BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Chamrousse

Reviews Chamrousse

75% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.5 op basis van 3709 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, voldoende off-piste, goed eten op de piste en goedkoop.
  • Zwakke punten: Matige variatie in pistes

Wat vind jij van Chamrousse?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast840
    Gast840 4 maart 2018 · 22:41

    Leuk gebied voor kinderen. Heel veel stunten. Leuk! Familypark, stuntpark en daarna er achter vlak weer een stuntpark. Fijn tussen de bomen door skiën. Je kunt 1 prachtige mooie lange tocht maken. Wij zaten ook in domaine d'arselle. Niet de schoonste appartementen. Ik vond dat echt vies daar. Het zwembad is vrij koud en kids mogen niet in bubbelbad. Ook niet als er niemand anders is. Skigebied raad ik aan, zeker met kids van 8-10 jaar. Kunnen zich hier vet uitleven met de stuntparken! 90 km is genoeg voor een weekje. Ook het iglodorp is een aanrader. Super leuk!

    Met familie 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast822
    Gast822 23 maart 2016 · 13:44

    Leuk gebied met mooie pistes tussen de bomen. Voor beginners en licht gevorderden een ideaal gebied. Het nachtskien is ook een aanrader. Wus prijs/kwaliteit is dit een topper.

    Met vrienden Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast756
    Gast756 2 januari 2015 · 18:33

    heerlijk hier over de pistes gevlogen. we sliepen in Grenoble en is in ruim half uur te rijden. In 1750 heel veel leuke groene en blauwe pistes genomen met genoeg uitdaging voor ons als wintersport starters. We zouden een week er makkelijk uit houden.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Tjeerd69
    Tjeerd69 20 maart 2014 · 11:52

    Chamrousse is een leuk klein gebied vlakbij Grenoble. Wij zaten in Chamrousse 1750. Ik ben er geweest met 2 volwassenen en 3 kinderen (10, 10 en 8). Het was in de carnavalsvakantie, dus best druk. Het skigebied is eigenlijk onderverdeeld in links (C1650) en rechts (C1750 en C1700). Links liggen de rode en zwarte pistes, rechts de blauwe en groene. Hier kun je rekening mee houden als je een acomodatie boekt, met name om van C1700 naar C1650 te komen duurt wel even. Er is weinig hoogteverschil in het gebied, waardoor je steeds dezelfde liften moet nemen. Er is dan wel keuze uit meerdere afdalingen om weer in het dal te komen, maar deze afdalingen zijn wel meer van hetzelfde. Aanbevelingen zijn de 2 Olympische pistes en de Schuss des Dames. De zwarte Couloir schijnt heel mooi te zijn, maar heb ik niet kunnen doen. Na het skiën blijft het nog een uurtje gezellig aan de rand van de pistes, 's avonds is er niets te doen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast572
    Gast572 22 december 2013 · 18:45

    Appartement: LeDomain d'Arselle in Chamrousse Frankrijk. December 2013 week voor kerst. Geboekt via Makro/ BBI / Wintertrex. 6 personen appartement met 4 personen geweest (nr. 16C) Inclusief 6 dagen skipas t.w.v. € 560 (door mij gecontroleerd). Prijs: € 440,- Het appartement is ca. 35 m2 Badkamer: ligbad +wasbak Keukenblok: 4 pits elektra + afwasmachine +magnetron zonder oven functie. Het appartement kent op de wc en de badkamer na geen deuren. Een twee tal schuifdeuren die niet meer privacy opleveren dan een kamerscherm. Die ook open moeten blijven omdat er alleen in de woonkamer frisse lucht binnen kan komen. Het appartement is dan ook alleen geschikt voor mensen die geen privacy nodig hebben. 1x 2 personen matras bed, 1x 2 personen slaapbank en een stapelbed waar allen een kind recht op in kan zitten. De verwarming was goed regelbaar in het gehele appartement en ook de ca.100 L boiler was ok. Bestek en kookgerei is voldoende aanwezig. Het balkon is ruim en kan je met 6 personen ruim op zitten. De aanwezige begeleiding (Duits) is vriendelijk en hulpvaardig. De ruimte waar het stapelbed in staat en de wc is gescheiden door slechts 1 deur. De afzuiginstallatie op de wc liet ondanks een reparatie poging te wensen over. Een creditcard meenemen voor de borg. Anders € 300 euro borg betalen en pas vertrekken als ze het appartement gecontroleerd hebben. En dan vertrek je pas laat in de ochtend als je laat bent ingedeeld en niets kan regelen. Veel jongeren Duitsers en Polen die zich vol laten lopen en erg luidruchtig worden. Maar wat een geweldige huur prijs voor het appartement.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast572
    Gast572 22 december 2013 · 11:52

