinia geweest. In deze periode hebben hotels vaak een mooie aanbieding (4 day special) waarbij je o.a. een 4-daagse skipas kan aanschaffen voor de prijs van 3 dagen. Daarbij een zeer goedkope vlucht met Ryanair naar Turijn en een huurauto, en we hebben voor niet al teveel geld een paar heerlijke dagen kunnen skiën. Cervinia ligt overigens slechts 120 km vanaf de luchthaven van Turijn. Nog niet alle pistes waren geopend, we hadden een beetje het idee dat de pistes gespaard werden voor het drukke seizoen van de Kerst van start ging. Door de hoogte hadden wij gelukkig géén last van de hoge temperaturen en lag er ook voldoende sneeuw, dit in tegenstelling tot de vele andere gebieden in de Alpen dit jaar. In Zermatt was het allemaal wel beduidend minder, een dalafdaling daar was dan ook niet mogelijk. Wij vonden het een heerlijk gebied, en gaan zeker nog eens terug! Waar je even rekening mee moet houden als je terugkeert vanuit Zermatt naar Cervinia, en de grote gondel naar de kleine Matterhorn is gesloten vanwege wind, dan staat je een zeer lange ijzige tocht in de sleeplift te wachten. In de Rifugio op Plateau Rosa kun je dan weer opwarmen, je bent dan alléén niet de enige, want iedereen is dan aan warme choco toe!

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast799
    Gast799 20 december 2014 · 08:24

    Zeer gezellig bergdorpje met tof ski gebied met vrijwel lange pistes en prachtige vergezichten, alsook de welbekende Matterhorn die je steeds op de achtergrond ziet. Ook de verbinding met Zwitserland en de afdaling richting Zermatt is zeker aan te raden. Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden om tijdig terug de lift te nemen richting Italië. Apres ski mogelijkheden zijn er niet echt aangezien je in Italië verblijft, maar dat heeft de dag nadien natuurlijk ook zijn voordelen. Wat mij betreft toch zeker een aanrader.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast486
    Gast486 7 mei 2014 · 22:04

    Breuil-Cervinia heeft een heel mooi skigebied. Het heeft veel kilometers aan pisten. Wij waren er tijdens de laatste week dat het skigebied open was (27 april- 3 mei). Zelfs toen lag er nog ruim 3 meter sneeuw. Het gebied van Valtournenche was al gesloten en de Rothorn bij Zermatt ook. Echter was het gebied dat nog open was prachtig. Het was rustig en daarom bleven de pistes de hele dag prachtig. We hebben 4 dagen sneeuw gehad (1 dag was het skigebied zelfs helemaal dicht.) maar 2 dagen hebben we kunnen genieten van de prachtige uitzichten die dit gebied heeft. Niet alleen de Matterhorn/Cervino is prachtig maar ook alle andere hoge bergen die het gebied omringen zijn schitterend om te zien. De liftfaciliteiten zijn vrij normaal maar niet heel bijzonder. De meeste liften zijn normale 4 persoonsstoeltjes liften en er zijn ook veel grote sta gondels. Ook de lift naar de kleine Matterhorn (3883 meter) heeft een stagondel wat niet bepaald fijn is. Als je uit de lift komt moet je namelijk door een hele lange tunnel lopen en op zo`n hoogte is dat niet altijd even fijn. Zorg daarom dat je nooit met een lege maag richting de kleine Matterhorn gaat. De afdalingen zijn zoals eerder gezegd niet heel stijl maar er zitten wel een paar pittige pistes tussen. Wij hebben een fantastische vakantie gehad in mei en er lag nog ongelofelijk veel sneeuw. We komen vast en zeker terug.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Pepito112
    Pepito112 10 maart 2014 · 12:15

