Reviews Tignes - Val d'Isère

78% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 9 op basis van 3945 beoordelingen.

Sterke punten: Uitstekend voor gevorderden, gezellige après-ski, rustig, geen vlakke stukken, fantastische off-piste, uitstekende variatie in pistes, erg sneeuwzeker en geweldige mogelijkheden voor tochten.
Zwakke punten: Ongeschikt voor beginners, minder kindvriendelijk, duur en matig bereikbaar.

Wat vind jij van Tignes - Val d'Isère?

Reviews van gebruikers

Gast826
10 maart 2019 · 19:11

Heel goed skigebied als je echt gefocused bent op het sportieve aspect. Door het enorme skigebied zijn er zelfs in het topseizoen weinig wachttijden aan de liften.
Après ski is dan weer niet te vergelijken met Oostenrijk, in Tignes staan ze niet met de botten op de toog te dansen…Eerder gericht op massa toerisme, wat zich inderdaad vertaalt in de duurdere prijs. Vermijd de Britse restaurateurs omdat die (meestal) geen hoogstaande kwaliteit van maaltijden leveren ( ook al denken ze van wel). Er zijn genoeg minder opvallende, Franse restaurantjes die optimale bereidingen voorschotelen. Ideaal voor de vroege vogel die als eerste op de piste staat, rond 12.00 u. s'middags kan gaan eten en dan opnieuw tussen 13.00 en 13.30 kan starten, want dan is er bijna geen volk op de pistes.Ook voor de kleintjes/beginners zijn er meer dan genoeg mogelijkheden : pistes zoals de Fresse, Borsat, Génépy,Verte, Diebold,Mont Blanc zijn mooie groene en blauwe afdalingen die voor de minder ervaren personen heel goed meevallen. Voor de ervaren skiers/boarders zijn er mogelijkheden zat : rood, zwart, fantastische naturides, enz… Kortom : voor elk wat wils mits wat speurwerk naar de betere resto's en goeie voorbereiding voor de inderdaad lange reis ernaartoe; maar ZEKER de moeite waard.

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast173
10 februari 2019 · 16:25

De skiliften zijn in vergelijking met de skigebieden in Oostenrijk totaal verouderd. Dringend moderne liften nodig.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Joor
7 mei 2018 · 11:08

Zoals hier al veel is beschreven is Espace Killy een geweldig gebied. Het is heel groot en uitgestrekt, sneeuwzeker en je kunt heel makkelijk door het hele gebied heen omdat de liften goed op elkaar aansluiten. Wij hebben dit gebied bezocht van 28-04 tot 04-05 en hebben deze positieve punten ook zeker ervaren. Daarnaast zijn er ook wel een aantal minpunten op te noemen aan het gebied, die ook gedeeltelijk te maken hadden met de periode dat wij hier waren.
Zo ging het gebied van Val d’Isere op 1 mei dicht. Dit wisten we van tevoren dus hier hielden we rekening mee. Maar het gebied van Tignes zou tot 6 mei openblijven. Het bleek echter dat alleen de gletsjer van Tignes openbleef. Dit was een flinke tegenvaller, zeker aangezien het nog best druk was in het gebied. Veel mensen klaagden hierover omdat dit niet goed gecommuniceerd was van te voren.
Een ander punt om rekening mee te houden in dit gebied is dat er bijna geen stoeltjesliften zijn met een kap of stoelverwarming. Op zich is dit geen probleem als het goed weer is. Maar midden in januari lijkt dat ons minder fijn.
Daarnaast is het gebied vrij duur, zowel de skipas als de prijs van eten en drinken op de piste is bovengemiddeld.
Dit neemt niet weg dat wij een geweldige vakantie hebben gehad, vooral in de periode dat het hele gebied nog open was. Er kon tot 1 mei gewoon tot 1500 meter geskied worden, dat maakte de vakantie zeker de moeite waard.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Pietr
26 februari 2018 · 12:47

Twee weken terug wij voor de eerste keer naar dit fantastische gebied geweest. Ons gezelschap bestond uit twee personen: mijn vrouw (20 jaar ervaring) en ik (5 jaar ervaring). De gebiedkeuze hebben we gemaakt op basis van de informatie op wintersporters.nl. Achteraf kunnen we zeggen dat de informatie op de site goed overeen komt met onze ervaringen. We verbleven in Tignes Le Lac, maar hebben de meeste pistekilometers gemaakt aan de Val D’isere kant. Als de Grande Motte gletsjer (vanwege stormschade) niet gesloten was geweest, was dat waarschijnlijk anders geweest.

