BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Chamonix Mont Blanc

Reviews Chamonix Mont Blanc

69% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.9 op basis van 3716 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor gevorderden, fantastische off-piste, geen vlakke stukken, goed eten op de piste, gezellige après-ski, eenvoudig bereikbaar en sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Ongeschikt voor beginners, niet geschikt voor tochten, druk, minder kindvriendelijk en duur.

Wat vind jij van Chamonix Mont Blanc?


Beoordelingen van gebruikers

  • MiTi
    MiTi 12 februari 2016 · 20:12

    Chamonix trok ons altijd al na een paar keer hier in de zomer te zijn geweest. Het zicht op al die imposante 4000'ers is in 1 woord indrukwekkend! Daarnaast stond de Vallee Blanche altijd al op onze bucketlist, dus dit jaar dan eindelijk een week Chamonix geboekt. Ons onderkomen was prima (Maeva Residence la Rivière) want vlakbij de bushalte van Chamonix Sud en vlakbij het centrum en de Aiguille du Midi. De Vallee Blanche hebben we doordat het de hele week slecht zicht was niet kunnen doen, maar we geheven wel alle skigebieden bezocht. Met slecht weer is het nog prima skiën in Les Houches (hiervoor heb je de Mont Blanc Unlimited skipas nodig), hier zijn veel bomen waardoor je minder last van slecht zicht hebt. De Kandahar worldcup afdaling is lang en leuk om te doen! Hier zijn veel eenvoudige pistes te vinden waardoor dit voor beginners een ideaal gebied is, maar er zijn ook hele mooie rode pistes te vinden. Bij slecht zicht is La Tour ook leuk, maar dan vooral aan de Vallorcine kant doordat daar de meeste bomen staan. Het rode pad naar het dalstation van Vallorcine gaat zelfs helemaal door het bos. Brevent is in Chamonix zelf, en kent een paar pistes die echt de moeite waard zijn zoals de zwarte C. Bozon. Doordat de mist vroeg op kwam zetten hier maar weinig pistes kunnen doen, maar wat we hebben gedaan voelde allemaal net wat donkerder qua kleur als in ons "huisgebied" Les Trois Vallees. Een rode piste die elders makkelijk zwart was geweest en blauwe die rood hadden kunnen zijn. Brevent is verbonden met afleverde, hier hebben we ook niet veel gedaan door het zeer slechte zicht. Op de enige dag met een beetje zo'n zijn we in Argentiere geweest, de Grands Montets. Dit is echt een gebied voor de freeriders onder ons, echt overal zie je lijnen in de wanden! Dit is een machtig mooi en imposant skigebied. Helaas was het 2e deel van de grote cabine voor die dag al helemaal volgeboekt, waardoor we ons hebben vermaakt met de liften die wat lager liepen, maar daar is ook genoeg uitdaging te vinden. Dit is echt geen gebied voor beginners of bangerds, want op een paar blauwe pistes na is bijna alles rood of zwart, en dan ook echt dieprood en inktzwart! De rode dalafdaling is heel leuk en goed te doen. Chamonix is geen wintersportoord voor de kilometervreters onder ons, de skigebieden zijn beperkt qua pistenkilometers en de meeste liften zijn oud en langzaam, maar voor de freeriders onder ons en degenen die het leuk vinden om in een verbluffende omgeving te skiën, Chamonix is the place to be! Ook voor niet skiërs is het hier leuk, het stadje is erg gezellig en het is er goed shoppen. Morgen na een week door naar Les Trois Vallees, maar hier zullen we zeker terug komen, al was het maar om dan eindelijk de Vallee Blanche te kunnen doen.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Eric Schoemaker
    Eric Schoemaker 9 januari 2013 · 10:45

    Les Grands Montets, bij Argentière, behoort absoluut tot de spectaculairste skigebieden van de alpen. Neem de lift naar de top op bijna 3300 m. en kies de afdaling langs de gletsjer van Argentière: je waant je even in de ijstijd, omgeven door de scherpe bergtoppen (aiguilles) waartussen het blauwe gletsjer-ijs naar beneden komt zakken. Om vervolgens samen te komen in de gletsjer van Argentière, waar je vlak langs skiet; je ziet het patroon van gletsjerspleten (crevasses) waar je echt niet in wilt vallen. Via deze route ben je de eerste paar kilometer ook uit het zicht van het skigebied en de liften (je skiet eigenlijk aan de achterkant van het gebied) en geeft je een echt toerski-gevoel. Dit is echt skiën in het hooggebergte - c'est magnifique!

