BEWintersporte is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Val di Fassa

Reviews Val di Fassa

94% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.4 op basis van 3710 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor gevorderden, geweldige mogelijkheden voor tochten, rustig, formidabel eten op de piste, kindvriendelijk en goede variatie in pistes.

Wat vind jij van Val di Fassa?


Beoordelingen van gebruikers

  • Quick
    Quick 14 januari 2018 · 11:53

    Begin januari 2018 zaten wij in Pozza di Fassa, voor het eerst in de Dolomieten. De insteek was om meerdere gebieden in de regio te bezoeken. Zo hebben wij ook geskied in Carezza, Ski Center Latemar, Passo San Pellegrino en Alpe di Lusia. Wij kozen voor verblijf in Pozza omdat dit ook een eigen liftverbinding heeft, waardoor de auto gebruiken niet elke dag noodzakelijk zou zijn. Val di Fassa bestaat uit de deelgebieden van Vigo-Catinaccio, Buffaure-Ciampac en een deel van de Sella Ronda boven Campitello, Canazei en Alba. Van deze deelgebieden hebben wij alleen de eerste twee bezocht. Vigo-Catinaccio heeft vrij veel snelle liften en een fantastisch uitzicht op het dal en de bergen die horen bij het massief van de Catinaccio. Wij kregen hier het gevoel alsof we in het westen van de Verenigde Staten waren. Daar deed dit massief met bossen aan denken. Het gebied zelf bestaat uit 14 kilometer piste, waarvan het merendeel makkelijk is. Ideaal voor een dag met slecht weer, aangezien de bomen tot aan de hoogste lift groeien. Aanrader hier zijn de zwarte piste Tomba en de rode dalafdaling naar Vigo genaamd Thöni. Wij hebben twee keer gegeten bij Baita Pra Martin, net onder de hoogst bereikbare top van het skigebied. Een charmante, vrij kleine berghut met goede bediening en erg lekker eten voor een schappelijke prijs, dus een aanrader. Het gebied van Buffaure-Ciampac is de toegangspoort tot de Sella Ronda vanaf Pozza. Ook is het, net als het gebied boven Vigo, onderdeel van de Skitour Panorama. In de kom boven Alba vind je vooral relatief makkelijke, zonnige pistes. Aan de kant van Pozza zijn de afdalingen wat uitdagender. Aanraders zijn de zwarte dalafdalingen naar Alba en Pozza. Maar de mooiste piste is wat mij betreft de rode dalafdaling naar Pozza. Met een adembenemend uitzicht op de Cima Undici en Dodici, mooi door het bos en een rustige vallei is het eerste deel wat uitdagender, waar het tweede deel een stuk vlakker is. Met genoeg snelheid om niet te hoeven prikken glijd je zo Pozza weer in. Over het algemeen zijn de liften in Val di Fassa snel en modern, de uitzichten erg mooi en de pistes bieden voor elk wat wils. Met de Dolomiti Superski pas heb je bovendien een heel groot, aaneengesloten skigebied tot je beschikking (hadden wij niet omdat de focus bij ons lag op andere gebieden, verbonden in de Valle Silver pas). Ook accommodatie was vrij vriendelijk geprijsd. Enige nadelen die ik op kan noemen zijn het grote aantal Oostblokkers met bijbehorende capriolen op de piste en het feit dat het skibusnetwerk lastig uit te vogelen is en bovendien niet bij de skipassen inbegrepen zit. Ook kun je hier beter niet op voorhand boeken als je per se een wit dal wilt hebben, want het is hier nog wel eens groen (hadden wij gelukkig geen last van). Al met al zeker een aanrader, zowel voor mensen die de andere, wat kleinere gebieden buiten de Sella Ronda willen ontdekken als de mensen die de gebieden die daar wel aan liggen willen bezoeken! Voor beginners zou ik een ander gebied aanraden, daarvoor zijn de mooiste pistes te uitdagend en kun je niet door het hele gebied cruisen. PS: Als ik 4,5 ster had kunnen geven, dan had ik dat gedaan.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Ski4life
    Ski4life 12 september 2015 · 23:11

    GEWELDIG! vorig jaar geweest en dit jaar opnieuw het is een aanrader om dicht bij de Sella Ronda een hotel te vinden en er vroeg zijn. Vorig jaar moesten we 10 km rijden naar de Sella Ronda en moesten we 1 uur wachten dus wees er vroeg ? Voor de rest is alles prima ?