Pluspunten:

  • Het gebied is groot, maar zeer functioneel ingericht. Het is geen enkel probleem om in één dag van de ene kant naar de andere kant (en terug) te skiën.
  • Pistes zijn vrijwel altijd lang, breed en goed geprepareerd. Je besteed het grootste gedeelte van je dag op de ski’s en niet in de lift.
  • Vanaf iedere bergkam krijg je weer een ander uitzicht, omdat het gebied zo uitgestrekt is.
  • Tignes Le Lac is zeer functioneel ingericht, liften zijn altijd dichtbij.
  • De tocht naar de Glacier de Pisaillas is schitterend. Enkel de stoeltjeslift Leissieres, waarmee je een bergkam ‘oversteekt’, is al spectaculair.

Minpunten:

  • Vrijwel geen enkele stoeltjeslift is voorzien van een kap of zittingsverwarming. In de koude week waarin wij er waren was dat wel een gemis.
  • De kwaliteit van eten is wisselend. Naar ons idee krijg je aan de Val D’isere kant de meeste waar voor je geld, alhoewel we natuurlijk lang niet overal zijn geweest.
  • Het is een stuk rijden, maar dat weet je vooraf. Mocht je in de gelegenheid zijn, dan zou ik aanraden de reis in twee dagen te doen en voor onderweg een leuke B&B/hotel te boeken, zodat je ontspannen kunt reizen.

Pistetips:

  • Blauw: de Génépy vanaf de Grande Motte lift is een heerlijke brede racebaan. Wel vaart houden, vanwege een paar vlakke stukken.
  • Rood: where to start? Te veel om op te noemen. De Santons, Combe de Géant en Orange zijn wat ons betreft must do’s.
  • Zwart: de afdaling Rhône-Alpes/Combe Martin mag specifiek benoemd worden. Redelijk korte, maar heerlijk rustige steile afdaling door de bossen naar Val D’isere. De beroemde Face de la Bellevarde is ook fantastisch, maar probeer die zo vroeg mogelijk op de dag te doen.

Bottom line; volgend jaar zijn wij zeer waarschijnlijk weer in Tignes te vinden.

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Vlugge-Jaapie
4 januari 2018 · 15:02

Topgebied!!

Gast613
4 januari 2018 · 14:56

Heel erg mooi gebied met erg variërende pistes; eigenlijk heeft elke piste iets unieks.
Eigenlijk nog best goedkoop eten op de pistes ten opzichte van andere Franse skigebieden. (Dan moet je wel bij de goede tenten zitten)
Zelfs als er een seizoen is met weinig sneeuwval kan je hier alsnog bijna altijd tot in het dal skiën. (De laagste dorpen van Tignes niet meegeteld)
Spectaculair snowpark van het hoogste niveau.

Het dal van Tignes is vrijwel altijd druk, en ook is dit zeker niets het mooiste dal dat ik gezien heb. (Veel lelijke gebouwen)
Val d’Isere daarentegen is erg mooi, maar een nadeel daarvan is dat dit een erg duur dorp is.

conclusie: Ik vind Tignes-Val d’Isère het beste skigebied van de Alpen voor de actieve skiër.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast448
28 februari 2017 · 17:49

Positief:
-Top gebied voor ervaren skiër.
-Veel off-piste mogelijkheden.
-Sneeuwzekerheid