    Periode: 14 t/m 20 december 2013. Van de 14-12 tot 17-12 volop zon gehad en temp. boven nul. Echter een uitstekende afdaling van ca.30 minuten. Dagen hierna sneeuw gevallen. Afdalingen nog wel te doen maar preparatie bleef uit. Val bewaking bij de stoeltjes liften was uitstekend. In deze periode was het totaal niet druk op de piste maar de aantal routes waren beperkt.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast480
    Gast480 25 april 2013 · 18:58

    Ben er dit jaar in april met ouders en zusjes een weekje geweest. Het was best vaak mistig maar dit maakte mij niet uit. Het waren fijne pistes al konden sommige stukken beter gerepareerd worden... omdat we er de laatste week zaten was er bijna niemand op de pistes. Dit had voordelen en nadelen: er waren geen wachtrijen maar er waren zo wel heel veel liften dicht waardoor je bijna altijd terug naar het dal moest.. Het huisje van Domain d'arselle was ook aan de kleine kant en er waren weinig vakjes en kastjes, ook was de inrichting niet zo goed. Ondanks dit geef ik het hele gebied een 8 want je betaalt maar 90pp en je krijgt er zoveel bij (zwembad, fitnes,...) en je weet dat je niet teveel moet verwachten voor die prijs.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Ronald
    Ronald 15 oktober 2012 · 09:11

    Januari 2012 één week naar Chamrousse geweest. We met de groep in twee appartementen van domaine l'Arselle. Het 4-persoonsappartement was prima voor twee personen. Het 8 persoonsappartement was krap voor 5 personen. In de hoek van de kamer was een stapelbed geplaatst en de slaapbank stond voor de keuken. de twee slaapkamers met tweepersoonsbedden waren prima. Het skigebied is overzichtelijk. van het domaine l'Arselle (1700) kun je met de stoeltjeslift omhoog. Vanuit daar kun je naar het midden van het skigebied (1750) de enige cabinelift is bij Chamrousse 1650. De pistes zijn lekker breed en in januari erg rustig zodat je alle ruimte hebt. het gebied is erg geschikt voor beginners en gemiddelde skieer/snowboarder. Voor de gevorderde zijn er wel een aantal leuke pistes maar niet heel veel. Het funpark is dan wel een leuke afwisseling. Groot nadeel van het gebied is de mist. In de week dat wij er waren hing er vaak dichte mist. Het zicht is hoogstens 10 meter. Alles is dan wit zodat je je moeilijk kunt orienteren. De hogere pistes zijn vaak wel mistvrij moet je altijd weer met een lagere lift (in de mist) naar boven. De materiaalhuur is op het terrein van de appartementen. Goed materiaal en de mogelijkheid om te ruilen als de maat niet goed is. De lessen ski waren vol en daardoor wat minder persoonlijke benadering. De snowboardlessen waren rustig en daardoor veel personlijke tips.

    Met vrienden Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • W. de Vries
    W. de Vries 3 april 2011 · 12:52

    Zojuist teruggekomen van een weekje op de latten in Chamrousse (26-3 t/m 02-04). Niet bewust gekozen voor dit gebied, maar zo'n mooie prijsaanbieding gehad, dat de keuze makkelijk en snel gemaakt was. Leuk gebied voor zowel beginners als voor redelijk gevorderden. Zeer eenvoudig aan te rijden. Beperkte keuze in restaurantjes die wisselend van kwaliteit waren. Over het algemeen vriendelijke mensen getroffen. Had verblijf in domaine l'Arselle; een appartementendorpje in 1.700. Geen luxe, maar ons appartement was prima op orde, netjes en schoon. Geen last gehad van burenlawaai o.i.d.; wij waren de enige bewoners in een gebouwtje van 6 appartementen. Vakantiedorpje biedt weinig faciliteiten, maar voldoet voor een weekje. Ondanks dat het een compact gebied is, biedt het leuke en afwisselde afdalingen. Moeilijkheidsgraad van de pistes is laag; blauw en rood liggen dicht bij elkaar (eenvoudig) en zwart is vergelijkbaar met rood in vele andere gebieden in Frankrijk. Pistes mooi breed en veelal tussen de bomen. Geen wachttijden gehad bij de liften, maar dat heeft denk ik te maken met de tijd van het jaar. Ik denk dat het in het hoogseizoen en de weekeinden druk kan zijn door de ligging zeer dicht bij Grenoble. Ondanks de lage ligging van het gebied en de warme temperaturen, heeft het gebied, gelet op de sneeuwcondities in deze tijd van het jaar, prima kunnen concurreren met hoger gelegen gebieden. Ik denk dat ik zeker nog eens terug ga.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Maxx
    Maxx 28 februari 2011 · 11:40

