Reviews Serre Chevalier

94% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 8.4 op basis van 39 beoordelingen.

Sterke punten: Uitstekend voor gevorderden, rustig, geen vlakke stukken, fantastische off-piste, uitstekende variatie in pistes, laag prijsniveau, goed eten op de piste, sneeuwzeker en geweldige mogelijkheden voor tochten.
Zwakke punten: Ongeschikt voor beginners, minder kindvriendelijk en matig bereikbaar.

Wat vind jij van Serre Chevalier?

Reviews van gebruikers

Leon100
11 oktober 2020 · 15:54

Gewoon een lekker gebied, anders dan de tekentafelgebieden als la Plagne, Val Thorns etc : hier het gevoel dat je nog in de bewoonde wereld bent ipv in een hoge ‘bubbel’.Prijspeil zeer aanvaardbaar, gevarieerde pisten en leuke tochten te maken. Twee keer geweest, twee keer extreem weer gehad in dezelfde week van maart: één jaar de hele dag -12 ondanks de zon, de laatste keer alleen maar zomerse temperaturen en vroeg in de morgen al natte pap. Ook heel grappig om een paar uurtjes naar de oude ommuurde stad van Briancon te gaan.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast253
25 december 2019 · 19:20

Zeer slechte verbinding met de pistes, alle liften zijn oud en veel sleepliften. Daartegenover is de skipas belachelijk duur voor wat je krijgt.

Met familieSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
ThomJ
29 maart 2019 · 18:35

Serre Chevalier is een mooi gebied om tochten te maken. Ook zijn er veel leuke rode pistes. Voor mij gevoel waren er geen echte superpittige stukken, maar waren de hellingen heerlijk om sportief op te skiën. Alle dorpen hebben hun eigen karakter en de manier hoe de pistes samenhangen verschilt ook per dorp. Ik heb het meest genoten van de hoge pistes boven Monetier Les Bains en de piste richting Villeneuve (Cucumelle). Wel zijn er best wat oude liften. Als ze daar wat aan zouden doen zou dat het gebied echt een impuls geven.

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast270
22 maart 2019 · 22:48

Afwisselende en ruime keuze van pistes. Mooie en uitdagende dalafdalingen. Mooie hellingen voor free ride.
Men is momenteel bezig met een omvangrijke modernisering van de liften, waardoor er vooral hogerop al heel wat nieuwe en moderne zetelliften zijn.
Nog wel wat oudere liften, waaronder verschillende beruchte éénpersoons-sleepliften, lees lanceerinstallaties.
Naar Franse normen kunnen de afstanden van de verblijven naar de liften soms veraf zijn. Goed uitzoeken is de raad.
De drukte (met oudjaar) was redelijk : bijna nooit langer dan paar minuutjes wachttijd, enkele uitzonderingen niet te na gesproken. (Vallons - Yret)
De mooie, afwisselende tocht van Mônetier naar Briançon is in beide richtingen met een gemiddeld niveau te maken.
Men komt niet onder de 2000 meter, dus die verbindingen kunnen tot einde seizoen gemaakt worden.
Bij sterke wind, wat toch regelmatig voorvalt, zijn sommige hogere liften frequent afgesloten.
Prima gebied, bij de besten van Frankrijk.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast923
10 maart 2019 · 15:44

Erg mooi skigebied!

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
daanverpraet
15 januari 2019 · 09:52

Groot opgezet sportief gebied met voor ieder wat wils, maar zeker voor gevorderden een pareltje. Ik ben al meermaals met een groep vrienden naar Serre Chevalier gegaan en hebben al verschillende dorpen als uitvalsbasis gehad en telkens was het een super ervaring. Het gebied lijkt een klein broertje van de vele Franse mega gebieden, maar omdat elke piste ‘slim’ is aangelegd telt ook elke kilometer. Waar veel Franse gebieden onder 1 enkele lift een aantal blauwe en/of rode pistes aanleggen die allemaal heel gelijkend zijn, is in Serre Chevalier elke piste anders en dus elke kilometer even leuk om te ontdekken. Het gebied is perfect om tochten te maken omdat je de volledige flank van Briancon tot aan le monetier les bains kan skiën. een grote vallei waarvan je dus 1 flank volledig van kan beskiën. Dit is jammer genoeg ook het enige nadeel van het gebied: je kan geen andere flank opzoeken bij slecht weer en wind. De vallei bevat grote supermarkten met normale prijzen en dorpen met verschillende sferen, dus voor ieder wat wils en budget vriendelijk. Ik kan het gebied aan iedere middel tot gevorderde sneeuwsporter aanraden (veel dal afdalingen zijn te pittig voor beginners)

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
StephanN
25 maart 2018 · 22:35

Leuk uitdagend gebied. Pistepreparatie is matig te noemen.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast008
6 maart 2018 · 11:56

Serre Chevalier is in zichzelf een prima en erg afwisselend skigebied met veel mooie pistes en schitterende uitzichten. Helaas sneeuwde het een deel van onze vakantie waarbij gelijk de nadelen van dit gebied duidelijk zichtbaar werden. Kun je hier doorheen kijken en accepteer je de duidelijk zichtbare ‘franse slag’, dan is het een prima gebied om nog eens terug te komen.