    Maart 2014 een eerste keer Breuil-Cervinia/Zermatt aangedaan na de meer bekende skigebieden in AU, FR.. Kortom, dit is veruit de mooiste skivakantie die ik heb beleefd.. We hadden de skipas inclusief Zermatt en das wel een aanrader.. Kost wel wat meer €267 maar is zn geld dubbel en dik waard! De pistes in Cervinia zijn rustig, breed, veilig en mss niet zo super uitdagend voor iemand die graag heel technisch wil skiën.. laat niet staan dat je er ook wel heel hard kan gaan maar het suggereert meer tot relaxen.. Desondanks voldeden ze zeker aan mijn verwachtingen.. Het grote verschil met mijn eerder bezochte skigebieden in AU, FR waren dat de lengtes van de pistes allemaal ver bovengemiddeld zijn en dat maakt het relaxte skiën extra leuk.. Je skiet niet van lift naar lift en wachttijden zijn zo goed als onbestaand.. Er kan wel heel wat ijzig sterke wind staan op de hogere plekken. Best je hierop toch te voorzien, ook al lijkt het vanuit het dal prachtig weer over het hele skigebied. Langs de piste kan je heerlijk eten aan zéér schappelijke prijzen.. Dan Zermatt.. tja.. wat mij betreft het summum in wintersportland.. Prachtige omgeving en adembenemende panorama's. Gewoonweg ELKE afdaling (eveneens van bovengemiddelde langte) was echt een genot om te nemen, met die schitterende Matterhorn steeds op de achtergrond.. prachtig gewoon! Gornetgrat railway is ook echt een aanrader en zit bij in de skipas. Je kan met dat treintje +3000m geraken, door de bossen en over de dikbesneeuwde bergwanden om dan uiteindelijk op de top van een werkelijk uniek panorama te kunnen genieten.. (nb, met de reguliere skiliften geraak je niet op dit uitzichtpunt). Prijzen zijn hier wel aan de gekke kant, 14CHF voor een colaatje en een koffie langs de piste is volstrekt normaal... Zermatt dorp is overigens ook de moeite om eens te bezoeken, volledig autovrij en zo Zwitsers authentiek en charmant. De verbindingen tussen Italiaanse zijde en Zwitserland zijn heel goed. Denk dat je +- 40min doet om aan de andere kant te geraken. Alles staat ook keurig aangegeven wanneer de laatste lifeten terug zijn. Enkel de lift bij Trockener Steg naar Klein Matterhorn kan wel eens heel druk zijn en wat vertraging opleveren. Ik raad dit gebied ten zeerste aan.. Met de financiële kant voor ogen, bestaat er in mijn ogen geen twijfel dat Breuil-Cervinia veruit de interessantste kant is, Zermatt is gewoonweg peperduur om quasi dezelfde ervaringen te beleven.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast629
    Gast629 12 april 2013 · 13:58

    Ik ben half maart 2013 in Breuil geweest. Vorig jaar (2012) zaten we Gressonney (Monte Rosa skigebied), met die ski pas konden we 2 dagen skiën in Breuil, dat was toen zo leuk dat we hier in 2013 een week naar toe zijn geweest. De skipas is prijzig, €267 euro voor een week (incl. Zwitserse kant, zonder is €60 euro goedkoper). Wij hadden een studio gehuurd van een particuliere verhuurder via http://www.homelidays.nl/NL-Vakantiewoningen/it_valledaosta_ao-aosta_i... Dit was een prima keuze, dicht bij de piste (Afdalen tot de voordeur en 100 meter lopen naar de liften) Wij hebben het vliegtuig genomen naar Bergamo en zijn vervolgens naar Breuil gereden met een huurauto ( 1uur vliegen met ryanair dus niet duur, vervolgens 3 uur rijden, met wachttijd binnen 6 uur uitgerust op bestemming) Het skigebied is met de Zwitserse kant zeer uitgebreid. Veel mooie brede afdalingen. Ook voldoende uitdaging voor de betere ski-er (vooral de ongeprepareerde pistes aan de Zwitserse kant zijn erg moeilijk) Vanwege het weer (wind, veel sneeuw) waren 2 vd 6 dagen veel skiliften gesloten, uit de eerdere recensies blijkt dat dit vaker gebeurt, kortom iets om rekening mee te houden. Al met al weer een prachtige week gehad in Italië!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast244
    Gast244 8 januari 2013 · 12:33

