BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Damüls - Mellau

Reviews Damüls - Mellau

83% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.0 op basis van 3701 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, voldoende off-piste, goed eten op de piste, eenvoudig bereikbaar, erg sneeuwzeker en goede variatie in pistes.

Wat vind jij van Damüls - Mellau?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast128
    Gast128 11 augustus 2018 · 17:54

    Dat dit het sneeuwzekerste dorp is begrijp ik niet. Want zelfs op de piste was het slecht. Geen aanrader.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast632
    Gast632 7 juli 2018 · 13:59

    Met de verbinding met Mellau erbij is het skigebied voor een week groot genoeg. De lange afdaling naar Mellau was in 2018 goed, maar dat is alleen zo in jaren dat er veel sneeuw valt. Het skigebied is verder heel sneeuwzeker. De wachttijden bij de liften vond ik heel kort. De skiles was goed geregeld met klassen van maximaal 10, ook in de week van de voorjaarsvakantie.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast475
    Gast475 27 maart 2018 · 22:51

    Opvallend uitgestrekt gebied dat nagenoeg geheel via blauwe pistes te doorkruisen is. Bij de enige verbinding waar dit niet kan, kun je met een cabinelift de verbinding maken. Erg afwisselende pistes die ove het algemeen heerlijk breed zijn. Veel uitdagende skiroutes die deels gewoon geprepareerd zijn, maar soms ook niet. Buckelpiste route 1 en Route 6 zijn voor experts aanraders, maar vergeet ook de heerlijk steile route 7 bij Mellau niet. De meeste pistes hebben 400 tot 600 meter hoogteverschil. Alleen bij de dalafdaling naar Mellau kun je net over de kilometer hoogteverschil overbruggen.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast151
    Gast151 23 maart 2018 · 21:44

    Heerlijk relaxed en overzichtelijk gebied. Alle niveaus kunnen zich hier vermaken. Als je met een grote groep bent en op verschillende plekken skiet, vindt je elkaar zo weer terug. Alleen als je van lange afdalingen houdt of de hele week nieuwe pistes wilt ontdekken, ben je hier aan het verkeerde adres.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anna86
    Anna86 19 maart 2018 · 11:34

    Leuk skigebied, veel afwisselende pistes. Goed geschikt voor gevorderde skiërs, ik zou het niet aanraden voor beginners. Offpiste mogelijkheden. Veel hotels en pensions aan de piste. Vriendelijke mensen en personeel. Het dorp is wat minder gezellig, geen leuke winkeltjes. Niet echt een dropskern. Wel een mooi kerkje, 1 supermarktje en een paar skiwinkels. Leuke rodelbaan! Ik heb mij hier prima een week kunnen vermaken.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • stoep
    stoep 2 februari 2017 · 20:32

    Wij zijn voor een shortski (3 dagen) naar Damüls-Mellau gegaan. + Vooral doordeweeks zeer rustig; + Vanaf bijna iedere lift meerdere blauwe en rode piste; + Groot genoeg voor shortski; + Eenvoudig aan te rijden vanuit Nederland; - De verbinding voelt niet natuurlijk; - Van Damüls naar Mellau skiën is lastig voor beginners. +/- Niet geschikt voor tochten, maar je kan na bijna iedere afdaling een andere lift nemen. Vooral de pistes rond de liften Oberdamüls, Furka en Ragaz zijn zeer rustig en leuk.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Marccc
    Marccc 8 januari 2017 · 22:17

    Super sneeuwzeker / goed aan te rijden Mooie offpiste tracks Redelijke apres ski In de weekenden wel drukker!

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast495
    Gast495 9 oktober 2016 · 21:07

    Fijn compact gebied voor alle niveaus.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast210
    Gast210 6 september 2016 · 10:23

    Komen al vele jaren in dit gebied. Heerlijk skien, gemoedelijke sfeer. Geen platgewalst massatoerisme, maar heerlijk tot rust komen. Fijn gebied ook voor gezinnen. Ook in het hoogseizoen nooit lange wachtrijen, altijd binnen een paar minuten in de lift (en vaak gelijk door). Sleepliften kom je hier amper tegen en er zijn steeds meer nieuwe (verwarmde) liften.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Paulvw
    Paulvw 30 maart 2016 · 18:23