Pro’s

 • groot gebied
 • ligt langs een dal en daarom per dorp redelijk kleinschalig opgezet
 • nauwelijke wachttijden
 • goede faciliteiten voor skischolen
 • weinig Nederlanders
 • geen après-ski cultuur
 • niet duur

Con’s

 • slecht tot niet geprepareerde pistes na sneeuwval. Pistes waren of ijzig, of met een dikke laag sneeuw bedekt en vrijwel altijd vol met buckels (zelfs blauw!).
 • trage en vaak verouderde cabineliften. De cabineliften zijn per definitie verouderd, klein, traag en hangen nogal eens stil.
 • verouderde stoeltjesliften: geen bescherming, sneeuw moet nog handmatig van de banken worden verwijderd, worden vaak stilgezet.
 • sleepliften eveneens verouderd; kleine moeite om de veren te vervangen wordt niet genomen wat bij vertrek voor een echte lancering zorgt.
 • bereikbaarheid bij topdrukte matig tot slecht door klemlopend verkeer op A48, A43, D1091.
 • nagenoeg laatste skigebied waardoor je voorbij alle andere gebieden moet rijden.
 • alleen ESF, geen Nederlandse les voor de kinderen.
Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast100
31 januari 2018 · 12:58

Na 3 bezoeken (1x Briançon en 2 x Chantemerle) aan dit gebied is het tijd om mijn ervaring hier eens te delen.
Kort samengevat: het is een geweldig gebied waar je lange tochten kan maken!

Voor mij was Chantemerle het aangenaamste dorp om te verblijven. Je zit hier namelijk centraal is het gebied waardoor je makkelijk naar de kant van Briançon en Villeneuve/Le Monetier Les Bains kan skiën. Het dorp zelf is niet al te groot en heeft een aantal gezellige restaurants, niet al te ver gelegen van de lift waar je voor een schappelijke prijs kan eten. Aprés ski vind je hier amper en je hoort maar heel zelden iemand Nederlands spreken.

De pistes zelf zijn altijd degelijk geprepareerd en waren tijdens mijn verblijven (eind januari) steeds open tot in het dal. De dalafdalingen zijn in alle dorpen wel vrij pittig, namelijk rood en zwart. Je kan deze moeilijk vermijden om tot in het dal te geraken, tenzij je de lift naar beneden neemt. Als snowboarder zijnde moest ik weinig tot niet steppen.
Er zijn nog een aantal oude stoeltjesliften en eitjes die redelijk traag naar boven gaan, maar die worden gecompenseerd door een heerlijk lange bovenbeen-slopende afdaling van de top tot in het dal. Door strategische liftkeuzes kan je dit wel wat omzeilen. Het komt hier wel eens voor dat de bovenste liften sluiten door sterke wind.

Favoriete pistes: Grande Gargouille/Vauban, La Cucumelle, Eduits, Luc Alphand en Casse de boeuf.

Met familieSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
berrie2
24 juni 2017 · 18:58

Ik ben er een aantal jaren geleden geweest voor een shortski. Ik vond het een mooi gebied voor tochten. De Eduits piste is één van de mooiste pistes die ik ken. Ligt lekker, beschut en vooral heel erg rustig. Aan de kant van Briancon was er bovenaan een soort natuurlijke, slingerende halfpipe. Echt geweldig! Nog nooit zo gelachen. We zaten in Briancon, en dan kun je helemaal terugskien aan het einde van de dag over mooie pistes. Briancon zelf vond ik droefenis troef. Maar het skigebied is een echte aanrader. Trois Vallées gewend, dus de lat ligt hoog. Alleen dat Briancon…

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Rob-board
17 maart 2017 · 09:29

Waar we in het verleden meestal naar de echte grote skigebieden ging voor de week wintersport (zoals de trois vallees, espace killy en paradiski) hadden we dit jaar besloten om naar een redelijk sneeuwzeker, minimaal 200 km aan piste, in Frankrijk, veel offpiste mogelijkheden en mogelijkheden voor tochten door het skigebied gekozen.
Dit bleek een zeer goede Keuze. Onze uitvalbasis was chantemerle wat centraal in dit gebied ligt. Een niet al te groot dorp wat daarom voor ons ook erg fijn aanvoelde. Een goede sneeuwkwaliteit tot in het dorp, het enige wat minder leuk is dat de enige manier om terug te komen in het dorp een zwarte of een groene piste is, waarvan de groene er zo slecht bij lag waardoor vele beginnende wintersporters met de lift omlaag gingen aan het einde van de dag. Naar mijn mening is de zwarte piste naar het dorp meer een donker rode, deze lag er gedurende de gehele week heel netjes bij, weinig buckels, en waarvan het eerste deel nog zeer vlak was.
Wij hadden het geluk dat in de eerste 3 dagen een 50-60cm aan sneeuw gevallen was waardoor we veel off-piste mogelijkheden hadden (dit met de leraar/gids, waarbij we ook de 3eenheid meekregen). Het is heel mooi om aan de zijde van briancon op de openvlakte te boarden of boven chantemerle tussen de boompjes !! Hierna nam de sneeuw af en de zon toe, waardoor we meer op de piste zijn gebleven en we veel km’s hebben gemaakt door het gehele gebied. In een dag is het mogelijk om van helemaal links naar rechts op te kaart te gaan. Het is mooi om met de skilift de Yret naar het hoogste punt heen te gaan waar je een geweldig uitzicht hebt over al de bergtoppen. Ook de afdaling was top.
Mijn mooiste pistes vond ik:

 • Cucumelle (lekkere vlampiste waar je ook lekker kan spelen, maar ook zeker langs deze piste, ook voor de minder gevorderde wintersporters is dit goed te doen, omdat het erg overzichtelijk is)
 • off piste onder de rocher blanc lift (natuurlijke halfpipe)
 • aiguillette en eduits (2 pistes die in een rustiger gebied liggen, zeer mooie glooiende pistes)
 • clot gautier (ook een heerlijke piste zonder buckels waar je het gas open kan zetten maar ook lekker kunt spelen)
  Het enige nadeel is dat niet alle liften een snelheid hebben zoals in de grotere gebieden maar dit heeft mij niet dwars gezeten, ook heb ik nooit een sleeplift hoeven te pakken om in een deel van het gebied te komen. Eychauda is wel een sleeplift maar deze heb ik gebruikt.
  Samenvattend, een gebied met een variatie aan verschillende pistes, groot genoeg voor de km vreter voor een week, redelijk sneeuwzeker en voor franse begrippen leuke restaurantjes.
Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast759
26 februari 2017 · 17:17