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast940
    Gast940 19 maart 2015 · 12:58

    Voor het eerst met enkele vrienden naar de Dolomieten geweest, De afgelopen jaren hebben we div. gebieden en landen bezocht, maar een weekje Dolomieten is zeer zeker een aanrader, Volgend jaar zijn we weer van de partij, en ja, de bestemming wordt wederom de Dolomieten.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • VSteven
    VSteven 15 augustus 2014 · 23:49

    Heerlijke vakantie gehad met meters sneeuw in maart 2014. Zeer mooi en groot gebied. Elke dag kan je een andere kant op. soms wel eerst met de bus. Voor starters was het vanuit Campitello niet zo goed omdat je vanop col rodella direct een paar steile stukken moet nemen. Op zonnige dagen kan het heel druk zijn op de sella ronda pistes. Maar als je er van weg blijft is het zelfs in hoog seizoen nergens lang wachten aan de liften. En voor de rest is het genieten van het uitzicht in het sella masief.

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast924
    Gast924 26 januari 2013 · 07:35

    Geweldig mooi ski gebied. Cappucino 2 a 2,5 euro heerlijk. Eten goed en niet erg duur. De dal afdalingen zijn lang maar gemiddelde pistes over het algemeen iets korter dan de hoge skigebieden. Wel genoeg pittige pistes en veel blauwe race banen. Sella ronde is op zich niet zo bijzonder omdat je niet het idee hebt een ronde te skieen, je raakt al snel gedesorrieenteerd. De pistes en de omgeving zijn sowieso prachtig dus maakt niet uit waar je heen skiet of board. Je kunt binnen de Sella ronde elke dag naar een ander gebied uitwijken en elk gebied is totaal uniek met zijn pistes (alta badia, arabba, seiseralm, cecada) Voor minder geoefende boarders is het regelmatig lopen. In maart ga ik weer en ben bang dat ook ik soms moet lopen omdat er dan wel pap sneeuw zal liggen die de vaart er meestal behoorlijk uit haalt. Hier moet je geweest zijn, ( maar ja dat vind ik van alle grote gebieden ? Uiteindelijk zijn bijna alle ski gebieden prachtig en hebben ze allemaal wel iets unieks, bijzonders, prettigs. Samengevat is dit gebied niet duur, mooie rotsen, mooie pistes, lekker tussen de bomen, vriendelijke uitbaters, weinig snowboarders en geen hoempapa en ordinair gedoe.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast924
    Gast924 26 januari 2013 · 07:29

    Geweldig mooi ski gebied. Cappucino 2 a 2,5 euro heerlijk. Eten goed en niet erg duur. De dal afdalingen zijn lang maar pistes over het algemeen iets korter dan de hoge skigebieden. Wel genoeg pittige pistes en veel blauwe race banen. Sella ronde is op zich niet zo bijzonder omdat je niet het idee hebt een ronde te skieen. De pistes en de omgeving zijn sowieso prachtig dus maakt niet uit waar je heen skiet of board. Voor minder geoefende boarders is het regelmatig lopen. In maart ga ik weer en ben bang dat ook ik moet lopen omdat er dan wel pap sneeuw zal liggen die de vaart er meestal behoorlijk uit haalt. Hier moet je geweest zijn, ( maar ja dat vind ik van alle grote gebieden ? Uiteindelijk zijn bijna alle ski gebieden prachtig en hebben ze allemaal wel iets unieks, bijzonders, prettigs. Samengevat is dit gebied niet duur, mooie rotsen, mooie pistes, lekker tussen de bomen, vriendelijke uitbaters, weinig snowboarders en geen hoempapa

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Erna Ketel.
    Erna Ketel. 13 april 2012 · 19:27

    Ik ben dit jaar voor het eerst naar de Dolomieten geweest en begrijp niet helemaal waarom dit skigebied relatief laag beoordeeld wordt. De pistes waren super geprepareerd en tot laat in het seizoen kun je hier nog skieen. De uitzichten zijn magnifiek en de Sella-Ronda is al snel voor een gemiddelde skieer te doen. Voor vergevorderden misschien wat minder uitdagende pistes, echter voor mij met meer dan 20 jaar ski-ervaring nog uitdaging genoeg. De prijs van de skipas is vrij hoog, maar je krijgt er wel wat voor terug.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 4 januari 2011 · 20:11

    2010 voor het eerst in Italie geweest....geweldig!! wat een mooie en goed verzorgde pistes,vriendelijk personeel! onze locatie was Canazei,s,morgens even behoorlik druk bij de gondel,maae eenmaal boven geen problemen meer. tip ietsje later naar de gondel en dan valt het mee. wij hebben al weer geboekt voor 2011 ga een dagtrip naar Lacazoi maken en laat je met de paarden taxi naar het andere gebied slepen,erug leuk om te doen!!