    Net terug van een lang weekend Damuls, en is uitstekend bevallen. Erg mooi gebied wat behoorlijk veel variatie biedt. De pistes zijn soms wat aan de korte kant, maar gegeven de ruime capaciteit sta je vrij snel weer boven voor de volgende afdaling. De verbinding naar Mellau vanuit Damuls gaat over de rode piste 23 en is voor de absolute beginner misschien niet aan te raden, maar ook via de gondel is Mellau prima te bereiken. Hier vind je een aantal niet al te moeilijke, leuke maar vrij korte zwarte pistes die de moeite waard zijn om flink vanaf te knallen. Qua offpiste mogelijkheden kan je in het hele gebied je prima vermaken. Het gebied is ruim opgezet, maar toch kan je heel snel van de ene naar de andere kant van het gebied komen. Binnen 2 liften kan je van Damuls naar Mellau en omgekeerd komen. Wat eten betreft is er volop gelegenheid, maar er zit behoorlijk wat verschil tussen de diverse gelegenheden, varierend van erg goed tot een vrij waardeloos smakende hap... Andere skigebieden liggen op een niet al te grote afstand, en met een meerdaagse skipas mag je van 29 andere gebieden in de buurt gebruik maken. Mocht je dus ook eens een ander gebied willen bekijken, dan is daar gelegenheid genoeg voor. Let wel op of je pas daar geldig is; niet elk gebied is daarbij aangesloten. Al met al is het naar mijn mening wel een aanrader

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast676
    Gast676 16 maart 2016 · 22:20

    ik ben er op een doordeweekse donderdag in februari geweest. Het was op dat moment geen carnaval of krokus. Het was een mooie dag en dat was voor Zuid Duitsland het teken om dit gebied met een bezoek te vereren.... Het was daar net zo druk als een zaterdag in Winterberg. Lange wachtrijen en uitgeruschte pistes om 12 uur 's middags. Wij zijn er weggevlucht....

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast637
    Gast637 17 februari 2016 · 11:09

    Mooi groot gebied met mix van makkelijke en meer uitdagende pistes. Lekker dichtbij en makkelijk bereikbaar vanuit Nederland (geen last van München). Als dorp heeft Mellau meer te bieden dan Damüls. Maar je kunt ook prima en goedkoper overnachten in een van de dorpjes in de buurt. In vakantieperiodes is het wel wat drukker, maar door de moderne en snelle liften is dit geen probleem. Nooit langer dan 5-10 minuten in de rij gestaan. Geen enkele sleeplift (behalve voor les)! Veel nieuwe 6-8 persoons stoeltjesliften (met verwarmde zitting). Enige minpuntje is dat er niet heel erg veel hoogteverschil is. Afdalingen daardoor relatief kort. Ook ontbreken de wat kleinere knussere berghutten. Veelal grote en moderne restaurants.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast225
    Gast225 22 januari 2016 · 20:33

    Begin januari ben ik hier 4 dagen wezen skiën. De 1e dag dooide het met regen, niet ideaal dus. De 3 dagen daarna alleen maar verse poedersneeuw gehad en is er in totaal wel een meter bij gevallen! Heerlijk! Bovenop de bergtop waait het vaak extreem hard, één keer moest dalstation Uga hierdoor zelfs sluiten. Gelukkig is die harde wind een stukje lager zo verdwenen. Ik vond het een erg mooi skigebied met voor ieder wat wils, mooie moderne liften en eigenlijk geen wachttijden! Een aanrader dus! Vind het overigens nergens op slaan dat de kreet 'meest sneeuwzekere dorp' wel de prullenbak in zou kunnen. Dit jaar lag er pas laat sneeuw, ja daar kun je een keer pech mee hebben. Maar over het algemeen is Damüls erg sneeuwzeker. Doordat jij één keer pech hebt, betekent dit niet dat het ineens geen sneeuwzeker gebied meer is.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast225
    Gast225 22 januari 2016 · 20:29

    Begin januari ben ik hier 4 dagen wezen skiën. De 1e dag dooide het met regen, niet ideaal dus. De 3 dagen daarna alleen maar verse poedersneeuw gehad en is er in totaal wel een meter bij gevallen! Heerlijk! Bovenop de bergtop waait het vaak extreem hard, één keer moest dalstation Uga hierdoor zelfs sluiten. Gelukkig is die harde wind een stukje lager zo verdwenen. Ik vond het een erg mooi skigebied met voor ieder wat wils, mooie moderne liften en eigenlijk geen wachttijden! Een aanrader dus!

