Reviews Les 2 Alpes

75% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.3 op basis van 3840 beoordelingen.

Sterke punten: Gezellige après-ski, voldoende off-piste, laag prijsniveau en sneeuwzeker.
Zwakke punten: Ongeschikt voor beginners, druk, veel vlakke stukken, minder kindvriendelijk, matige variatie in pistes, matig aanbod eten op de piste en matig bereikbaar.

Wat vind jij van Les 2 Alpes?

Reviews van gebruikers

Gast381
1 maart 2020 · 19:00

Installaties voldoen niet om de massa skiërs tijdens de krokusvakantie aan te kunnen, uren wachten om op de pistes te geraken.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast941
26 februari 2020 · 19:45

In de voorjaarsvakantie in Les Deux Alpes verbleven. Tussen de Fransen en Engelsen waren de Nederlanders op 1 hand te tellen, wat op zich echt vakantie is. Lange wachttijden bij de lift (Diable) en de Fransen doen geen stapje extra om de drukte de baas te blijven. T.o.v. Oostenrijk prachtige uitgestrekt gebergte (groter). Helaas geen windkapjes over de stoeltjesliften. Gelukkig mooi weer, dus niet nodig. Bij koud weer wel een gebrek, dit behoeft investering. Eten op de berg is ronduit duur! Voordat je helemaal boven bent en aan de prachtige (echt prachtige!) afdaling kunt beginnen, ben je bijna een ochtend onderweg wanneer het zo druk is als deze week bij ons. In de skiverhuur is het zweten, geduld hebben en volhouden! Een dergelijke chaos hebben wij nooit eerder meegemaakt. Supermarkten zijn erg duur, een grote Carrefour of Leclerc is ergens in het dal te vinden. Daar moet je zin in hebben. Frankrijk is erg mooi, dit was wel erg druk. Wellicht beter te doen buiten de piekweken…En de Fransen: we hebben alles gezien: vriendelijk, chagrijnig, behulpzaam, star, amicaal en stug…

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast393
25 februari 2020 · 22:25

Ik ben een echte Oostenrijkganger. Ik ben voor de verandering een keertje naar Frankrijk geweest. Ik mag zeggen dat ik een ervaren wintersporter ben en een groot aantal gebieden als referentie heb. Wat mij direct opviel in Les Deux Alpes waren de zeer onpersoonlijke appartementen complexen, die nog dateren uit de jaren tachtig. Wij zaten in Village 1800 en al dat beton sprak mij niet aan, alsmede de sfeer daar om heen. Ik moet zeggen dat het appartement zelf echt geweldig was. Ik voelde mij hier op de eerste dag totaal niet welkom en werd na het ophalen van de sleutel ergens midden in het dorp totaal aan mijn lot over gelaten. Het dorpje zelf is redelijk gezellig, maar wordt ontsiert door honderden geparkeerde auto’s.

Over het skigebied. Ik lees in recensies dat het gebied niet geschikt is voor beginners, maar daar ben ik het totaal niet mee eens. Het meerendeel van de pistes zijn uitermate geschikt voor beginners. Omdat het gebied langwerpig is in plaats van breed, heb je te maken met vele trechters cq verbindingspaden die in het hoogseizoen dichtslibben. Een van mijn grootste kritieken zijn:

  • de sanitaire voorzieningen zijn werkelijk te goor voor woorden en zijn ronduit schandalig.
  • de restauratie voorzieningen op de pistes, zeker in het middenstation zijn niet meer van deze tijd. Op de plek waar de meeste skilessen gegeven worden is het aanbod diep triest. Voor ouders die hun kinderen van de les komen halen zijn de voorzieningen ronduit slecht. Laat staan ouders die daar de hele tijd vertoeven.
  • de liften zijn alleszins nieuw. Gezien het geld wat hier gegenereerd en gespendeerd wordt, mag je verwachten dat dit voor een gedeelte terug geïnvesteerd zal worden en dat de liften geïnnoveerd worden.

