BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Diedamskopf

Reviews Diedamskopf

88% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.4 op basis van 3717 reviews.

  • Sterke punten: Voldoende off-piste, erg rustig, geen vlakke stukken, goed eten op de piste, laag prijsniveau, eenvoudig bereikbaar en sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten en weinig après-ski.

Wat vind jij van Diedamskopf?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast844
    Gast844 25 februari 2018 · 21:11

    De diedamskopf is een fijn skigebied. De pistes zijn breed en er is genoeg keuze uit verschillende “ kleuren” pistes. De funslope is super leuk! Je maakt in twee delen een bochtige en hobbelige tocht naar beneden waarbij je een tunnel passeert en een stunt vlak met geluid erin. Wij hebben nog nooit zo’n leuke piste gezien! De kinderen willen nergens anders meer skiën! Ondanks de voorjaarsvakantie en ski wedstrijden op een rode piste, is het niet druk op de pistes en bij de lift. In de drie restaurantjes is het wel druk. Daarom eten wij telkens al om half twaalf en dat bevalt prima!

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast467
    Gast467 11 januari 2017 · 06:30

    Een gebied met vele mogelijkheden en geschikt voor alle niveaus. Pistes worden prima onderhouden en tevens zijn de eet- en drinkgelegenheid van hoogstaande kwaliteit. De wegen naar het gebied worden goed onderhouden, zelfs bij zware sneeuwval. Prima slaapgelegenheden aanwezig.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Bennie
    Bennie 21 februari 2015 · 10:45

    Verrassend skigebiedje met altijd ruimte op de pistes. Een ouderwets natuursneeuwgebied dat uitstekend geprepareerd wordt. Echt makkelijke pistes vind je hier naast de oefenweide niet, maar de pistes zijn absoluut prachtig. Wij waren er tijdens de carnavalsvakantie. Wachtrijen waren minimaal en door de beperkte drukte bleven de pisten lang goed. Beide dalafdalingen zijn prachtig. De Waldabfahrt biedt prachtige uitzichten, terwijl de Unterdiedams, zeker vanaf het bergstation, een heerlijk uitdagende piste is. Doordat er geen sneeuwkanonnen zijn worden de condities van die dalafdalingen wel snel slecht en zijn ze vrij vaak dicht, mede door de zuid-west ligging. Qua gastronomie is de Wedelstube bij het middenstation zeker een aanrader. Heerlijk zitten en geweldig (veel) eten voor een faire prijs. Raak je hier uitgekeken stap je zo op de (gratis) bus naar Mellau-Damüls of Warth-Schröcken voor nieuwe uitdagingen.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast243
    Gast243 23 februari 2014 · 12:01

    Leuk skigebied, zeker voor de beginner en met familie. Compact, waardoor je elkaar altijd wel tegenkomt of goed af kunt spreken. Voor de gevorderde skiër eerder een gebied om 1 dag te gaan skieën. Voordeel van dit gebied is dat we zelfs in de voorjaarsvakanties geen rijen bij de liften hadden. En nog betaalbare prijzen. Dalafdaling zou moeten worden voorzien van kunstsneeuw zodat deze eerder open kan. Parkeergelegenheid onderaan de piste is prima. Vriendelijk en behulpzaam personeel in restaurants, bij de liften en op de pistes.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Mathijs
    Mathijs 8 april 2012 · 16:42

    Mooi onontdekt skigebiedje! We zijn er één dag gaan skiën op 1 april. Beneden met de bakjes naar boven in de mist. Na een tijdje klaarde de mist op en was het heerlijk skiën in de zon met prachtige uitzichten. Je hebt eigenlijk maar 3 echte liften, de bakjes, de panoramabahn en de breitenalp. Er zijn overal makkelijke pistes te vinden maar ook overal vind je zwarte pistes die ook wel echt steile stukjes hebben. Er was echt geen volk op de pistes, je had de piste voor je alleen, zeker op de Breitenalp. Alles is er ook aanwezig: snelheidsmeter, goede variatie van pistes, sterk snowpark,... De sneeuw werd heel papperig na de middag maar dat maakte niet zo veel uit. Wel spijtig dat de twee talabfahrten dicht waren en dat je met de bakjes terug naar beneden moest. Al bij al een topgebiedje, we hebben ons van 9u tot 16u30 geamuseerd!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Paul
    Paul 14 maart 2012 · 15:03

    Onze eerste skivakantie-ervaring. Wat een genot! We vielen met onze neus in de boter. Veel sneeuw, strak blauwe luchten en zon, zon, zon. Het is een uiterst vriendelijke omgeving. Prachtig mooie natuur en ontzettend vriendelijke mensen. Diedamskopf is een mooi, vriendelijk en rustig skigebied. Uitermate geschikt voor families en vriendengroepen. Geen grote apres-ski, maar da's juist mooi.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • supergroover150
    supergroover150 1 januari 2012 · 17:29

    periode: kerstvakantie. reisgroep: gezin met 3 kinderen (10/7/5). Klein maar fijn skigebied met voor ieder wat wils. Bij drukte enige wachttijd bij mn. de oudere liften (bv Breitenalpbahn)

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Frank Timmers
    Frank Timmers 20 november 2010 · 22:23

    Echt een heel leuk skigebied voor de gemiddelde. Daarnaast is het leuk om hier met vrienden heen te gaan. Je komt elkaar vanzelf weer tegen. De indeling is erg goed. Leuk restaurant boven, gewoon gezellig, geen grote apres-ski.

