off piste (snowboard) gids Serre Chevalier

Dit onderwerp gaat over de bestemming Serre Chevalier

Aanstaande zaterdag vertrekken we met z’n 3en naar Serre Chevalier. Mede omdat dit gebied geprezen wordt door de vele off piste mogelijkheden. Nu zijn de vooruitzichten de komende week op uitzondering van een paar cm die vanavond vallen verder zonnig en droog. Ik verwacht dus dat er vanaf zondag het nodige speurwerk vereist is om nog ergens een diep spoor te trekken. Omdat dit een nieuw gebied is voor ons en ik moet toegeven dat er nog wel een beetje kennis en ervaring ontbreekt leek het ons niet onverstandig een dagje een gids erbij te nemen.
Heeft er iemand een tip voor een goede off piste gids (het liefst op een snowboard) in dit gebied? Of kan ik gewoon de eerste de beste skischool binnenlopen voor een gids?
We verblijven in Chantemarle.
Alvast bedankt!

Check hier even. Staan enkele gidsen vermeld onderaan de pagina. http://wepowder.nl/playgrounds/serre-chevalier

Edwin van Riel

Niet op snowboard, wel op ski’s. Twee goede gidsen zijn Jonathan Joly http://www.ledauphine.com/savoie/2016/01/18/une-avalanche-en…
of Julia Virat
http://www.julia-guide.com

Click. Click. Peace

Bedankt voor de namen. Ik denk dat het linkje bij Jonathan bedoeld was voor een ander forum topic maar het geeft maar weer aan dat het inschakelen van een goede gids niet onverstandig is. Ik heb hem even gegoogled en zijn website gevonden http://jonathan-joly-guide.fr/portrait-du-guide/
Dat het skiërs zijn is natuurlijk geen probleem mochten ze er geen bezwaar tegen hebben om met een stel boarders op pad te gaan.

Plaats een reactie