    Ik ben net terug uit Chamrousse, en ik heb me prime vermaakt. Ik zat in een appartement, nog geen 5 meter van de piste. wegen zijn sneeuwvrij en de pistes zijn lekker rustig vergeleken bij vorige gebieden. met een zalig zonnetje was zelfs de lift een feestje! mooi uit zicht, leuke pistes (zelfs 1 zwarte piste, die gaat door een kloofje)! Ik ga volgendjaar weer terug!

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • skier
    skier 1 oktober 2010 · 18:48

    Prima bereikbaar skigebied, niet groot en daardoor lekker overzichtelijk. Prima met kinderen. Voor (ver)gevorderden zijn er niet zoveel mogelijk. Nadeel is ook dat er nauwelijk eten/drinken op de piste is te krijgen. Pistes zijn daarentegen mooi gelegen en goed verzorgd. Alleen in 1650 is er nog iets te beleven, verder erg saai. Domaine d'Arselle heeft wel prima appartementen.

  • Anoniem
    Anoniem 22 februari 2010 · 10:21

    We zijn net terug (13-20 febr 2010) uit Chamrousse en willen onze ervaringen graag delen. Omdat wij ook altijd de ervaringen van anderen lezen voordat we een gebied kiezen. en omdat we al jaren op wintersport gaan en alle gebieden wel gezien/ervaren hebben. Waarom naar dit gebied gaan? Wij hebben hier bewust voor gekozen omdat we 2 kinderen hebben die graag wilden gaan snowboarden. En dan is dit een perfect gebied om het te leren. Zeer goede leraren, mooie eenvoudige pistes en zelfs mogelijkheden om off piste te gaan in het eerste jaar voor hen. Dit was dus TOP. Nog wat positieve zaken: volop sneeuw/zon (gunstige hellingen). Goed bereikbaar via de autoweg (een pas van 25 km met goede weg), Voor franse begrippen een redelijk appartement (wij zaten op 1700), een groot zwembad buiten, een heel leuk/groot snowboard park voor beginners en cracks. Leuke eettentjes/winkels onderaan de piste bij Cham 1750. Echter er zit ook een andere kant aan dit gebied. Beperkt ski mogelijkheden(ga er niet heen als je gevorderd bent), geen eet/drank tentjes op de piste, niet altijd/nooit tot het appartement kunnen skieen, zeer beperkte skibus faciliteiten (45 minuten interval), een vreetschuur die je echt moet mijden (chamrousse 1700) en s'avonds niets te beleven. Kies je bewust voor beginnende boarders is het hier perfect. Kies je voor iest anders niet gaan. Omdat we bewust voor het eerste kozen hebben we een heerlijke week gehad.

  • Anoniem
    Anoniem 1 februari 2010 · 19:47

    In week 4 van 2010 geweest. Appartement Domain d'Arselle lijkt netjes en schoon; kan ook niet anders want 5 ? jaar oud. Materiaalgebruik, ontwerp en indeling is ZEER SLECHT! doet mij denken aan (voormalige) Oosteuropese woonkazernes; naast de reuk van het eten van je buren ook nog eens genieten van hun TV, gesprekken ( soms geschreeuw). Voornamelijk veroorzaakt door slechte isolatie en luchtverversingssysteem. Misschien de reden dat je er nogal wat Oosteuropeanen treft(?), met bijpassende normen van fatsoen. Echt gebouwd om in zo'n 25-30 jaar voldoende opbrengst te genereren van de investering(in goedkope bouw....). Skigebied is overigens prima, zeker voor jonge kinderen. Voor oudere jeugd is er weinig te doen 'avonds. Liftpersoneel over het algemeen vriendelijk, maar niet zoals in OOstenrijk. Mistte ook mogelijkheid voor (Wifi) Internet-> kan alleen in een soort opbergruimte waar ook de ijverige dames van de divers recepties hun werk moeten doen tijdens aankomst en vertek van de gasten. Chapeau trouwens voor dit (ondankbare) werk!