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast135
    Gast135 2 januari 2016 · 19:30

    De claim sneeuwrijkste dorp kunnen ze schrappen na afgelopen week. Alleen pistenr 3 lag er goed bij. De overige pistes pap, blubber en veel, heel veel steentjes, stenen en brokken steen. En veel ijsstukken. Heel veel mensen op klein stukje piste. Belabberd gewoon. Niet voor herhaling vatbaar. Wel jammer, want met infrastructuur (lees liftinstallaties) hebben ze grote sprongen gemaakt. Verder ver onder de maat. Zonde. Had er veel meer van verwacht.

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast674
    Gast674 10 augustus 2015 · 12:17

    Een fantastisch gebied voor een wintersport met de familie. Niet te groot, zodat je de kinderen ook nog even alleen een afdaling kunt laten maken. Maar groot genoeg om een week te skieen zonder je te vervelen. Genoeg uitdagingen voor alle niveau's. Wil je heel veel piste kilometers maken, dan is het gebied wel te klein, maar vind je het niet erg om dezelfde piste 3 keer te doen, dan is Damuls een echte aanrader. Snelle liften, modern en niet te druk.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Sören
    Sören 15 april 2015 · 22:44

    Heel leuk, gezellig en vooral sneeuwzeker gebied! Wij zijn met pasen gaan skieën en zo goed als niemand op de piste. Dit komt natuurlijk omdat het gebied minder bekend is bij het grote publiek, alhoewel er steeds meer en mee Belgen naartoe gaan. Het gebied heeft me op een positieve manier beïnvloed. Je ziet dat er de laatste jaren enorm is geïnvesteerd in de infrastructuur. Bijna alle liften zijn net vernieuwd (ook met poepverwarming). Ook de Mellaubahn wordt tegen het volgende skieseizoen 2015-2016 vervangen door een moderne lift met 10 plaatsen. Als beginner is het wel een betrekkelijk moeilijk gebied. Gevorderden voelen zich hier prima thuis! Zo zijn er veel zwarte piste's. Waaronder een piste van 73%!! vertrekkende vanop de Sunnegg. Ook de vele rode en blauwe piste's zorgen voor voldoende afwisseling. De omgeving is ook prachtig. Wanneer je in Mellau op de berg staat zie je langs de ene kant de prachtige alpen en langs de andere kant de Bodensee en het iets 'plattere' land. Ook de pistes 5 en 7 zijn absolute aanraders! Mooie pistes die vlak naast de kerk van Damüls lopen. Het is absoluut een aanrader. Kortgezegd: een leuk, gezellig en modern gebied met een prachtig uitzicht en veel uitdagende pistes. En dit op net geen 800 km van België. Nog een kleine tip: Verlaat in Lindau (D) de autostrade en neem van daaruit de grote banen richting Bregenz. Vanaf daar moet je zowizo de bergen in. Het is hooguit 15 min langer rijden, maar het bespaard je wel een wegenvignet voor Oostenrijk.! Wanneer je terug naar huis gaat passeer dan zeker in Bregenz. Een mooie en gezellige stad.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast168
    Gast168 17 maart 2015 · 11:50

    Klein skidorp maar zeer sneeuwzeker. Skigebied is groot genoeg voor een week skiën. Prijsniveau is goed. Mensen zijn vriendelijk.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • PaddyB
    PaddyB 18 februari 2015 · 18:59

    In het algemeen zijn wij zeer positief over Damüls. De omgeving is zeer mooi, bijzonder vriendelijke mensen en een goed skigebied met daarin behoorlijk wat uitdaging voor de gevorderde skiër. Wij zijn er nu in een week waarin het zeer zonnig is en dan komen de goede off piste mogelijkheden minder tot hun recht maar ik kan me voorstellen dat bij verse sneeuw de mogelijkheden legio zijn. Favoriet is om via piste 3, 23 (zwart) naar Mellau te skiën om daar vooral de Wildgunten en Suttis lift te gebruiken. Lekker uitdagende pistes en bovenal heerlijk rustig. Een aantal liften en dan met name in Damüls zijn wel aan vervanging toe en ik neem aan dat ze die de komende jaren nog wel gaan aanpakken. Damüls zelf is weinig over te zeggen, het stelt helemaal niets voor, vooral hotels en appartementen van in het algemeen iets hogere prijsklasse.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • sascha
    sascha 30 maart 2014 · 16:35