Negatief:
-Bereikbaarheid. Zeker in de drukke weken met slecht weer kun je uren in de file staan, omdat je zowel langs Les-Arcs/La-Plagne als Trois Vallées moet.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast875
6 januari 2017 · 19:26

Val D’Isere:

  • redelijk goede kwaliteit van de pistes
  • buiten hoofdseizoen geen wachtrijen
  • veel offpiste mogelijkheden
  • sneeuwzeker gezien de hoogte.
  • lange wachtmomenten, duurt lang voordat je kunt instappen en de trein vertrekt.
  • tijdens kerstvakantie, redelijk druk bij de liften, op de pistes zelf veel ruimte
  • liften kunnen piekmomenten niet aan, mensen worden in de liften gepropt
  • Blauwe piste in Val d’isere vaak dicht i.v.m. lawinegevaar of weinig sneeuw, waardoor alleen via de moeilijke Zwarte ijzige piste het dal kunt bereiken, of met gondel terug.
  • Dure wintersport bestemming, zoals in een van de reviews al wordt aangegeven, de prijzen van Albertheijn x2
  • 2x pizza, cola, bier ca. 50,- met goede en snelle service

> Bestemming waar je weinig Nederlanders zult aantreffen, veel Engelse en Franse
> Niet echt apresski sfeer, meer pubs en lounge

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast635
21 december 2016 · 21:35

Geweldig gebied, veel variatie en ook in April nog prima sneeuw.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast790
26 juni 2016 · 12:54

Fantastisch gebied. Een groot nadeel is de verbinding van het Tignes-gebied naar het Val d’Isere-gebied. Al skiënd zijn er 2 verbindingen 1 blauw en 1 zwart. Toen ik er was had het lang niet gesneeuwd en was de blauwe piste dicht. Voor mij is de zwarte geen probleem maar als je met een groep skiëd zijn er soms mensen die niet van de zwarte piste gaan. Zij kunnen wel altijd met de lift naar beneden maar dat is toch minder leuk.
Het gebied bied een grote variëteit aan pistes van brede knal pistes tot smalle pad-achtige pistes en alles daartussen. Veel rode en blauwe goed begaanbare piste, niet zo veel zwarte pistes (helaas).
De liften zijn goed op een enkele verouderde na.
Kortom mooi gebied voor de skiërs die tochten willen maken in groepsverband.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
perrie67
22 maart 2015 · 00:20

Prachtig gebied. Zeer uitgestrekt. Wij zaten in Tignes les Brevieres. Dat is ligt zeker niet centraal, maar is wel een leuk dorpje. De prijs-kwaliteitverhouding van ons appartement leek daardoor bij het boeken wat gunstiger dan in de andere dorpjes van Espace Killy.

Het gebied is uitermate geschikt voor gevorderden. Als je door het hele gebied wilt toeren maar alleen blauwe pistes wilt skien of snowboarden dan wordt het wat zoeken. Zelfs als je alleen de zwarte pistes mijdt dan wordt je redelijk beperkt. Bijvoorbeeld de afdaling van Toviere naar Le Lac kan alleen via zwart. De lastige blauwe Santons is de enige niet-zwarte afdaling van de Rocher de Bellevarde naar Val d’Isere. Idem dito voor de rode Piste M van de Solaise naar Val d’Isere. De concentratie blauw en rood is rondom Tignes en boven La Daille hoger.

Zoals eerder genoemd, een aantal trage liften. De lange 3-zits stoeltjeslift Marais naar de Aguille Percee heb ik geklokt; 1 kwartier. Veel van die oudere liften zijn ‘kuitenknallers’.

Om van de ene kant (Les Brevieres) naar de andere kant van Espace Killy (Le Fornet) te gaan is nogal een onderneming. Je hebt 5 bergkammen te nemen. Als je daar bent moet je bijna al weer terug. De gratis skibus is dan een optie om van La Daille naar Le Fornet te gaan. Dan heb je iets meer de tijd om die hoek te verkennen. Geldt uiteraard ook voor de terugreis. De Val d’Isere skibuslijn rijdt tussen deze twee plaatsen.

