BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten

Aletsch Arena

Reviews Aletsch Arena

Reviews Aletsch Arena

83% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.0 op basis van 3743 reviews.

  • Sterke punten: Rustig, super kindvriendelijk en sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten en duur.

Wat vind jij van Aletsch Arena?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast177
    Gast177 2 maart 2018 · 18:14

    top!!!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast217
    Gast217 8 februari 2018 · 09:14

    Kom al jaren in Fiesch, mijn kinderen hebben er leren skiën. Heb Fiesch destijds gekozen vanwegen een mooi rustig auhentiek chalet. Het is over het algemeen genomen rustig en relaxed, niet te druk, en allerbelangrijkste sneeuwzeker. Het aanrijden vanuit NL is ok De kosten...tsja, wintersport is prijzig. Denk dat het enige nadeel is dat je vanuit Fiesch met de gondel naar boven moet. Heb begrepen dat er een plan klaarligt voor een snelle nieuwe eitjes lift. In 2018...dus dat zou een verbetering zijn! Er is wel een dal afdaling, die niet gecontroleerd en geprepareerd is (gele palen) deze is wel lastig, dus dat wordt normaal gesproken de gondel naar beneden... Ach je hebt vakantie, en als je echt een prachtige omgeving wilt..zeker langs gaan

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast159
    Gast159 29 september 2017 · 20:47

    Afwisselend, overzichtelijk, modernste liften, prachtige omgeving, niet overdreven druk.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Bart14
    Bart14 31 januari 2017 · 09:53

    +: Het uitzicht is werkelijk adembenemend mooi. Het is er prachtig, heel authentiek, ruige uitzichten en liefelijke dorpjes +: De pistes zijn geweldig. Niet heel moeilijk, maar dan heb je meer tijd om ook van het uitzicht te genieten +: Riederalp en Bettmeralp zijn autovrij (wel een beetje gesleep met al je spullen...), hierdoor heel erg ontstressend +: Moderne, snelle liften -: Het prijsniveau. Het is en blijft Zwitserland en dus duur -: Verstaanbaarheid locals. Het Wallisch Duits is erg moeilijk te verstaan....

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • dvdv
    dvdv 22 januari 2017 · 20:20

    Wij komen er al jaren en het bevalt ons uitstekend ?

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast435
    Gast435 4 januari 2017 · 18:35

    Aller leukste wintersport bestemming die er is! Kom er al 16 jaar, en elk jaar is weer top!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast356
    Gast356 21 maart 2015 · 15:11

    Zeer fraaie en goed onderhouden pistes, Nederlands sprekende snowboardleraar voor de kinderen, allemaal zeer vriendelijk. een heel klein nadeel is de gondel, maar als je dan eenmaal boven bent "geweldig"!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Thijs_A
    Thijs_A 9 maart 2015 · 18:47

    Wij zijn voor de eerste keer in de Aletsch Arena, en zijn uitermate positief over dit gebied. De pistes zijn lekker breed waardoor je weinig last hebt van andere skiërs. Daarnaast is er redelijk wat variatie tussen de pistes en het uitzicht. De pistes worden mooi geprepareerd en de wachttijden bij de liften zijn nihil. Wel zijn er maar een beperkt aantal restaurants op de pistes te vinden, iets wat wij altijd kunnen waarderen. Maar het is zeker een gebied waar ik nog een keer naar terug zou gaan.

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast932
    Gast932 5 maart 2013 · 20:49

    Het Aletschgebied met Fiescheralp, Bettmeralp en Riederalp is vanaf begin december tot begin april een fantastisch skigebied voor jong en oud, ervaren en niet ervaren skiers. De skischolen in deze dorpen zijn allemaal bijzonder toegankelijk met vaak voor de kinderen Nederlands sprekende skileraren. Het gebied ontwikkelt zich jaarlijks met nieuwe pistes, liften en ook eet-en drinktentjes op de pistes zijn zeer de moeite waard. Zelf verblijven we altijd in Chalet Uit en Thuis in Fiesch, ook in de zomer en herfst een echte aanrader. Wandeltochten over de skipistes en gletcher zijn fantastisch en een sportieve uitdaging. Karin

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Koen
    Koen 30 oktober 2012 · 15:35

