BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Schladming - Dachstein

Reviews Schladming - Dachstein

87% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 8.0 op basis van 3732 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor gevorderden, goede mogelijkheden voor tochten, voldoende off-piste, goed eten op de piste, kindvriendelijk, gezellige après-ski en goede variatie in pistes.

Wat vind jij van Schladming - Dachstein?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast601
    Gast601 31 januari 2019 · 20:35

    Wat een prachtig gebied. Het is misschien niet heel groot, ondanks de 4 aaneengesloten Bergen ong. 128km, maar je kan uitstekende tochten maken. Heel veel liften zijn vernieuwd en snel. Het gebied heeft prachtige (nieuwe) fun-slopes en een mooi fun-park aangelegd. Zelfs de après-ski is aangepakt in de andere dorpen (ook bij Hauser Kaibling waar wij zaten). Er zijn genoeg leuke berghutten waar je kan eten voor een goede en betaalbare prijs. Het gebied is minder voor beginners maar uitstekend voor gevorderden. Het niveau van de skiers en snowboarders op de pistes is erg hoog waarschijnlijk, omdat er meestal alleen Oostenrijkers zijn. Als je een keer wilt gaan skiën/snowboarders (bijna) zonder Nederlanders dan is dit gebied zeker een aanrader. Het is geen gebied waar je echt Off-piste kan gaan, doordat het vooral tussen bomen ligt. Aan de zijkanten en soms tussendoor (als je goed zoekt) is het mogelijk. Wij zelf zijn niet op de Gletsjer geweest deze is namelijk niet aangesloten en alleen bereikbaar met de auto. Misschien dat hier meer off-piste mogelijkheden zijn.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • JeroenFrissen
    JeroenFrissen 15 maart 2017 · 19:11

    Medio december 2016 reden we voor 4 dagen skieen naar Schladming. Vooraf maakten we ons enigszins zorgen wegens het gebrek aan natuursneeuw, maar deze vrees bleek ongegrond. De pistes in Schladming lagen er erg goed bij (de kunst van de kunstsneeuw) en hoewel het lager gelegen landschap nog groen/bruin was konden we onze bochtjes prima draaien. Na ondertussen meer dan 15 ski-gebieden bezocht te hebben viel ons de kwaliteit van de Dachstein pistes in positieve zin op: breedte en hellingshoek waar je vooral bij de rode pistes in een heerlijke flow kunt afdalen. De liften zijn snel met uitzondering van enkele stoeltjesliften vanuit het dal het gebied in, bijvoorbeeld vanuit Pichl richting Reiteralm. De 4 hoofd-bergen van Dachstein kun je prima aan elkaar knopen, maar je bent daarbij (zoals je kunt verwachten) wel doorgaans op dezelfde verbindingsliften en -pistes aangewezen. Aangezien we er vroeg in het seizoen waren en de omstandigheden dit niet toelieten, zijn we niet buiten de piste geweest, dus daar kunnen we weinig over zeggen. Zeker aan de Dachstein-zijde van het gebied zijn er een aantal mooie offpiste afdalingen te vinden. We verbleven in Rohrmoos, wat ons een ski in/out beleving en een zeer centrale uitvalsbasis voor het gebied gaf. Het eten op de piste en in het dorp is prima en tegen een redelijke prijs. De hoeveelheid rokers in de gelegenheden viel ons tegen. Het lijkt of er in het oosten van het alpenland meer binnen gerookt wordt dan in bijvoorbeeld Tirol. We zijn in ieder geval blij dat dit over een tijdje in geheel Oostenrijk niet meer is toegestaan.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Bennie
    Bennie 13 maart 2017 · 19:43

    Met kaiserwetter en verse sneeuw gaan skiën, dan is natuurlijk vrijwel elk gebied geweldig! Wat mijn dagje 4-Berge skischaukel vooral bijbleef waren de opvallend sportieve afdalingen. Stuk voor stuk breed, strak geprepareerd en behoorlijk lang tot lang. Van opzet dus een erg goed skigebied. De deelgebieden hebben ook elk hun eigen identiteit en opzet, en overal zijn er kinderlanden ingericht voor de skischolen. Vanwege sneeuwzekerheid zowel in het dal als ook op de berg. Onderaan zit je immers onder de 900m, en is de kans op papsneeuw en verspoorde pistes behoorlijk groot. Overal kun je met een gondel omhoog, en dus ook weer naar beneden. Ik ben vanuit Gleiming/Reiteralm gestart. Op weg naar Hauser Kaibling kom je geen oude liften tegen en ga je snel en comfortabel omhoog. Op de terugweg kom je een paar van de oudste liften in het gebied tegen. Vanwege de matige sneeuwkwaliteit en verspoorde pisten later in het seizoen nemen gelukkig maar weinig mensen de verbindingsroutes, maar Rohrmoos 1 en Reiteralm 1 zijn nog ouderwetse tweezitters. Niet bepaald capaciteitsmonsters, Zeker omdat ze aanvoer vanuit het dal en vlotte gondels krijgen... Verder is een toer door het gebied niet aan te raden voor beginners, daarvoor moet je net wat te veel lastige afdalingen nemen. Voor de gevorderde sportieve wintersporter is een rondje echter een heerlijke dagactiviteit. Grootste pré: De brede pistes. Grootste min: De dalafdalingen zijn later op de dag serieus pittig.