Mijn conclusies zijn:

  • redelijk skigebied (zeker geen topper)
  • sanitaire voorzieningen op en rond de pistes ronduit schandalig.
  • skivoorzieningen (liften) zijn verouderd en moeten geïnnoveerd worden.
  • restauratie voorzieningen moeten verbeterd worden.

Ik zal niet meer terugkeren naar dit gebied en zal volgend jaar weer naar Oostenrijk gaan.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast122
7 februari 2020 · 09:23

Pistes lagen er prachtig bij. Veel hele mooie brede “racebanen”. Gebied rond de Toura lift is superleuk voor ieder niveau. Snowpark, funslope leuke blauwe pistes en een slalom waar de tijd wordt opgenomen en op film. Er is een nieuwe gondel lift vanaf Pierre gross naar de gletsjer en Signal. Daardoor hoef je niet meer per se met de Jandri (die overigens in januari helemaal niet druk was). Ben het er niet mee eens dat het voor beginners een slecht gebied is. Bij het dorp alleen maar leuke rustige groene pistes. En beginners kunnen zelfs op de gletsjer skiën. Als je als beginner de blauwe of groene dal afdaling ‘s middags niet wil nemen vanwege drukte of sneeuwhopen, dan kan je altijd terug met de Oeuf blanche eitjeslift.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast555
21 januari 2020 · 14:29

Ik ben met mijn vrouw in Hotel Le Sherpa geweest. Super gezellig hotel. Het skiën is daar geweldig, je kunt van 3450 meter in een keer naar het dal skiën en alleen maar blauwe afdalingen doen, dus lekker ontspannen. Verder zijn er alle soorten van pistes te vinden en als je echt wat moeilijks wil ga je de gletsjer op in La Grave de la Meije. Je kunt hier van 3550 meter tot 1400 meter skiroutes doen. 1 dagje gedaan en zeker de moeite. Het is daar nog best druk dus zonder probleem zonder gids achter de freeriders aan geskied. Dus nog nooit een gebied gezien waar je zo snel zoveel afwisseling hebt. Voor zowel beginners als gevorderden een mooi gebied.

meer dan 10 jaar ervaring
Gast568
25 maart 2019 · 19:48

Wij hebben jarenlang in Oostenrijk geskied. Tussendoor een aantal keren in Les 3 Vallees geweest. Les Deux Alpes is echt een positieve verrassing en een aangename kennismaking. Het grootste nadeel is de relatieve lange reisafstand. De liften vallen voor Franse begrippen mee, ze zijn modern en vlot. Op dit moment is de verbinding met de gletsjer alleen via de Jandri gondel mogelijk. Hopelijk is deze over 2 jaar vervangen, zoals nu de plannen zijn. Dat waardeert het gebied echt op. Wat ons opvalt is dat je heel veel verschillende sectoren in het gebied hebt waardoor je het idee hebt dat je veel variatie ervaart. Om te eten is het restaurant in de sector Fée onze favoriet. Lekker eten, prima prijzen en vriendelijke en aangename bediening!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast183
17 februari 2019 · 11:52

Skigebied met goed geprepareerde pistes en redelijke afwisseling in soorten pistes met voor ieder wat wils. Bovenin wel wat eenvoudig en rustig maar heerlijke pistes. Beneden drukker en uitdagender. Wel aantal verouderde liften. Zeker de Jandri lift is druk, maar je kunt er (deels) eventueel 'omheen'. Restaurants op de piste matig en duur maar in het dal prima. Wordt goed Engels gesproken. Dorp is zeker voor Franse begrippen best gezellig te noemen.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast457
7 februari 2019 · 08:44

Mooi skigebied en een gezellige stad, maar veel verouderde liften en je moet als snowboarder veel je board uit doen om verder te geraken omdat het te vlak is. Er is maar 1 lift die tot op de gletsjer gaat dus altijd lange wachttijden hier.

