Reviews Evolène

70% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 5.7 op basis van 3682 beoordelingen.

Wat vind jij van Evolène?

Reviews van gebruikers

Gast721
12 maart 2017 · 19:47

Super ski gebied, ook de afdalingen naar rechts, best zwaar, geen wachttijden. Ook leuk om een keer naar Nax te gaan, 30 min.verderop, moderne liften, André

KoenVL
2 maart 2009 · 19:44

Evol? heeft een redelijk klein skigebied, maar het is wel een uiterst aangenaam skigebied. Net in de krokusvakantie geweest, normaal de drukste periode, en ik heb nergens moeten schuiven voor de liften. Dit komt waarschijnlijk omdat het skigebied helemaal niet zo bekend is en daarom ook niet zo drukbezocht, zeker niet omdat er in de buurt verschillende andere grotere skigebieden zijn (Les 4 Vall?, Crans-Montana,…). De relatieve rust en kalmte in het gebied zijn zeker een pluspunt.
Een ander pluspunt is de prachtige omgeving (zeker de permanente aanwezigheid van de machtige Dent-Blanche, alsook les Dents de Veisivi), die door de relatieve kleinheid van het skigebied extra tot zijn recht kan komen, want de omgeving wordt er helemaal niet zo ‘vervuild’ door talloze kabelbanen en andere liften zoals dit in de meeste grotere skigebieden het geval is.

Het skigebied zelf is helemaal niet zo groot, maar de pistes die er zijn zijn echt wel goed. Ook het hoogteverschil is vrij aanzienlijk (tussen 2680 en 1400m) waardoor lange afdalingen mogelijk zijn. De meeste pistes zijn helemaal niet zo moeilijk, veelal blauwe en rode pistes. Toch zijn er ook enkele mooie zwarte pistes, waarbij zeker de dalafdaling echt de moeite is!
De liften die er zijn zijn wel gotendeels verouderd, zeker de stoeltjeslift die vanuit het dal vertrekt is serieus oud, en het zou zeker niet erg zijn moesten ze deze eens vernieuwen. De andere liften zijn ankerliften, wat ik persoonlijk helemaal niet erg vind.

Wie van echte apr?ski houdt zal hier niet echt aan zijn trekken komen, wat niet wil zeggen dat er geen apr?ski is, maar deze is gewoon zeer beperkt. Wat betreft de prijzen van het eten, en zeker van het drinken zijn deze zeer redelijk en zeker niet echt duur te noemen, helemaal niet zoals in de meeste Franse skigebieden waar eten en drinken op de piste veelal schandalig duur is.

Ik persoonlijk vind Evol? zeker de moeite waard om naar toe te komen, ook al is het aantal km piste zeker niet zo veel. Ideaal is feitelijk om, zoals ik zelf gedaan heb, om dit skigebied te combineren met bvb. het skigebied van Arolla (15km verder), of dat van Les 4 Vall? (20km), naar waar trouwens een gratis bus rijd vanuit Evol?.