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 27 februari 2009 · 13:34

    Vorige week perfecte omstandigheden. Ruim een meter sneeuw erbij en veel zonnige dagen. De mensen zijn er echt gemutlich en voor 10,50 Euro heb je een schnitzel ter grootte van een pannekoek in allerlei soorten en maten van bereiding. De Schnupperkarte (kennismakingsochtend) is laagdrempelig en leuk voor de kinderen. Spelenderwijs worden ze meegenomen (door o.m. Toni Macaroni). Verder een heel verdienstelijk funpark voor snowboarders (alleen moeten ze de hits wat sneller bijwerken na zware sneeuwval). Wij komen hier BLEW zeker terug.

  • Anoniem
    Anoniem 18 februari 2009 · 20:22

    Afgelopen week met een groep gehandicapten geskiet (zitskiers). Helaas was het weer dusdanig dat we op de dorpspiste in Au geskiet hebben maar dat was prima te doen. Doordat het de hele dag bleef sneeuwen was off-piste op of naast de piste mogelijk. Het is niet vergelijkbaar met een groter skigebied maar het is gemoedelijk en voor de doelgroep goed te doen. We verbleven in Hollandheim en dat was super. Sommig liftpersoneel kon wat vriendelijker zijn...maar ja het weer nodige daartoe niet uit.

  • Anoniem
    Anoniem 10 oktober 2008 · 21:27

    Ons reisgezelschap (opa,oma,vader,moeder,kind 4 jr, kind 7 jr) hebben een heerlijke week (voorjaarsvak.07)in AU gehad. Het was prachtig weer (het nadeel hiervan was dat de dalafdaling niet mogelijk was), maar voor onze jongste die beneden les had was dit erg aangenaam (en ook voor opa en oma die lekker in het zonnetje zaten te kijken)De leraren spraken Nederlands en waren superlief voor die kleintjes! Ook de oudste vond het erg leuk in de les.Er heerst een gemoedelijke sfeer en de pistes zijn leuk en afwisselend voor de gemiddelde skier (voor de gevorderde skier is het gebied te beperkt). Wij komen in ieder geval weer!

  • Anoniem
    Anoniem 3 maart 2008 · 16:38

    Erg leuk voor familie maar niet om met je vrienden heen te gaan. Je komt elkaar veel tegen en er is voor iedereen z\'n eigen niveau!! Het zijn allemaal aardige mensen!!!!

  • Anoniem
    Anoniem 27 januari 2008 · 13:39

    Al 20 jaar in Au geweest.Bevalt prima. Leuke Ferienwohnung. Het skigebied is prima voor ons. De Diedamskopf bevalt ons prima. Er wordt nog steeds gewerkt aan het gebied. Steeds meer mogelijkheden.

  • Michael Hendriksen
    Michael Hendriksen 9 november 2007 · 12:30

    Zijn al een paar jaar in het dorpje Au geweest, en dat beviel ons prima. Ik moet zeggen dat ze daar niet veel aan apre ski hebben, maar we komen toch om te skieen. Het voordeel is als je een drie dalen pas koopt je gebruik kunt maken van drie verschillende ski gebieden, dus elke dag iets anders kunt proberen. Zo kun je met de skie bus geheel gratis van gebied naar gebied. De sfeer is er prima. Dit jaar gaan we eens kijken in Frankrijk we weet bevalt ons dat ook.

  • Sanne Wieringa
    Sanne Wieringa 13 oktober 2007 · 19:31

    Relatief groot skigebied voor zo\'n klein plaatsje. Goede offpiste mogelijkheden, zeker aantrekkelijk gebied voor gevorderden. Voor beginners is dit gebied echter matig, vanwege de wisselende klassificatie van eenzelfde piste. Apres ski is inmiddels vergelijkbaar met een plaats als Gerlos. Ontmoet zeker veel jongeren uit Nederland en Scandinavie.

  • Sander
    Sander 29 januari 2007 · 22:06

    Jaren hier geweest, een prachtig gebied voor het gezin! Je komt elkaar altijd tegen op de berg en het is erg overzichtelijk. Het nadeel vind ik de lange wachtrijen bij de lift beneden in het dal 's ochtends. Eenmaal boven, gaat het beter. Als de sneeuw goed is, kun je een prachtige afdaling maken van de top tot aan het dalstation; een heerlijke afdaling van maar liefst meer dan 10 kilometer! Echt een off piste gebied is het niet, maar als je goed zoekt, zijn er een paar hele leuke plekjes te vinden, vooral geschikt voor de ietwat gevorderde die wil beginnen met off piste afdalingen.

  • willem
    willem 2 januari 2007 · 18:40

    Al een paar jaar hier geweest en hele goede ervaring gehad.niet zo,n groot gebied maar wel gezelig. als je met familie bent kun je elkaar zo weer terug vinden.ga in de derde week van jauari weer en kijk hoe het dan weer is.

  • erika van Schie
    erika van Schie 29 oktober 2006 · 19:33

    Ideaal gebied om met je familie heen te gaan vooral ook met kleine kinderen. Onze dochters kregen hier al met 3 jaar skiles op een leuke speelse manier.Sneeuw hoeveelheid de laatste jaren zeer goed tot eind maart dalafdaling mogelijk.Kinderopvang zeer goed geregeld.Prijs aantrekkelijk nivo.Geen grote apresski.

>