Voor de Tignes busdienst: Vanuit Val Claret rijdt er een skibus naar Tignes Le Lac. Op het busstation vertrekt er een andere lijn van Tignes Le Lac naar Tignes Les Boisses/1800. Deze rijdt tot daar en niet verder. Vanuit Tignes Les Boisses/1800 kun je via de blauwe afdaling Les Myrtilles terugskien naar Tignes Les Brevieres. Er rijdt geen skibus van en naar Tignes Les Brevieres.

Het gebied van Espace Killy is een relatief duur gebied. Ergens zomaar neerploffen kan een duur grapje worden. Wat restaurantjes verder van de drukte opzoeken kan lonen. En van te voren de menukaart bekijken is handig.

De Fransen in Espace Killy zijn uitermate vriendelijk en behulpzaam en schakelen meteen over op de Engelse taal als ze horen dat je Frans niet vloeiend is.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast297
7 januari 2015 · 15:18

gebied met ongelooflijk verouderde en trage liften, in het laagseizoen (half januari) doen ze slechts te helft van de liften open, wat maakt dat je zelfs dan 20 tot 30 minuten staat aan te schuiven.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Teuntje
24 oktober 2014 · 09:11

Erg mooi skigebied, enorm uitgestrekt en biedt de mogelijkheid om schitterende tochten te maken. Over het algemeen nieuwe en snelle liften maar op een paar punten is het traag en oud.
Erg afwisselend gebied, genoeg keuze in blauwe-rode-zwarte pistes.
Ik heb me erg vermaakt als gevorderd skiër, maar ook als beginnend boarder.
De après-ski is ver te zoeken, op de Foulie Douce na. Wij zaten in Tignes Val Claret en dat is niet echt bruisend bij de afsluiting van de skidag.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
OlafK
20 juli 2014 · 15:17

Fantastisch skigebied voor (met name) gevorderden. Direct naast de piste zijn veel stukjes om “softcore” off piste te gaan, de hellingen bieden oneindige variatie, de wachttijden bij de liften zijn nihil en er zijn fantastische ongeprepareerde zwarte afdalingen. Veel positieve punten dus maar er is ook wel wat te wensen over. De preparatie van pistes was zeer wisselend van kwaliteit (meestal goed in Val d’Isere maar slecht in Tignes). Beginners zullen vaak bedrogen uitkomen, blauwe en groene pistes zijn aan de kant van Val d’Isere vaak eigenlijk vermomde rode pistes. Je zag dan ook vaak mensen de lift naar beneden nemen.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast965
3 februari 2014 · 14:26

Wij zijn in de laatste week januari in Tignes geweest, en verbleven in Val Claret. We hadden een goed appartement (Belambra Borsat IV), met 2 personen en een 4-pers.appartement ging prima. Locatie is naast de lift met ski-in/ski-out dus je stond met 3 seconden bij de lift.
Skigebied is groot, je kan er mooie tochten maken (Espace Killy-pas is een must). Groot voordeel is de mogelijkheid om lange afdalingen te maken zodat je niet al te vaak in de lift hoeft te zitten.
In de periode dat wij er waren was het erg rustig, geen wachttijden bij de liften en vrij bewegen op de pistes. Uiteraard is het op de beginnerspistes bij het dorp wat drukker, zeker op het einde van de dag, maar dat is normaal.
Een paar nadelen zijn de trage liften als je hoger in het gebied komt en de matige piste-preparatie. Als je Oostenrijk gewend bent dan is dit wel een stukje minder.
Overall een skigebied waar je als beginnende, gevorderde of ervaren skiër enorm plezier kan hebben, ik zeg doen ?!

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
stfn
29 januari 2014 · 12:29

Pluspunten:
Fantastisch gebied dat vergelijkbaar is aan dat van Les Trois Vallees! Wij zijn er midden januari 2014 geweest en diverse weersomstandigheden gehad. Van harde wind, poedersneeuw, mist maar ook strakblauw. Kan hier elke dag anders zijn. Qua condities perfect en ook de preparatie van de pistes kunnen bepaalde gebieden in Oostenrijk veel van leren.