Voor het eerst hier wezen skiën na enkele jaren Puy St Vincent en Risoul. Vanuit Branco de , een beetje oude lift, Prorel genomen en boven prachtige tochten gemaakt. Helaas wat teveel Parijzenaars maar voor de rest prima vermaakt. Zonnig en sportieve locatie. Cucumelle is erg fijn. Minder geschikt voor beginners. Jas mee, het kan waaien boven.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast877
5 januari 2017 · 13:43

Meest all round skigebied dat ik ken!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast997
22 oktober 2016 · 13:42

Het is nu het achste jaar dat ik met vrienden er gaan skiën ben.
Er zijn diverse soorten pisten met of zonder bomen.
De après-ski is niet zo goed georganiseerd maar de leuke pistes komen dat ten goede.
Het gebied is meestal zeer rustig maar over de middag kan het soms op blauwe en rode pistes wel wat druk zijn.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
sven311
4 april 2016 · 11:37

Wij waren eind Maart een weekje in Chantemerle.
Ik ga het kort houden het is een FANTASTISCH gebied dat mij zeker en vast nog zal terugzien!

4 tot 6 jaar ervaring
Quick
13 februari 2016 · 14:42

Begin februari 2016 voor het eerst naar Serre Chevalier afgereisd na vele goede verhalen op deze site. Er is geen woord van gelogen!

Zelf verbleven wij in Chantemerle. Dit is, samen met Villeneuve, het meest centraal gelegen dorp van het skigebied. In Chantemerle brengt een snelle 8-persoons gondel je in 5 minuten het gebied in. In drukke vakantieweken opent hiernaast een 6-persoons stoeltjeslift om de gondel te ontlasten.

Wat me opviel was dat de lift, in elk geval vóór de voorjaarsvakantie, ‘pas’ opende om 09:00 uur. Daartegenover stond wel dat de laatste lift omhoog vanuit het dal nog ging om 16:30 uur.

Het gebied heeft voor ieder wat wils. Boven Monetier zijn veel mooie, brede pistes voor beginners te vinden. Ook boven Chantemerle en Villeneuve kunnen beginners prima uit de voeten. Nadeel is wel dat de meeste dalafdalingen vrij pittig zijn. Toch zijn er voor beginners alternatieve dalafdalingen gecreërd, hoewel dit vaak wel groene of blauwe paden zijn.

Voor gevorderde skiërs zijn deze dalafdalingen een enorm pluspunt. Vooral de dalafdaling richting Briançon, de Luc Alphand richting Chantemerle en de Casse du Boeuf richting Villeneuve zijn fantastische pistes. Lang, breed en steil.

Er zijn in vergelijking met Oostenrijk nog relatief veel oude liften, maar dit is niet hinderlijk. De meeste van deze liften kunnen vermeden worden door gebruik te maken van de strategisch geplaatste nieuwe liften.

Een ander groot voordeel is de vele uren dat hier de zon schijnt en de heerlijke gerechten op de piste. Wij hebben vooral heerlijk gegeten bij Bachas boven Monêtier bij Le Flocon en bij een tentje onder de Vallons-lift nabij Village de Fréjus.

Nadelen zijn op de site al genoemd: af en toe matige preparatie van de pistes, hoger gelegen liften willen nog wel eens sluiten vanwege de wind en dit zorgt er ook voor dat sommige pistes verwaaid zijn. Voeg hier een paar verouderde liften aan toe (lift vanuit Briançon is bijvoorbeeld aan vervanging toe, hoewel het uitzicht op de stad prachtig is).

Al met al een topvakantie gehad. Wij komen zeker nog een keer terug!

Zie voor verdere tips de review hieronder. Deze is in mijn ogen erg goed.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast578
1 maart 2015 · 23:52

Fantastisch skigebied, nog relatief onbekend bij Nederlanders (laat dat maar zo).

Inmiddels bijna allemaal moderne liften, je kan hier het hele gebied door zonder sleeplift of zonder je skies uit te moeten doen - alleen vanuit Briancon moet je met 12 persoons eitjes als je perse daar ook naar het dal wil.

Ook in het hoogseizoen hierdoor amper wachttijden, alleen als het boven zeer hard waait en de hoge liften dicht zijn wordt het beneden druk. Tip: de aiguilette lift met gelijknamige piste en eduits piste is doorgaans zeer rustig, ook in hoogseizoen nul wachttijd en die (rode) pistes zijn erg leuk.

Let qua dalstation even op wat je wil qua samenstelling of seizoen.

 • Briancon heeft als stad meeste te bieden, maar is qua dalstation het drukste. Oefenliftjes pas op middenstation.
 • Chantemerle heeft goede verbinding vanuit het dal met 2 moderne liften maar ook hier beginnerspistes op middenstation (vroeg of laat in het seizoen wellicht juist een pre). Dalafdaling is of groen, of een lekkere zwarte piste.
 • Villeneuve heeft beginnersliften beneden en of middenstation. Veel verbindingen vanuit het dal, de langste lift (Casse du Boeuf) is wel ‘slechts’ 4-persoons.
 • Monetier is het hoogst gelegen met mooie oefenpistes beneden en veel leuke rode en blauwe pistes in het bos. Bovenop uitdagender voor de vergevorderde skier. Mooiste dorp van de 4.
  Off-piste vond ik rond Monetier en Villeneuve de meeste mogelijkheden.

Toeristen verreweg het meest uit Frankrijk zelf, daarnaast nog aardig wat Italianen en verder slechts enkele Britten, Nederlanders, Scandinaviers etc.
Als je de meest rustie periode wil, check dan even wanneer de regio Marseille/Aix an Provence geen schoolvakantie heeft, want de meeste toeristen komen uit die regio.

