BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Dachstein-West

Reviews Dachstein-West

82% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.5 op basis van 3726 reviews.

  • Sterke punten: Rustig, goed eten op de piste, super kindvriendelijk, laag prijsniveau, eenvoudig bereikbaar en sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Beperkte off-piste, veel vlakke stukken en weinig après-ski.

Wat vind jij van Dachstein-West?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast795
    Gast795 20 oktober 2018 · 11:38

    Leuk gebied, niet heel groot wel erg goed te doen met verschillende niveaus

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast234
    Gast234 19 februari 2018 · 18:15

    Heerlijk gebied voor gezinnen. Niet te druk en mooie afdalingen. Leuke restaurantjes onderweg op de pistes.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast999
    Gast999 19 februari 2018 · 11:54

    Super gebied. Gosau is een enorm leuk plaatsje! Leuke restaurants, mooie omgeving zoals de Gosausee en in de buurt van Hallstad, plaats op de Unesco Werelderfgoed lijst. Skigebied is voor oud en jong aantrekkelijk, erg leuk dat kinderland in het dal van Gosau is. Aanrader voor families!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast483
    Gast483 18 februari 2018 · 14:59

    Wat een leuk familie skigebied voor zowel beginners als gevorderde een paar mooie lange afdalingen en leuke eettentjes. Je kon elke dag wel een mooi tochtje maken en het was er totaal niet druk. (wij waren er met de caranaval) Er is weinig apreski maar dit was voor ons niet erg omdat wij boven op de berg verbleven met ons gezin.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast885
    Gast885 2 februari 2018 · 19:23

    Super gebied!! whoehoe ;p

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Pelle
    Pelle 30 augustus 2016 · 15:50

    Het is een prima gebied, niet heel druk, sneeuwzeker en leuke hutten met inderdaad prima eten. Nadeel van het gebied is de geringe hoogte waardoor je relatief vaak in de lift zit, en die zijn niet allemaal even snel. Sommige strategische verbindingsliften zelfs erg traag. Toch is het een erg charmant gebied. Met de skipas kun je trouwens ook terecht in Krippenstein. Stukje rijden maar geweldige plek om off piste te skien, en een prachtig lange dalafdaling.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Coenta
    Coenta 30 april 2016 · 19:00

    Eind januari 2016 met een drietal vrienden, met ski en snowboard ervaring tussen de 4 en 15 seizoenen, vier dagen in Russbach verbleven. In dit gebied is mij het volgende opgevallen: Pistes: Brede en goed onderhouden pistes. Het viel wel op dat men er hier aanzienlijk meer tijd voor nodig had dan de omliggende gebieden om alle pistes te openen. Ogenschijnlijk heeft men hier minder materiële en personele capaciteit om de pistes en liften te prepareren en te bemensen. En omdat er begin januari nog weinig sneeuw was gevallen werd het voor ons toch nog een beetje spannend of alle pistes waren geopend. Gelukkig voor ons kwam alles toch nog goed. Over het algemeen zijn de piste "rood" geclassificeerd. Daarbij viel ons op dat er een aantal gedeeltes als blauw zijn aangemerkt op de rode pistes waarbij wij ons afvroegen waarom dit blauw was en vice versa. Maar over het algemeen geen bijzonder zware pistes die voor de de iets meer dan beginnende skieer prima te doen zijn. Offpiste: Ofschoon wij geen van allen off-piste skieers zijn kon ik mij toch niet geheel aan de indruk onttrekken dat de mogelijkheden hiertoe enigzijns beperkt zijn. Liften: Je ontkomt er in dit gebied niet aan om een aantal sleepliften te gebruiken. Tussen de verschillende dorpen zijn er een aantal liften die cruciaal zijn voor de ontsluiting hiervan. Ook bij het openen van de liften en bijbehorende pistes duurde het aanzienlijk langer dan in de omliggende gebieden voordat het gebied ontsloten was. Restaurants: Op en nabij de pistes zijn er meer dan voldoende gelegenheden waar men voor een prima prijs een goed maaltijd kan gebruiken. In Russbach zijn de mogelijkheden zeer beperkt. De prijzen zijn meer dan redelijk. Prijs skipas: meer dan redelijk. Appres ski: In Russbach zeer beperkt. In Russbach kun je na 1700 uur letterlijk een kanon afvuren zonder iemand te raken... Skiverhuur: In Russbach bevindt zich bij het dalstation een skiverhuur bedrijf dat prima spullen verhuurd. De prijzen zijn echter wel aan de hoge kant. Supermarkt: In het dorp is een kleine supermarkt aanwezig waar de eerste levensbehoeften te verkrijgen zijn. Samenvatting: Prima gebied als er op tijd genoeg sneeuw valt, je totaal geen behoefte hebt aan appres ski en je je eigen spullen meeneemt. Wil je iets meer "leven in de brouwerij" dan ben je hier aan het verkeerde adres....