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast328
26 januari 2019 · 19:21

Goed geprepareerde pistes, weinig afwisseling. Is allemaal een beetje van hetzelfde. Dorp les deux alpes heeft niet de flair zoals Alpe d’ Huez, Chamonix etc. Leuk maar niet voor herhaling vatbaar. Wordt ook slecht Engels gesproken trouwens.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast880
1 januari 2019 · 14:22
  • gevarieerd aanbod aan pistes
  • sneeuwzeker door de hoogte
  • verouderde liften die vaak stil liggen
  • niet alle pistes worden dagelijks geprepareerd.
  • verbindingsstukken zijn vaak heel druk
Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast710
29 oktober 2018 · 17:01

Vanwege zijn zuidelijke ligging ook erg zonzeker!!!

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Matthias123
5 januari 2018 · 09:56

Vanwege storm in Alpe d’Huez afgelopen jaar 1 dag noodgedwongen uitgeweken naar L2A. Door de hoogte is het gebied sneeuwzeker, echter doordat alles gewoon in 1 lijn van het dorp door gaat naar de gletsjer lijkt alles op elkaar. Afwisseling is er dus bijna niet te vinden, daarnaast is zowel het dorp (stadje) als de bebouwing verderop in het gebied gewoon weinig sfeervol. Aangezien er zoveel mooiere en betere gebieden te vinden zijn zal ik hier zelf persoonlijk nooit mijn vakantie naartoe boeken.

Met partnerSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast142
9 december 2017 · 13:10

Geweldig skigebied met mooie en verschillende pistes. ook gezellige restaurants op de berg. al 10 keer geweest inmiddels en het verveelt niet, elke keer opnieuw een fantastische vakantie en zeker komende vakantie weer. Soms wel lange rijen maar je krijgt er wel hele mooie pistes voor terug. ik raad het gebied zeker aan!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast820
24 juni 2016 · 23:34

Prachtig skigebied met pistes voor iedereen, zowel ruig, ruw op het randje van off-piste als glad, met een goede hoek puur voor de snelheid. Zeer aangenaam dorp met veel leuke restaurants.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Schoenend00s
17 maart 2015 · 19:40

Erg vet gebied, zeker extreem zowel qua pistes als het funpark. Dalafdalingen zijn extreem op het groene pad na wat voor beginners ook geen pretje is. Ik kan dit gebied zeker aanraden, let wel op dat je niet te ver van de lift af zit met je acco, het dorp is redelijk uitgestrekt.

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast459
1 maart 2015 · 10:27

Geweldig gebied. Afdalingen naar dorp zijn voor mij geen probleem. Zelfs een drukke groene kan leuk zijn omdat je heel behendig overal tussendoor kan boarden wat de adrenaline lekker verhoogt. En bij vermoeidheid pak je de lift terug, no problem. Het dorp vind ik supergezellig. Lekker druk, sfeervolle bebouwing met beperkte hoogbouw. 1800 in het naseizoen is heerlijk rustig met volop gratis overdekt parkeren. Veel lekkere pistes, paar goede zwarte en rode en goed funpark voor zowel beginners als gevorderen. Echt een gebied waar je zo nu en dan terug wil komen.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Schoenend00s
19 december 2014 · 19:20

In 2012 geweest buiten de vakanties in januari/februari. Vrij druk bij de Jandri express vroeg op de dag. Eten en drinken aan de prijs. De lift in het park is wat traag naar mijn zin maar verder wel een mooi park.

Met vriendenSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring
Gast293
8 augustus 2014 · 00:46

Ik ben al in menig gebied geweest in frankrijk, maar vond deze wel het slechtste. Bijzonder is het dat er slechts 1 groene piste naar beneden het dal in is of je moet de zwarte nemen of de lift. Verder vond ik de gletsjer tegen vallen. Ook de afdalingen konden me niet echt raken. Ik miste vooral de dorpjes om even heen te boarden. Het meest bijzonderde vond ik wel dat het gebied in tweeen is verdeeld en dat je echt een stuk moet lopen of met de bus moet gaan om in het andere gebied te komen. Nee sorry, niet mijn ding dan nog beter naar Val Cenis of Superdevoley, waar ik me uistekend vermaakt heb met mijn zoon (10 jr)

Met familieSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast458
3 augustus 2014 · 13:22

Net terug van dagje zomerski in Les2alpes : verse sneeuw gevallen eind juli op de gletsjer ! Geweldige ervaring ! En ook gezien dat de er hard gewerkt wordt aan de nieuwe blauwe piste om de afdaling naar Les2Alpes te verbeteren : die zou volgend winterseizoen klaar moeten zijn en zou dichtbij de grote skilift JandriExpress uitkomen. Dan is er niet enkel een groene piste (die is inderdaad heel druk) en ook een zwarte piste maar ook een blauwe piste voor de gemiddelde skier. Wij logeerden in een studiootje in Cote Brune : echt in het centrum van Les2Alpes + heel dichtbij Jandri Express en verzamelpunt voor de skischolen : een aanrader !