Minpunten:
Duur, zoals alle wintersportgebieden in Frankrijk. Het gebied kent weinig ‘apreski’ achtige activiteiten (voor sommige een pluspunt natuurlijk). Wij zaten in Tignes Le Lac en moesten elke avond met de gratis bus (24/7) naar Tignes Val Claret voor wat leuke barren en/of discotheken. Val-d’isere schijnt beter te zijn qua uitgaan.

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Paskal
2 december 2012 · 14:19

Na de grote gebieden zoals Trois Vallees en Paradiski al meerdere malen bezocht te hebben was het in 2012 tijd om Espace Killy aan te doen. We zaten in Tignes-Val Claret waar we via Homeaway.nl een leuk appartement hadden gevonden. Tignes zelf is een leuk dorp met een centrum waar je 's avonds nog eens gezellig doorheen kunt lopen. Het ski-gebied vonden we ook geweldig. In tegenstelling tot Trois Vallees waarbij vele pistes op een rij tegen een aantal hellingen liggen, heb je in Espace Killy meerdere toppen waar een aantal pistes tegenaan liggen. Gevoelsmatig is daardoor het ski-gebied een stuk groter dan bv 3 Vallees terwijl dat qua aantal pistekilometers zeker niet het geval is. Nadeel vonden wij wel de matige verbinding naar Val d’Isèere. Er ligt een blauwe piste (Santons), maar doordat hij een in kom ligt is hij smal (en dus snel vol met bulten) en regelmatig afgesloten ivm lawinegevaar. Wat overblijft is een zwarte piste of de gondel naar Val d’Isère. Als je er toch bent neem dan zeker een keer de lift genaamd Leissieres Express. Hij brengt je over een kam heen en met name het punt dat je de kam over gaat is heel apart ?. Het ski-gebied is enorm uitgestrekt en overal vind je een verscheidenheid aan moeilijkheidsgraad: zowel blauw als rood kom je veel tegen. De liften zijn modern en snel. Trois Vallees staat bij ons qua ski-gebied nog 1 trapje hoger, maar we gaat hier zeker nog eens terug!

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
GiGi
1 december 2012 · 13:01

Voorjaarsvakantie 2012 hier geweest. Het was warm en er was al lang geen verse sneeuw gevallen, waardoor de off-piste mogelijkheden verdwenen waren. Maar dan nog is het een geweldig gebied. Met een keur aan pistes van elk kaliber, twee gletsjers en een aantal praktische en een aantal meer authentieke dorpen. Voor ieder wat wils.
In januari 2013 gaan we weer, hopelijk kan ik dan meer vertelllen.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
airtime
24 februari 2012 · 09:06

februari 2012 10 dagen naar tignes geweest. In één woord een fantastisch gebied met onmogelijk veel off piste stukken. De pistes zelf zijn goed onderhouden evenals de funparken. meerdere malen per dag worden de kickers geprepareerd. de pistes zijn zo aangelegd dat je gemakkelijk van de ene piste via een stuk off piste naar de andere piste kan komen. Zo is het mogelijk voor groepen met gevorden en dan beginners om toch samen te skieen maar elk op een eigen niveau.

als je voor het apres ski naar tignes gaat zal het misschien even schrikken zijn. Er zijn weinig nederlanders en er zijn weinig mogelijkheden.