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast494
    Gast494 13 februari 2016 · 18:55

    De pistes lopen bijna allemaal gelijk aan de liften, je zit dus relatief veel in de lift. Verder rare knooppunten die gevaarlijk zijn. En als er 1 cruciale verbindingslift uitvalt ben je op de bus aangewezen. Geen aanrader dus, zeker niet voor een week.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast919
    Gast919 13 augustus 2014 · 23:42

    Zeer leuk en afwisselend gebied, vooral op families gericht. Maar ook zeker voor ervaren skiërs leuk gebied, alleen wat minder in apres-ski. Niet duur.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast272
    Gast272 29 oktober 2013 · 12:36

    super leuk skigebied, kom er al voor het 5 jaar, de kinderen vinden het super en kunnen in middels allen op pad voor familie met kinderen zeker en aanrader . voor mensen met veel ervaring word het een beetje saai. de prijs is meer dan goed, dus volgend jaar maar weer naar Russbach

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Thijs8
    Thijs8 27 april 2013 · 12:44

    Het skigebied raad ik niet aan voor beginners. Als het skiën je niet helemaal ligt maar je wil toch gaan skiën kan je beter op de blauwe pistes blijven, maar het probleem is dat er heel weinig blauwe pistes zijn in het gebied. Dat maakt dat het gebied wel weer heel geschikt is voor (licht)gevorderde skiërs. Voor snowboarders raad ik het gebied ook niet aan omdat er redenlijk veel vlakke stukken zijn die skiërs wel kunnen halen maar snowboarders niet omdat het voor (met name beginners) hen lastig is om rechtdoor te gaan.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast043
    Gast043 23 februari 2013 · 18:07

    ik weet niet wat julie er van vinden maar ik vind het geweldig lekker door het bos,van de schanzen af net gevalllen. maar ik kom hier al 10 jaar en ik ga nergens anders meer heen. ik hoop wel dat er meer nederlanders komen later

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 10 maart 2011 · 06:51

    goed ski gebied breede afdalingen super voor familie met kinderen. hoop nederlanders maar niet vervelend geen winkels in russbach 1 klein supermarktje gaan volgend jaar weer

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 27 februari 2011 · 19:54

    Ik vind het echt een goed gebied. Ik ben er nu 9 keer geweest samen met mijn ouders. Het nadeel is wel dat als het niet een erg goede winter is je weinig sneeuw hebt. De skischool in annaberg is echt aan te bevelen

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • anton
    anton 5 februari 2011 · 16:33