    Vorig jaar (2012) januari geweest. Op internet gezocht naar een appartement en ter plekke skipassen geregeld. Als je de gecombineerde skipas doet met de Zwitserse zijde (Zermatt) is het toch een prijzige pas. Echter, als het gebied top is maakt dat weinig uit. Helaas hebben we enkele dagen slecht weer gehad (vooral de wind was spelbreker) waardoor de liften naar Plateau Rosa dicht bleven, en er dus geen verbinding met Zermatt mogelijk was. Gelukkig hebben we nog wel een paar dagen naar Zermatt kunnen boarden/skieen. De pistes en liften waren in Cervinia top. Veel nieuwe en snelle liften. Nieuwe gondels en stoeltjesliften met overkapping. De pistes zijn op sommige plekken wat vlak (voornamelijk verbindingsstukken) en moet je dan ook gang houden. Dan Zermatt. Wat mij betreft heeft dit gebied de wauw-factor. Fantastische pistes, goed geprepareerd en supermoderne infrastructuur. De beste pistes die ik ooit heb gezien. Jammer dat we niet alle dagen in dat gebied konden komen. Ook leuk: het hoogste punt in dit gebied is ruim 3800 meter. Hoger kan je in Europa niet komen! Kortom, je bent afhankelijk van het weer, maar het gebied is echt één van de beste!

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Jeff
    Jeff 1 augustus 2012 · 11:35

    Afgelopen seizoen ben ik medio mei (!!) naar dit gebied afgereisd. Ondanks dat het de laatste week was dat het winterskigebied open was, lag er nog meer dan genoeg sneeuw. Het dorp zelf was echter wel behoorlijk uitgestorven, maar dat waren de pistes dus! Het gebied zelf is top en kan door de zeer snel wisselende weersomstandigheden zeer uitdagend zijn. In het gebied is de afgelopen tien jaar behoorlijk geïnvesteerd in nieuwe liften. Verschillende sleepliften zijn vervangen door nieuwe, snelle stoeltjesliften. Het enige "pijnpunt" zou de terugweg uit Zermatt kunnen zijn, maar hier komt er waarschijnlijk snel een extra gondel bij om de capaciteit te vergroten. Het gebied zelf vond ik waanzinnig! Bijna nergens kun je zulke lange afdalingen maken: Klein Matterhorn - Valtournenche = 22 km, met 1 kleine lift tussendoor. Klein Matterhorn - Breuil is tussen de 12 en 17 km, non-stop! Klein Matterhorn - Zermatt tussen de 12 en 15 km! Daarnaast zijn de vergezichten ontzettend mooi. Ook aan de Zermatt kant kun je een aantal hele lange afdalingen maken op zowel de Rothorn als de Gornergrat. Wat ik jammer vond is dat, dit is voor zowel de Italiaanse als de Zwitserse kant zo, er weinig echt hele pittige pistes zijn. De meeste pistes zijn hele lange, brede en goedgemarkeerde "racebanen". Houdt er daarnaast rekening mee dat het eten op de piste niet goedkoop is (maar wel erg lekker!) Desondanks vond ik het een top-gebied en zou er zeker terug gaan!

    Met vrienden Snowboarder
  • Dennis
    Dennis 24 maart 2012 · 16:23

    Een reden om naar Cevinia te gaan is Zermatt. Dus kan je beter naar Zermatt zelf gaan. Het skigebied aan de kant van Cervinia is vrij eentonig. Het is in feite maar een flank met diverse afdalingen. Liften niet altijd even modern en niet zo logisch opgzet. Het plaatsje Cervinia is nogal ouderwets en net zo duur als Zermatt.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Paul E
    Paul E 16 maart 2012 · 03:51

    Met een bijzondere voordelige skipas van Pila (bij Aosta) en met een gratis skipas voor onze dochter konden wij hier twee dagen skiën in de week voor Kerst 2010. We hebben hier geweldige lange afdalingen gemaakt onder de voet van de Matterhorn naar Valtournenche. Dit rustige gebied leent zich uitstekend voor lange toeren. Zie ook mijn video:

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Manon
    Manon 11 maart 2012 · 15:40

    Top gebied. 't is mogelijk om vrij eenvoudig naar Zwitserland (Zermatt) te skieen. Wel extra skipas voor nodig. Goede restaurantjes in het dorp. Net terug, volgend jaar weer.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Rob Q
    Rob Q 29 januari 2012 · 11:15

    Tussen 15 en 22 januari ben ik in dit gebied geweest. Wij zaten met 9 man familie in Club Med. Italie alsook Club Med waren beiden nieuwe ervaringen voor mij en ik moet zeggen dat het niet tegengevallen is. Er lag genoeg sneeuw, de pistes lagen er goed bij en de laatste dagen hadden we zelfs een verse laag sneeuw waardoor we ook offpiste konden gaan. Bij het dorp zelf zijn de meeste pistes gewoon blauw zoals eerder vermeld. Ga je richting Zermatt (mooi gebied) of Valtournanche (tussen de bomen) dan heb je meer rood. Genoeg pistes om jezelf een week bezig te houden! Het kan er wel hard waaien, we hadden 1 dag dat er niet veel liften open waren om die reden. Club Med had heerlijk eten. Ik heb in ieder geval een goede week gehad!

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Margdant
    Margdant 21 december 2011 · 17:02

    Zeer mooi gebied met alle mogelijkheden, offpiste, heli skien, etc, direct toegang tot Zermat. Lekker eten en goed prijs niveau, moderne liften en systemen. Dit jaar de week voor kerst (2011) en boven op de berg 270cm sneeuw (dal 170cm) en heeft blijft maar sneeuwen, helaas weinig zon deze week en Apres Ski is matig. Het is deze week dan ook erg rustig. Zeker sneeuwkettingen meenemen (en Quattro het liefst) en goeie winterbanden, het is een klein weggetje omhoog vanaf het dal. Zeer goed gebied voor kinderen gezien de vele klasjes.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • laflaps
    laflaps 21 oktober 2011 · 23:13

    Dit jaar vanwege het matige seizoen en vrees voor slechte sneeuwcondities tijdens de Dutch Week in Val Thorens in de meivakantie uitgeweken naar Cervinia, dit met twee van mijn drie zoons. Fantastische week gehad en heb wel enerzijds de drukke gezelligheid van de Dutch Week gemist maar anderzijds ook genoten van uitgestorven pistes, 3 mei was er circa 25 cm. verse sneeuw gevallen en we konden de hele dag nog onverspoorde afdalingen maken! We hadden de pas om ook richting Zermatt te kunnen, hebben dat ook elke dag gedaan maar in de meivakantie is dat vanwege de sneeuwcondities erg beperkt, ook is de gletscher richting Zermatt erg vlak! Pas was best prijzig maar verblijf en eten in Cervinia was erg betaalbaar. Eten in hut aan Italiaanse kant (Rifugio Monte Rose) stukken goedkoper en veel lekkerder dan bergstation Zermatt (Kl. Matterhorn) zoals ook anderen melden. Ook nog de eerste paar dagen de officiëel gesloten dalafdaling kunnen maken van Kl.Matterhorn (3800m) naar Cervinia (2100m), wel erg papperig aan het eind. Verblijf was heel betaalbaar, zaten in een B&B en hadden spontaan een upgrade naar een groot apartement gekregen van de uitbaters (Hosques Lodge, 2010 vernieuwd en perfect!). 's Avonds heerlijk uit gegeten, maar ook wel eens gewoon Pizza/Lasagna gehaald en met een flesje rode wijn een gezellige avond "thuis" gehad. Filmpje kijken op de laptop en vroeg naar bed, mijn zoons zijn nog net te jong voor de ruige après ski. Wel heel knus. Ben ook al eens in de zomer hier geweest (Club Med) en toen enkele dagen (=ochtenden)met het hele gezin in het zomerskigebeid geskied, was leuk, maar is meer een gimmick. Ik wil nog een keertje terugkomen in maart om dan enerzijds mooie condities te hebben en anderzijds helemaal tot in Valtournenche af te dalen. Mooiste berglandschap van de Alpen na Chamonix!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • P. Kruit
    P. Kruit 1 april 2011 · 12:17

    Wij zijn hier in maart 2011 geweest. Een heerlijk sneeuwzeker skigebied. Voor het eerst dat wij piste politie mee maakten. Aan het eind van de middag (na 17.00 uur) wordt je verzocht naar beneden te gaan (het dal) zodat de pistebully`s hun werk veilig kunnen doen. We hebben een heerlijke tijd gehad en gaan hier zeker nog een keer naar terug.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Priem Peter
    Priem Peter 10 februari 2011 · 18:53

    Ben hier voor de 2de keer en kom zeker terug. Het zicht op de Matterhorn, die er in Italië helemaal anders uitziet dan in Zwitserland, verandert constant en verveelt nooit. Sneeuwzeker en goede kwaliteit, vooral langs Italiaanse zijde. Veel gezellige hutjes. Veel mogelijkheden. Prijs kwaliteit zeer goed als is de gecombineerde skipas met Zermatt de duurste die ik al heb betaald (252 euro). Vriendelijke mensen die ook Frans en/of Engels spreken.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 4 maart 2010 · 14:55

    Afgelopen week voor de 9de keer in dit gebied vertoefd. Heb er nog steeds geen genoeg van, met elk jaar nieuwe liften en pistes blijft het uitdagend. Een dagje Zermatt is een aanrader, wel een heel stuk duurder. Ga er niet heen voor het uitgaansleven, maar een biertje/wijntje drinken op een terras of lekker uit eten gaan kan uitstekend in Cervinia!

  • Anoniem
    Anoniem 19 januari 2010 · 19:36

    We zijn voor het eerst in Italie Cervinia-Breuil geweest en vonden het gewoon weg fantasties. Hiervoor gingen we altijd naar oostenrijk: naar solden, obertauern, obergurgle, maar de pistes in cervinia en zermatt zijn gewoon super, bijna geen ijs maar poeder sneeuw. Geen wachtijden, zeer lange pistes, zeer groot gebied en erg sneeuw zeker door de grote hoogtes. Koud? Een kwestie van goed kleden. Duur? valt reuze mee. Apreski? Is even zoeken maar dan wel echt gezellig en zeer vriendelijk. (Internet Bar LO Yeti) Naast je drank de hele auvond gratis hapjes, schips, pelpindas, olijven, noem maar op. Heb ik in oostenrijk nog nooit gehad. Hotel: Meuble Joli (http://web.tiscali.it/meuble.joli) kan je rechtstreeks boeken, hebben we ook gedaan, ligt aan de piste, klein en gezellig. Apreski: Internet Bar Lo Yeti (www.yeticervinia.it) Een super week.

  • Anoniem
    Anoniem 23 februari 2009 · 08:23

    Het skigebied van Breuil-Cervinia is voldoende groot om je een weekje te amuseren. Er zijn inderdaad weinig moeilijke pistes, maar wie geeft daar iets om. We ski?1 week per jaar dus waarom zou je je uit de naad werken als het ook anders kan. De drankjes op de pistes zijn behoorlijk duur in Cervinia; wanneer je koffie drinkt valt dit natuurlijk wel mee; bier e.d. zijn gewoon duur. Uit eten gaan in het dorp is daarentegen betaalbaar naar onze normen. Weinig echte apr?ski, wel enkele gezellige barretjes met live-bandjes; dus als je zoekt vindt je wel degelijk vertier; wel niet zo opgedraaid als bij die je-moet-hier-zuipen-en-meebrullen-Oostenrijkse-toestanden. Geen of weinig Belgen, Nederlanders en Duitsers. Meestal Italianen. Super gebied om je kinderen en/of beginnelingen te leren ski? Groot nadeel: ijskoude wind door de grote hoogte Groot voordeel: zeer zonnige omgeving