    Wij zijn van 22 tot 29 maart 2014 in Damuls geweest. Sneeuwcondities waren goed. Het gebied is niet heel groot, maar doordat het breed uitgestrekt is, heb je toch het gevoel in een groot gebied te skiën. Wij hebben geen moment bij de liften hoeven te wachten en ook op de pistes was het erg rustig, fijn! Ook de bereikbaarheid per auto is prima: net wat dichterbij dan de meeste andere bestemmingen. Enige minpunt aan Damuls vind ik dat het dorp vrij klein is.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Daakhaos
    Daakhaos 31 december 2013 · 17:42

    Zeer afwisselend gebied. Rond Kerst 2013 was er in Diedamskopf te weinig sneeuw en zijn we uitgeweken naar Damuls-Mellau. Met name blauwe en rode pistes, maar ook erg leuke offpiste en skiroutes (met name route 4 helemaal bovenlangs). Nauwelijks hoeven wachten bij de lunch, aangezien we niet gebonden waren aan lunchtijden van klasjes. Overig niet overal even goede kwaliteit eten. Aan de uiteinde van het gebied (boven de dalafdaling van Mellau) zit nog een leuke zwarte piste.

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast348
    Gast348 3 november 2013 · 22:05

    Reeds 6x in Damüls geweest, altijd met Pasen. Heb vroeger al de topstations in Frankrijk gedaan, maar Damüls is gewoon super, zeker voor families. Op de blauwe pistes kom je nog wel volk tegen, maar op de rode en zwarte pistes ben je dikwijls gewoon alleen. Zalig rustig, in eigen ritme naar beneden zonder dat er andere skiërs in de weg staan. De pistes zijn bijzonder mooi en gevarieerd. Sneeuw van topkwaliteit en lekker eten op de verschillende restaurantjes op de pistes. 1x terug naar Frankrijk geweest, maar dat viel een beetje tegen. Je vind in Frankrijk wel zwaardere pistes, maar ook veel lichtere. De gemiddelde piste in Damüls is vergelijkbaar met Frankrijk. Alleen is er geen echte bückle piste, maar dat vind ik persoonlijk niet zo erg.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Casper
    Casper 21 maart 2013 · 17:16

    Een heerlijk gebied voor zowel de beginnende als gevorderde wintersporter. Met 110 km voldoende ruimte en veel variërende pistes. Wij hebben zowel gesnowboard als geskied en hebben ons prima vermaakt. Veel mogelijkheden om stukken Off piste te pakken en het is er absoluut niet druk. Daarnaast krijg je bij meer dan 3 dagen pas automatisch toegang tot vele andere skigebieden, echt top!

    Met partner Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast293
    Gast293 10 december 2012 · 13:40

    Ik ben hier met collega's geweest feb '12. Prima skigebied en lekker dichtbij. Het is natuurlijk geen Frankrijk.. maar ik heb het hier als gevorderde skiër prima naar mijn zin gehad! Absolute aanrader voor een korte skivakantie!

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast933
    Gast933 20 oktober 2012 · 16:16

    Wat een heerlijk gebied! Als beginnende skier kon ik hier goed uit de voeten. Lekkere brede pistes en geen horden mensen die je als een gek voorbij of omver skien. Wij gaan 2013 weer!!

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Mathijs
    Mathijs 8 april 2012 · 22:16

    Topgebied! We zijn hier vier dagen geweest. 2 dagen zon, één dagje bewolkt en een dagje mistig. Damüls zelf is een hoteldorp, maar wel echt Oostenrijks en gezellig met de juiste dosis apres-ski. De pistes zijn veelal makkelijk, maar niet te makkelijk. Er zijn ook moeilijke skiroutes. De skiroutes onder de Hasenbuhel zijn gewoon pistes. Een kant van het gebied is wat minder modern met twee 2-persoonsliften en een 4-persoons, maar onder de Oberdamuls-lift ligt wel een mooie cruisepiste. De piste langs het kerkje is speciaal. Voor de rest zijn de liften erg modern met als topper de nieuwe lift Ragaz met zitverwarming en automatisch open en dicht gaan. De verbinding met Mellau zit goed in elkaar met de piste door de skitunnel. De zwarte pistes onder de Suttisbahn zijn niet moeilijk maar wel leuk om te doen. De talabfahrt naar Mellau was officieel gesloten maar we hebben hem toch gedaan. Was een beetje moeilijk op sommige stroken zonder sneeuw ? De off-piste mogelijkheden zijn goed, aan mensen die eens willen beginnen met een veilig stukje off-piste wil ik aanraden om als je in de Elsenkopf lift zit aan de linkerkant eens een stukje off-piste te doen: niet te steil maar wel lekkere sneeuw. De pistes werden al snel pap en in de namiddag zelfs buckels maar dat maakte niet uit want je had toch meestal de hele piste voor je. Weinig volk maar toch was het skigebied bijna helemaal open, want het pakt echt wel wat sneeuw. Als je rust, een behoorlijk groot gebied, geen drukte, maar toch gezelligheid zoekt begin april dan kan je terecht in Damuls.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Harold
    Harold 31 januari 2012 · 15:45

