BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Disentis 3000

Reviews Disentis 3000

74% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.7 op basis van 3696 reviews.


Wat vind jij van Disentis 3000?


Beoordelingen van gebruikers

  • Karin
    Karin 3 januari 2011 · 22:10

    We zijn gisteren terug gekomen van een verblijf in het Disentiserhof. Hele leuke vakantie gehad. Fijn apart/hotel. We hebben gereisd met 2 kinderen van 8 en 11 jaar. We hebben Sylvester avond door gebracht in het hotel. Het was heel leuk en hebben echt plezier gehad. De kamer cq. het appartement had een kitchenette en een aparte slaapkamer. In de woonkamer een bedbank en eet tafel. Het was ruim van opzet. We hadden half pension. We hebben heerlijk gegeten. Zowel 's ochtends als 's avonds. Elke avond was er voldoende keuze, voor elk wat wils. Er wordt daar absoluut heel goed gekookt. Het personeel werkte hard en was heel erg aardig. Na 5 dagen had ik pas in de gaten wie van hun de manager was. Geen opzichtig gedrag. Er was slechts één medewerker die van mij een dikke onvoldoende krijgt en dat was een van de meisjes aan de receptie (met een piercing door haar tandvlees). Er was een gaaf slot (kasteel) waar leuke activiteiten werden georganiseerd voor de kinderen. Verder een groot zwembad en twee sauna's en een stoombad. Het hotel oogde rustiek, de inrichting van onze kamer was beslist niet van deze tijd. De eigenaren van de apartementen verhuren hun apartementen aan het hotel. Het ene apartement ziet er qua inrichting beter uit dan het andere. Er lag voldoende sneeuw om goed te kunnen skiën toen we aankwamen. Er is maar één keer een laagje sneeuw bijgekomen, maar we konden de hele week goed uit de voeten op de piste. Alle pistes liggen in de zon, als het niet bewolkt is. Wat ik echter niet wist, is dat er geen sneeuwkanonnen zijn in dit gebied. Dat verbaasde me toch wel. Veel fijne gasten in het hotel. Veel Zwitsers en Duitsers. Geen zuip partijen. Geen lastige mensen. Je ziet er geen buitensporige luxe, zoals je wel in Gstaad ziet bijvoorbeeld. Geen fashion show op de piste. Weinig glitters, geen fantastische winkels. Op de laatste dag bleven mijn kinderen met vriendjes skiën tot dat de (teller)lift sloot. Mijn jongste dochter werd gewaarschuwd door de bediende van deze lift. Mijn oudste dochter die een klein jongetje van 5 jaar begeleide werd echter niet gewaarschuwd. Toen zij beneden bij het liftje aan kwamen, sloot de lift bediende af en weigerde om hun nog naar boven te laten gaan. Ze vroeg hem nog om mee te mogen, maar hij zei 'Zeit ist Zeit' en vervolgens liet hij de twee kinderen aan hun lot over. Uiteraard ging het zusje hun zoeken en stond vervolgens ook onder aan een piste. De kinderen voelde zich angstig, omdat ze met ski schoenen aan niet de berg omhoog konden klimmen. Het jongetje van 5 kon helemaal geen kant op. Zwitsers zijn wel vaak stugge mensen gebleken, desondanks blijven we wel graag in Zwitserland op vakantie gaan.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Albèrt Papôt
    Albèrt Papôt 31 december 2010 · 14:47

    Ik kom al jaren in Disentis voor familie bezoek. Mijn zus woont er al 11 jaar en zolang kom ik er dus al. Er is prachtige natuur en in de winter een prima plek om te skieen. Geen wachttijden bij de liften en geen dronken lui op de piste's of in de paar kroegen die er zijn. Prima eten in de pizzaria's en verder is alles niet super toeristisch. Zal er nog jaren komen en kan het iedereen aanbevelen!!!

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Pigion
    Pigion 18 november 2010 · 17:19

    We komen sinds 1986 in Disentis / Sedrun, daarnaast ook in Engelberg, Verbier, Klein Walsertal, Lengries. Zeer prettig ski-gebiet voor families, geen gedoe, schreeuwen en zuipen. Geen dringen bij de liften, enkel Italianen tonen soms weinig fatsoen. Deze komen als er in Italië weinig sneeuw ligt. Goed geprepareerde pistes en goed op de zon, ook in januari. In maart kan de sneeuw pappig worden.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 20 oktober 2010 · 16:30

    Disenterhof: In de carnavalsvakantie 2010 wederom hier geweest. Duidelijk een nieuwe kok, eten was prima. Dus, zojuist geboekt voor 2011. (De site werkt niet goed, daar lijkt het volgeboekt, maar men heeft nog kamers) Na een mail direct een zeer vriendelijke reaktie met reserverings bevestiging.

  • Anoniem
    Anoniem 17 januari 2010 · 13:32

    Disentis is een prima gebied voor de ongeoefende skieer. Als je als gevorderde skieer langere tochten wilt maken, ben je op het verkeerde adres. Het gebied is wat dat betreft beperkt. Zeker voor gezinnen met jongere kinderen een aanrader. Hotel Disenterhof is een leuk hotel, waar ook voldoende activiteiten worden georganiseerd voor jongere kinderen. Het diner is kwalitatief slecht te noemen. Ben je een fijnproever en wil je een goede maaltijd hebben, ben je op het verkeerde adres.

  • Anoniem
    Anoniem 4 maart 2009 · 22:25

    In de winter alleen te bereiken via Chur, dus NIET mbv navigatie rijden (of viapunt Chur invoeren) Anders sta je, ondanks gebruik TMC, aan de verkeerde kant van de afgesloten Oberalppas, 3 uur omrijden is niet leuk! Prima skigebied met zeer aardige mensen. Gebied idd niet groot, maar mooie pistes. Skiles is van 10 uur t/m 13:30 uur, lunch inbegrepen, Top! Houdt tevoren rekening met de vertrektijden van de gratis skibus. Disenterhof prima hotel, vooral met kinderen, heb alleen geen hoge verwachtingen van het avondeten.

  • Anoniem
    Anoniem 26 november 2008 · 22:19

    Hier vind je veel zwitsers die liever niet in de grote toeristische stations gaan ski? Er zijn twee grote appartementscomplexen. \'Acletta\' en \'Disentiserhof\' te huur via utoring.ch. Alle twee met zwembad en mooi uitzicht. Als je dicht bij het dorp wil zitten is disentiserhof goed gelegen maar dan zit je verder van de lift. Wil je dicht bij de skilift zit je beter in Acletta. Daar kan je naar toe skien als er genoeg sneeuw ligt. Acletta heeft een zeer grote ondergrondse parkeergarage. Je parkeert als het ware achter het appartement: twee stappen en je zit op je appartement Disentis is goed te bereiken via Chur per auto. er is ook een trein die je naar Andermatt kan brengen Er zijn 60 km pistes, je kan per auto vlot naar Sedrun en naar Brigels, vergelijkbare stations.Je kan naar Italie over de lukmanierpas die open blijft in de winter en je kan naar Flims/Laax voor de liefhebber van grote stations. In Bogn in Sedrun is een prachtig zwembad annex kuuroord voor als het sneeuwstormt. geen massa\'s toeristen wel zwitsers met kinderen. In Disentis vindt je geen studentikoze toestanden met veel bier veel muziek en vakantieliefde. Voor sommigen een nadeel voor anderen een zegen. ideaal voor families die een leuke tijd willen hebben met elkaar. utoring.ch disentis.biz

  • Anoniem
    Anoniem 5 maart 2008 · 15:38

    februari 2008. Een rustig ski-gebied, ondanks de krokusvakantie, voor beginners op de ski\'s meer dan genoeg mogelijkheden, prima ski-school met ervaren instructeurs. Voor gezinnen met jonge tot kleine kinderen een prima gebied. Er zijn moeilijkere afdalingen voor de gevordere ski\'er, omhoog en weer naar beneden neemt dan zo\'n 2-3 uur in beslag. Voor de gevorderde snowboarder misschien iets te stijl en niet zo breed, maar om het te leren een prima plek. Uiterst vriendelijke mensen bij liften, behulpzaam bij de kinderen, gezellige tipi\'s om wat te eten en te drinken waar je het zo duur kon maken als je zelf wilde.

  • Frejan
    Frejan 14 november 2006 · 17:13

    In 1986 voor het eerst 18 dagen naar Disentis gegaan met jonge kinderen, 8 en 10 jr. Totaal 12 x geweest. Zeer goede ski-school, begint op de weide beneden. Mensen zijn erg vriendelijk/behulpzaam, komt waarschijnlijk omdat er zo weinig Nederlanders komen. Ski-gebied is gevarieerd doch niet zeer uitgebreid, groot genoeg voor 3 a 4 dagen gevorderden. Goede mogelijkheden voor of-piste met begeleiding. Goede / ruime appartementen in Accletta, op ski-s te bereiken via stevige afdaling (bospad). Hellingen liggen prachtig op de zon, ook in jan. niet te koud. Slechts 1x (te) weinig sneeuw gehad met Kerst. Laatste keer geweest 2005. Ook geskied in Engelberg, Vessonas, Lengries, Oberwiesental, Jura.

>