Met vriendenSkiër1 tot 4 jaar ervaring
MauricevanLoon
22 januari 2012 · 10:48

Twee jaar geleden ben ik met mn familie naar Tignes geweest. We zaten in het pitoreske dorpjes ‘Les Brevieres’. Les Brevieres ligt helemaal in een uithoek van het gebied, namelijk onderaan de stuwdam. Je dient dus iedere dag eerst een gondel te nemen om uberhaupt in Tignes Le Lac/Val Claret te komen. Het groooooote voordel is dat dit dorpje eigenlijk alleen maar uit (zeer) mooie houten chalets bestaat. Wij hebben twee jaar geleden via belvilla een 8-persoonchalet geboekt en dit is ons uitstekend bevallen: ruim van opzet, elke slaapkamer een eigen badkamer. Op een paar minuten lopen van de piste was dit echt geweldig. De week dat wij er waren (27dec-2 jan) was het weer slecht: elke dag sneeuwde het, maar daardoor waren de condities van de pistes ideaal en vooral off-piste was toen fenomenaal. Het leuke aan dit gebied is dat er een (groot) aantal piste niet geprepareerd wordt, maar dat er alleen rode of zwarte paaltjes gestoken zijn. Deze ‘semi’ off-pistes zijn goed onderhouden qua bomenkap en struiken en daardoor dus relatief makkelijk toegankelijk voor minder ervarenen die graag de beginselen van offpiste willen leren. Voor de gevordenen onder ons: neem eens de lift naar de Aguille Persee en ga dan door ‘HET OOG’ en neem de zwarte piste daar. Als het een beetje gesneeuwd heeft is deze piste veel en veel beter dan de bekende ‘LE MUR’, zoals die in andere gebieden te vinden is (o.a. Portes du Soleil). 's Ochtends sta je in de spits (9.30-10.30) vaak een paar minuutjes te wachten, maar dat is overal zo. Tijd dus om rustig je plannen voor de dag met je reisgenoten door te spreken. Schrik bij aankomst in Tignes Le Lac of Val Claret niet van de hoogbouw, dit zijn nou eenmaal de kenmerken van een frans, uit de grond gestampt, wintersportdorp. Ik heb Tignes als zeeeeer prettig ervaren:
-snelle (en vooral goede) liften.

  • weinig wachttijd bij de liften (soms eventjes bij belangrijke verbindingsliften, tijd om even tot rust te komen, zich ik altijd ? ).
  • Lange afdelingen en vooral hogerop, mooie oefenpistes (groot stuk met voornamelijk groene en blauwe pistes).
  • Riante (semi) off-piste mogelijkheden. Let wel op: doe dit alleen als je ervaring hebt, de juiste tools bij je hebt (schep, prikker en pieper) en neem het liefst een gids mee, dit kost je wat, maar levert je zoveel gave dingen op, al gebruik je hem alleen maar als fotograaf voor een groepsfoto op een zeer bijzondere plek.
  • Verschillende accomodaties: chalets (Les Brevieres) en hoogbouw, van alles wat.

Reden genoeg om komende zaterdag om 05:00 uur weer richting hetzelfde appartement te vetrekken!!

Ik heb er zin an!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Patrick
22 december 2011 · 12:35

Ik kom al ongeveer 15 jaar in Tignes en het is voor mij "the best there is" Geen enkel skigebied kan hier aan tippen: lange afdalingen, grote hoogteverschillen, geen wachttijden, altijd sneeuwzeker, geen groen dalen, perfect onderhouden pistes etc etc. Het klopt dat Tignes niet de gezellige chaletbouw heeft die je in de lager gelegen en traditionele dorpen wel tegen komt maar daar staat tegenover: SKI IN SKI OUT. Alle nieuwbouw/renovatie wordt overigens wel in hout uitgevoerd dus langzaamaan verandert ook de uitstraling van Tignes in meer gezellig. Tignes Val Claret is het gezelligste gedeelte en ook het gedeelte wat het meest centraal ligt. Maar eigenlijk maakt het in Tignes niet uit waar je zit, alles is top. Alles is redelijk prijzig en de supermarkt doet dubbele prijzen tov AH ? maar mocht je een appartement hebben stop dan op de heenweg in Bourg st Maurice [ong 30 min voor tignes] daar kom je langs de supermarkt Lidle en kun je alvast heel veel inkopen doen voor NL prijzen. Zo hou je toch je food&drinks in een leuk budget. Ook leuk om te weten is dat hier niets te merken is van de franse "hautaine" houding…iedereen is vriendelijk en spreekt engels mocht je de franse taal niet machtig zijn. En angst voor wat je vaak hoort dat de kou in midwinter in Tignes heel erg kan zijn…in alle jaren dat ik er kom nog nooit extreem koud meegemaakt dus laat je niet afschrikken. Kom svp niet in week 1 van februari want dan ben ik er altijd en wil ik het liefst zo min mogelijk mensen op de pistes ? succes allemaal en geniet van je skivakantie.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Remko Reinders5 december 2011 · 21:31