    Kennen in Oostenrijk al diverse skigebieden. Russbach is zeer aangenaam en klantvriendelijk. Voor de leraren van de ski-school alle lof voor de wijze waarop ze met de kinderen omgaan. Echt super en elke dag is het voor de kids leuk en uitdagend. Ons 4-jarig meisje kwam na 5 dagen skiles toch maar de grote afdaling van 4 km van de berg af. Wij zaten (toevallig) erg kort op de gondellift, maar hier zijn vrijwel alle logeeradressen niet al te ver van de de lift verwijderd. Kortom Dachstein West is goede keuze en een verademing als uit de Franse skigebieden komt.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 16 augustus 2010 · 16:13

    het is in een woord geweldig we zijn er in jan geweest de pistes zijn breed en goed onderhouden je hebt voor elk wat wils er zijn haast geen wachttijden voor de liften. veel stoeltjes liften het ligt mooi in de zon er zijn 2 zwarte pisten en een buggel piste de rest is rood en blauw we gaan er volgend jaar weer heen

  • Anoniem
    Anoniem 2 mei 2010 · 19:03

    We komen al meer dan 20 jaren in Russbach. Ook na enkele uitstapjes naar andere ski-gebieden blijven we toch terugkomen. Russbach biedt een voldoende groot en gevarieerd ski-gebied. De sfeer is perfect, ieder jaar weer genieten!

  • Anoniem
    Anoniem 17 januari 2010 · 08:09

    Goed skigebied voor mensen die van rust houden. Integendeel tot wat vele hier zeggen heb ik al betere skigebieden gezien voor beginners vermits als je de lift vanuit Gosau neemt. Hier kan men enkel maar in rood of zwart naar beneden ski? Ook het laatste stukje van de afdaling naar Gosau is s'avonds meestal vol met ophopingen sneeuw. Meeste pistes zijn wel lekker breed waardoor men elkaar niet veel voor de voeten skiet want massatoerisme kent men hier niet. De wachttijden voor de liften zijn super. Alleen zijn ze bij sommige liften zo slim geweest deze op een lichte helling te plaatsen waardoor sommige ski? zoals ik die zonder stokken ski?moeilijk is om aan te schuiven waardoor je altijd terug naar achter glijd en dat niet zo heel leuk is voor degene die achter je staat te wachten. Tot slot ik ben tevreden van dit gebied al kunnen er er wel een paar details beter maar dat is zo in elk skigebied.

  • Anoniem
    Anoniem 4 november 2009 · 19:47

    Wij zijn nu driemaal in het gebied geweest en hebben veel ski ervaring en kunnen het gebied goed vergelijken met andere alpen gebieden. Het gebied zelf is leuk afwisselend en niet al te makkelijk, omdat het lekker rustig is lijkt het makkelijker omdat je vaak de piste gewoon voor jezelf hebt. Heerlijk als je, zoals wij met jonge kinderen ski?en graag carven en dus van de ruimte op de pistes genieten. Dit is in veel andere gebieden in de Alpen anders, daar wordt het ski?moeilijk door de drukte, gelijkwaardige pistes lijken daardoor moeilijker. Het gebied heeft echt een familiesfeer en straalt Oostenrijkse gemutlichheit uit. Apres ski is er wel, echter erg rustig in een schirm bar bv en niet met disco etc. Wat ook zeker een pre is is de prijs, uit eten gaan kan voor erg goede prijzen en dat is echt een enorm verschil m.b.v. de Zwitserse gebieden.

  • Anoniem
    Anoniem 23 januari 2009 · 11:08

    Wij vonden het een leuk skigebied met onze twee kids van nu 6 en 8 jaar. We komen er alssinds de jongste 1 jaar is en dan is het ideaal, want als je logeert in Russbach is de kinderopvang gratis, konden wij tenminste ook een paar uurtjes skien. een minpunt is dat er toch nog veel sleepliften zijn. Ook een minpuntje vind ik de eetgelegenheden voor onder de middag als je kids op skiles zitten. Het is 1 restaurantje (omgebouwde showroom) en het eten is daar niet zo. Maar in de bergen heb je van die heerlijke echte oosterijkse hutjes, super gezellig. Verder zijn er geen lange rijen bij de liften en zie je niet al te veel hollanders. Het is nog niet zo bekend bij ze volgens mij, want het staat in maar weinig skigidsen. Het is nog betaalbaar en niet overvol. Maar na 5 jaar gaan we toch eens ergens anders kijken,De skilerearen konden geen Nederlands maar deden absoluut alle moeite om het je kind naar de zin te maken in de les. En de kids begrijpen het evensgoed wel. Al met al zeker een skigebied om aan te raden bij jonge gezinnen. En wie weet komen wij er ook nog wel eens terug, eerst de krokusvakantie nog maar afwachten.