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast457
9 februari 2014 · 09:50

Wij gaan al jaren naar Les2Alpes want je hebt er alles : groot skigebied (met gletjser) met verschillende types pistes, snowboardpark, verwarmd openlucht zwembad, schaatspiste, veel restaurantjes… Het skigebied gaat van 1650 tot 3200m, dus altijd sneeuw ! Er is ook een nieuwe zetellift bijgekomen : Le Diable die nu ook een extra optie is naast de Jandri Express (die wel druk kan zijn). Let inderdaad wel op waar je boekt : best in Les2Alpes 1650 (ipv 1800) want daar heb je meerdere skiliften en zit je in het centrum van het dorp. Als je een appartementje zoekt, kan je altijd boeken via de centrale reserveringsdienst van Les2Alpes zelf (via de site www.les2alpes.com) : deze appartementen worden ieder jaar gecontroleerd en zijn zeker een alternatief. En ieder jaar gaat het Belgisch kampioenschap Snowboarden door in Les2Alpes…

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast983
17 november 2013 · 15:07

Hier geweest met groep studenten, daarvoor was het prima. Maar voor uitdaging en variatie moet je mijnziens toch echt een ander (minder massaal) gebied opzoeken. Pistes waren nooit echt moeilijk en naar een paar dagen was alles wel bekend. De zwarte pistes stelde vrij weinig voor en waren vaak heel erg druk.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Sander13
24 oktober 2013 · 21:15

Ben hier in februari 2013 een aantal dagen geweest en vond het een verschrikkelijk ski-oord, het gebied is gemaakt voor massa-toerisme en heeft nul charme. Tevens is een deel van het publiek dat hier naar toe komt niet van het meest nuchtere soort, zo werden er van bekenden een aantal skies gestolen plus werd er schijnbaar regelmatig gevochten in het nachtleven. Het skigebied zelf heeft daar in tegen wel een paar uitdagende zwarte maar ook mooie rode pistes. Het pad terug van het bovenste gedeelte van het gebied naar het onderste deel gaat wel vermoeien. Boven op de gletsjer heb je een aantal heerlijke stroeve pistes om je techniek bij te schaven of 2000 hoogtemeters te maken naar les Deux zelf. Qua skiën best wel aardig, maar ik zou eerder naar het aan de overkant gelegen Alpe d’Huez gaan wat meer variatie biedt en een stuk prettiger/gemoedelijker overkomt.

Met vriendenmeer dan 10 jaar ervaring
Gast509
7 januari 2013 · 15:19

Met redelijk hoge verwachtingen ben ik afgelopen week naar Les deux Alpes afgereisd. En de verwachtingen zijn deels waargemaakt, het funpark is het grootste wat ik tot nu toe heb gezien en wordt zeer goed geprepareerd.

Er zitten een aantal leuke afdalingen in het gebied en op de gletsjer is de sneeuw van uitstekende kwaliteit. Als je de gletsjer op wil moet je vanaf de Jandri expres2 een klein stukje naar beneden en daar het ondegrondsse treintje pakken en niet die K*tsleeplift!

De pistes over het algemeen worden maar matig geprepareerd naar mijn mening. (misschien is dit iets Frans ofzo want in Les Sybelles vond ik dat ook het geval)

Een echt groot nadeel is dat er veel knelpunten zijn, vlakke verbindingstukken (paden) tussen pistes waar je met een snowboard niet vrolijk van wordt, als skier denk ik ook niet overigens! Ook zijn de liften niet helemaal wat ik van Oostenrijk gewend ben. Dan de dalafdaling, dit kan via 2 zwarte of 2 rode pistes maar die rode waren voor ons aan de verkeerde kant van het dal, dus was het zwart (voor mij geen probleem) of een veel te lang groen pad waar het te druk is met iedereen die zwart wil ontwijken. Of de bus als je daar zin in hebt.