    Leuk en best wel uitgebreid skigebied, ondanks de beperkte hoogte (max. 2030m). Het weer zat niet echt mee (van vrijdag 27 t/m zondag 29 jan geskied), veel in de wolken geskied, met alleen zondagochtend wat zon. Ondanks dat het weekend was met veel dagjesmensen en de nabijheid van Dld heb ik geen moment hoeven wachten bij de liften. Maar goed, het weer zat ook niet echt mee. Van de après-ski moet je niet veel verwachten, daarvoor is Damüls te klein en te verdeeld over 3 kernen. De aanrijroute vanaf de snelweg neemt nogal wat tijd in beslag, maar dat vergeet je snel, wanneer je in het skigebied bent. Al met al een goed skigebied, met veel capaciteit. Zeker een aanrader!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Hans
    Hans 7 februari 2011 · 10:15

    ik was samen met een vriend van 30/1tot 4/2 in damüls geweest we sliepen in alphine relax het was daar heel goed het was 2 minuten lopen van de baan het skigebied was super leuke afdalingen en erg overzichtelijk en bij de liften geen wachttijden na het skien gingen we feesten in de lillabar erg gezellig al met al een aanrader

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 10 maart 2008 · 09:10

    Ik ben nu twee keer in Dam?geweest, een keer met een vriendin en een keer met mijn gezin. Beide keren zijn prima bevallen vanwege het overzichtelijke skigebied, de sneeuwzekerheid, de schoonheid en de rust. Geen wachttijden en alleen stoeltjesliften(met krokus alleen om 10.00 bij de laagste lift even, vanwege alle skiklassen). Geen enge cabines en maar 2 sleepliftjes. Wij zijn geen snelle ski?, maar kan me voorstellen dat het gebied te beperkt is voor zeer ervaren ski?. Het leuke van de gezins vakantie vond ik dat je het klasje met je kinderen een paar keer per dag kunt tegenkomen.

  • Sander
    Sander 29 januari 2007 · 22:00

    Paar keer in dit gebied geweest; leuk voor beginnende wintersporters, maar niet voor gevorderden. Als je eenmaal in de grotere gebieden van Frankrijk bent geweest, is Damuls een flinke domper. Wel vind ik de sfeer hier authentieker dan in de meeste Franse dorpen. Vooral de piste met het kerkje er op blijf ik erg leuk vinden!

  • Stal
    Stal 5 januari 2007 · 18:06

    Een prima afwisselend gebied, dat makkelijk bereikbaar is en geschikt is voor jong en oud. Door de ligging is het zeer sneeuw-zeker. Je kunt hier vanuit je appartement direct de piste op, geen gedoe met bussen of gondels. De skiliften zijn over het algemeen modern en snel. Misschien zijn er niet veel uitgaansgelegen, maar de sfeer is er prima. Je kunt in de kroegjes die er zijn zeker je nacht wel doorkomen!

  • Hans Herms
    Hans Herms 18 augustus 2006 · 17:35

    Vanuit Nederland is Damüls één van de eerste sneeuwzekere bestemmingen (leuk voor een lang weekend). Door de hoge ligging en de oost-west ligging van het bergmassief zorgen de storingen uit het noorden (vanuit de Noordzee) vaak voor veel sneeuw in Damüls. Ingesneeuwd raken is hier zeker geen zeldzaamheid. Het dorp ligt aan de pistes en verdeeld het skigebied eigenlijk in tweeën. Met bijna alleen maar stoeltjesliften, zonnige hellingen en een gezellige sfeer is dit skigebied heerlijk voor beginners en niet veeleisende families. Daarnaast is het gebied ideaal om off-piste (freeriden voor snowboarders) te gaan, omdat er nergens sprake is van rotsachtige ondergrond. Het enige nadeel van het skigebied is het geringe hoogteverschil, waardoor weer je snel in de (comfortabele) lift zit. Damüls, onbekend en onbemind door Nederlanders, echter geheel ten onrechte: voor families en beginners is dit een heerlijk rustgevende, sneeuwzekere en betaalbare bestemming.

>