  • Anoniem
    Anoniem 21 december 2008 · 09:56

    Leuk skigebied, niet super druk en gunstig geprijsd. Misschien niet zo leuk als je niet goed kan schrijven, maar wel heel leuk als je niet zo goed kan skieen.

  • Anoniem
    Anoniem 29 oktober 2008 · 12:21

    ik kom hier al vanaf dat ik heel klein ben. ik vind het een leuk skigebied maar het is jammer dat er weinig apres ski is en weinig offpiste kan. verder weinig last van massa\'s nederlanders waardoor je toch een idee heb echt in het buitenland te zijn. verder zijn de eetgelegen top en niet te duur. Tip bij de zendmast (hockokellift ofzoiets) kan je erg lekker eten daar zit namelijk een eierboertje. het is ook erg gezellig bij de edthalm vooral als het mooi weer is achter deze hut zit ook een funparc.

  • Anoniem
    Anoniem 24 maart 2008 · 12:06

    Zeer leuk gebied. Zeker geschikt voor gezinnen met kinderen. Voor iedereen iets leuks. Ben net geweest en maak nu al plannen voor de volgende keer. Genoeg en goede pistes, prijs-kwaliteit verhouding zeer goed. Apres-ski is er niet echt maar ik heb er zelf toch niets aan met 2 kleine kinderen.voor mij een ideale bestemming.

  • Anoniem
    Anoniem 15 maart 2008 · 08:25

    Dit gebied heb ik bezocht met vrienden in de periode van 9 t/m 14 maart. Het was een korte skivakantie, maar lang genoeg voor dit leuk uniek gebiedje in Oostenrijk. Ik mag graag verschillende gebieden bezoeken en was wel wat huiverig voor dit gebied wat betreft de hoogte. Het is mij allerminst meegevallen. Het gebied ligt in een zgn. sneeloch en sneeuw was ruim voldoende aanwezig terwijl gebieden in Tirol onder de 1300m al helemaal groen waren, lag russbach op 800m er nog mooi wit bij. Het gebied kent voornamelijk rode pistes, welke soms meer naar blauw neigden. De afdalingen waren mooi, breed en met name tussen de bomen. De pisten vanaf de Zwieslnalm waren de enige afdalingen die redelijk boven de boomgrens lagen in het gebied. De liften waren op sommige plekken ietwat gedateerd, nog een redelijk aantal sleepliften, maar daar wordt de komende jaren aan gewerkt. De grote afdalingen waren in ieder geval met gondels en goede stoeltjesliften te bereiken. Massa toerisme kent het gebied niet en dat vond ik heerlijk. Een enkele verdwaalde Nederlander, wat Tsjechen, lokale bevolking en daar hield het mee op! Er was geen enkele grote vreetschuur te vinden. Aan de pisten waren gezellige typische kleine Oostenrijkse hutten waar je voor schappelijke prijzen kan eten en drinken. ( 2 euro voor fris 3cl, heerlijke goulashsoep met brood voor 3,5 euro, germknodel voor 4 euro). Het gebied is erg gericht op kinderen. Kinderopvang t/m 4jaar in Russbach is gratis. De opvang zit bij het station van de gondel. In de periode van mijn verblijf hebben mijn vrienden en ik alle weertypes meegemaakt. De eerste skidag was een heerlijke zonnige dag. De temp in het dal was ruim 15 graden. De afdalingen naar Gosau lagen de hele dag in de zon en met name het laatste stukje afdaling was echt ploegen door de natte hopen sneeuw. Dus die ‘smiddag mijden. Alle ander pisten bleven perfect. Dit mede door het niet al te hoge gehalte ski? waardoor de hopen sneeuw uitbleven. De tweede dag werden wij wakker en de hele wereld was wit. Een vers laag poeder van 10 cm in het dal en op de berg ruim 30 cm verse sneeuw. Het bleef de hele ochtend nog sneeuwen, geweldig geskied en ´s middags kwam de zon te voorschijn. Perfecte dag geweest. De derde dag werden wij wakker met sneeuw dat al snel regen werd. Het was de hele dag regenachtig met soms flinke buien. Desondanks hebben we echt heerlijk geskied de hele dag. Soms waren wij de enige op een afdaling. De pisten bleven perfect, mijn skipak bleef goed droog en was werkelijk een belevenis om te skieen in de regen. Regen heb ik nog nooit meegemaakt. In de avond begon het te stormen en in de loop van de nacht ging de regen over in sneeuw. De vierde dag werden we weer wakker met verse sneeuw en het bleef de hele dag sneeuwen tot in het dal. Het was wederom een perfecte skidag. Het was niet koud, stond weinig wind en de sneeuw dwarrelde sprookjesachtog naar beneden. Ik kan het gebied aanraden voor degene die 3 of 4 dagen gaan ski?makkelijk te bereiken voor een korte vakantie); voor families met kinderen; voor beginners en recreatief ingestelde ski?; voor ski? die niet uit zijn op massa toerisme en houden van het gemoedelijke Oostenrijk; Ski? die eens wat anders willen dan Tirol moeten zeker eens het Salzburgerland gaan ontdekken.

  • Anoniem
    Anoniem 2 maart 2008 · 19:17

    Ben net terug van dachstein en was echt top. Ik zelf als amateur skiier die voor het eerst de piste afging ben zeer tevreden. Aantal kleine pistes om te oefenen en daarna steeds eentje hoger kunnen pakken. Zo heb ik binnen een dag leren skiien en een week lang van deze hellingen af kunnen glijden en vollop genieten. Zeker een aanrader en niet zo stervens druk als andere ski gebieden.

  • Anoniem
    Anoniem 2 februari 2008 · 21:09

    Wij gaan steeds naar Gseng een klein dorpje naats Ruschbach, het is een idiaal ski gebied voor familie\'s met kleien kinderen.De gedienstigheid aan de liften voor kindren is zeer goed.Het is steeds rustig en geen ski industrie zoals Frankrijk. Jammer dat wanneer je er een paar keer geweest bent het deja vue gevoel komt maar toch een aanradre voor een shortski.Zeker een aanrader om rustig met kleien kinderen op een brede piste te gaan. Een types familie gevoel op de pistes en weinig last van agressieve snowboarders.

  • Abel Warmenbol
    Abel Warmenbol 20 maart 2007 · 10:26

    We zijn naar verschillende stukjes gegaan vb reteralm en dat wa wel fun vooral omdat ik voor het eerst ging snowboarden maar er echt geen zak apre ski aleen in ratstad maar dat was te ver maar in het algemeen een aanrader voor mensen die midelmatij kunnen skieen en snowboarden voor beginners ook enorm geschikt maar de mensen aan de liften ware echt totaal niet vriendelijk en je moest er lang aanschuiven

  • Anoniem
    Anoniem 5 maart 2007 · 16:01

    Dit jaar waren we in dit gebied, bij Gosau. Er zijn hier 2 leuke gebiedjes, die met ongeveer 5 sleepliften met elkaar verbonden zijn. Je zit dan dus in totaal 40 minuten in de lift en 5 minuten skien. Dat was wel de grootste ergernis. Wel een leuke afdaling naar Russbach, maar die begon ook na de zoveelste keer te vervelen. Het hele skigebied is in 1 dag te doen. Voor beginners is het wel een goed gebied als er sneeuw ligt. Dit jaar waren onderaan de pistes bruin en papperig. Tot slot, Apresski:0,0

>