Het klinkt wat negatief maar dat is niet zo. Naast genoemde punten waren er ook genoeg leuke afdalingen en als er wat meer verse sneeuw ligt meer dan genoeg off-piste mogelijkheden. Dit maakt dat ik het gebied wel 4 sterren geef.

Mede door het fantastische weer voor deze periode (5 dagen zon en 1 dag sneeuw) heb ik me geweldig vermaakt, het dorp is gezellig, bijna on-Frans, alléén mis ik de echte aprés ski onderaan de pistes en moet je de straten in waar het rond 16u nog vrij rustig is.De yeti bar bijvoorbeeld gaat pas om 17u open en mijn apres ski begint toch echt rond 16u. Daarnaast heb je ook nog een nachtclub maar daar zie je mij niet op wintersport. De panobar bovenop de piste is een ander verhaal! Dat is net een houseparty en dat was een groot feest, helaas weten ze de prijzen daar ook wel te verzinnen €7 voor een biertje word je ook niet vrolijk van! Het eten en drinken op de piste is ook vrij prijzig.

Wij waren met 2 beginners(1 ski/1 snowb), 3 met 3-5 jr ervaring(1skier) en 2 met 10+ ervaring (waaronder ik).

Voor de volgende keer zal Les deux Alpes niet bovenaan mijn lijstje staan maar zeker ook niet onderaan. Het is gewoon een gebied waar je geweest moet zijn.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Robin
5 december 2012 · 21:19

Om meteen met de deur in huis te vallen: Les deux alpes sloeg me toch wat tegen. Het skigebied wordt altijd vernoemd bij de betere skigebieden van Frankrijk, wat mijn inziens niet echt is. Goede punten zijn de hoge ligging van vele (bijna alle) pistes en de verbinding me La Grave. Helaas zijn van die grote cabineliften waar je moet in staan. Altijd een minpunt vind ik. De dalafdaling is overwegend zwart. Leuk voor de gevorderde, minder voor de beginner. Het gebied lijkt kleiner dan het op papier is, omdat er letterlijk maar 2 bergen zijn. Eten en drinken is duur, maar gemiddeld in vergelijking met andere Franse gebieden. Zoals reeds gezegd: probeer om in 1800 te mijden : kleine appartementjes die bezet worden door studenten, + maar 1 lift om naar boven te gaan dus s’morgens druk.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Reneadmin
30 november 2012 · 14:23

Mooi, groot en divers gebied. Helaas wel een aantal vrij vlakke verbindingen waar je als snowboarder toch wel bijzonder veel vaart moet maken om deze te kunnen halen. Grote nadeel voor mij waren de pistes naar het dal. Dit is of een zwarte piste of een groene piste. Met name aan het einde van de dag is deze groene piste ongelofelijk druk met iedereen die naar beneden wil gaan. Echter omdat deze pistes (eigenlijk paden) vrij smal zijn kan dit nog wel eens voor wat kleine botsingen leiden. Genoeg gezien in ieder geval, zelf gelukkig niet meegemaakt.

Pistes worden goed onderhouden en zoals je ze verder in Frankrijk gewend bent lekker breed. Bij de Gletcher op 3200 meter heb je een toffe boardercross en verder ook een groot funpark.

Het dorp zelf is vrij groot en heeft alle faciliteiten. Eten is betaalbaar, maar vooral de supermarkten hadden vrij hoge prijzen naar mijn mening. Zorg wel dat je in Les Deux Alpes 1600 ligt en niet 1800. Daar zit (naar mijn mening) alle jeugd in budget appartementen e.d. Als je daar geen moeite mee hebt is er natuurlijk niets aan de hand.