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Wout Stempher
    Wout Stempher 4 januari 2011 · 13:24

    Het gehele gebied dolomitie is grandioos,(voor beginners en vergevorderden) Gaan nu met groepje (4 volw., 3 kinderen) voor de 3e maal naar dit gebied.Wij verblijven op de piste op 2300m daar komen is een heel avontuur wat erg leuk is voor de kids.(wie wil nu niet in een sneeuw bully naar je hotel gebracht worden)Wij hebben veel ervaring (20 jaar,min 2 x per jaar) in andere landen, maar het dolomiti gebied heeft ons hart gestolen. Vriendelijker dan elders. Kinderen overal zeer welkom.Veel eetgelegenheden op de pistes en geen vreetschuren zoals in oostenrijk en frankrijk.Hele leuke uitdagende snowparken (veel orgineler dan in andere alpen landen.) Kortom voor ons de komend jaren niets anders meer.Laat iedereen maar naar Oostenrijk,Frankrijk,Zwitserland gaan zodat het lekker skieen blijft tussen Italianen en geen schreeuwende Nederlanders en Oosteuropeanen om ons heen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 29 maart 2010 · 13:44

    Val di Fassa heeft voor elk wat wils. Beginners gaan best naar Ciampac, gevorderden vinden genoeg uitdaging in Belvedere. Dit was mijn achste skireis en dit was zonder twijfel ? van de mooiste gebergtes die ik al gezien heb. Vond het eerst een nadeel dat er niet zoveel hotels op wandelafstand van de liften liggen maar de meeste hotels hebben een shuttle-dienst. Kijk dus best uit naar zo'n hotel want met de skibus vond ik het niet altijd even vlot/duidelijk. Prijs/kwaliteit van het eten is er meer dan behoorlijk, zeker in vergelijking met Frankrijk. Enkel voor snowboarders denk ik dat er betere gebieden zijn, wegens nogal veel plattere pistes. Ook het begrip 'rode' en 'blauwe' piste is nogal vrij en ruim ge?erpreteerd waardoor vooral beginners wel eens onaangenaam getrakteerd kunnen worden op (te) steile afdalingen. Het is bovendien toch ook een flink stuk rijden maar al bij al zeker een mooie reis gehad! De moeite waard!

  • Anoniem
    Anoniem 22 januari 2009 · 11:02

    Ga voor het 6e jaar naar dit gebied. Een werkelijk fantastisch gebied. Zeer veel skimogelijkheden zowel met eigen auto als skibus goed te doen. Boven ook veel aansluitende liften. \'s Ochtends van 9-10 u voor sommige gondels wachttijden (Campitello, Canazei 1/2 uur). Boven na 10.30 u voor geen enkele lift langer dan 3 tot 5 min wachten. \'s middags vaak vrijwel meteen doorlopen. Liften laatste jaren veel vernieuwd. Op pistes zelf meestal niet echt druk. Pistes prima en goed onderhouden. Door sneeuwloze winterdrama\'s van 15 jaar geleden wijs geworden zorgen sneeuwkanonnen nu overal zonodig voor voldoende aanvulling. Hierdoor tot laat in seizoen sneeuwzeker. Vaak goed weer. Champedie (Vigo di Fassa) en Ciampac (Alba) zijn gebieden waar minder gevorderden de eerste dag prima kunnen ervaren hoe ski?ook alweer ging. Met de Dolomiti superskipas kan bijna onbegrensd geskied worden. De Sella Ronde is een belevenis en prima te doen. Ook minder gevorderde ski? kunnen als ze vroeg beginnen en er de hele dag de tijd voor nemen deze bijzondere ervaring meemaken. Er zitten eigenlijk maar twee of drie lastige (rode, hobbelige)stukken in. Mensen in hotels en hutten erg vriendelijk en behulpzaam. Prijs is in hotels, appartementen en hutten aanzienlijk lager dan in Oostenrijk en Frankrijk. Helaas is het wel ver rijden (vanuit Utrecht 1150 km) maar de beloning is het dubbel en dwars waard.

  • Anoniem
    Anoniem 24 augustus 2008 · 12:28

    Wij hebben nu 4 x in Mosseralm (karresee) gezet. geweldig hotel, leuk ski gebied, met de Super dolimiti pas kun je het zo groot maken als je maar wilt. voor de top skieers is het niet zo geweldig maar voor een lekker weekje vakantie in de sneeuw.. Top..

  • Anoniem
    Anoniem 22 maart 2008 · 17:38

    weer \'n fantastie skivakantie nu in canazei, leuk dorp met veel mogelijkheden,leuke terrassen,winkels, goede hotels, skigebied lekker uitgebreid en alles is te doen. sneeuw en zonzeker ook weer dit jaar,prijzen op de piste goedkoper dan oostenrijk en frankrijk, eten goed en mensen zeer vriendelijk. vakantie voor volgend jaar is alweer geboekt in d dolimieten BELLA ITALIA!!!!!

  • Anoniem
    Anoniem 29 januari 2008 · 12:31

    Om te skieen of snowboarden is het te gek,goed te doen vooral de Sella Ronda het is het n leuke tourtocht.Je moet wel mooi weer hebben en dat is meestal het geval!

  • Anoniem
    Anoniem 26 januari 2008 · 09:45

    gewoon toppie, sella ronde moet je doen, je komt in mooie gebieden en onderweg leuke en gezellige eetgelegenheden.de prijs is ook prima,goedkoper dan frankrijk en oostenrijk. DOEN!!!!

  • stephan vermeer
    stephan vermeer 19 december 2007 · 11:40

    een geweldig skigebied ik zot in de plaats canazei bedankt voor de tip om aan de skibulli te vragen of je mee mocht was echt super ga er volgend jaar weer heen tot ziens in val di fassa

  • johnny
    johnny 26 februari 2007 · 21:15

    Voor de eerste keer (in val gardena)geweest carnaval 2007 jammer dat het weer voorbij is SUPER mooi weer goede pistes ga er de volgende keer zeker weer naar toe heel veel mooie en ook brede pistes voor digene die nog moeten gaan heel veel plezier en dat zal zeker wel lukken als het net zo'n mooi weer is als het bij ons was tip vraag eens of je met een piste bully mee mag is wel lache

  • johnny
    johnny 26 februari 2007 · 21:11

    Voor de eerste keer geweest carnaval 2007 jammer dat het weer voorbij is SUPER mooi weer goede pistes ga er de volgende keer zeker weer naar toe heel veel mooie en ook brede pistes voor digene die nog moeten gaan heel veel plezier en dat zal zeker wel lukken als het net zo'n mooi weer is als het bij ons was tip vraag eens of je met een piste bully mee mag is wel lache

  • Harriette
    Harriette 26 februari 2007 · 15:56

    Voor het eerst met winter sport naar italie en gelijk verslaafd wat is het hier mooi en goed geregeld we hebben in moena gezeten en dit stadje met veel flair ligt gunstig om van uit hier naar elke piste te gaan we gaan in december zeer zeker weer!!!!!en Hotel La Faloria zeker een aanrader

  • Duncan
    Duncan 21 augustus 2006 · 09:48

    Vorig jaar was het de vijfde keer dat ik hier ben geweest, dat zegt toch al iets. We hebben in drie verschillende accomodaties gezeten, allemaal goed te bereiken en skibus rijdt ook prima. Het skigebied is behoorlijk uitgebreid. Met de Skipas Val di Fassa mag je ook in het skigebied Belvedere (Canazei). Dit maakt het mogelijk om de prachtige afdaling naar Lupo Bianco te maken van beide kanten. Met een Dolomiti Superskipas kunt u zelfs de Sellaronde maken. Een tocht waar de gevorderde skieer een halve dag aan kwijt is. Er zitten enkele knelpunten (lange wachttijden bij liften) tussen, maar hier werd aan gewerkt. 's Ochtends is het bij de gondel rond 10 / elf uur erg druk en heel lang wachten. Als je met de skibus doorrijd naar Canazei en daar met de gondeltjes, die pas vernieuwd zijn, gaat is het een stuk sneller. Je komt dan uit op de Belvedere. Met het uitgaansleven heb ik geen ervaring, maar er zijn genoeg mogelijkheden.

  • Erik
    Erik 18 augustus 2006 · 17:47

    Ik ga dit jaar voor de 8e keer richting dit gebied. Meestal in Campitello gezeten en één keer in Canazei. Het skigebied vind ik persoonlijk fantastisch, mooie brede pistes, en veel sneeuwkanonnen voor als er weinig sneeuw ligt. Vooral de Sella Ronda is de moeite waard, een aanrader!!!!

  • Rens
    Rens 18 augustus 2006 · 17:35

    Het is een zeer uitgebreid gebied, ik zat in het dorpje Pozza, daar zijn twee gebieden die de moeite waard zijn. Verderop ligt Canazei, dit is een erg mooi en vooral hoog gebied, maar trekt daarom erg veel mensen, de pistes lijden hieraan, en je moet goed rekening houden met andere mensen. Goede liften, enegzins verouderd, de pistes waren naar weersomstandigheden zeer goed en goed onderhouden. Erg leuk, maar ver rijden.