    Waanzinnig skigebied!! Voor beginners is dit gebied perfect. Gevorderden zoeken meer uitdaging, maar met genoeg kennis in dit gebied (lees: 18 jaar lang terugkomen in Riederalp) is die uitdaging ook wel te vinden! Er zijn spannende off-pistes, die ook weer niet heel gevaarlijk zijn. Qua apres-ski moet je je eigen feestje een beetje maken, maar er zijn genoeg plekjes waar dat kan en ze proberen dit ook elk jaar weer uit te breiden. De restaurants in dit gebied zijn onbeschrijfbaar. Elke lunch en elk avondeten is weer een feest. Van Zwitserse delicatessen tot heerlijk westers eten kan je hier op heel veel plekken genieten. Echt een plek om een keer gezien te moeten hebben, voor jong en oud!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast038
    Gast038 30 oktober 2012 · 15:28

    Waanzinnig skigebied!! Voor beginners is dit gebied perfect. Gevorderden zoeken meer uitdaging, maar met genoeg kennis in dit gebied (lees: 18 jaar lang terugkomen in Riederalp) is die uitdaging ook wel te vinden! Er zijn spannende off-pistes, die ook weer niet heel gevaarlijk zijn. Qua apres-ski moet je je eigen feestje een beetje maken, maar er zijn genoeg plekjes waar dat kan en ze proberen dit ook elk jaar weer uit te breiden. De restaurants in dit gebied zijn onbeschrijfbaar. Elke lunch en elk avondeten is weer een feest. Van Zwitserse delicatessen tot heerlijk westers eten kan je hier op heel veel plekken genieten. Echt een plek om een keer gezien te moeten hebben, voor jong en oud!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • rein
    rein 11 januari 2012 · 21:25

    wij waren er weer met de kerst,dolle pret met zo veel sneeuw,en prima weer gehad.het was echt niet druk,ook op de mooiste dagen niet langer gewacht dan 10 minuten.super geskied,prachtig uitzicht op de gletcher langs de panorama route .we zijn er na al die jaren nog steeds niet uitgekeken.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • rflinter@live.nl
    rflinter@live.nl 16 december 2011 · 18:42

    zo, nu de expert. wij komen al 30 jaar met de hele familie in riederalp alwaar wij 3 huisjes huren ,meest particulier, en elke kerst met 15 personen 14 dagen genieten van de rust .alle mogelijkheden, uitgaan voor de jongeren ,nog nooit zonder sneeuw ,de gezelligheid moet je ook zelf maken, alles schoon en wit dank autovrij,slepen als goede hollanders haast alle proviant mee inc.oliebollen.in het voorjaar gaan we naar verschillende oorden ,maar de kerst is uniek dank het heerlijke gebied .b.v.fakkel afdaling we hopen het nog 30 jaar vol te houden.het is gewoon onze berg.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Marcia
    Marcia 18 april 2011 · 22:35

    Wij komen al 15 jaar in dit gebied. We verblijven dan in ons eigen huisje in het dorpje lax, ligt op 5 minuten van fiesch, en ongeveer 10 minuten rijden van bettmeralp. Vanaf dit dorpje gaat elke ochtend op verschillende tijden een bus naar Fiesch. En elke middag gaat deze bus om verschillende tijden weer terug. Handig, zo kun je kiezen of je heel vroeg naar de lift wilt, of wat later! Wij zijn hier altijd met de kerst, dus in het hoogseizoen. Vaak staat er dan vanaf ± 9 uur een lange rij voor de gondel naar boven. Dit is in Fiesch en Betten. Echter in Mörel is het rond die tijd rustig, vanwege de grote capaciteit aan gondels! Natuurlijk kun je ook besluiten om om half 9 al naar boven te gaan, en dan staat er geen rij. Eenmaal boven in Fiescheralp, staat er vaak een grote rij voor de stoeltjeslift, Als je als gevorderde skier deze eenmaal genomen hebt, kun je naar de rustigere gebieden, bettmeralp en riederalp, toeskien. Echter moet je hiervoor wel snelheid houden, anders moet je inderdaad zoals een post hieronder, klunen! Dit gebied is vooral mooi voor mensen die van uitzicht houden, en graag lange tochten maken. Met een tochtje van Riederalp naar fiescheralp, en weer terug, ben je al gauw 2 uur kwijt! Ook zijn er in alledrie de gebieden funparken. met Railzen, schanzen en in bettmeralp zelfs een half pipe! Jong en oud, beginner en gevorderde kunnen zich hier vermaken! Alleen degenen die graag zwarte pistes doen, hebben minder geluk. Er is in dit gebied slechts 1 echt zwarte piste, en deze is vaak dicht vanwege lawinegevaar. De andere zwarte pistes zijn niet echt zwart, eerder aan de moeilijke kant rood, en sommigen halen dat nog niet eens.

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Marcia
    Marcia 18 april 2011 · 22:35

    Wij komen al 15 jaar in dit gebied. We verblijven dan in ons eigen huisje in het dorpje lax, ligt op 5 minuten van fiesch, en ongeveer 10 minuten rijden van bettmeralp. Vanaf dit dorpje gaat elke ochtend op verschillende tijden een bus naar Fiesch. En elke middag gaat deze bus om verschillende tijden weer terug. Handig, zo kun je kiezen of je heel vroeg naar de lift wilt, of wat later! Wij zijn hier altijd met de kerst, dus in het hoogseizoen. Vaak staat er dan vanaf ± 9 uur een lange rij voor de gondel naar boven. Dit is in Fiesch en Betten. Echter in Mörel is het rond die tijd rustig, vanwege de grote capaciteit aan gondels! Natuurlijk kun je ook besluiten om om half 9 al naar boven te gaan, en dan staat er geen rij. Eenmaal boven in Fiescheralp, staat er vaak een grote rij voor de stoeltjeslift, Als je als gevorderde skier deze eenmaal genomen hebt, kun je naar de rustigere gebieden, bettmeralp en riederalp, toeskien. Echter moet je hiervoor wel snelheid houden, anders moet je inderdaad zoals een post hieronder, klunen! Dit gebied is vooral mooi voor mensen die van uitzicht houden, en graag lange tochten maken. Met een tochtje van Riederalp naar fiescheralp, en weer terug, ben je al gauw 2 uur kwijt! Ook zijn er in alledrie de gebieden funparken. met Railzen, schanzen en in bettmeralp zelfs een half pipe! Jong en oud, beginner en gevorderde kunnen zich hier vermaken! Alleen degenen die graag zwarte pistes doen, hebben minder geluk. Er is in dit gebied slechts 1 echt zwarte piste, en deze is vaak dicht vanwege lawinegevaar. De andere zwarte pistes zijn niet echt zwart, eerder aan de moeilijke kant rood, en sommigen halen dat nog niet eens.

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • F.Velden.
    F.Velden. 24 december 2010 · 13:57

    Met "ervarings deskundigen" meegenomen ha ha, en als eerste moet ik zeggen we zijn verkocht. Waar is zo`n mooi natuurgebied, zoveel sfeer, heerlijke terrassen... Prettig is als een ander het gebied al kent,zijn advies was ook niet boven naar huis of Hotel zoeken de zaterdag is een ramp om boven/beneden te komen, en dan nog naar je verblijf. Via info op andere site`s kwam hij in Grengiols vlakbij de gondel naar boven met een garage en sfeervol Chalet ( Casa di Petri)Met de auto enkele min. rij je naar de P.plaats wat heel weinig kost en zelden wachten met 2 gondels naar boven. In de middag is er een leuke sfeer,en dan weer naar "ons gezellige huis" deze luxe kende wij niet per koppel hadden wij een eigen slaap/badk.etage en kamer/keuken een aparte etage. Hoog scoren bij ons dus het gebied en de woning (even Googlen) .

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 30 november 2010 · 18:47

    Kees Bloemendaal wij komen alweer 12 jaar in het dorpje riederalp, en steeds weer geweldig. de rust, geen massatoerisme, geen wachttijden bij de lift en een erg aardige bevolking, goede hotels en restaurants. en natuurlijk een heel erg mooi skigebied zeker een aanrader.

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 14 april 2010 · 14:43

    Erg mooi gebied. Ben de grotere gebieden gewend, maar ondanks de 100 km aan piste is er wel veel afwisseling. Wat minder geschikt voor de zwarte-piste Gangers. Goede snelle liften, weinig wachttijd (laagseizoen). Kortom: een aanrader.

  • Anoniem
    Anoniem 14 maart 2010 · 21:03

    Wij vallen onder de kenners van dit prachtige gebied Wij skieeen boven het gemiddelde, dus weten wat wij zeggen. Wij horen niet bij de "kakkers" wij zijn sportieve maar wel nette lui , die waarderen kwaliteit mooie natuur rust en sfeer ( zoals het "toen" was) maar wel eigentijdse liften ( dit jaar weer een nieuwe overkapte stoeltjeslift) En wat moet ik dan zeggen van het negatieve hieronder geschreven. Zoek gewoon iets anders mensen. Wij zijn positief , wachten bij liften? in een kerstweek zijn wij nooit geweest misschien dan ? Het is juist HEEL erg rustig , zodat wij kunnen genieten van dit UNESCOgebied. En dan misschien een tip voor die , die de weg niet weten/kennen, ga uit het gebouw de meute niet achterna, neem de lift 3 stappen uit het gebouw aan de rechterkant of ga links OM het gebouw. 90% komt toch op zaterdag aan , gebruik zondagmorgen het eerste uur eens om je/u te orienteren! Boven zijn lockerkasten , dus ga heel relax een rondje doen. Wat ik weet is dat er meer mensen zijn die NIET boven willen verblijven, ook wij zijn in Casa di Petri op een paar minuten v.a.de gondel die naar boven gaat geweest nooit wachttijden bij de gondel , niet met onze tassen slepen door de sneeuw en .... een heerlijk huis. En in de kroeg uitbundig feesten ? Ja gezellig iets drinken de ene keer aan de ijsbar de andere keer in een knus cafe maar het liefst gingen wij naar beneden. Nog een tip ,( voor gasten die niet boven zijn) wij reden met de auto 2/3 min. door en gingen in Morel naar boven dit deden we omdat we toen met 3 kleine kinderen waren en die gingen in Riederalp in de kinderklas. En wij, ...........wij genoten in het hele Aletschgebied van de piste`s en het gebied. KORTOM , IN ALLE OPZICHTEN GEWOON DOEN !

  • Anoniem
    Anoniem 7 maart 2010 · 00:47

    Die chagerijnige hoofden krijgen ze van al die over het paard getilde hollanders, verder is dit een fantastisch gebied, alleen jammer van al die kouwe kak.

  • Anoniem
    Anoniem 7 maart 2010 · 00:39

    Wij komen al 5 jaar in dit prachtige gebied, er is voor elk wat wils, en als je het gebied een beetje kent kan je zonder te "wandelen" overal komen. Voor de apreski kan je op meerdere plekken terecht. Als je echter van de uitbundige feesten houdt moet je hier niet zijn.

  • Anoniem
    Anoniem 24 februari 2010 · 19:55

    Bettmeralp is mooi gelegen, lekker hoog dus sneeuwzeker. Alleen is het bereik van liften nogal vreemd. Zo ligt de oefenweide boven het dorp, dus beginners moeten of klauteren, of proberen met een sleeplift boven te komen. Als je vanaf beneden moet komen met de gondels moet je na aankomst dwars door het dorp over smalle paadjes naar een korte sleeplift om bij de grotere (mooie) pistes te komen. Die pistes hebben prima liften en korte wachttijden. Lessen starten op meerdere punten zodat je je kids ergens achter moet laten om zelf op tijd bij je les te kunnen zijn. Verbinding naar Fiescheralp is een drama: een pad bergop, dus lopen! Verbinding naar Riederalp is beter (wel met sleepliften) maar pistes daar zijn meer paadjes dan pistes. Vooral piste nr. 11 moet je nemen als je van wandelen houdt. Overigens wel prachtige uitzichten! Verder moet je wel erg veel geduld hebben op wisseldagen: wachttijden bij de gondel kunnen schrikbarende vormen aannemen, en als je dan boven bent moet je ook nog maar eens een "taxi" zien te krijgen naar je accomodatie. Onze conclusie: mooi maar onhandig!