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast977
    Gast977 23 februari 2017 · 18:46

    Goed: - lange afdalingen mogelijk - onderdeel van ski amade - leuke tochten mogelijk van berg naar berg - op de piste zijn veel lunch mogelijkheden, mooie panorama decks - veel toilet mogelijkheden; en schoon. Sky toilet is een must experience! - voor snowboaders niet te veel paden - veel skiliften, ondanks de krokusvakantie drukte liepen veel liften goed door - trein station midden in het dorp - Minder goed: - weinig tot geen goede beginners pistes - sommige pistes zijn als rood maar (delen ervan) zouden ook als blauw door kunnen - Schladming is groter dan verwacht, missen beetje de kneuterige gezelligheid; winkelstraat te ver wellicht van de lift (?) - iets te druk op de piste (krokusvakantie) - geen brede pistes (ten opzichte van Flachau) - alleen rood/zwarte dalafdaling mogelijk naar Schladming

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Marco77
    Marco77 22 februari 2017 · 22:50

    Van 11 tot en met 18 februari 2017 voor het eerst naar Schladming afgereisd (met de trein prima te bereiken), weer eens wat nieuws proberen... En wat is dit een leuk gebied zeg! Toegegeven, de hele week "Kaiserwetter" was ook van invloed maar het skigebied zelf vonden wij ook "keizerlijk". Wij, stel van rond de 40, hebben de gehele "4 BergeSki-Schaukel" eigenlijk wel doorkruist en voor een week is het eigenlijk precies goed. De losse skigebiedjes en de Dachsteiner-gletscher hebben we niet gezien, wellicht komt dat nog... Op de vier "hoofdbergen" was de ene piste nog mooier en breder dan de andere. Over het algemeen overal behoorlijk nieuwe en snelle liften. Natuurlijk altijd een uitzondering met een ouderwetse, ietwat langzamere 2-zitter maar dat heeft toch ook wel weer z'n charmes... Aan eet -/ drinkgelegenheden op de pistes geen gebrek en alles tegen normale Oostenrijkse tarieven. Leuk ook dat je door enkel het scannen van de skipas een overzicht kan krijgen van de genomen liften en afgelegde kilometers, geen gedoe met inloggen op internet. Al met al was het voor ons een super geslaagde week en kunnen we Schladming iedereen aanraden. Oh ja, de 7,5 km lange rodelbaan op de "Hochwurzen" is zowel overdag als 's avonds een uitdaging... Pluspunten: + Goed te bereiken met de trein maar ook "gewoon" over de weg prima te doen. + Genoeg aantal kilometers piste (123 km) voor een week. + Weinig vlakke stukken. + Op elke berg voldoende horeca. + Overzichtelijke skikaart. + Bij bijna elke lift een toilet en service-point. + Gondel Planai-West en Rohrmooslift I al vanaf 08.15 uur geopend voor de vroege vogels. + Skipas geldig voor de gehele Ski-Amadé. + Leuk centrum met voldoende winkels, horeca en supermarkten. + Zwembad voor de slechtweerdag of gewoon om te relaxen. Minpunten: - Voor de vergevorderde skiërs weinig echt zwarte pistes. - Geen dalafdaling van de Planai richting Hochwurzen. - Op de skikaart staan de horecagelegenheden niet aan gegeven, hier is weer een aparte kaart voor. - Géén currywurst op de menukaart in dit niet Tiroolse skigebied!

