Pensions Tignes - Val d'Isère

Gîtes, de Franse vorm van pensions, hebben nooit echt de weg gevonden naar de grote skigebieden. Logisch, want om een gîte te mogen zijn mag je in Frankrijk maar een maximaal aantal kamers hebben en dat is niet echt efficiënt. En efficiëntie vinden ze in Frankrijk (helaas) juist zo belangrijk. In gebieden zoals Espace Killy is bijna alle bebouwing speciaal voor wintersporters gemaakt en dus vind je bijna geen pensions. Zeker niet in de grote appartementsdorpen. Je hebt natuurlijk wel kleinschalige hotels die als pension door kunnen gaan.

Verschil tussen de dorpen

In de grote appartementsdorpen die speciaal voor de wintersport zijn gebouwd vind je geen gîtes. Vergeet Tignes le Lac en Tignes Val Claret dus maar. De lager gelegen dorpjes van Les Brevières en Les Boisses bieden meer kleinschaligheid en daarmee enkele pensions. In Val d’Isère vind je helemaal geen accommodaties die als pension door kunnen gaan.

Prijsniveau

Accommodatie is duur in Espace Killy. Of het nou om appartementen, hotels, chalets of pensions gaat. De laatste, in het Frans gîtes genoemd vind je hier niet heel erg veel, maar deze zullen iets goedkoper zijn dan de gemiddelde prijs van accommodatie in het gebied. Maar vele malen duurder dan elders in Frankrijk.

Zoek met uitgebreide filters
pensionNamasté chalet hostel
Erg goed
14x bekeken
8.2
  • Tignes
  • 1.1km van het centrum Tignes
  • 800m tot skilift Paquis
Details
ontbijt1 slaapkamer
€1682
(€841 p.p.)bekijk alle beschikbare opties (3)
pensionChalet Chardons Bivouac
Fantastisch
3x bekeken
9.3
  • Val d'Isère
  • 300m van het centrum Val d'Isère
  • 350m tot skilift Soleise Express
Details
halfpension1 slaapkamer (15m²)
€3198
(€1599 p.p.)bekijk alle beschikbare opties (2)