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast667
25 november 2012 · 22:00

Ik ga dit jaar voor het 5de jaar naar les deux alpes en ben er zeer tevreden over. Ik snowboard al een lange tijd en ik vind les deux alpes een zeer snowboard vriendelijk gebied. Het funpark in lesndeux alpes is een van de beste waar ik ooit geweest ben, een geweldige halfpipe, awesome jumps en ook een heel ferm boardercross parkour. Ik verblijf al 4 jaar in het mercure hotel, echt een geweldig hotel: vriendelijkn proper, goede service, lekker eten… Les deux alpes is een geweldig skigebied.

Met familieSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
TombaLaBomba
9 september 2012 · 03:19

Dit gebied is geen topper. De hoge pistes zijn wel leuk maar bieden iets te weinig uitdaging. Tijdens mijn bezoek waren er veel zwarte pistes gesloten wat er ook iets mee te maken kan hebben. Teruggaan naar het dorp kon enkel via de zwarte piste waar het vol zat met vallende beginners met alle risico’s vandien terwijl dalen met de eitjes ook kon (mits enig geduld).

Zoals steeds op de piste in Frankrijk belabberd eten en weinig goeie service. Hotel Le Sherpa daarentegen bood wel een goeie sfeer + eten. Enkel de slechte geluidsisolatie is een minpunt.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
nele michielssens
15 maart 2012 · 17:21

Ik werk nu reeds 2 winters als skilerares in Les Deux Alpes. Ieder gebied heeft zijn voor-en nadelen, L2A dus ook. Grote voordelen zijn: Het is zowel voor families, jongeren, beginners tot ver gevorderden! Je hebt beneden de beginnerspistes met gratis liften, je hebt boven prachtig brede pistes waar je je kan uitleven en de off piste en connectie naar LA Grave zijn zeker meer dan de moeite! Het dorp zelf is lang, maar met de skibus kom je overal rap naartoe. Er zijn veel gezellige bars en goeie restaurantjes, mijn topper is de “raisin d’ours”, betaalbaar eten voor de fijnproever! In onze skischool (ESI) kan je je lessen gegarandeerd in het nederlands boeken door te vragen naar erik of nele voor privéles. Of stuur ons een mail op nele.erik@gmail.com

De nadelen zijn inderdaad zoals al vermeld: het terugkeren naar het dorp is via zwart of groen, er zou gewerkt worden aan een blauwe piste om terug naar het dorp te skiën. Maar wat is er mis met de eitjes terug naar beneden nemen?

Voor de rest vind ik het een zeer aangenaam gebied, iedereen is er heel vriendelijk, het is een low-profile gebied, dus de prijzen zijn meer dan redelijk. Je mag dit niet vergelijken met bv les trois vallées of espace killy, die budgetten liggen helemaal anders, een skipas daar is ook veel duurder.

Hopelijk zijn weer wat mensen overtuigd om toch te komen skiËn bij ons!!

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Julez
16 februari 2012 · 18:13

Net terug uit Les Deux alpes. We verbleven in Le Flocon D’or. aan de buitenkant een prachtig kasteel-achtig gebouw, maar van binnen zwaar vervallen. De kamers waren er door de vloerverwarming te warm, waardoor je 's nachts met de ramen open moest slapen. Binnen rond de 25 graden en buiten rond de - 20… geen pretje dus en flink verkouden geworden. Ook lag het gebouw vrij hoog, waardoor je met trappen omhoog/omlaag moest. Er reed wel een pendelbusje, maar niet erg frequent. De Franse gastvrijheid is op zijn Frans, alhoewel ze in de restaurants op de piste en in het dorp zeer vriendelijk waren.