Als je primair voor het skiën of snowboarden gaat is Espace Killy misschien wel het mooiste gebied van Europa. Geweldige afdalingen zonder liften en ook off-piste geweldig. Vanuit Tignes naar Val d’Isere is altijd weer een mooie tocht. Met de kids gaan we nu jaarlijks naar Oostenrijk (Zell am Ziller, Nederlandse les, geen heel groot gebied meer nodig met kids op les) maar over een paar jaar weer zeker naar Tignes of Val d’Isere.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
gaeremynck gert5 december 2011 · 20:14

Ik ben reeds 3 keer naar Tignes geweest. Daarna iets anders geprobeerd, maar ik ben er ontgoocheld uitgekomen. Eenmaal je naar Espace killy bent gewwest, wil je gewoon niks anders meer. De pistes zijn gewoon de MAX, en je moet niet steeds een lift nemen: Je kunt in 1 stuk van 3450m naar 2150meter skiën!Het is waar dat Tignes niet zo gezellig is, maar als je Tignes Val Claret neemt, valt dit reuze mee. En eerlijk gezegt: om 9 uur s’ avonds lag ik reeds doodmoe, maar voldaan in mijn bed!

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
BaY
15 oktober 2011 · 11:10

Prima skigebied voor gevorderden. Dé bestemming voor een zéér sportieve wintersportvakantie waarbij skiën het belangrijkste is. Gezelligheid is echter ver te zoeken. Alles is erg duur in Tignes.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Yannick29 augustus 2011 · 21:46

Het skigebied van Espace Killy is zonder twijfel een van de beste ter wereld, vooral dan de kant van Val d’Isere.

Heb je wat meer budget, logeer dan zeker in Val d’Isere ipv Tignes. Het dorp is veel gezelliger en aantrekkelijker dan het toch echt wel bijzonder lelijke Tignes.

Tignes ligt hoog, er groeit geen boom en staat vol betonblokken met schandalig kleine hokken, die ze in Frankrijk appartementen durven noemen…

Ga je enkel voor het skiën is het de moeite, voor al de rest (goede keuken, gezellige apres ski, prijs / kwaliteitsverhouding) zijn er gemiddeld gezien toch betere alternatieven.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
25 augustus 2011 · 20:23

Deze winter heb ik samen met vrienden 1,5 maand vertoefd in Val d’isere en ik wil jullie een kleine impressie geven van het skigebied:

Het skigebied is van ongelofelijk goede kwaliteit. Er is een uitstekend snel en goed Liftsysteem. Gelukkig is niet alleen het liftsysteem is goed maar het skieen hier is nog vele malen beter. De off-piste mogelijkheden van dit gebied zijn ongekend, er zijn talloze uitdagende en mooie off piste afdalingen te vinden. Ook aan pistes geen gebrek, voor de beginnende skieer zijn er fantastische mogelijkheden ook al zijn de dorpen Val d’isere en Tignes le lac moeilijk te bereiken voor de beginnende ski, de blauwe piste Santons is namelijk de moeilijkste blauwe piste van het gebied en via de westkant van Le lac zijn er geen blauwe pistes terug! De gemiddelde en ervaren ski komen geheel aan hun trekken hier. De mooiste roden afdalingen vind je boven Val d’isere/ La daille, verder in het gebied vind je natuurlijk ook erg mooie pistes. Het skigebied is ook nog eens de thuishaven van 2 mooie gletsjers. De gletsjer bij tignes is het mooist maar ook het drukst. De gletsjer in de fornet vallei is veel rustiger ( dit geld trouwens voor die gehele vallei. Het rustiger skieen vind je dan ook aan de westkant van dit gebied. Tussen Val d’isere en tignes is het een stuk drukker! Voor apre-ski ben je in Val d’isere ook aan het goede adres. Nee het is nog geen oostenrijk maar ik kan jullie allemaal aanraden om La folie Douce uit te proberen. Het is daar altijd een groot feest tussen 3-5. Vanuit la folie douce ( ligt boven la daille ) kun je daarna de apre ski vanuit tignes en val d’isere uitproberen. Tignes heeft wel een aantal leuke barretjes maar het feesten is het vooral in val d’isere.