Met de skipas mag je, als je 6 dagen gaat, 1 dag benutten in Montgenevre of zelfs in Italie bij Sestriere/Sauze.

Tot slot, voor even wat anders: Briancon is een geweldig mooie vestingstad en ook zeker als stad een bezoek waard.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
JanGerrit
22 februari 2015 · 19:51

Zeer prima bestemming. Aanbod voor iedereen. Pluspunten: beginners en gevorderden skieen van hoog tot laag, sneeuw blijft in goede conditie ook als de zon dagen achter elkaar schijnt (en doet het), veel off piste mogelijkheden, afwisselende en ook lange pistes. Wachttijden vielen overal zeer mee, zelf in de drukke week dat alle Parijzenaars vakantie hebben. Als je geen Frans spreekt, geen paniek, iedereen doet moeite om Engels te spreken. Ten laatste, als je apres-ski belangrijk vindt, denk ik dat je beter ergens anders naar toe gaat. Er komen voornamelijk Fransen, aangevuld met Britten, en een enkele verdwaalde Nederlander of Belg.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast382
17 januari 2015 · 15:58

Serre Chevalier is een redelijk groot skigebied met redelijk wisselende pistes.

Pluspunt aan het gebied is dat je tocht kan maken van links naar rechts en andersom en zo op veel verschillende plekken aan skiën bent.
Ook pluspunt is dat als je de verbinding naar jou eigen dorp niet meer haalt, er een prima skibus de dorpen onderling verbind (eind/begin dag natuurlijk wel veel drukker! Ook veel meer verkeer op weg waardoor je van begin tot eindpunt zo 50 minuten in bus kunt zitten…).
Daarnaast was het erg gezellig dat aan eind van de dag, in elk van de dorpen onderaan bij het einde van de pistes/skilift werd er gratis chocolate chaud en vin chaud uitgedeeld met een muziekje erbij. Of dit altijd zo is weet ik natuurlijk niet, maar gaf in ieder geval wel een gezellig gevoel.

Dan de nadelen: persoonlijk ben ik gewend aan de piste te zitten, maar dat is in dit skigebied onmogelijk. De dorpen liggen allemaal onderaan de pistes en je moet dus altijd eerst met lift(en) omhoog voordat je lekker kunt skiën. Specifiek voor Briancon (waar ik verbleef): enige van de dorpen waar je niet tot ‘in’ het dorp kunt skiën maar waar de piste gewoon echt stopt waarnaar je met trappetje naar benden moet. Op zich prima! Maar dit maakt de sfeer wel heel anders dan bij de overige dorpen waar je wel soort van ‘in’ dorp kunt skiën (klein stukje dan!!).
Daarnaast hadden wij pech met de sneeuw: er lag niet veel waardoor de pistes eind van de dag erg ijzig werden. Ook moesten wij de lift naar beneden nemen (dalafdaling briancon was afgesloten -en terecht ook want eigenwijze ik en familie gingen toch wel even proberen wat een hoop krassen aan de ski’s en boards opleverde). Ook veel andere pistes en liften waren gesloten wat ervoor zorgde dat het bij sommige verbindingsliften vooral eeeeerg druk was. Vanuit briancon een dal verder naar rechts gaan in principe twee verbindingsliften (stoel en sleep), maar de stoeltjeslift was hele week buiten werking (piste hierheen was groenig en vol stenen, dus logisch). Gevolg: iedereen moest met die ene sleeplift (ook skiklassen!) wat totaal niet opschoot. Gevolg: dan maar 's ochtends beginnen met de skibus naar een dorp verder… Dit was erg jammer, maar kan het skigebied zelf natuurlijk ook niets aan doen.
Laatste (persoonlijke) minpunt aan het gebied: zoals op skikaart ook al te zien is, is redelijk gedeelte van gebied ook tussen bomen. Nu vind ik dit zelf aan ene kant wel leuk, maar niet teveel. Het echte idee dat je voor je uitkijkt en een hele kom/bergwand ziet met eigenlijk gewoon allemaal skibaar gebied, alleen maar sneeuw en pistes en (vlakke) off-piste (tussen pistes in), was hier een stuk minder. En daar gaat mijn voorkeur toch wel naar uit.
DE PLEK waar ik dit gevoel in dit skigebied absoluut wel kreeg: Vallons stoeltjeslift en dan afdaling cucumelle: hier heb je zo’n uitgestrekt mooi gebied, waar ook dus piste gaat, maar waar eigenlijk iedereen ook buiten piste gaat.

Dan nog twee opmerkingen: VEEL FRANSEN. Skigebied waar je relatief weinig nederlanders hoort en heel veel fransen. Plus skigebied waar je niet veel echt lange brede pistes vindt. Of dit een pluspunt of minpunt is mag je zelf uitmaken ?

Kortom: ik denk dat als er voldoende sneeuw ligt, het zeker een mooi skigebied is, maar het zal niet een gebied zijn waar ik snel weer heen ga.