  • Anoniem
    Anoniem 23 september 2008 · 22:21

    Skigebied geweldig beste tot nu toe. Prachtige bergen en uitzichten.Bijna geen snowborders, is voor snowborders erg lastig daar aangezien er soms nogal wat vlakke stukken in zitten, vooral aan Zwitserse kant. Liften, perfect, GEEN wachttijden, politie op de piste! is wel lache. Skihutten zijn perfect, vooral de vinbrul?... 2009 ga ik weer terug, hotel in Valtournanche, lekker rustig. (leuk met vriendin), eerste keer dat m\'n vriendin( beginner) echt eens relax kon ski?en ik me ook kon uitleven( al 30 jaar ervaring), zeer divers gebied! Kan het iedereen aanraden die wil skie?en die het gemis van feesten niet erg vind. (S\'avonds ben je toch kapot als je je de hele dag 100% geeft) Voor te feesten ga ik wel naar S?n of zo met m\'n vrienden! ( zonder vriendin!)

  • alexander
    alexander 22 november 2007 · 11:47

    Ik ben 2 keer in Cervinia geweest en 2 keer in Zermatt. Alle keren is mij prima bevallen en ik begrjip dan ook heel veel van eerder genoemde commentaren niet. 1. Sleepliften zijn inmiddels allemaal vervangen door snelle stoeltjes. Daarnaast gaan er ook eitjes omhoog. 2. Cervinia zelf is niet uitdagend voor gevorderden maar voor een gevorderde is het een uurtje naar Zermatt en daar kan je toch behoorlijk los op de Gornergrat en sommige Zwartsee afdalingen. Waar tref je nou \"niet geprepareerde\" buckelpistes aan van 1200 meter hoogteverschil!!!!! 3. Zeer uitgestrekt gebied met ongeveer 330 km pistes. Langste piste heeft 2200 meter hoogte verschil. 4. Zeer sneeuwzeker, maar inderdaad in januari nog wel eens harde wind. Maar eind maart ( of half april) is het ook prima skien en dan is weer wat zachter.

  • Elis Polderman
    Elis Polderman 27 januari 2007 · 09:03

    Wij zijn in januari ’07 in Cervinia geweest en het is ons prima bevallen. Het dorp is gedeeltelijk autovrij en als je geen parkeerplek kunt vinden zijn er aan de rand van het dorp parkeerterreinen. De sleepliften, waar de vorige poster het over had, hebben wij nooit gezien. Alleen om van Furgen (Zwitserland) terug te moeten gaan naar Cervinia hebben we 2 sleepliften gehad .Erg lang en erg koud. Om vanuit Cervinia naar de gebieden te komen gaat er tegenwoordig en supersnelle 6 zitter of 8 persoons gondeltjes. Het enige nadeel was,voor de ervaren skiers onder ons, is dat rood daar eigenlijk wel heel erg licht rood is. Wij hebben een super week gehad,door de hoge ligging perfecte sneeuw, in een modern gebied dat tot 2009 aan het moderniseren blijft. Elis

  • J. Lüchtenborg
    J. Lüchtenborg 21 augustus 2006 · 10:28

    Als reisbegeleider ben ik in de eerste week van maart in dit gebied geweest. Onze uitvalsbasis was Aosta. Eén dag zijn wij naar Breuil-Cervinia geweest. Van alle gebieden die wij bezocht hebben (MontaRosa; Courmayeur; Pila en La Thuille) werd dit gebied als slechtste beoordeeld. De zeer gebrekkige manier om Cervinia te verlaten (twee eenpersoons sleepliften met ellelange wachtrijen), de slechte bereikbaarheid van de liften met een bus heeft tot de volgende uitspraak geleid: Cerviana heeft de naam en faam maar maakt het zeker niet waar. Het verder gelegen MontaRosa gebied is veel mooier. (N.B. door enorme sneeuwval en veel wind waren veel pistes gesloten; lawinegevaar 4)

  • René
    René 21 augustus 2006 · 09:43

    Ik ben nu 1 keer in Cervinia geweest en ik kan melden dat het een schitterend gebied is v.w.b. de prachtige uitzichten en brede en gemakkelijke pistes. De gevorderde skieer kan hier niet uit de voeten, moet zijn uitdaging halen uit de snelheid van de piste. Voor beginners is het gebied het walhalla. Nadeel is idd de door meerderen beschreven soms harde wind i.c.m. de door de hoogte aanwezige koude. Ik heb me prima vermaakt maar zal om hierboven omschrevene niet zo snel nog een keer gaan...

  • Cindy
    Cindy 21 augustus 2006 · 09:39

    We zijn pas terug uit Cervinia. Het werd een avontuur dat we niet vlug zullen vergeten. Blijkbaar is de laatste aansluiting tussen Italië en Zwitserland om 15u30. Wat naar mijn weten toch vroeg is...We waren dus 10 min te laat. Heb een zwitserse pistebewaker aangesproken en gevraagd wat we het best zouden doen.We hadden 2 opties. Ofwel naar Zermatt skiën en daar een taxi nemen (die ons 800 euro ging kosten), ofwel tevoet naar boven gaan (we moesten het spoor van 2 sleepliften volgen). 800 euro zagen wij echt niet zitten, dan maar te voet... Je moet weten dat we toen op zo'n 3000 meter zaten, het ondertussen al ruim 16 uur was en donker werd en enorm koud was.Na een 45 min klimmen passeerde er een zwitserse snowcat. Ik maar zwaaien en hopen dat hij ons naar boven zou voeren. Maar neen, die man zwaaide ongegeneerd terug. Dan maar terug beginnen klimmen. Mijn longen deden pijn, ik had bijna geen lucht, werd misselijk en duizelig. Dit was een uitputtingsslag. Maar we moesten boven geraken! Een nacht in de bergen gingen we niet overleefd hebben met zo'n temperatuur.We zaten nog niet in de helft toen er nog een snowcat passeerde. Ik ben moedeloos beginnen zwaaien, durfde niet te hopen... Maar die man is naar ons toe gereden, heeft ons opgepikt en naar boven gevoerd. Blijkt dat hij een Italiaan was. Hij wist ons te vertellen dat Zwitsers altijd doen alsof hun neus bloedt. Ze laten de mensen lopen en trekken zich er niets van aan. Was er niet goed van... Een land dat zo verfijnd is als Zwitserland met zo een mentaliteit!! Wat een geluk dat die man ons opgepikt heeft. We zagen echt geen einde komen aan die beklimming en we moesten nog beneden geraken! We zijn dus naar beneden gekomen van 3480 meter met het maanlicht als enige verlichting. Halverwege stonden er pistiers te wachten die ons begeleid hebben naar beneden.Gelukkig zijn we allebei ervaren skiërs en zijn we zonder veel erg naar beneden gekomen.Pure adrenaline!! Maar ik ben diep ontgoocheld in de zwitserse mentaliteit. Voor de rest een schitterdende vakantie gehad...we verbleven in Club Med. Ik kan het iedereen aanraden. Super lekker eten, vriendelijk personeel, italiaanse gastvrijheid op z'n best...

  • Harold
    Harold 18 augustus 2006 · 17:40

    Het skiegebied is goed tot zeer goed. Onderaan in het dorp zijn diverse (sleep)liftjes om uiteindelijk naar het hoofdstation (Plan Maison op 2500 m) te komen. Vanuit Plan Maison diverse richtingen te kiezen: verder naar boven tot 3800 meter (schitterend .. doen !)en daar evt. over de Matterhorn heen naar Zermatt skiën (heb je dus een internationale skipas voor nodig). Genoeg variatie in blauwe en rode pistes. En een paar zwarte afdalingen natuurlijk. Totaal bijna 100 km skigebied (alleen Italiaanse kant). We zijn heus niet overal ter wereld geweest, maar Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk zijn toch minder bij vergeleken bij dit Italiaanse dorp. Zeker als je begin dertig bent, niet koste wat het kost iedere dag dronken wil zijn, maar je ook niet als een oude .. voelen. Kortom, een aanrader.