    Skiër
  • Gast636
    Gast636 6 januari 2013 · 11:20

    Het dal van Chamonix is een aaneenschakeling van authentieke dorpen en boerengehuchten, dat loopt van Servoz (vlak voor het Mont Blanc massief) tot aan Vallorcine (aan het eind van het massief, vlak bij de Zwitserse grens). Chamonix is eerder een stadje dan een dorp, en kent een bijzondere mix van internationale allure en 'hardcore' bergsport. Het extreem hoge Mont Blanc massief waardoor je omgeven wordt, gecombineerd met het echte bourgondische Franse leven van wijn, kaas en charcuterie in de dalen maakt dit tot een van de bijzonderste gebeiden waar ik geweest ben. Ongeloofelijk indrukwekkend om al die vierduizenders om je heen te zien, met gletsjers die letterlijk het dal in lijken te stromen. Van de 4 skigebieden in dit dal zijn die van Les Houches en Le Tour (La Balme) het meest geschikt voor beginners, waarbij je in Les Houches schitterende afdalingen door de bossen kunt maken, wat een sprookjesachtige aanblik geeft na een pak verse sneeuw. Verreweg het indrukwekkendste gebied is dat van Les Grands Montets, bij Argentiere. Hier kun je afdalingen maken vanaf 3275 m. in één ruk naar het dal op 1235 m. Je overbrugt dus een hoogteverschil van 2045 m. in één non stop afdaling! Een echt gevorderden gebied, veel rood en zwart. Ondanks het kleine gebied in km pistes biedt dit gebied een overvloed aan off-piste mogelijkheden, waar bij veel terrein gewoon binnen de grenzen van het gebied ligt dus relatief veilig. Voor mij is dit HET gebied van de alpen, kom er al jaren en is voor mij het ultieme genieten van skiën op hoog niveau en het bourgondische leven. Tip: huur een gids en maak de beroemde Vallée Blanche afdaling vanaf 3842 m. hoogte over het Mer de Glace naar het oude Hotel Mont Envers.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Carlos
    Carlos 9 april 2012 · 20:33

    Heerlijk dorp. Erg gezellig en er is veel te doen. Je moet wel een beetje ski-ervaring hebben. Ik ben off-piste en apres=ski in Oostenrijk gewend, maar nu ik Chamonix ben geweest........ off-piste : gewoon super en apres-ski : even een keer wat anders dan ( sorry Frans (-? Bauer. Goede live bands treden dagelijks op in diverse pubs. Als je de combinatie van sportiviteit / bourgondisch met internationale allure zoekt, dan is Chamonix wellicht deplaats die je zoekt.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 7 maart 2012 · 13:14

    Gebied met matige après-ski, niet wat je gewend bent in Oostenrijk. Verder is Chamonix wel een luxe dorp met mooie skiwinkels. Jammer is dat de gebieden slecht op elkaar zijn aangesloten. Om vanuit Chamonix naar Le Tour te komen moet je met een bus, waar je vaak lang op moet wachten. Ik heb nog nooit zolang in de wachtrij van een skilift gestaan als bij Les Grand Montets. Daar gaat een gondel naar boven, waarna je een kilometerslange uitdagende bückelpiste kan nemen. Mooie piste voor de gevorderde skiër maar de wachttijd is helaas wel ongeveer 55 minuten. Tot slot, op websites stond aangegeven dat er een funpark aanwezig was in het gebied, maar ter plekke was die er helemaal niet.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Roel
    Roel 13 december 2011 · 21:03

    Ik ben 65, en kom al sinds de negentiger jaren in Argentiere, "La Boerne", een Gite d'etappe, eenvoudig onderkomen met een geweldige keuken.Het skigebied behoord met de Grand Montets en de afdaling van de Aiguille du Midi,tot de mooiste van Europa. Ook komend seizoen ga ik weer met vrienden naar Gilbert

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Wim
    Wim 21 maart 2011 · 16:11

    Dit is ski op en top. Kwa skigebied valt dit eerlijkheidshalve dik tegen, wat niet wil zeggen dat er prachtige afdalingen! Maar hier moet je zijn voor buitenpiste. Heb dit gedurende een week gedaan met een gids en zijn zo op stukken geweest die alleen maar in dromen lijken te bestaan. Wel vele engelsen en zelf japanners!!! Al bij al gewoon een must voor de ervaren skiër.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anne
    Anne 21 februari 2011 · 17:18

    Wij komen al 30 jaar in Argentiere. Heerlijk oord Onze kinderen hebben het skieen daar geleerd en zijn er nu weer met hun eigen kinderen, Ons verveelt het niet een prettig dorp en voor zeer redelijke prijs kun je er uit eten.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anne
    Anne 21 februari 2011 · 17:18