Met familieSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
wruymbeke
12 januari 2015 · 21:28


Van 05/01 tot 09/01 naar Sierre afgereisd, de langere afstand was de moeite meer waard. We hebben genoten van de de prima geprepareerde pistes en de supervriendelijke ontvangst! Verwacht massa’s Russen met sterallures en flashy Italianen die komen dagtrippen maar we konden geen enkele Nederlander of Belg bespeuren.
Onze favoriete pistes waren de afdaling naar Briancon (de rode Gargouille), de blauwe Marteau (tot in dal Villeneuve) en de combinatie Draye-Combes bij de col Serre Chevalier (omwille van de perfecte heuvels om wat te springen).
De liften zijn niet nieuw maar doen hun ding, op de occasionele aftandse driezitter annex enkelrammer na. Wij zaten in een echt rustige week, dus nergens wachttijden gehad en weinig afgesleten pistes id namiddag. Het weer gaf ons zes dagen volop zon gehad maar weinig sneeuw en zo goed als geen offpiste materiaal. De locals aan de bar noemen het “un hiver de merde”, de slechtste winterstart sinds 1989. Desondanks was het duidelijk dat hier geweldige offpistes mogelijkheden zijn, zeker links en rechts van de rode Cucumelle! Sierre Chevalier staat vanaf nu hoog in mijn to-do lijstje voor de volgende jaren.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
JaccoSperling
27 januari 2014 · 16:12

Ben er de 2e week van januari geweest en het was weer super. Het blijft een aanrader voor iedereen, ik kom er nu al 5 seizoenen en de sneeuw zekerheid verrast me elke keer weer.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Arno11
20 januari 2014 · 19:10

In Januari 2014 geweest voor een week.
Wij zijn naar Serre Che gereden via de Frejustunnel, misschien wel prijzig en dan verbinding via col de montgenevre is zeer goed te doen. Kant van de maurienne vallei lag hier en daar restje sneeuw en bij het uitrijden van tunnel pakweg 50cm dus hoofdalpenkam zeer goed te zien op dat moment. Ook bij het overrijden van col du montgenevre lag er nog een pak. Ik geloofde direct Rogier zijn woorden dat de zuidfranse Alpen sneeuwzeker zijn (wij kwamen van Flaine, waar het triester was).
Om direct positief uit te pakken, dit gebied is top!
Wij zaten in briancon, appartement meteen aan de lift (aigle blue). In briancon gaat er meteen een cabinelift helemaal tot de top waarna je meteen een lange opwarming kan doen naar beneden toe. De dalafdaling in briancon is lang maar op het einde van de dag kan deze ijzig worden. De liften in briancon en chantemerle zijn vooral nieuwe afkoppelbare, richting Villeneuve en monetier meestal oudere en trage liften (vooral eitjes in Villeneuve), sleepliften vooral van het type ‘lanceerlift’ maar ik heb hier geen probleem mee. Misschien toch klein negatief punt, ik vond sommige verbindingen niet optimaal en aan tussenstations aan liften konden de pistes wel zeer vlak zijn maar mits genoeg snelheid wel te overbruggen. Pistes zijn zeer goed geprepareerd en zeer gevarieerd, bospaden tot brede pistes. Als het hier gedumpt heeft (en dat gebeurd vaak volgens mij) dan prepareren ze de pistes perfect en laten ze ook nog op de bredere pistes aan de kant poeder liggen zodat je toch wat in de poeder kunt rijden zonder off piste te gaan. Voor elke rode/zwarte pistes is er een groen/blauw alternatief, dus dit gebied is zeker aan te raden voor beginners. Er zijn ook een aantal zwarte piste waarvan ik mijn twijfels heb dat deze zwart zijn (luc alphand bv), deze lagen er wel top bij maar waren eerder rood/donkerrood. Voor off piste is dit gebied wonderland. Three truns kunnen hier gemaakt worden door de hoge boomgrens en de combe aan de cucumelle is een zeer mooi poederveld. In chantemerle lag een funpark voor alle niveaus, hier kun je beginnen oefenen. Er was ook een videozone aanwezig maar deze werkte (spijtig genoeg) niet. Ook langs de rest van de pistes zijn verschillende thema’s geplaatst zoals in inuit dorp. Soms waaide het wel eens boven op de toppen maar eens aangekomen en enkele meter afdalen heb je hier geen last meer van, wel een keer verbinding Villeneuve/monetier gesloten wegens wind en lawine gevaar maar dan is er nog steeds de skibus die je gratis door heel de vallei brengt (let wel op, in de morgend en avond) kan deze goed vol zitten. Prijzen zijn zeer goed te doen en het eten was over het algemeen zeer goed. Als je 6dagen skipas neemt krijg ook toegang tot galaxie pas, deze omvat dat je les 2 alpes, alpe d’Huez en Puy saint Vincent onbeperkt mag bezoeken en 1dag sestriere (niet echt aan te raden) 1 dag montgenevre en 25% op la grave.
Tips: - wil iets meer wintersport charme ga dan naar chantemerle en vermijd zeker briancon

 • zit je toch in briancon heb je wel veel grote winkels zoals
  carrefour,geant,Aldi… in de buurt waardoor de inkopen toch goedkoper zijn en een groot assortiment.
 • Last but not least. MELEZONE ! Heeft het gesneeuwd rep je hier dan heen, dit is ongeprepareerd maar wel lawine vrij en op de afdaling kan je vrij weg kiezen in de diepe poeder en kom je verschillende obstakels tegen die volledig uit de natuur zijn zoals halve boomstronken en jumps, ECHT DE MOEITE.
 • als je kan ga dan buiten de hoogseizoenen, gebied is dan zeer kalm.

Conclusie: Dit is niet de laatste keer dat ze mij hier zien. Iets verder rijden maar het was het meer dan waart.