Het weer in Espace Killy is redelijk, er licht altijd genoeg sneeuw de zon schijnt vaak en er is lekker veel poeder te vinden.
De prijs in dit skigebied ligt wel hoger dan in het gemiddelde skigebied, zeker aan de piste is het duur hou daar dus rekening mee!

Verder heb ik nog een paar tips voor jullie:

Leuke barren:
Val d’isere: Dicks Tea Bar, La folie douce, Moris pub en de pacific bar.

Tignes: Jam bar, La folie douce, les caves du lac.

Pistes:
Val d’isere: Piste OK, Orange, Face, Piste G/Raye,Piste S, plan/piste M, Arcelle, Roches/come du geant, Foret, Signal, Tunnel, Vallon/mangard,Glacier,Aquille pers/pisailles.

Tignes: Sache, aquille percee, bleuts, guerlian cicchet, paquettes/crocus/trolles, Double M, descente, Glacier,stade, genepy/isolee, Piste H, annemone.

Ook zijn er nog 2 erg leuke snowparks die zeker het bezoeken waard zijn.

Veel plezier voor degene die nog na dit fantastische gebied gaan!

jeroen

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
laura18 maart 2011 · 15:08

Het zit er weer op die ski vakantie.
Een week Val d isere geweest.
Dit was voor ons de 4de keer al, het is en blijft voor ons een super ski gebied.
Volgend jaar weer terug maar dan gaan we toch weer in tignes le lac liggen, vinden we tocht prettiger.

Met partnerSkiër
Son
21 februari 2011 · 17:43

Wow! Wat een gebied! We waren al twee prachtige skigebieden gewend: Morzine/Avoriaz en Val Thorens. We dachten dat er geen gebied zou zijn die deze twee gebieden zou evenaren: dus wel!

We zijn in de 2e week van januari met een groepje van 6 geweest, van beginners tot gevorderden. Iedereen heeft een fantastische wintersport gehad. We hadden verse sneeuw, het was niet al te koud. Zoveel pistes, zowel blauw als rood (zwart vinden wij boarders niet zo heel erg leuk ? ) Het duurt wel even voor je in dit gebied uitgekeken bent! Volgend jaar zeker weer!

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Peter
26 januari 2011 · 09:30

Net weer terug van een week Tignes en wat is het toch een fantastisch gebied. Hier kom je werkelijk niks tekort als je van skiën of boarden houdt.
Dat de pistes niet goed onderhouden worden is echt pertinente onzin. En dat het soms koud is? Ja hallo, het skigebied ligt tussen de 2000 en 3500 meter hoogte, wat wil je dan? Dat het plus tien graden is?
Wat mij betreft een van de mooiste skigebieden ter wereld en ik raad het iedereen zonder enig voorbehoud aan.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Alex14 januari 2011 · 23:25

Vorig jaar maart 2009 naar Tignes: Accomodatie Résidence La Ferme du Val Claret.
Gewoon ideaal, eigen parkeer garage onder hotel! Super kamer, achteruitgang aan piste.
Gebied 10+, teveel pistes om allemaal te skiën.
Eten in Val Claret uitstekend en veel variatie mogelijk.
Alleen maar plus punten, logisch gevolg we gaan dit jaar gewoon weer!

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring