BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Accommodaties Les 2 Alpes

Accommodaties Les 2 Alpes

Les 2 Alpes is een zeer populair skigebied en je vindt in dit langgerekte en grote dorp echt alle soorten accommodatie. Van hotels, appartementen tot vrijstaande chalets… alle accommodatie wordt aangeboden in Les 2 Alpes. De accommodaties zijn netjes verdeeld over het hoogdal waarin Les 2 Alpes ligt. Houd er wel rekening mee dat je, hoewel er veel liften omhoog gaan, uiteindelijk toch vrijwel altijd terecht komt in de bottleneck die de Jandri Express heet. Het kan dus geen kwaad om accommodatie te zoeken in de buurt van deze lift, dat scheelt zeker in het hoogseizoen veel stress.

Verschillen tussen de dorpen

Les 2 Alpes is een groot dorp en is verdeeld in diverse wijken. In het Village de Clos des Fonds vind je veel appartementen en een enkel hotel, waar over het algemeen veel studenten zitten. Dit deel van het dorp is ‘s nachts vaak behoorlijk rumoerig. De rest van het dorp bestaat uit een mengelmoes van hotels, appartementen en chalets. Hoogbouw, laagbouw, dichtbij de lift of juist wat verder. Feit is dat je in Les 2 Alpes zeer luxe accommodatie kan vinden, maar ook appartementen die zo klein zijn dat wanneer je naar het toilet gaat je direct de spaghetti kan opzetten en het bed moet inklappen.

Prijsniveau

Les 2 Alpes is niet het duurste dorp van de Alpen. Je vindt hier veel appartementen, chalets en hotels die goed te betalen zijn. Je hebt ook nog de mogelijkheid om accommodatie te zoeken in een van de dorpen in het dal, Mont de Lans aan de ene kant, Venosc aan de andere kant. Hier is een minder groot aanbod van accommodaties, maar is de prijs-kwaliteit verhouding prima. Ook zijn deze dorpen rustiger en daarmee erg goed geschikt voor families. Beide dorpen zijn met liften verbonden met Les 2 Alpes, maar vanuit deze dorpen duurt het wel even voordat je in het centrum van het skigebied zit. Niet optimaal wanneer je zo efficiënt mogelijk wilt skiën, want dan is een appartement, hotel of chalet in Les 2 Alpes een betere optie. Nog een tip als je wilt baden in luxe. Het viersterren hotel Chalet Mounier is dan een aanrader!

Accommodatie thema's