  • Anoniem
    Anoniem 4 maart 2009 · 14:15

    Net een paar dagen terug van de wintersport (21/2-28/2) Onze ervaringen zijn goed (Snowboard), door de ligging een zeer groen gebied, doet erg Canadees aan..vonden wij wel zo fijn. Pistes tussen het groen zijn toch zeker lekker breed genoeg. Ook vonden we de off-piste mogelijkheden lekker. de mogelijkheden waren goed, goede sneeuw (iets van dit jaar??) maar lijkt wel een redelijk sneeuwzeker gebiedje De olympische dames en heren pistes waren super (op een lastig stukje smalle buckel na dan...(auw)), de Schuss des Dammes is bloed snel. Aan de kant van 1750 kun je vanaf de \"Ours\" als je links houd een mooi stuk off-piste, je komt dan wel helemaal beneden bij de loipes terecht (Bus terug nemen), wij maakten fresh tracks.....yummie...Aan de 1650 kant kun je rechts van de olympische heren goed off-piste. Verder veel mogelijkheden tussen de pistes (niet echt off-piste, maar ook niet bereid) Wel een gebied waar je na 7 dagen op de plank wel alle pistes gezien kunt hebben, maar zeker niet alle mogelijkheden benut hebt, maar moet je wel off-piste gaan dus. De huisjes (Domaine d\'arselle) waren goed, we zaten met z\'n 4-en in een 6 persoons huisje, zeker geen luxe (maar da\'s Frans) De kinderen (jongens 16/17) hebben het in Le K-Dox zeker wel naar hun zin gehad, DJ, live muziek, was allemaal in orde, gezellige tent overigens waar ook wij een paar keer lekker aan de vin-chaud hebben gezeten. Ook om te wandelen een zeer mooi gebied, mensen zijn ook zeker wel behulpzaam en vriendelijk. Het restaurant (vreetschuur) vlakbij vonden wij minder, de Pizza daarentegen was weer super...We zouden zeker nog een keer terug willen.

  • Anoniem
    Anoniem 11 februari 2009 · 22:00

    Een prima skigebied en zeer kindvriendelijk. nauwelijks ravijnen om in te storten en van iedere vierkante meter is gebruik gemaakt. veel schansen in alle formaten. zelfs voor kinderen en \"prutsers\". ook de eetgelegenheden zijn voor franse begrippen betaalbaar. zeer goed bereikbaar. minpunt: langzame liften en vrij veel oost-europeanen (wat niet de meest vriendelijke mensen zijn)

  • Anoniem
    Anoniem 5 januari 2009 · 14:55

    Afgelopen week met oud en nieuw in Chamrousse geweest. Nadat ik de reacties gelezen had op de site had ik een rustig skigebied verwacht. Dit was echter een tegenvaller. Wij konden van 9 tot 10 in de ochtend goed skie? na 10en was het echter zo druk dat je bij iedere lift minimaal 20 min. moest wachten. Zelfs bij de sleepliften(deze waren echter nog het minst druk). Het dorp is veel te groot geworden voor het aantal faciliteiten wat ze hebben. In de supermarkt(voor zover het een supermarkt mag heten) stond een rij van het begin van de winkel tot aan de kassa! Het appartement was echter wel heel netjes.. Toch nog een hele fijne vakantie gehad! Het valt wel tegen wanneer je andere reactie leest!

  • Anoniem
    Anoniem 28 december 2008 · 14:39

    met de kerstdagen in chamrousse 1750 geweest met 2 gezinnen waaronder 5 kinderen.vanaf cham1750 beginnen de blauwe en groene pistes.rrichting cham1650 de rode en zwarte pistes.dus er is voor elk wat wils. de accomodaties zijn redelijk geprijst voor hetgeen wat het skigebied te bieden heeft. voor jongelui is er weinig tot niets te doen.