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast622
    Gast622 22 februari 2017 · 17:48

    Van 11 tot en met 18 februari 2017 voor het eerst naar Schladming afgereisd (met de trein prima te bereiken),weer eens wat nieuws proberen... En wat was dit een leuk gebied zeg! Toegegeven,de hele week "Kaiserwetter" was ook van invloed maar het skigebied zelf vonden wij ook "keizerlijk". Wij,stel van rond de 40, hebben de gehele "4 BergeSki-Schaukel" eigenlijk wel doorkruist en voor een week is het eigenlijk precies goed. De losse skigebiedjes en de Dachsteiner-gletscher hebben we niet gezien,wellicht komt dat nog... Op de vier "hoofdbergen" was de ene piste nog mooier en breder dan de andere. Over het algemeen overal behoorlijk nieuwe en snelle liften. Natuurlijk altijd een uitzondering met een ouderwetse, ietwat langzamere, 2-zitter maar dat heeft toch ook wel weer z'n charmes... Aan eet-/-drinkgelegenheden op de pistes geen gebrek en alles tegen normale Oostenrijkse tarieven. Al met al was het voor ons een super geslaagde week en kunnen we Schladming iedereen aanraden. Oh ja, de 7,5 km lange rodelbaan op de "Hochwurzen" is zowel overdag als 's avonds een uitdaging... Pluspunten: + Goed te bereiken met de trein maar ook "gewoon" over de weg prima te doen. + Genoeg aantal kilometers piste (123km) voor een week. + Op elke berg voldoende horeca. + Overzichtelijke skikaart. + Bij bijna elke lift een toilet en service-point. + Gondel Planai-West en Rohrmooslift I al vanaf 08.15 uur geopend voor de vroege vogels. + Skipas geldig voor de gehele Ski-Amadé. + Leuk centrum met voldoende winkels,horeca en supermarkten. + Zwembad voor de slechtweerdag of gewoon om te relaxen. Minpunten: - Voor de vergevorderde skiërs weinig echt zwarte pistes. - Geen dalafdaling van de Planai richting Hochwurzen. - Géén currywurst op de menukaart!

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast026
    Gast026 18 februari 2017 · 11:00

    Prima gevarieerd ski gebied. Voldoende variatie in ski pistes. Goede verbindingen. Ruime horeca voorzieningen . Leuke dagtocht te maken van Hauser Kaibling naar Reiteralm. Ook leuk de rodelbaan in Rohrmoos ook 's avonds te doen !

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast459
    Gast459 17 februari 2017 · 23:23

    Leuk gebied maar niet zo uitgebreid. Wij waren er met worldcup. Dus extra dimensie. Skiërs in het hotel.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast459
    Gast459 17 februari 2017 · 23:22

    Leuk gebied maar niet zo uitgebreid. Wij waren er met worldcup. Dus extra dimensie. Skiërs in het hotel.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • ernie0001
    ernie0001 17 februari 2017 · 15:13

    Het skigebied Schladming-Dachstein is een skigebied voor iedere type skier. Het maakt geen verschil of je een gevorderde skiër of beginnende skiër bent: er is voor iedereen wat wils. Daarnaast is het gebied ook bij uitstek geschikt voor families. Wellicht dat offpiste skiërs hier minder aan hun trekken komen. Het eerste wat je opvalt is dat het skigebied beschikt over moderne liften. Zeker de laatste jaren zijn veel liften vervangen en zijn er een aantal bijgebouwd. Met deze liftcapaciteit loont het ook tours door het gebied te maken. Waar je vroeger nog wel eens in meerdere langzame een- of tweezitters moest zitten, kun je nu in een gondel plaats nemen of een snelle zeszitter. Van het skigebied wil ik Reiteralm, Hochwurzen, Planai en Hauser Kaibling onder de loep nemen. Reiteralm beschikt over twee opstapplaatsen. De meest populaire is die bij de Silver Jet, een prachtig moderne lift met veel faciliteiten, waaronder een goede parkeerplaats. Het leuke van deze opstapplaats is dat er twee dalafdalingen naartoe leiden. Allebei totaal ander soort afdalingen. Aangekomen op het bergstation van de Silver Jet tref je de skischool aan en ook een oefenweide. Ideaal voor beginners, families of iedereen die zin heeft om op zijn eerste dag het skigevoel op te pakken. Ook kun je hier eenvoudig met een korte verbindingslift naar de andere kant van de berg (en vice versa). Dat is ook handig als ouders aan de andere kant van de berg een afdaling willen doen en op tijd terug moeten zijn voor de kinderen die klaar zijn met de skiles. Met gezellige traditionele hutten zoals de Eiskarhütte heeft de Reiteralm het complete Oostenrijkse gevoel in huis. Naast de Reiteralm ligt Hochwurzen. Eenvoudig te bereiken, zowel skiënd als met de auto. Hochwurzen beschikt over meer rode pisten dan Reiteralm en is daarmee uitdagender. De liften zijn modern en ook een goede kaischermarrn zal hier niet ontbreken. Misschien is het leukste van het gebied wel het Rohrmoos plateau. De naam zegt het al: het is een lange glijafdaling. Geniet van de pittoreske kleine houten alpenhuisjes en het uitzicht terwijl u zich heerlijk ontspannen naar beneden laat glijden. Genot en ontspanning komen hier bij elkaar. Als u eenmaal benden bent, bent u gearriveerd bij het derde gebied: Planai. Ook kan hier uiteraard de lift teruggenomen worden naar Hochwurzen. De verbindingslift naar de Planai heet de Planai West. Enkele jaren geleden moest men hier genoegen nemen met langzame stoeltjeslift die zowaar door een tunnel ging. Met de nieuwe Planai West bent u in enkele minuten halverwege de berg. Op de Planai worden glooiende rode pisten afgewisseld met blauwe bospaden. Bovendien beschikt de Planai met piste nummer 1 over een wereldbeker afdalingspiste. In 2013 werden daarop nog de wereldkampioenschappen alpine skiën gehouden. Bovenop de Planai vindt men de piste die leidt naar het gebied Hauser Kaibling. Het kleine dal waar men doorheen skied, geeft een aparte ervaring. Met snelle liften, zachte kussens in de stoeltjesliften en typische Oostenrijkse hutten is op de Planai ook het echte warme Oostenrijkse gevoel te vinden. De verbinding met Hauser Kaibling is prima en daar zijn lekkere lange afdalingen te vinden. Overigens zijn zowel Hauser Kaibling als de Planai perfect met de auto te bereiken. De snelle liften zorgen ervoor dat een tour van Hauser Kaibling naar Reiteralm en vice versa zich loont. Wie halverwege te veel blijkt, of het niet gaat halen, hoeft nergens voor te vrezen. De skibus stopt overal en zodoende kun je alles prima bereiken. Naast deze vier gebieden zijn er nog een aantal gebieden waar kan worden geskied. In het skigebied Dachsteingletscher is kwaliteitssneeuw en plezier gegarandeerd. Bijna alle skigebieden beschikken ook over een speedstrecke. In het dorpje Forstau zit de skiwinkel Rettensteiner: hartelijke mensen en top service. Voor verhuur en koop zit u daar goed. Een minpuntje aan de skigebieden Reiteralm, Hochwurzen, Planai en Hauser Kaibling is dat het op een zaterdag wel eens druk kan zijn, vooral in de krokusvakantie. Voor wat betreft de apres-ski zijn er genoeg gelegenheden te vinden, beginnend beneden aan de piste. Kortom, het is een compleet gebied, echt Oostenrijks en voor iedere skier wat wils.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Stephanie_ski
    Stephanie_ski 16 februari 2017 · 20:28

    Regio wat nog minder bekend is bij de Nederlanders en Belgen, waardoor het minder druk is. Erg mooi gebied, wij sliepen in rohrmoos, boven in Schladming. Skiend naar de liften en ook weer in de middag terug naar huis skien. Enige nadeel als je in Schladming zelf moet zijn, voor bijvoorbeeld uiteten moet je altijd taxi of auto pakken. Zijn er 3 keer geweest en steeds heel sneeuwzeker en wisseling van zon en sneeuw. Mooie tochten en prima sfeer!

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast000
    Gast000 16 februari 2017 · 19:06

    Wij kunnen het gebied van het fietsen in de zomer en met de wintersport. Komen er altijd met veel plezier omdat de sfeer heel gemoedelijk is. De kippetjes rennen over de rotonde en de buschauffeur wacht er rustig op. Mensen in deze regio doen echt extra hun best voor je. Een prachtig uitzicht op de Dachstein waar je niet op uitgekeken raakt. Blijf zoals het is want daar is het bijzonder door.

    Met familie Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • SnowCJ
    SnowCJ 16 februari 2017 · 18:27

    Wauw, voor élk wat wils, dat is zeker. Met een grote bende van alle leeftijden jaren hier vertoefd. Wil je een hele dag van berg tot berg skiën zonder te dikwijls dezelfde piste te doen? Het kan! Wil je langlaufen op prachtige loipes? Het kan. Liever een mooie winterwandeling of een toch met de slee... het kan allemaal. De hoogte opzoeken van de gletcher en op het platform duizenden meters naar beneden kijken, ook de moeite! Aan te raden skigebied!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast660
    Gast660 16 februari 2017 · 17:35

    Hele mooie lange afdalingen, piste conditie zijn goed. Wel veel lange liften waar je in moet zit, daarbij koud weer ook nog eens open liften. Maar voor de rest een heel mooie gebied om te skiën, zeker ook voor beginners

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Ess
    Ess 16 februari 2017 · 08:16

    Super skigebied! Groot maar wel gezellig, goede lift verbindingen! Leuk stadje, leuke winkelstraten met moderne parkeergarage. De apres-ski is er ook gezellig! Een absolute aanrader! Mooie gletsjer waar je ook zeker geweest moet zijn! Wij komen zeker terug!

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast655
    Gast655 16 februari 2017 · 08:10

    Super skigebied! Groot maar wel gezellig, goede lift verbindingen! Leuk stadje, leuke winkelstraten met moderne parkeergarage. De apres-ski is er ook gezellig! Een absolute aanrader! Mooie gletsjer waar je ook zeker geweest moet zijn!

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast007
    Gast007 15 februari 2017 · 22:46

    Vanuit Schladming is Planai de meest voor de hand liggende berg om te gaan skiën. Een mooi gebied met zeer afwisselende afdalingen die voor iedereen voldoende te bieden heeft. Echter, als je de moeite neemt om 's ochtends de bus te nemen om je af te laten zetten aan de voet van de Riederalm dan gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Deze berg heeft fantastische lange en brede afdalingen waar het perfect carven is. De vergezichten zijn prachtig! Terug skiën naar Schladming is een mooie tocht met als extra aanrader om bovenop de Hochwurzen te lunchen.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • DomeniqueKemps
    DomeniqueKemps 15 februari 2017 · 15:37

    één van mijn eerste wintersporten ooit was in Schladming, superfijn gebied waar we één van de volgende keren zeker nog eens naar toe gaan, pistes zijn zeer goed geprepareerd, 's avonds gezellig in het dorp en ook de Apres ski was leuk, zelfs hun eigen bier is heerlijk ?, kan niet wachten tot we er weer naartoe gaan!

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast428
    Gast428 15 februari 2017 · 14:47

    + rustig gebied met veel gevorderde skiërs en goede kwaliteit pistes + leuk dorpje - zou leuk zijn als er wat meer winkels zouden zijn in het dorp +/- zeer weinig makkelijkere rode/ blauwe pistes - overgang van de 4 bergen moet met de auto/bus - gletsjer was bijna hele verblijf gesloten en je moet €14 betalen om er te komen + variatie in pistes is goed, leuk skigebied

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • philip1991
    philip1991 15 februari 2017 · 13:53

    Een gaaf (en niet al te druk) skigebied. Echter viel de apresski voor ons, een groep vrienden, een beetje tegen. Dit kwam ook wel mede doordat we net na het hoogseizoen er waren (tweede week van maart). Pistes goed geprepareerd, maar de dalafdaling op de Planai was iedere middag wel pittig, vooral het laatste stukje richting de kleedkamers. Prijs/kwaliteit is goed!

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast117
    Gast117 15 februari 2017 · 12:49

    Heerlijk skigebied met voor ieder niveau ruim voldoende uitdaging. Door de verbinding met de 4 bergen (reiteralm, planai, hochwurzen en hauser kaibling) zijn mooi tochten mogelijk. Veel moderne liften met ruim voldoende capaciteit. De dalstations liggen redelijk laag waardoor de dalafdalingen niet altijd even goed blijven. Voor off piste skiërs is het gebied misschien wat minder geschikt.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Eisbeer
    Eisbeer 15 februari 2017 · 12:18

    Mooi gebied, redelijk uitgestrekt over de 4 bergen . Fijne pistes , voor ieder wat wils .

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast264
    Gast264 1 januari 2015 · 22:57

    Luxe skigebied met voldoende eettentjes op de piste. Luxe en snelle liften. Voor echte beginners is het pittig, veel rode pistes die ook echt rood zijn. Nadeel is dat de skibussen maar eenmaal per uur rijden. Schladming is een leuk dorp. Wij zaten in hotel Ferienalm. Aanrader! Wij hebben geskied op de ferienalm, planai en hauser gaibling. Alledrie mooi, waarvan de planai druk bezocht is, dus vonden wij wat minder. Weinig Nederlanders gezien.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast185
    Gast185 17 februari 2013 · 20:49

    Heel fijn hotel pichlmayergut 4 sterren leeuk met familie. Skigebied is fantastisch heel gevarieerd. Heel anders in de dorpen als in de beroemde gebieden apres ski is veel minder. Avond uit in hohenhaus tenne was super leuk. Direkt onder aan de voet van de planai, de wk berg 2013, restaurants super kwaliteit voor hele goede prijzen.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Thomas
    Thomas 8 januari 2013 · 12:52

    Afgelopen December hier geweest. Ondanks dat ik al op veel plekken ben geweest, was het mijn eerste keer in de 4 Berge Skischaukel. Wij verbleven op de berg in Hauser Kaibling. Ik zal wat plussen en minnen op een rij zetten: + Enorm uitgestrekt gebied. Van Hauser Kaibling naar de Reiteralm is hemelsbreed verder dan Val Thorens naar Courchavel. + Prachtig landschap! Veel afwisseling tussen bossen, spitse bergen, Almlandschap etc. + Zeer veel steile uitdagende pistes. Het gebied is echt flink pittig! Rood is echt rood en zwart is ook echt zwart. + Lange afdalingen en lange liften. + Zeer levendige après-ski. + Diverse dorpen. Elk eigen karakter. + Rohrmoos plateau. Schitterend gelegen en perfect voor beginners + Bijna geen Nederlanders. + Nauwelijks stenen ondanks weinig sneeuw + Veel dalafdalingen + Prijsniveau horeca (zelfde prijs als Nederlandse binnenstad) - In de echte wintermaanden veelal in de schaduw. Zorgt voor goede sneeuwkwaliteit, maar weinig zon. - Geen echte losstaande liften. Bijna alle liften zijn verbindingsliften. - Ontzettend druk gebied. Vooral in de weekenden is het gebied echt "vol". - Aantal trechterliften met te weinig capaciteit (Quattralpina, DSB reiteralm etc) Al met al een zeer succesvolle vakantie! Het gebied zou nog kunnen verbeteren door een aantal trechterliften te vervangen door liften met een hogere capaciteit. Voor wie naar een wat onbekender gebied wil, met weinig Nederlanders, een grandioze après-ski en vele kilometers aan pistes (volgens mij veel meer dan aangegeven, voelt in ieder geval veel groter aan), is dit het perfecte gebied!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Monque
    Monque 21 maart 2012 · 13:50

    wij zijn dit jaar voor de 4e keer naar Schladming geweest. we hebben op hochwurzen, planai en reiteralm geskied en vinden het er heerlijk. wij hoeven niet zo zeer te apre skieen, maar gaan om half 4 wel even in een gezellig tentje zitten voordat we naar het appartement gaan. mensen zijn erg behulpzaam en de pistes goed. ook de skielessen zijn goed. heel misschien moeten we voor volgend jaar een ander skiegebied opzoeken ivm schladming 2013. wij zijn bang dat het dan erg druk word en de appartementen vol zitten en daarbij gooien veel hotels er 15% bovenop. dit vinden wij wel erg jammer. wij zaten altijd in Schladming en wilde nu iets zoeken in Rohrmoos. nu ja, eind van dit jaar ga ik het wel uitzoeken.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Carolien
    Carolien 9 maart 2011 · 07:52

    Ons 6e ski-jaar met 2 kinderen (11 en14) naar dit skigebied. Heerlijk ruime pistes, zeker niet makkelijk! Bij de dalstations Haus en Schaldming 's ochtends even druk (was wel in de voorjaarsvakentie, Oostenrijkers ook vrij). Tip: halfpension in gasthof Schwarzenhof, in Haus (5 minuutjes). Heerlijk eten, fijne sfeer, familiekamer is een klein appartementje!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Nathalie
    Nathalie 2 februari 2011 · 17:54

    Ik vind het persoonlijk geen super gebied. Ik vond het leuk om eens naar toe te gaan en de sneeuw was goed, brede pistes, maar een 2de keer zou ik niet meer komen. De skipas vind ik niet goedkoop omdat je niet naar alle gebieden kunt met de bus die op de pistekaart staan en dat was voor ons een tegenvaller dan moet je dat ook niet aanbieden. Als je infomatie vraagt i.v.m de skibussen om naar een gebied ( Galsterbergalm) te gaan dat wat verder ligt van Schladming dan weten ze het zelf niet of ze stellen een taxi voor van 5 euro terwijl het 30 euro is!!! Dachsteingletscher was ook gesloten dus dat was ook jammer. Ik had er meer van verwacht dus wij waren snel uitgekeken op het gebied.

    Met partner Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 9 december 2009 · 10:59

    Ik kom al jaren in dit gebied, ook in de zomer om te wandelen. Een prachtig en veelzijdig gebied voor alle catagorien ski?. Ruim voldoende hutten op alle vier bergen, zodat je (bijna) geen wachttijden hebt. Hetzelfde geldt overigens voor de liften. Tip 1: Probeer \'s-morgens voor de skischool naar boven te komen, maar ja waar is dat niet het geval. Tip 2: Maak de schitterende overgang over de Dachstein gletscher olv een ervaren gids. De oversteek is ongeveer 25 km en wordt alleen bij mooi uitgevoerd. Een ultieme belevenis.Ieder jaar wordt wel een lift vervangen of de piste aangepast. Dit alles met oog op het wk skie?van 2013. Schladming wil daar groots uitpakken. Apres ski in Schladming is ruim voldoende en voor elk wat wils. Wil je letterlijk vanuit je bed op je ski en van je ski in je bed, kies dan je accomodatie in Rohrmoos. Dit gezellige kleine dorpje ligt even boven Schladming. De verbinding met Schladming is \'s-avonds met de night-line op vertoon van je skipas uitstekend geregeld.

  • Anoniem
    Anoniem 22 februari 2009 · 23:18

    Afgelopen week(14 feb t/m 21 feb 2009) geweest in het dorpje Haus wat deel uit maakt van het ski gebied. Leuk gebied maar voor de ver gevorderde misschien iets te beperkt. Zijn op de bergen Haus en Planai(Schladming) geweest. Al met al voor familie ski reis absoluut een aanrader. Voor Apres Ski was het in Haus in ieder geval niet veel mogelijk in Schlamding wel.

  • Anoniem
    Anoniem 2 februari 2009 · 12:30

    afgelopen week hier geweest, het was geweldig. Mooie brede pistes, leuke tentjes op de piste ( geen mega vreet schuren) nooit wachten bij de liften en vooral erg rustig op de piste. de pistes liggen aan de noord zijde van de berg daardoor prima sneeuw. Apres ski in schladming prima schladming zelf is een erg leuk wintersport dorpje en ook als niet skier genoeg te doen, winterwandelweg, een super 7km lange rodelbaan, arresleetochten etc. en de sfeer rond om de nightrace op 27 januari was geweldig , 50.000 man voor 1 avond op de been een groot feest.

  • Anoniem
    Anoniem 6 januari 2009 · 15:39

    Ben hier de afgelopen jaren altijd wel 1 of 2x geweest (vanuit Filzmoos, dagtripje) en het is er leuk skien. De helling liggen bijna allemaal op het noorden dus ze zijn (vooral in een slechte winter) relatief goed juist; de zon heeft weinig vat op noordhellingen. De schakel van bergen/dorpen is pas van de laatste 6-7 jaar, maar het is wel een mooi uitgestrekt gebied geworden. Op en neer van Reiteralm naar Haus/Enstal is een leuke uitdaging binnen 1 dag. Nadeel is wel dat je relatief veel verbindingsliften moet nemen en ook veel verbindingspaden moet nemen. Deze willen nog wel eens vrij vlak zijn dus dat betekent bijprikken, dit is voor sommige skiers niet ideaal. Blijf je op 1 berg dan zijn de pistes mooi breed en een lange afdaling is goed mogelijk. Voor echte \'cracks\' is er weinig off-piste (her en der onder een lift oid is wel wat mogelijk) en heel veel zwarte piste is er niet.

  • Anoniem
    Anoniem 27 februari 2008 · 15:22

    Ben in het krokusverlof 2008 gaan snowboarden toen we aankwamen was het aan het sneeuwen met lekkere poeder tot gevolg. De volgende dag naar reiteralm gegaan lag super goede poeder Dan naar reiteralm lekker harde piste De dag erna naar zauchensee (was aan het sneeuwen)zalige poeder We hebben ook een travel gedaan want er zijn 4 ski gebieden aan alkaar aangesloten met liften hauser kaibling-planai-hochwurzen-reiteralm was zalig om overal gewest te zijn Ten slotte zijn we ook naar flachau winkl geweet met een mega boarder park met rails-halfpipe-kickers-air jumps Als je een ski gebied wilt met een heel groter diversiteit dan moet je naar Schladming - Dachstein Tauern komen Groeten Abel Warmenbol De beste vakantie ooit

  • Anoniem
    Anoniem 8 februari 2008 · 22:59

    Wij zijn afgelopen week in dit gebied geweest in een woord Super geweldige piste\'s goede verbindingen van de 4 bergen voor erg leuke tochten in dit gebied is er voor elk niveau leuk te skie\"en beslist een aanrader

  • Anoniem
    Anoniem 11 november 2007 · 19:28

    Ik ski al mijn hele leven in dit gebied. Vooral omdat mijn grootouders er hebben gewoond. Toen zij beiden weer naar Nederland zijn verhuisd (10 jaar geleden) zijn wij (bijna) alle jaren teruggekomen. Dit gebied is erg veelzijdig. Voor echte beginners niet meteen supergeschikt. Voor middelmatige en gevorderden voldoet het hier prima. De liften zijn allen snel en nagenoeg geen wachtrijen. Wat ook erg leuk is dat de 4 grootste bergen met elkaar zijn verbonden. Hierdoor kan je een leuke tocht maken. Een aanrader is ook de Fageralm. Hier kan je heerlijk rustig skien. Wel jammer dat er maar 2 stoeltjesliften zijn. Vooral de echte Oorstenrijkse gezelligheid en een uitstekende keuken vindt je hier.

  • Anoniem
    Anoniem 10 april 2007 · 16:27

    wij zaten in ramsau en konden vanuit daar goed in alle gebieden komen (dachtstein + schladming). Hou er wel rekening mee dat de bus niet zo vaak gaat, vooral smiddags rond een uur of 4 kwam de bus 1x per uur en als je 'm net gemist had dan kon je dus lang wachten. verder heel mooi gebied en ondanks weinig sneeuwval konden we er mooi skien.

  • Vincent
    Vincent 18 februari 2007 · 12:56

    Vorig jaar eind februari 2006 naar schladming geweest. Er lag boven op de berg voldoende sneeuw die ook van goede kwaliteit was. Een dalafdaling zou ik echter niet aanraden bij temps boven nul, want de sneeuw (of wat het ook is) is in het dal dan ontzettend slecht. Naarmate de dag vorderde werden de pistes steeds slechter en slechter. Er kwamen heel veel bobbels op de piste en dat in combinatie met een slechte sneeuwkwaliteit maakt het niet fijn om te skien. Zolang je eigenlijk boven het middelstation blijft kan je eigenlijk perfect skien. Voor de rest heb ik mij prima vermaakt in Schladming. De verbinding tussen de 4 bergen was uitstekend. De liften zijn snel en comfortabel. De prijzen van de restaurantjes zijn redelijk duur. Wat goedkopere kan je echter wel vinden op de berg. Gebied is een aanrader, mits de temperaturen beneden het vriespunt liggen. Tot 1200 meter is dit helaas niet vaak het geval.

  • Ruben
    Ruben 14 januari 2007 · 18:59

    Ik ga al 3 jaar achter elkaar het gebied en ik vind het nog steeds geweldig. Het skigebied is zo groot dat ik elke vakantie weer een nieuwe berg ontdek. Ik vind het fantastisch en kijk er naar uit om voor de 4e keer te gaan.

  • Martijn
    Martijn 9 oktober 2006 · 00:06

    Erg goed gebied voor beginners en families. Vrij groot, afwillesend en sneeuwzeker gebied met veel verschillende pistes. Er is ook een gletscher waar geskied kan worden. Skipassen zijn vergeleken andere gebieden en het aanbod goedkoop. Mooi rustig middeleeuws stadje. Voor gevorderde is het weinig uitdagend behalve het laatste stuk van de planai afdaling, ook offpiste is vrij beperkt. Geen dampend apresski circus

  • rosemarie
    rosemarie 6 oktober 2006 · 15:50

    wij zaten afgelopen winter in het nabijgelegen pruggern. het skiegebied van pruggern sluit niet aan op het groteren gebied van schladming. we moesten iedere dag dus met de bus naar kabling. dit duurde ongeveer 10 min en was goed te doen. voor beginners zijn er veel mogelijkheden in planai. de blauwe pistes zijn breed en goed te berijken. voor kinderen is er in planai een kinderskietuin ingericht bij een groot restaurant zodat de kinderen eventueel naar binnen kunnen. Deze kiderplaats is afgeschermd in een soort van kommetje zodat de kinderen niet weg kunnen. Voor de gevorderde skiër is het leuk om de 4 bergen af te skiën. Dit is binnen een dag goed mogelijk.ook de olympische piste in planai is leuk om eens gedaan te hebben. Voor snowboarders zijn de paden die verbingen van hochwurzen naar reiteralm mogelijk maken soms lastig (lopen)maar voor de gevorderde snowboarder moet dat geen probleem zijn. De apres ski in house kabling is erg gezellig, voor de kinderen zijn er trampolines. De bediening is erg vriendelijk maar dat geld eigenlijk voor de meeste gelegenheden op de piste.

>