BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Civetta

Reviews Civetta

91% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.3 op basis van 3688 reviews.


Wat vind jij van Civetta?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast953
    Gast953 8 oktober 2015 · 09:55

    Prachtig skigebied, met mooie goed geprepareerde pistes. Skigebied Civetta is gemiddeld qua grootte, wie meer wil, kan zo de skibus pakken en voor grotere skitours gaan, zoals de Weltkrieg (Grande Guerra/Oorlogstocht, de mooiste tocht van de Dolomieten), daar ben je heel de dag zoet mee. Civetta is een prachtig en rustig gebied met de toppen van de Dolomieten om je heen. De kosten van de appartementen zijn een stuk lager dan in (Zuid) Tirol.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast397
    Gast397 27 april 2015 · 12:21

    Voor families prima gebied, zaten in Alleghe, knus dorpje. makkelijk parkeren bij de skilift. Niet druk en weinig wachttijden. Grote pre is natuurlijk dat je kunt uitwijken naar andere gebieden zoals de Sella Ronda en de Marmolada.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast353
    Gast353 6 maart 2014 · 21:40

    Omgeving mooi. In febr. 2014 vielen me de pistes tegen. Dat kwam natuurlijk door die horrrorwinter met bakken sneeuw (+ 5-6 mtr) en de veel te hoge temperaturen (2500 mtr + 8 graad). Rode pisten zijn dan ook echt vet rood door al die bakken opgeschoven sneeuw, dus van boekel naar boekel skien. Bij goede condities is het daar wel goed skien.Dorp Selva di Cadore vind ik wat tegenvallen en de dorpen daar hebben over het algemeen niet de sfeer en charme en uitstraling van de dorpen in Tirol. De Dolomiten zijn wel schitterend en zijn de enige reden om er weer heen te gaan. Werkelijk schitterende omgeving. Naar de Sella Ronda geweest en dat is toch wel een ervaring apart. Mooie pistes en goed verzorgd. Weinig wachttijden in het Civetta skigebied. Een echte pre zijn de vele uitwijk mogelijkheden (Sella Rond, Marmolada, Cortina d Ampezzo en enz). Vond het eten in sommige restaurants op de berg toch wel tegenvallen. Relatief kleine Pizza voorgebakken en opgewarmd in de magnetron en dat soort aanverwante grappen. Maar wel € 15,- aftikken. Maar eerlijk is eerlijk er zijn ook prima restaurants/eetgelegenheden die wel weten waarom je naar Italie gaat. Het weer viel in de 2e week van febr. erg tegen. Hoge temperaturen en relatief veel regen, dikke pech maar kan gebeuren. Zou ik weer gaan? Ja voor de bergen, het eten, en de relatieve rust op de Civetta pistes en nee voor de soms toch wel armetierige uitstraling van de dorpsomgeving. Veel oude en slecht onderhouden huizen, iets wat je in Tirol bijna niet meer tegenkomt. Maar ja... lekker belangrijk als je voor het skien komt.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast353
    Gast353 6 maart 2014 · 21:31

    Omgeving mooi. In febr. 2014 vielen me de pistes tegen. Dat kwam natuurlijk door die horrrorwinter met bakken sneeuw (+ 5-6 mtr) en de veel te hoge temperaturen (2500 mtr + 8 graad). Rode pisten zijn dan ook echt vet rood door al die bakken opgeschoven sneeuw, dus van boekel naar boekel skien. Bij goede condities is het daar wel goed skien.Dorp Selva di Cadore vind ik wat tegenvallen en de dorpen daar hebben over het algemeen niet de sfeer en charme en uitstraling van de dorpen in Tirol. De Dolomiten zijn wel schitterend en zijn de enige reden om er weer heen te gaan. Werkelijk schitterende omgeving. Naar de Sella Ronda geweest en dat is toch wel een ervaring apart. Mooie pistes en goed verzorgd.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Sophie
    Sophie 23 maart 2011 · 14:46

    Civetta is een leuk klein gebied, met volop mogelijkheden. Erg overzichtelijk, en voor ieder wat wils. En ook heel belangrijk het weer is altijd goed! Vanuit het dal van Pescul, kun je de skibus pakken naar andere prachtig gebied, waar niemand komt: Falzarego/Lagazuoi met lange afdalingen. Met de auto is het inderdaad een stuk rijden, maar je kunt ook snel en voordelig vliegen op Treviso, dan is het maar 1,5 rijden.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Mark
    Mark 7 maart 2011 · 10:57

    Pareltje verstopt in de Dolomieten! In Italiaanse vakanties erg druk (kertst, oud en nieuw), maar daar buiten.... Hier liggen sommige van de mooiste afdalingen van Italië! Vooral de afdalingen naar Aleghe zijn prachtig. Dit is ook de moderne kant van het gebied, met snelle liften. Zeker een aanrader als je een dagje de drukte uit de dorpen rond de sella wilt ontlopen!

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 5 maart 2009 · 10:15

    Er is bij het begin van de pistes waar wij zaten (Zoldo Alto) een groot vies parkeerterrein. Vanwaar je met gondeltjes verder het gebied in kan. Voor beginners is op dat punt geen oefenweitje, Terug is er wel een lange prachtige blauwe afdaling die voor absolute beginners aan begin nog wat te moeilijk is. Wij zaten op 900 meter van het parkeerterein maar moesten toch iedere dag met de auto omdat lopen met kinderen te gevaarlijk was. Prachtig brede geprepareerde pistes tussen de bomen door met mooie restaurants waar je een heerlijke cappucino (1,20) kan drinken skihuur complete uitrusting voor een week ongeveer 60 euro Veel verouderde stoeltjes liften vooral bij Paleverde (wat toch een strategisch punt is) een langzame tweepersoons stoeltjes lift, waar onze wachtijd 20 minuten bedroeg. Aan te raden is om een hotel te zoeken in Pecol 1400 want daar is wel een snelle stoetjes die je snel naar het hoogste punt brengt. Een andere optie is Alleghe. Ook daar gondeltjes die je naar een strategisch punt brengen met stoeltjesliften alwaar ook weer wachttijden zijn. Alhoewel het vanuit Den-Haag maar 1200 kilometer is, moet je rekening houden met een reistijd van 15 uur in het gunstigste geval, aangezien je de laatste 200 kilometer over smalle weggetjes moet en een pas moet nemen die bij slechte weersomstandig heden ook nog eens gesloten kan zijn. Probeer de Italiaanse schoolvakanties te mijden aangezien het vanuit Venetie maar twee uur rijden is, en het een familie gebied is. Vanuit Nederland geen echte aanrader, Alhoewel de markante bergtoppen en vriendelijke prijzen op de piste zeker de moeite waard zijn.

  • J.S.T. Kwee
    J.S.T. Kwee 24 februari 2007 · 18:32

    Prima gebied voor het gezin. Gunstig qua zonligging en mooie pistes tussen de bomen. Heerlijk dat er weinig Duitsers zijn en ook Nederlanders zijn sterk in de minderheid. Kennis van de Italiaanse taal is een pré. Prijzen liggen beduidend lager dan in Cortina, maar de sfeer is er niet minder om. Verwacht geen uitbundige après ski en dito hoempapa muziek. Goede wijn en spijs en de Italiaanse gemoedelijk maken het aantrekkelijk. Wandelen kan heel goed, maar ook een uitstapje naar Belluno of Venezia behoort tot de mogelijkheden.

  • wino
    wino 1 januari 2007 · 18:03

    Al mijn hele leven kom ik in dit prachtige gebied. Altijd zon en prima pistes. Van familiepistes in Zoldo en Palafavera tot het de schitterende afdaling vande Marmolada (met 16 kilometer een van de langste van Italie)Een prachtig gebied!!!

>