  • Anoniem
    Anoniem 15 november 2008 · 11:05

    In de krokusvakantie van 2008 waren we in Chamrousse. Aangezien er in Frankrijk toen geen schoolvakanties waren was het er super rustig. Op de pistes was het zeer kalm, nooit aanschuiven voor de liften en vriendelijke mensen, dus typisch Frans. Alhoewel het gebied laag ligt (1600 meter) is het toch wel sneeuwzeker. Een minpunt was wel dat sommige liften niet open waren wegens te weinig volk! Dus zeker een aanrader!!

  • Frank
    Frank 3 januari 2008 · 13:50

    Net terug uit Chamrousse 1600 (Jan 2008). Via Transavia / Grenoble. Vertrokken om 10:30 in Rotterdam en om 14:15 stonden we op onze boards. Prima kunnen boarden, sneeuw kwaliteit was prima. Rustige pistes (en wij zaten er in de 1e week van jan dus normaal gesproken heel druk). Goede ski leraren. Nauwelijks Nederlanders (en Engelsen....!) dus dat is mooi, nadeel is wel dat niet iedereen Engels spreekt. Voornamelijk stoeltjes liften en 1 kabine baan. Chamrousse 1700 en 1750 zijn wel drukker. Chamrousse 1600 lijkt me zowiezo de beste plek aangezien de kabine baan hiervandaan vertrekt. Hebben (jammer genoeg) contact ook met dokters gehad, was ook prima verzorgd. ALLEEN: voor jongeren is er geen hol te doen s\'avonds. Als je een appartement huurt is er haast niet aan koelkast vulling te komen. Dus als je zoals wij geen auto hebt is het een heel gedoe een voorraadje bier/wijn/etc aan te leggen. Of we er nog een keer heengaan, weten we niet. Als onze kinderen een paar jaar ouder zijn zeker niet, erheen reizen is wel geweldig eenvoudig en goedkoop

  • tom
    tom 8 april 2007 · 19:05

    Was met sportura vanaf 17 maart 1 week in chamrousse, werkelijk een top vakantie gehad, voldoende sneeuw, liften werkelijk modern en super snel, pistes bijzonder goed geprepareerd, ondanks de pap sneeuw na 3 uur s'middags, bleven de pistes top. Het gebied is uitzonderlijk geschikt voor beginners en families, er is bij voldoende sneeuw ongelofelijk veel mogelijk offpiste, ga al 30 jaar skien, echter nog nooit een gebied gevonden waar offpiste zo veilig mogelijk is, je komt altijd bij een lift uit en door de bomen geen lawinegevaar. Het appartement L'Arselle was schoon en goed verzorgd, echter niet aan de piste gelegen zoals overal vermeld staat(ongeveer 200 meter van de lift en piste). conclusie: gebied werkelijk groot genoeg voor 1 week skien, moderne liften en goede pistes.

  • Michiel
    Michiel 21 augustus 2006 · 10:28

    Heel leuk skigebied super voor beginners en gevorderden. Linkerkant van het gebied meest Zwart, in het midden meeste rood, en rechter kan van het gebied heel veel groen, blauw. maar en zijn veel liften vervangen door stoeltjes liften en de kaart die hier staat is OUD! Ga hier dus naartoe want er is Geen nederlander te vinden...

  • Peter Jan
    Peter Jan 21 augustus 2006 · 10:12

    wij waren er in de krokus vakantie en het was heel rustig.. ze waren alles aan het renoveren en ze hebben alleemaal nieuwe stoeltjesliften die erg snel gaan, we hoefden nergens te wachten bij de liften en er lag veel sneeuw. er zijn niet erg veel cafétjes op de piste waar je kan zitten maar in chamrousse-1650 was het wel gezellig. De rechterkant van het gebied is Súper voor beginners en de rechterkant zijn allemaal zwarte pistes van de olympische spelen in alberville. het viel ond op dat er GEEN nederlanders waren, Wij waren de enige.. dus het is een mooi skigebied en ik zal als ik jou was zeker naartoe gaan

  • Mark
    Mark 21 augustus 2006 · 10:12

    Ondanks dat ik vrij verwend ben qua skigebieden heb ik mij bijzonder vermaakt in chamrouse. De liften zijn redelijk snel en de afdalingen zijn afwisselend. Beginners kunnen hier zich hier perfect een week vermaken. Ook het prijsniveau is voor Franse begrippen bijzonder laag!

>