Het gebied zelf was zeer mooi! Ik, als beginnende snowboarder, heb vooral de route Glacier 1 gepakt die overgaat op de route Jandri 4 tot aan het overstappunt. Een heerlijke brede piste die niet te steil is, maar wel wat steile stukken heeft, dus genoeg uitdaging biedt. De gletsjer zelf 1 keer gedaan. Die was heel ijzig, doordat de harde wind de meeste sneeuw er af had gewaaid. Ook hebben ze de piste op de gletsjer ditmaal smaller gemaakt dan voorgaande jaren. Maar zonder/minder wind en met sneeuw op de gletsjes is dit een geweldige piste. Vrienden die wat meer ervaren zijn hebben zich flink kunnen uitleven op zowel de blauwe als de rode pistes. De pistes die naar het dorp gaan zijn nagenoeg allemaal zwart. Niet ideaal voor de beginnende wintersporter, maar er is een mogelijkheid om een groene piste te pakken naar het dal. Deze is alleen erg smal en heeft flinke afgronden naast zich zonder afzettingen. De afgrond (die soms bijna steil naar beneden loopt)vond ik vrij eng en heb daarom maar veilig de Jandri Express naar het dal teruggenomen.

Met vriendenSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring
Arno
9 februari 2012 · 00:05

Afgelopen weekend met vrienden terug gekomen vanuit Le Deux Alpes. Geslapen in het bijgebouw van Résidence Aiguille Lodge. Kom al vele jaren in de Alpen (Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland) vaak meerdere keren per jaar, maar deze accomodatie was toch de minste van allemaal. Vriendelijk personeel, maar geen goede aansturing, een ieder doet zijn ding! Nergens enige controle op en achterstallig onderhoudt. Deuren gaan niet goed open, licht op de gang doet het niet. Bij de buren waren er veel wandtegels van de badkamer er af geslagen. De douchekop bleek in vele apartementen niet te blijven hangen. De gordijnen waren smerig en kapot. De slaapkamer met 2 aparte bedden was 220 x 200 dus erg krap. De tv had in het gehel complex maar 1 zender (BVN) Aan de bar werd veel geklaagd over de accomodatie en het onderhoudt. De kamers waren niet schoon, de dekbedhoezen smal (80cm)dus slecht slapen en de matrassen en kussen onder de vlekken. Twee dagen geen warm water gehad, dit tot 3 keer toe aangegeven bij het personeel, maar geen actie. Uiteindelijk de eigenaar aangesproken en die ging meteen aan de slag, zonder rersultaat. We hebben sochtends en savonds maar bij de sauna gedoucht. Geen enkele controle in de sauna. De vuil filter melding van het bubblebad heeft de gehele week staan knipperen en werd niet vervangen, ook na personeel op de hoogte gebracht te hebben. Het bad stonk ook. Het eten was redelijk, de soep iedere avond lauw. We hebben 4 maal savonds een rekening gekregen die niet klopte, dus opletten! Accomodatie ligt aan groene ski piste pad en je bent snel bij de 2 liften die je omhaag brengen naar beide bergen. Begeleiding van Sunweb 1 minuut bij aankomst gezien en vertelde niets. Het skigebied zelf is redelijk divers, al kan het niet tippen aan Paradiski, Les Trois Vallées en Espace killy. De laatste dalafdaling is voor veel beginners en ligt gevordende te zwaar, de meeste zijn zwart, 1 pittige blauwe (eigenlijk rood)en een groene pad afdaling. Het pad is aan het einde van de dag zeer druk met een ieder die de zwarte of blauwe dalafdaling te moeilijk vindt. 1 keer gedaan, nooit meer en lekker zwart gepakt. Stel je voor dat de sneeuwconditie minder is, dan gebeuren hier veel ongelukken. De pistes zelf liggen er goed onderhouden bij, dat kunnen die Fransen wel. Brede lange pistes en perfecte sneeuw condities.Veel off piste mogelijkheden, zeker vergeleken met Oostenrijk en Zwitserland. De liften zijn ronduit slecht, traag en zeer oud. Geen enkele stoeltjeslift heeft een kap om je te beschermen tegen de kou. Afgelopen week waren de temperaturen tussen de -15 en -23 graden dus afzien. Sommige cabineliften zijn extreem oud eigenlijk een schande voor het gebied, diverse toeristen gesproken die er niet in durfde, dat kan toch niet! Al met al niet echt een aanrader en kom hier zeker niet eerder terug voordat ze het gebied een flinke upgrade hebben gegeven, die Fransen kennende duurt dit nog minimaal 10 jaar, erg jammer. Volgende keer maar weer naar Paradiski, Les Trois Vallées of Espace killy.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring