BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Engelberg

Reviews Engelberg

80% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.7 op basis van 3707 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor gevorderden, voldoende off-piste, eenvoudig bereikbaar en erg sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten en duur.

Wat vind jij van Engelberg?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast496
    Gast496 20 maart 2017 · 12:35

    Eén van de beste Free ride gebieden in de Alpen, tezamen met Verbier, Zermatt, Saas Fee, Chamonix, St. Anton en Lech. Er zijn een paar mega Off-Piste afdalingen met 1000 t/m 2000 meter hoogte verschillen. In één woord: Geweldig. De pistes zijn moeilijk, weinig blauwe pistes en dan ook nog moeilijk. Blauw hier is rood in vele Oostenrijkse oorden. Wel goede skischool weide, alleen verwijderd van het grootste ski gebied.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast646
    Gast646 1 maart 2015 · 22:12

    wij gingen met de hele familie (12 personen) naar Engelberg, wij hebben ons daar 1 week vermaakt, maar we gaan er waarschijnlijk niet nog een keer naartoe, het is namelijk behoorlijk klein en er zijn belachelijk veel Aziaten die daar alleen komen vanwege het uitzicht en omdat het gebied word gebruikt in Bollywood films. hierdoor was het dorp heel druk net als de gondelroute naar het hoogste punt van het gebied, terwijl de rest van het gebied behoorlijk rustig was. verder was het, mede door de koersverandering van de Frank heel erg dus op d piste voor niet heel bijzonder eten. verder kunnen de liften ook nog wel wat gemoderniseerd worden. maar als pluspunten waren de pistes er behoorlijk lang, lagen ze er altijd goed bij en lag er iig dit jaar heel veel sneeuw. er waren te weinig blauwe pistes om als beginner het gebied door te skiën en dus zaten de beginners uit de groep de hele week op dezelfde pistes te skiën, er waren wel veel rode pistes, maar door de grote van het gebied hadden we die al snel allemaal gedaan. er waren zeer weinig zwarte pistes maar als off-piste skiër kan je hier je geluk niet op met alle off-piste mogelijkheden.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Berend
    Berend 20 maart 2011 · 21:47

    Ik was er 20-28 feb. Het skigebied is niet heel groot maar goede pistes, snelle liften, soms een lange rij. Alleen je moet op veel stukken vaak prikken. ik had drie dagen skiles, ik zat in een soort internationaal klasje 2nederlanders, 1 duitser, 1 engelse, 1 luxemburger en 2 zwitsers. En een goede engels sprekende leraar die ook nog Duits/Frans sprak, dus goed om je taalkennis wat op te pijlen. Veel rood en weinig zwart en een beetje blauw. 's Middags als iedereen terug gaat dan is het echt druk op de dalafdaling. Dus kan je moeilijk snel beneden zijn. Maar overigens was het een goed gebied.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • erwin
    erwin 14 februari 2011 · 20:50

    Mooi gebied voor gevorderde skiër wegens werkelijk rode of donkerrode pistes en uitdaging op en naast de piste. Minder geschikt voor beginners wegens weinig blauwe pistes. Zeer geschikt voor shortski vanuit Brussel. (+/- 07.00 uur) Een aanrader.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • familie de Nooijer
    familie de Nooijer 23 januari 2011 · 11:28

    wij zijn december 2007 geweest en gaan nu weer ,wij skieen niet ,maar gaan met de kinderen sleeen .De kinderen zijn nu 9,7 en bijna 3 jaar oud zowel voor hun als voor ons is het erg leuk.Mijn ouders gaan al 5 jaar zij lopen en genieten hier ook enorm. Voorgaande jaren zijn we in beatenberg geweest en in Winterberg,Duitsland. Maar Engelberg wint het zeker! Wij zijn wel gevorderd in ervaring met wintersport op de slee en wandelen, maar niet in skieen!

    Met familie 6 tot 10 jaar ervaring
  • Patricia
    Patricia 13 januari 2011 · 11:00

    Engelberg is voor elk wat wils: beginners t/m vergevorderden. voor families is mn de Brunni kant geschikt; de Titlis kant heeft alles, maar dus ook meer volk. wie rustig wil skien kan beter naar Brunni; wie meer uitdaging wil (ook off piste)naar Titlis. Een belangrijke tip: de beste skischool heeft de minste publiciteit: Active Snow Team is kleinschalig, heeft alleen professionele skileraren (geen "doe mij maar gewoon na"?, vriendelijk en... je mag tot 4 personen meenemen voor dezelfde prijs!!!!! Ze geven zelfs les in het Nederlands. Wij komen er al jaren; vrienden van ons hadden een zoon die zeer moeizaam sport leert en het jaar tevoren huilend in de sneeuw lag en zijn skis weggooide. Na een uurtje met leraar en eigenaar Rolf skiede hij van een bergje af en na een weekje wou hij niet meer weg!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Tom Maes
    Tom Maes 2 januari 2011 · 14:19

    Engelberg is vlot bereikbaar van België/Nederland. Goede pistes voor gevorderde skiërs en mooie uitzichten. Er zijn een paar prachtige off-pistes.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 4 november 2010 · 22:59

    ik kom er al m'n hele leven, wij hebben er een apartement gekocht! echt top. volgend jaar gaat onze oudste dochter van 16 een opleiding doen voor ski juf en gaat daar lessen verzorgen! gezellige sfeer top pistes leuke ski school en leuke mensen. bij de lokale bakker kennen ze je al presies en maken ze een leuk praatje maar ook met de kinderen! de kinderen kunnen zich prima redden en anders gaan ze een dagje winkelen in luzern met de trein makkelijk dus terwijl wij ergens lekker een kopje koffie gaan drinken bij onze vrienden daar!