Met partnerSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring
Defwout
20 januari 2014 · 12:12

Na het lezen van een hoop positieve ervaringen waren de verwachtingen hoog. En Serre Chevalier heeft alle verwachtingen waar gemaakt! Wat een schitterend gebied en wat een hoop mogelijkheden!
We kwamen aan in Briancon en al vrij snel was duidelijk dat de enige (rode) dalafdaling een mooi afsluiter zou worden. Geen enkele dag pap, maar aan het einde wel wat ijzig. Vanuit Briancon kom je dankzij de lange gondel snel bij de rest van het gebied.
Dankzij de ligging van het gebied kan je de hele dag mooie, lange afdalingen maken tussen de bomen door, een schitterend gezicht als je het vergelijkt met de meeste gebieden die hoog boven de boomgrens zitten. Wel moet gezegd worden dat veel pistes aan de lastige kant zijn voor beginners.
Alle zwarte pistes die uitkomen in het dal zijn niet al te moeilijk, maar zeker wel het proberen waard, vooral de Casse du boeuff!
Qua prijsniveau nergens van geschrokken eigenlijk, overal min of meer hetzelfde (halve liter bier tussen 5,5 en 6 euro).
We zaten na de kerstvakanties wat blijkbaar een van de rustigste periodes is, soms helemaal niemand op de pistes!
Offpiste vrijwel overal veilige mogelijkheden, wat lager ook tussen de bomen door wat voor mij een van de beste ervaringen van de vakantie was.
Volgend jaar zeker weer, want in een week heb je het gebied nog lang niet goed genoeg gezien!

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
GiGi
29 december 2013 · 12:53

Voor de gevorderde skiër is dit een heel geschikt gebied; voor beginners mijns inziens iets minder. De pistes zijn relatief steil en smal, de afdalingen zijn veelal lang en de dalafdalingen zijn steil en ijzig (zwarte afdalingen) of ijzig en druk (blauwe en groene paden).
Wij waren er met zeer slechte sneeuwcondities, waardoor niet alle liften en pistes open waren. En dan zie je meteen dat de dalafdalingen en de liften vanuit de dorpen een echte bottleneck vormen: lange rijen bij de liften omdat er maar een paar punten zijn waar iedereen naar boven moet. Voor de dalafdalingen geldt hetzelfde: iedereen moet over dezelfde paar afdalingen naar beneden.
Voor het aantal pistekilometers vind ik dit gebied vrij beperkt. Afwisseling is er niet echt veel: het is zwart steil of blauw/goen pad tussen de bomen door naar beneden of het is rood -veel-van-hetzelfde boven de boomgrens. De omgeving is ook niet echt afwisselend.
Bij slechte weercondities - vooral harde wind - gaan liften snel dicht en zit je met een heleboel mensen ‘opgesloten’ in een klein gebiedje, met grote drukte tot gevolg.
Qua dorpen is het prima geregeld overigens. Als je wat levendiger wil en centraal in het gebied, ga dan voor Chantemerle; in Villeneuve is veel minder te doen (7 restaurants, allemaal alleen maar kaasfondue of raclette serverend). De spa in Monetier in een aanrader, maar als het weer slecht is, gaat de hele vallei daar naartoe (voordeel is: je kan ook entree voor 2 of 3 uur nemen tegen gereduceerd tarief, wat ook na een skidag nog lekker is).
Al met al zou ikzelf niet snel teruggaan naar dit gebied. Nu vielen de condities tegen toen wij er waren (kerst 2013): weinig sneeuw en later veel sneeuw en wind. Maar zelfs als alles open is, zijn de mogelijkheden zeer beperkt vergeleken met andere gebieden van vergelijkbare grootte.

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast879
29 november 2012 · 10:36

Serre Chevalier is zonder concurrentie mijn favoriete skigebied.

Hier kom je niet voor de après-ski maar wel voor de waanzinnige (off)pistes.
Serre Chevalier is een bergflank van 11km lang, waar de ene perfecte piste na de andere zich naar beneden slingert. Door de zuidelijke ligging, ligt de boomgrens veel hoger dan in het noorden. Fantastisch voor wie graag tussen de bomen rijdt.
Hogerop liggen prachtige bowls en is het een waar freeride paradijs. Het lijkt wel een groot natuurlijk snowpark. En dan spreek ik nog niet over de dagen dat het gesneeuwd heeft. Onbeschrijflijk!
Hier ligt bijna altijd goede sneeuw doordat heel het gebied op de noordflank ligt. Wel koud!

Eén tip nog: Casse du Boeuf. De enige piste die ik blijf en blijf rijden. Zonder concurrentie!

Met partnerSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Mausch
10 maart 2012 · 18:45

Vanochtend(10/03/2012) terug gekomen van deze sfeervolle bestemming.
Hoewel wij zaten in de stad Briancon en daar al een gondel de berg op gaat toch weinig tijd daar besteed. Veel pistes dicht, ik neem aan vanwege warm weer veel smelt gehad. En zoals al vaker gezegd, als het waait is briancon afgesneden van de rest van het gebied, maar dit is geen nadeel. Je ziet dat meteen onder bij de roltrap al of dat die dag zo is en de skibus naar de andere dorpen(gratis) stopt op 20mtr daarvandaan en dan sta je in 20minuten in het andere dorp(chantemerle).
En daar zijn de pistes super. Vooral de blauwe en rode bovenop deze berg zijn heerlijk. En ook een leuke toeristische zwarte piste is de luc alphand. Een zwarte olympische piste die lekker breed is en geen hele extreme. En een hele goede rode aanrader is clot gaulthier, en dan niet de blauwe. Heerlijk.

Verder veel uitzicht op toppen van 4000mtr, gezellige dorpjes, mooi skigebied waarbij je heel vaak dwars door de bossen suist. Heerlijk gebied als je ook voor natuur komt en niet alleen voor zo veel mogelijk pistes op een vierkante meter.