    Wij komen al 30 jaar in Argentiere. Heerlijk oord Onze kinderen hebben het skieen daar geleerd en zijn er nu weer met hun eigen kinderen, Ons verveelt het niet een prettig dorp en voor zeer redelijke prijs kun je er uit eten.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • s
    s 10 februari 2011 · 18:44

    chamonix kent een aantal skigebieden die niet aan elkaar gesloten zijn. verreweg het beste gebied voor beginners is Le Tour (domaine de balme). Een tweede geschikte plaats voor beginners is Les Houches, maar in dat gebied zijn de liften en pistes niet helemaal perfect op elkaar aangesloten. De overige gebieden zijn geschikt voor gemiddelde en gevorderde wintersporters. (WAARSCHUWING voor Flegere: veel blauwe pistes daar zijn in werkelijkheid niet blauw maar eerder rood. totaal ongeschikt voor beginners dus. alle gebieden zijn laag gelegen dus je bent wel enigzins afhankelijk van sneeuwval. Voor de Apres ski is redelijk wat te vinden in het dorp. probeer alleen niet een taxi te vinden na 12uur s'nachts want dat gaat je niet lukken! taxi's zijn verder duur en de service is ronduit slecht. je kan beter met je eigen auto gaan dus.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Djee-Djee
    Djee-Djee 9 november 2010 · 11:38

    Inmiddels 3x naar Argentiere geweest, dorpje naast Chamonix. In een chaletje direct naast de Gran Montets lift gezeten, top! Qua drukte op de pistes valt het reuze mee, je hebt keuze uit meerdere pistes en je kunt dus zo de "toeristische" plekken vermijden. Er zijn niet zoveel beginnerspistes, dus als je nog nooit geski'd of geboard hebt is het even spelen op dezelfde piste. Voor de gemiddelde en gevordere wintersporters is er genoeg te beleven!!! De prijzen in Chamonix zijn niet om naar huis te schrijven maar het is wereldwijd een erg bekend wintersport plaatsje, vooral bij de mensen van buiten de EU. Af en toe een restaurantje pakken in de stad is goed te doen, gelukkig geen astronomische bedragen, de supermarkt daarentegen wel. Er zijn veel board en ski huurmogelijkheden, ik raad je aan om dit niet naast de piste te doen maar in Chamonix stad, bij de die hard board en ski winkels, bv. Zero G.

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • anoniem
    anoniem 15 september 2010 · 19:17

    Chamonix is gewoon de top als je van de echte bergsportsfeer wil proeven;ik ga elk jaar 2 a 3 keer en nooit ben ik het beu;blauw is hier rood en rood soms zwart,dus uitdagingen genoeg. Naar wat ik hoor van medemensen:Cham, you love it or hate it, maar het laat niemand onberoerd

  • Anoniem
    Anoniem 27 december 2008 · 09:59

    geweldig gebied, altijd sneeuwzeker en de zon schijnt volop. voor gevorderden is er geen beter gebied. ook voor offpiste liefhebbers is niets beters te vinden. behalve de beroemdste offpiste route Vallee Blanche zijn er vooral bij argentiere (grand montets) en ook le tour mooie stukken van de piste af. weinig nederlanders vreemd genoeg, vooral engelsen. na parijs de duurste gemeente van frankrijk, dus een hotel is hier niet bepaald goedkoop. ik was er bij kerst, geen enkele keer hoeven wachten bij een stoeltjeslift. bij een cabinelift soms wel. perfect gebied

  • Bart
    Bart 21 februari 2007 · 12:42

    Chamonix heeft een vrij groot en tamelijk hoog skigebied. Nadeel is wel dat het uit verschillende subdomeinen bestaat, die je afzonderlijk meestal binnen een dag wel gezien hebt. Dat betekent dat je vergeleken met de meeste andere Franse skigebieden vrij veel tijd in de skibus doorbrengt. Voor beginners is het verder een nadeel dat de meeste dalafdalingen zwart zijn. Voor de ervaren skiers is het voordeel dat er relatief veel zwarte (en rode) pistes zijn en dat er veel mooie offpiste mogelijkheden zijn. Het dorp is heel gezellig met veel restaurants en winkels.

  • Stef
    Stef 18 augustus 2006 · 17:02

    Charmonix heeft een geweldige sfeer. Niet alla Oostenrijk , maar meer statig. Het oude dorp is prachtig en chique met een paar goede kroegen vol met Engelstaligen, want Charmonix staat ook bekend als Little England. Dit gebied is voor Skiërs een mekka, maar voor snowboarders wat minder. Zo is de beroemde Vallé Blanche niet echt goed te doen zonder skistokken ?De verschillende gebieden liggen een beetje uiteen en een aantal ironisch genoeg wat laag. Off piste kan je hier een hele hoop mits je weet waar je moet zijn. Het is echter ook best link dus neem een gids mee. TIP: Neem een keertje de lift van Aiguille du Midi tot boven aan toe (kan je niet vanuit skiën) Het uitzicht is waanzinnig en door de enorme hoogte krijg je ook nog eens een natural high!

>