BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Fendels

Reviews Fendels

88% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.3 op basis van 3725 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, erg rustig, geen vlakke stukken, super kindvriendelijk, laag prijsniveau en eenvoudig bereikbaar.
  • Zwakke punten: Ongeschikt voor gevorderden, niet geschikt voor tochten, beperkte off-piste, weinig après-ski en matige variatie in pistes.

Wat vind jij van Fendels?


Beoordelingen van gebruikers

  • ViolaB
    ViolaB 2 maart 2017 · 15:33

    Een gezellige familiebestemming, vooral met jongere kinderen. De pistes heb je na een paar dagen wel gezien, maar als je bijv. aan je techniek wilt werken dan is het heerlijk om dezelfde een paar keer achter elkaar te doen. Wij stoorden ons er niet aan dat er weinig keuze was. Bovendien kom je regelmatig je kinderen met hun klasjes ergens tegen omdat het gebied zo compact is. Als de Kaunertaner gletscher dicht is vanwege föhn of storm, dan is dit gebied in een klap een stuk drukker, ook de skischool van daar komt hier dan naartoe. Maar zelfs in de carnavalsvakantie stonden wij nooit langer dan 10 minuten bij een lift te wachten en als de gletscher open is, kan je in Fendels bijna overal meteen door. De Top Schischule doet het leuk met de kinderen, fijn dat je ook eventueel halve dagen les kunt kiezen zodat je in de middag je eigen kinderen mee op pad kunt nemen. De klasjes waren in de vakantie wel groot, maar toch goede aandacht. Er is een leuke rodelbaan waar veel gebruik van gemaakt wordt en op donderdagavond kan je 'nachtskiën en rodelen'. Bijzonder prettig is dat je als beide ouders skiën, voor de kinderen geen skipas hoeft te betalen. Ook niet als ze in de skiklas zitten. Qua skipas kun je kiezen voor Fendels alleen of een uitbreiding met de gletscher. Wat ons betreft een prima klein skidorpje, gezellig zonder après-ski drukte. Ook leuk: op woensdagmiddag de 'Wildfütterung' bij Pension Schranz, waar kinderen herten mogen voeren vanaf een soort balkon. Gewoon een gemoedelijk dorp dus, lekker Oostenrijks zonder fratsen (dat merk je aan de prijs), maar als je kilometers wilt knallen dan kan je beter naar de overzijde naar Serfaus-Fiss-Ladis.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Sieben
    Sieben 11 januari 2012 · 08:57

    Erg klein skigebied, maar voldoende om het 5 of 6 dagen vol te houden. De sfeer beneden (onder de stoeltjeslift) bij het dorp is uitstekend, en er is voldoende ruimte om te skieën. Het begin is erg makkelijk, de afdaling naar de hamerlift word al moeilijker. Boven bij de stoeltjeslift heb je een rode, blauwe en zwarte piste. Blauw begint op het niveau van zwart, en eindigt als niveau voor een klein kind. Rood is het hoogtepunt, erg mooi, breed, kwaliteit goed en mooie bosweggetjes. Zwart is moeilijk, maar een kleine piste. Vooral de sfeer in Fendels was het helemaal, het restaurant heeft heerlijk eten en een fantastische sfeer. Skileraren waren ook fantastisch, heb er zeker wat geleerd toen ik 3 jaar had gelest. Voornamelijk aan te raden voor families die beginners tot redelijk goed kunnen skieën en kinderen van 5 tm 14 / 15 jaar, voor die mensen is het een fantastisch gebied. Sneeuwkwaliteit was ook heel erg goed. Een gebied die aan te raden is, vooral omdat je makkelijk naar de Kauntertaler Gletscher kan rijden, (ong 25 km) en naar het extreem grote gebied Serfaus, het ligt er vlakbij. Al met al een prima gebied om het een midweek (5 dagen) uit te houden, een week is misschien iets te lang.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 13 december 2011 · 16:35

    Fendels is een leuk gebied, en vooral geschikt voor beginners. Er zijn dan ook vooral blauwe pistes, maar met piste 6A ook een mooie zwarte piste. In fendels is het nooit druk, van wachtrijen hebben ze hier nog nooit gehoord. Ook zijn er 2 leuke restaurantjes te vinden aan de piste, eentje is ook open bij de avondski die elke donderdag plaatsvind. De lange rode piste is dan verlicht, en wel een aanrader voor de gevorderden. Je kan met een bijna lege piste voor je de helling af razen, omdat de avondski vaak heel rustig is. Minpunt aan Fendels is wel dat er niet echt een supermarkt is, daarvoor moet je naar het dal en apres ski heb je hier eigenlijk niet. Als je bent uitgekeken op fendels kun je altijd nog naar de gletsjer of Serfaus. Fendels is zeker een aanrader als je niet naar een groot gebied wil of als je het skien nog moet leren.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Hi
    Hi 12 januari 2011 · 19:21

    Vorig jaar in Fendels geweest en nu weer geboekt, dat zegt genoeg! Heerlijk gebied met kids, geen lange wachtrijen. En dat het in de schaduw zou liggen is ons niet opgevallen. Heerlijk alle dgn van de zon genoten. Zalig eten tussen de middag, echt genieten. Hier kom je helemaal bij. Alleen blije gezichten.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 31 december 2008 · 15:05

    Hallo fendels is een klein ski gebied maar zeer geschikt gezinnen met kinderen. Ik kom er zelf al 30 jaar en heb als kind hier leren skien nu leren mijn kinderen het hier ook.wij zijn vorge week uit geroepen tot ere burger en zijn nu de trotse eigenaar van een arppartementen complex.

  • Anoniem
    Anoniem 23 december 2008 · 18:20

    Hoi, in dit pr?tige ski-oord komen wij nu al meer dan 15 jaar met de hele familie, op en top gezelligheid. De pistes zijn heerlijk, rustig en vooral niet druk maar ook weer niet te weinig. De praktische indeling van het skigebied zorgt vooral dat je niemand kwijtraakt. Het bergrestaurant Sattelklause biedt het echt Oostenrijkse culinaire heerlijke eten. TOP! Wij zijn verliefd op deze plek en dat pakt niemand ons af.

  • Anoniem
    Anoniem 29 mei 2008 · 12:53

    Hello, Persoonlijk vonden we dit hotel alles behalve voor een 4* hotel. Hotel dat men geboekt had vroegtijdig gesloten=> ander hotel van reisagentschap. Wij waren daar wel de laatste week voor sluiting 29.03 – 05.04.2008. Enkel puntjes: * Plooi bed stuk + eenmaal uitgeklapt onmogelijk nog op terras te gaan. * na 3 dagen lag het stof in de badkamer => nooit opgekuist * Schimmel in de zwemruimte. * Afwisselde Koud/warmwater + geen thermostatische kranen. * Ontbijtbuffet met uigedroogde schelletjes kaas en worst, dessert van de avond voordien. * restaurant geen 3* waard ( buffet eten=>koud / bediening allesbehalve (U bord wordt weggenomen terwijl nog aan het eten / Hoofdgerecht staat reeds naast U terwijl U nog de salde aan het opeten bent) * Alles behalve vriendelijk * Dessertje voor kinderen : 1 week lang een eisje Geen 3 sterren waard ( ze halen misschien hun punten door kinder opvang en dicht bijzijnde skipiste ) Sorry

  • M vd Horst
    M vd Horst 8 december 2007 · 22:15

    Wij komen met de kinderen al jaren in Fendels. Het is een klein skigebiet dat voldoende uitdaging biedt aan beginners en ideaal is voor kinderen. Gevorderden en jeugd zullen niet snel voor Fendels kiezen. Er is weinig avond vertier. Het Erlebnishotel Fendels is prima voor gezinnen met jonge kinderen.

  • erwin
    erwin 27 juli 2007 · 21:33

    Supper voor kleine kinderen en goed genoeg voor beginners, maar als je een beetje kan skien heb je in een dag het gebiedje 10 x gezien. {TIP} Ga eens naar de kaunertaler gletcher echt supper sneeuw en lekkere pistes.oooooooooooow ja voor de supper moet je wel ff een stukje rijden, in de plaatselijke sportwinkel hebben ze alleen een paar ziellige koekies.

  • Marjola
    Marjola 4 maart 2007 · 10:40

    4 maart 2007, wij zijn net terug uit Fendels. Ondanks de wissellende weersomstandigheden, hebben wij en onze kinderen genoten. Wij waren daar in de voorjaarsvakantie, maar van drukte was niets te merken. Wanneer het in het dal regenede dan hadden wij op de piste sneeuw. En in de middag kwam meestal de zon er weer door. Onze kinderen willen er graag nog een keer heen.

  • an
    an 3 februari 2007 · 22:49

    Net terug van Fendels Op en top skigebied voor een gezin met beginnende skiers Vooral jonge kindjes kunnen er goed skiën We hadden pech - niet zo veel sneeuw - maar net genoeg om een aantal pisten open te doen zon te over en te warm waardoor de sneeuw letterlijk voor onze ogen wegsmolt Maar een kindvriendelijkheid: echt schitterend Liften worden er trager gezet omdat er veel kindjes op de lift zitten die aan het leren zijn wij hebben genoten In het dorp zelf is niks te zien en te beleven Erlebnishotel Fendels is echter een echt familiehotel er is een zwembadje en de kinderopvang vanaf 16u met een super speelkamer heeft ervoor gezorgd dat we onze dochter amper gezien hebben na het skiën

  • Erna
    Erna 3 maart 2006 · 12:43

    Het skigebied van Fendels is klein, maar daardoor heerlijk overzichtelijk. Dit is zeker als je voor het eerst met kinderen gaat skiën ideaal. Aan de parkeerplaats ligt een restaurant waar je tussen de middag heerlijk kunt eten en de kinderen lekker in de speelkamer kunnen spelen (weet de naam helaas niet meer)

  • Hans Herms
    Hans Herms 3 maart 2006 · 12:43

    Fendels ligt op een plateau op circa 1350m hoogte en ligt vaak in de schaduw. De hellingen zijn voornamelijk noordelijk gericht en dus kan het er goed koud zijn. Het skigebied van Fendels is spreekwoordelijk klein maar fijn; met slechts 14km pistes is het toch behoorlijk gevarieerd. Zo zijn er bij de Hammerliften eenvoudige beginnerspistes. Kun je vanaf het bergrestaurant een mooie blauwe of rode afdaling maken (beide door het bos) en boven de boomgrens liggen enkele pittige pistes (piste 6a is een zeer mooie buckelhelling).

>