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 24 februari 2010 · 12:05

    Ik ben samen met een vriend de laatste week van januari 2010 naar Engelberg geweest. Wij vonden het GEWELDIG! Vanuit Tilburg in 7 uurtjes kwamen we al aan. Engelberg staat bekend om zijn sneeuwzekerheid en daar hebben we van kunnen proeven. Er is in 1 week tijd zeker 60 a 70 cm gevallen en we hebben helemaal los kunnen gaan in de poedersneeuw! Het skigebied is qua pistes niet geweldig maar voor de (ver)gevorderde skier / snowboarder zijn de offpiste mogelijkheden oneindig! Qua apres-ski is het niet geweldig, echter het schijnt in het weekend erg druk te zijn in de Yucatan Bar. Tip; je kunt super lekker eten bij het dalstation! Ik heb in ieder geval een nieuw gebied ontdekt waar we vaker naar toe zullen gaan! Aanrader!!!

  • Anoniem
    Anoniem 3 maart 2009 · 22:33

    Afgelopen week (21-28 febr) naar Engelberg geweest als beginner. We troffen het met bergen sneeuw zowel in het dorp als op de pistes. De pistes waren goed bereikbaar en geprepareerd. Voor een beginner wel pittige blauwe pistes met steile afdalingen erin. Toch baarde oefening de kunst. 3 dagen les via skischule Engelberg is aan te bevelen! Het dorp is klein, rustig maar goed voorzien van leuke winkeltjes. Voor een actieve apr?ki?misschien minder uitdagend, maar wel gezellige locaties om te eten. Ik heb de smaak te pakken!

  • Anoniem
    Anoniem 22 november 2008 · 13:04

    Ik ken het skigebied zeer goed. Ik kom er dan ook al 25 jaar. Een echte aanrader! Off-piste is geweldig maar dan heb je wel een bergf?r nodig aangezien het heel gevaarlijk kan zijn. Nadeel is tussen kerst en oud en nieuw. Dan zit het dorp propvol en er komen dan ook nog eens dagjesmensen uit de omgeving wat zorgt voor overvolle pistes.

  • Anoniem
    Anoniem 2 april 2008 · 11:34

    Erg leuk skigebied als je een (lang) weekend wil gaan ski? Dat heb ik hier dan ook al drie keer gedaan, vaak rond april dan is het lekker weer en door de gletsjer is het toch zeker dat je kan ski? Het dorp is klein en niet bijzonder maar er zitten een paar leuke bars waar het met de juiste mensen erg gezellig kan zijn. Zoals eerdere ervaringen melden is het gebied niet echt geschikt voor beginners. Bij weinig sneeuw moet je dan de hoogte in en daar zijn geen oefenpistes of iets dergelijks. Wel zeker de moeite waard voor de wat meer ervaren skier die er even snel uit wil aan het eind van het seizoen.

  • Paul
    Paul 24 november 2007 · 18:05

    Best een heel mooi gebied voor de gevordere, helaas niet zo groot, dus ook weer niet zo geschikt voor de gevorderde! Het is alleen jammer dat het dorp zo ontzettend ongezellig is.

  • Yvonne
    Yvonne 18 oktober 2007 · 22:07

    Wij zijn afgelopen voorjaarsvakantie (feb) naar Engelberg geweest. Dit was onze eerste wintersport en we waren dan ook echte beginners. Er lag heel weinig sneeuw, waardoor we het echt hogerop moesten gaan zoeken. Daar is het voor een beginner niet om te doen, hele smalle pistes met veel afgronden. Ik kan me wel voorstellen als je een gevorderde skier/boarder bent dat dit skigebied dan wel prachtig is met vele mogelijkheden. Maar absoluut niet voor beginners, de beginnerspistes die er zijn en geprepareerd worden zijn heel ijzig en hebben alleen haakliftjes om naar boven te komen. Voor de apr?ski ook niet naar Engelberg gaan, wel voor de rust en prachtige natuur!!!!

  • Yvonne
    Yvonne 18 oktober 2007 · 22:06

    Wij zijn afgelopen voorjaarsvakantie (feb) naar Engelberg geweest. Dit was onze eerste wintersport en we waren dan ook echte beginners. Er lag heel weinig sneeuw, waardoor we het echt hogerop moesten gaan zoeken. Daar is het voor een beginner niet om te doen, hele smalle pistes met veel afgronden. Ik kan me wel voorstellen als je een gevorderde skier/boarder bent dat dit skigebied dan wel prachtig is met vele mogelijkheden. Maar absoluut niet voor beginners, de beginnerspistes die er zijn en geprepareerd worden zijn heel ijzig en hebben alleen haakliftjes om naar boven te komen. Voor de apr?ski ook niet naar Engelberg gaan, wel voor de rust en prachtige natuur!!!!

  • Rob
    Rob 10 november 2006 · 18:02

    Een fantastische plaats om de wintersport met kinderen te vieren. Wij zijn er 15 jaar achter elkaar naar toe gegaan en ik mag best kritisch genoemd worden. Een aanrader is een bezoek aan het klooster en de kaasmakerij. Verder is het restaurant op de Undertrubsee een geweldige plek om te eten. Wij logeren altijd in de appartementen van Neuschwandi. Voor een schappelijke prijs een prima onderkomen. Wat mij betreft een aanrader.

>