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
BVE
28 februari 2012 · 10:09

Net terug van een weekje Briançon. Een uitgestrekt gebied met veel mogelijkheden, zowel on- als off piste. Op de pistes zijn een paar ‘attracties’ zoals bijvoorbeeld een dorpje met de verschillende bouwstijlen van de Inuit. Nadeel voor beginnende skiers is dat je enkel over een rode piste naar de stad terug kan. Het oude stadcentrum is best gezellig, de rest van de stad stelt niet veel voor. Pistes goed geprepareerd, door de hoge temperaturen 's middags slush, hoog blijven was dus de boodschap.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
P. Kruit
9 februari 2012 · 21:13

Wij waren hier afgelopen kerst. Het is een mooi en afwisselend skigebied. We hadden alleen de pech dat op de heen reis de pas voor Briancion was afgesloten zodat we een heel eind moesten omrijden voordat we er waren. Wij hadden een appartement in Briancion. Het voordeel is dat je naast het skigebied ook de stad naast de deur hebt. Wanneer je kleine kinderen hebt of een beginnend skier bent zou ik Briancion niet aanraden. Er gaat alleen een rode piste naar beneden en die stopt abrupt onderaan de berg bij een trap (geen restaurantje of kinderweidje) De andere dorpjes in het gebied zijn dan meer geschikt.
Wij hebben een prachtige week gehad en gaan vast nog een keer terug.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
_Arno_
30 januari 2012 · 20:21

Wij zijn net terug uit Serre Chevalier, we zaten in het dorp Chantemerle. Wij vonden het een geweldig wintersportgebied. De pistes waren super. Sommige pistes worden schijnbaar maar eenmaal per week geprepareerd, maar dat mag de pret niet drukken. Volgens de ski-lerares om het natuurlijke effect te houden… Offpiste zijn er veel mogelijkheden. Het is er zeer uitgestrekt.
Het was ook nog eens erg rustig. Heb geen enkele keer bij de liften hoeven te wachten. Schijnt normaal te zijn in januari en ook in maart (aldus een local). Nederlanders zijn er bijna niet (zijn één andere familie tegengekomen de hele week), voornamelijk Fransen en Engelsen.
Als je voor het après-skiën gaat kan je hier beter niet naar toe gaan, er is weinig te beleven.
Al met al is het absoluut een aanrader! ?

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
ton terpstra13 januari 2012 · 22:31

De 1e week van januari 2012 met groep van 7 personen in dit skigebied gezeten. We gaan elk jaar naar een ander skigebied, maar dit was wel een hele mooie. Brede pistes, rustig, geen wachtlijsten bij liften. Skigebied vooral gericht op Italianen en Fransen. De Fransen hadden geen vakantie, dus heerlijk rustig. Echt een aanrader. Heel veel sneeuw. Dat gaf wat problemen bij het vertrek, maar dat hoort erbij.
Soleil en neige. Prachtig relaxed gebied.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Tim
9 januari 2012 · 15:25

Wij zijn met 3 personen (allen snowboarders) de eerste week van 2012 in Serre Chevalier geweest, in het dorp Villeneuve. Wij hebben erg genoten in dit gebied! Zeer mooie en veelal brede pistes. De pistes waren degelijk geprepareerd, hoewel wij wel het geluk hebben gehad dat er veel verse sneeuw is gevallen. Dit is meteen het volgende grote voordeel in het gebied, je kunt er geweldig off piste gaan!! Er zijn een aantal nieuwe liften in het gebied, maar ook nog wel een paar oudere (langzamere). Wel zijn de meeste pistes snel en goed berijkbaar. Ook was het in de week dat wij er waren erg rustig hoewel het voor veel mensen toch nog een vakantieweek was. Wellicht moet dit gebied nog ontdekt worden… Al met al hebben wij het gebied als geweldig ervaren, echter is het enige nadeel dat er verder weinig te beleven is. Wij gaan echt voor de pistes, maar als je ook nog gezellig wilt stappen zal dat aardig tegenvallen.

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Rik.
18 december 2011 · 12:05

In februari 2010 hier een weekje geweest. Onze uitvalsbasis was Briançon, direct naast de gondel.

Serre Chevalier is een heel uitgestrekt gebied. Het is ons bijvoorbeeld niet gelukt om de andere kant van het gebied te bereiken, omdat we op het laatst een verkeerde piste namen, en die uitskiën en weer naar boven zou betekenen dat we Briançon skiënd waarschijnlijk niet meer zouden halen… Genoeg nieuws te ontdekken dus!

De liften zijn wel oke, een aantal hogesnelheidsstoeltjes, maar toch ook best was pannenkoekliften en langzame stoeltjesliften (die dingen die niet losgekoppeld worden van de kabel bij in/uitstappen).

De pistes daarentegen zijn zeer mooi. Ik vond ze erg goed onderhouden. Hier en daar (bewuste?) buckelpistes waar wat grind op lag, maar verder niets dan lof. Er zijn ook erg veel off-piste mogelijkheden, wat ervoor zorgt dat een afdaling nooit saai wordt, ookal doe je hem vaker die week.

Het gebied was bij wijze van spreken uitgestorven halverwege februari! Bij vrijwel ELKE lift konden we direct doorskiën. Sommige pistes zag je nauwelijk mensen voor je. Er waren wel twee bottlenecks in het midden van het gebied waar de wachttijd wel een minuut of 10 kon zijn voor de lift. Achja, de leegte bij de rest van de liften maakte dat ruimschoots goed. Er is veel variatie in pistes, zodat dezelfde afdaling bijvoorbeeld in zowel groen als zwart gedaan kan worden (‘Luc Alphand’ naar Chantemerle heeft een groene tegenhanger ‘Briance’), waardoor dit gebied ZEER geschikt is voor families.

Nadeel is dat dit gebied absoluut niet gezellig is. Er zijn geen of nauwelijks leuke berghutjes, en als je iets leuks tegenkomt dan mag je diep in de buidel graaien. Student zijnde, leven we natuurlijk stiekem flink boven onze stand als we op wintersport gaan, maar toch… waarom moet alles met toch met een factor 5 worden verhoogd? Meestal beperten we ons noodgedwongen tot een kop koffie van ruim 5 euro. De après-ski was ook waardeloos. We kwamen ook niet voor de alcohol natuurlijk, maar als we vanaf de piste gelijk door naar de bar liepen, waren we het eerste anderhalf uur de enige. Pas 's avonds kwam alles op gang, maar tot in de vroege uurtjes feesten is zonde van je wintersport. Niet veel gedaan dus.

