BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Courmayeur

Reviews Courmayeur

88% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.0 op basis van 3694 reviews.

  • Sterke punten: Fantastische off-piste, geen vlakke stukken, goed eten op de piste, eenvoudig bereikbaar en sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Matige variatie in pistes

Wat vind jij van Courmayeur?


Beoordelingen van gebruikers

  • ThomJ
    ThomJ 10 april 2018 · 12:58

    Courmayeur is een fijn en knus gebied. Je kunt binnen een paar liften van de ene naar de andere kant en weer terug, maar je hebt wel altijd overal genoeg keuze uit verschillende pistes. Ik ben zelf niet off-piste gegaan toen ik er was, maar de mogelijkheden zijn er echt legio. Je ziet ook veel mensen die puur voor de poeder komen. Meer dan een aantal dagen na de laatste sneeuwval denk ik dat er dan ook nog maar weinig echte poeder zal zijn. Een aanrader voor vooral korte trips.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast354
    Gast354 13 maart 2016 · 15:03

    Mooi skigebied dat relatief dichtbij licht. Leuke pistes voor de betere skiers met lekkere restaurantjes op de piste. Nadeel dat het veel open liften zijn, dus geen dichte zitjes jammer genoeg. Wel een super dorp voor na de ski als je graag lekker gaat eten en shoppen.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Margo
    Margo 14 februari 2016 · 09:52

    Eind januari een paar dagen geskied in Courmayeur, niet onze eerste keus, maar hier lag nu eenmaal de meeste sneeuw in vergelijking met de andere gebieden in Italië die vanaf de luchthaven Turijn goed bereikbaar zijn. Geen spijt van! Als je een gevorderde skiër bent is het gebied niet heel erg groot, maar de omgeving maakt dit ruimschoots goed. Wat is het hier prachtig! Met je skipas kun je ook de Skyway nemen naar het Mont Blanc massief, zeer indrukwekkend. Voor een paar dagen vonden we het fantastisch. Ook de mogelijkheid om met je skipas een dagje elders te skiën, wij zijn naar La Thuile gegaan, ook heel leuk en goed te doen vanaf Courmayeur. Voor herhaling vatbaar!

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast253
    Gast253 12 januari 2014 · 14:47

    We hebben hier geskied in februari 1213 en het was zeker de moeite waard. Mooi skigebied en lekker eten. Met de auto makkelijk te rijden via Zwitserland. We gaan zeker nog een keer terug.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • kees
    kees 31 december 2011 · 17:11

    Wij komen hier vanaf 1981. Regelmatig verblijven wij in sfeervolle hotel Pilier d'Angle (half pension, eten is echt heel goed!)De kamers in het oude hotel zijn wat klein, in het nieuwere gedeelte wat ruimer. Een andere mogelijkheid is hotel Vallee Blanche logies + ontbijt en in de avond een keuze maken uit de verschillende goede restaurants. Beide hotels staan in Entreves, gelijk uit de tunnel, maar daar heb je vreemd genoeg geen last van. Als je in Entreves verblijft is een auto handig. Absoluut geweldig is de afdaling Heilbronner. Je gaat dan naar het hoogste gedeelte van het Mont Blanc massief en skiet dan terug via de Italiaanse kant. Onze ervaring is dit alleen in maart goed te doen is, nog genoeg sneeuw in het dal en de omstandigheden boven op de berg zijn dan acceptabel. Afdaling kon je destijds alleen met een gids doen. Verder kan je op pistes heerlijk eten, soms staat mama nog in de keuken. Pizza's uit een houtoven ahhhhhh! De voorgangers hebben het skigebied al beschreven. M.i. geen gebied voor beginners. Weinig Nederlanders. Het is een stijlvol gebied, geen feestdorp. Bezoek ook de omliggende skigebieden.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Frank
    Frank 15 oktober 2011 · 11:06

    Ik ben hier de afgelopen 5 jaar een keer of 5 geweest voor een short break. Vliegen naar Milaan Malpensa en met de auto 1 lange snelweg af die helemaal doorloopt tot het dorp. Duurt ong 1.45 uur. Ga niet via Geneve want als de Mont Blanc tunnel om wat voor reden dicht is kom je er gewoon niet. Eten is Italiaans lekker en goedkoop. Top koffie voor iets meer dan een euro ook op de piste. La Grolla is een fenomeen en de moeite van een goede natte lunch waard. Wel reserveren want het is er steevast heel druk. Keuze uit verschillende skigebieden en de mogelijkheid om in een paar dagen in 3 landen te skien (La Thuile it/La Rosiere fr en Breuil Cervinia it/Zermat zw). Waanzinnige off piste oa op de flanken van de Mont Blanc. Vallee Blanche kun je beter doen vanuit Frankrijk. Is net wat langer en wat meer hoogteverschil. Niet een moeilijke off piste afdaling maar wel supermooi. Moet je een keer gedaan hebben. Voor de echte die hards kun je ook helicopter skien op een nabijgelegen gletscher. Maar het is ook geen straf om een paar keer van de Thula gletscher af te dalen. Een afdaling met een hoogteverschil van bijna 1500 meter! Heerlijk. Mooie authentiek dorp met top ambiance. Weinig tot geen Nederlanders. Het heeft stijl en uitstraling. Geen hossende apres ski wel thuis even omkleden en een goed glas wijn drinken. Geen vette hap maar een mooi stukje ham. Ga niet naar bar Roma daar zitten de britten maar zoek de lokale tenten op. Veel goede en betaalbare restaurants met mooi eten (lardo is een lokale specialiteit) en dito wijnen. Dit is inderdaad een topbestemming voor de echte liefhebber.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • martin
    martin 7 maart 2011 · 16:57

    maar niet al teveel over zeggen, het best bewaarde geheim aan de andere kant van de alpen. Sneeuwzeker, goeie pistes voor middel- en gevorderen en super off-piste.. 't nadeel is alleen dat 't eten en de wijn op veel plekken zo goed en betaalbaar zijn dat een late lunch nog wel eens het einde van een middagje skieen wil betekenen.. let op in het weekend, dan komen de bontjassen uit milaan de piste op.. geen skigebied voor hossende horders, lekker eten en drinken en 's avonds omkleden voordat je gaat borrelen...

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • jose
    jose 5 januari 2008 · 15:52

    Goed skigebied met gezellige restaurantjes en barretjes op de pistes. La Maison Vieille van Giaccomo en Luciana is een van de leukste restaurantjes op de pistes. Geweldige off-piste zoals La Vall?Blanche, Toula en Arp.

>