  • Annette
    Annette 18 augustus 2006 · 17:32

    Ik skie al sinds ik 4 ben (inmiddels 29 jaar) in dit gebied. Prachtig gebied, prachtige sneeuw, vrijwel nooit ijzige pistes, geen wachtrijen voor de liften zelfs in de voorjaarsvakantie hooguit wachttijden van 10 minuutjes. Groot voordeel van dit gebied is dat je vanaf het dorp (2050 meter) tot 3500 meter met alleen sleepliften en stoeltjesliften kan. Een enorme aanrader dus voor mensen met claustrofobie die niet graag of helemaal niet in kabelbanen willen. Vrijwel altijd zon, prachtige strakblauwe lucht, alleen regelmatig wat winderig. Stappen wordt lastig, er is slechts 1 disco in het dorp. Wel liggen alle hotels op loopafstand van de pistes. Helaas geen pittoreseke italiaanse huisjes maar vrijwel alleen hotels en appartementen. Wel veel gezelligheid, italianen zijn erg hartelijk. Zelf snowboard ik ook, en doordat de pistes redelijk breed zijn is het heerlijk snowboarden hier. Voor echte skiers een absolute aanrader.. en weinig Nederlanders terug te vinden op de pistes, wel veel beroemdheden (als je goed oplet). Je hoeft hier overigens ook nooit te klimmen of steppen, alle pistes en liften zijn goed op elkaar aangesloten.

  • anita van der wielen
    anita van der wielen 18 augustus 2006 · 17:32

    Ik skie al sinds mijn 6e jaar en ja, ik ben al in meerdere gebieden geweest maar niets is er natuurlijk zo mooi als de Matterhorn oftewel de Monte Cervinia aan de Italiaanse kant. Wij zijn er geweest in januari 2003 en zaten in het Club Med hotel, wat fantastich was overigens. Het ski gebied heeft inderdaat voor iedereen wat te bieden en het aller geweldigst is natuurlijk de mogelijkheid om naar het skigebied van Zermat Zwitserland over te stappen. (lekker raclette eten). Wij hebben ook enkele keren storm gehad maar dat is normaal in januari, verder veel mooie blauwe luchten en fantastische uitzichten. Ook zijn we een dagtocht naar Valtournenche wezen maken en de pistes daar zijn ook weer breed en uitdagend alleen de sleepliften zijn wat aan de lange kant. Voor de lekkere trek tussen de middag zit er halverwege een authentiek restaurantje waar je heerlijke plaatselijke lekkernijen kan eten.(hert met pollenta).Ook wij vinden dat het gebied goed op elkaar aansluit en dat je niet veel hoeft te lopen of te klimmen naar de volgende lift. CERVINIA IS ZEKER EEN AANRADER.

  • stef
    stef 18 augustus 2006 · 17:02

    Ik hou er kennelijk ander standaarden op na want ik heb me hier doodverveelt. Het uitzicht is prachtig en de piste's breed, maar de hellingshoek is vergelijkbaar met die van snowworld Zoetermeer en dan bedoel ik niet de lange piste! Mijn vrouw, een beginnend snowboarder, heeft zich hier echter kostelijk vermaakt. Voor beginners dus top. Als gevorderde kan beter in Zermatt zelf gaan zitten, of gaan Heliskiën! Dat laaste ging helaas niet toen ik er was omdat er niet genoeg verse sneeuw en teveel wind was. Die wind is uberhaupt lastig omdat hij vaak de verbinding met Zermatt verstiert. Qua value ben je véél beter af in Cervinia dan aan de zwitserse kant. Het kleine restaurantje onder de grote bij de grens met Zermatt is supergoedkoop en super goed. Wat je daar neerteld voor een biefstuk ben je in Zermatt al gouw kwijt voor een kop koffie! TIP: Pak in Zermatt zelf niet de pistetrein want die gaat tergend langzaam!

>