Concluderend heb ik dit gebied als zeer positief ervaren: lekker rustig, heel veel pistes van verschillend niveau en bijzonder veel offpiste mogelijkheden.

Oja, vergeten te noemen: wat ik top vond is dat de berg steil is tot aan het dal. Als ik ergens een hekel aan heb is het wel aan een dalafdaling waar geprikt moet worden. Dit is volle bak knallen tot aan het hotel. Ideaal! Bij Briançon wel minder fijn voor de beginnende skiër, hier is geen blauw of groen alternatief, maar wel een gondel naar beneden.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Indalo
14 maart 2011 · 20:17

Serre Chevalier vonden wij een mooi uitgestrekt en afwisselend skigebied.
Door de zuidelijke ligging ligt de boomgrens hier beduidend hoger en is het aangenaam skien op grote hoogte tussen de bomen.
Er zijn vele restaurants op de pistes maar de prijzen swingen de pan uit.
Wij verbleven in Briancon, de kant van de Prorel(Briancon) is het minst interessante gedeelte van het gebied ( zuidelijk dus mindere kwaliteit van sneeuw).
Opvallend veel offpiste mogelijkheden en goede preparatie van de pistes.
Nadelen: de iets langere heen- en terugreis langs de flessenhals van Grenoble-Visille of de dure Fréjus-tunnel en verschillende liften zijn verouderd en te traag.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Lili
1 oktober 2010 · 19:55

Je suis allée au Grand Serre Che il y a quelques années et j’en garde un bon souvenir. Les pistes très proches du logement, une grande station ou il y a beaucoup à découvrir et ou l’ont ne s’ennuie pas. Le seul inconvénient que j’ai pu constaté c’est que certain télésièges ferment plus tôt que d’autres, attention à ne pas les louper. ?

7 september 2010 · 11:03

Wij zijn hier twee weken geweest in januari 09, en nog een weekje in april 09. Een schitterend skigebied met hele goede verbindingen tussen de verschillende gebieden. Daarnaast ook uitstekende off piste mogelijkheden. Pistes waren trouwens ook uitstekend geprepareerd.

11 januari 2010 · 17:45

Ik ben vorig jaar in dit gebied geweest met een groep studenten, zelf ben ik boarder. Ik houd van off-piste boarden en dat kan hier geweldig. Er lag ongelofelijk veel sneeuw vorig jaar, dus off-piste zat wel goed.
De wachttijden voor de liften liepen af en toe hoog op, zodat je ongeveer een kwartiertje moest wachten. Erg leuke pisten bovendien, het gebied is overzichtelijk en goed op elkaar aangesloten.
Qua uitgaan is er niet veel te beleven, we zaten bij de gotcha-bar en die was niet erg sfeervol/leuk.

Matthe
10 maart 2009 · 09:35

Mooi groot skigebied wat zelfs voor ons in de Franse vakantie niet te druk was. prijzen op de berg zijn wat aan de hoge kant maar da’s overal zo.
Sommige blauwe piste’s hadden best rood kunnen zijn, verkijk je daar niet op.
Je kunt er mooie tochtje’s maken, alleen bij wat rustigere periode of wind zijn niet alle liften open en wij konden een paar keer niet naar de andere kant van de berg komen en moesten dan met de bus terug naar Briancon.
Geen drama maar het is toch makkelijk als dit per ski of board kan.
In mijn ogen een aanrader en als het zo uit zou komen zou ik hier zeker terugkeren!

14 februari 2009 · 23:00

Groot gebied wat als er wind is gescheiden is doordat diverse liften dan niet werken wat we meerdere keren gehad hebben de afgelopen week. De sneeuw was er goed, het had een paar keer ge-stuif-sneeuwd. Verbinding van Briancon naar de rest van de pistes gaat over een bergrug die bij wind ijzig koud is om te overbruggen.
Wachttijd bij de lift was goed behalve als er door wind liften buiten werking zijn. Dan is het drukker bij de minder beschikbare liften. Vanuit Villeneuve ging maar 1 lift terwijl er weinig wind was. Mijn inziens werd de gondel onterecht dicht gehouden waar deze makkelijk open had kunnen zijn met als gevolge lange wachttijd bij de enige lift. Wel een erg mooi gebied om de verschillende pistes te combineren als alle liften werken. Helaas is de pistekaart niet gedetailleerd genoeg zodat de aansluitingen op de kaart niet altijd overeen kwam.

16 januari 2009 · 23:42

Grand Serre Chevalier is echt een top gebied, zeker qua prijs kwaliteit gezien. Heel veel off-piste mogelijkheden. informatie op deze site over hoogte van skigebied klopt niet, hoogste punt om te kunnen skien ligt op 2800m. Door uitgestrektheid van het gebied mogelijk om mooie tochten te maken. Kies bij voorkeur een chalet/appartement in Villeneuve of Chantemerle. Deze dorpen liggen het gunstigst ten opzichte van het hele gebied. Ook de betere liften liggen hier. Misschien was mijn skiweekje vorige week wel perfect met alleen maar zon en heel veel sneeuw. maar ik kan het gebied zeker aanraden!

Evert
19 maart 2007 · 14:05

Zeer leuk gebied , afdalingen naar de dorpen zijn zeker de moeite waart ( zeker de zwarte pistes “luc alphand” en “caisse du boeuf” ) de liften zijn wel wat verouderd maar de pistes worden dan wel weer goed geprepareerd , hier kom ik nog wel eens terug !

Zijderveld
21 augustus 2006 · 10:28

Het gebied is overzichtelijk en duidelijk. Je kan gemakkelijk van het ene naar het andere dorp skien. De Grand Serre is zeker een aanrader om te volgen!