  • Anoniem
    Anoniem 9 februari 2010 · 18:34

    We zitten er nu. Wat zal ik zeggen de omgeving is prachtig. MAAR. Ik kom hier nooit meer. Zal uitleggen waarom. De liften: Ze moeten eens een excursie organiseren naar een willekeurig gebied in Oostenrijk of Frankrijk. Want voor de hoeveelheid mensen is het gewoon weg niet berekend. De mensen die het bedienen tja ik zeg telkens tegen mijn mede reizigers. Joh zo zit hun gezicht zeker lekker. Want een glimlach heb ik nog niet gezien net zoals de hulp behoevendheid. Dan het laatste puntje de prijzen. Ik wil best betalen maar dan wel voor wat ik krijg. Hier maken ze lijkt het wel een sport ervan om je overal geld voor te vragen. Liftpas check het op de website zoals ik gedaan hebt je komt zeker 20 % hogeruit hier. Ach we gaan van het uitzicht genieten. Iedereen die het leuk vind hier neem het niet te zwaar. Maar laat ik het zo zeggen ik ben erachter dat ik geen liefhebber van Zwitserland ben. Erwin

  • Anoniem
    Anoniem 4 januari 2009 · 11:37

    Op de eerste plaats is dit hele gebied ontzettend sfeervol. Tegen de achtergrond van adembenemende uitzichten ski je door het gebied. Echt super. De pistes: de meeste zijn mooi, breed en er zijn voldoende keuzemogelijkheden. Zowel voor beginners als voor wat meer gevorderden. Ook de rode pistes zijn vaak al aantrekkelijk voor mensen met weinig ervaring. Als je kunt remmen, kun je ze nemen. Het zijn vaak slechts kleine stukjes die echt uitdagend zijn. Keerzijde: voor liefhebbers van het zware werk is het misschien wat eenvoudig. En een minpuntje: om tussen de drie gebieden te switchen, gebruik je de panoramapistes. Deze zijn qua uitzicht mooi, maar daar geniet je minder van als je regelmatig moet \'klunen\' om een bult op de komen. Dat is het geval bij de rode 22 en de blauwe 11. Daar zouden enkele trektouwen of miniliftjes een oplossing zijn, maar die zijn er helaas niet genoeg. We vonden het westelijke deel (Riederalp, Bettmeralp) mooier en moderner dan de Fiescheralp aan de oostzijde. Overnachten: Aanrader is om \'op de berg\' te overnachten. Op de Riederalp zijn zat appartementen en hotels. Je bent daar helemaal weg van de rest van de wereld, het is er autovrij, gegarandeerd wit, alle voorzieningen zijn bij de hand zoals een COOP supermarkt die alle dagen open is en meerdere skihuurwinkels. Wij zaten in het dal, wat ook prima is, maar toch wat sfeer mist. Als je in het dal zit, als tip: je kunt je ski\'s \'s nachts boven op de berg stallen. Dan hoef je er niet mee te slepen. Ideaal! Uitgaan: inderdaad, nauwelijks apr?ski. Maar het k?wel! En wel veel eetgelegenheden.

  • Anoniem
    Anoniem 3 december 2008 · 20:51

    Wij komen al 25 jaar in Fiesch en het skigbied en de mensen zijn fantastisch. OOk voor de gevorderde durf skier, volop mogelijkheden om ook off-piste je gang te gaan zonder gevaren. Als de dorp afdaling open is, is dit het summum. Ontzettend kindvriendelijk, onze kinderen heben daar allemaal leren skien en gaan nog steeds graag mee (ze zijn allemaal volwassen).

  • Anoniem
    Anoniem 10 juli 2008 · 07:40

    Het is alle weken prachtig in Aletsch, ik heb ze allen gezien en spreek tegen dat Grengiols niet in de zon zou liggen, ja van Kerst tot rond 20 Jan. maar dan kom je om te skieeen en/of wandelen en dat doe je boven in een uniek gebied voor iedereen.Mijn ervaringen zijn juist heel positief, onze auto stond in de garage van Casa di Petri en konden vertrekken op het moment dat wij dat wilde.EN heel belangrijk geen gesleep bij aankomst met onze tassen.Dus dit kleine Zwitserse dorpje beoordelen wij heel anders. En het is maar 4 min. naar de gondel waar altijd plaats is en wachtijden zijn er nagenoeg niet.Voordeel ook Duitstalig en voor de kinderen zijn er bijna altijd Ned. sprekende leraressen. De sfeer en het uitzicht vanaf de tuin en het terras van ons grote Chalet op de Zwitserse en Italiaanse Alpen is prachtig. Een vakantie die 99% weer geweldig was.

  • Anoniem
    Anoniem 6 april 2008 · 15:29

    Net terug van een weekje Fiesch en ik heb me ten zeerste geamuseerd. Het gebied is niet dermate groot en voor de gevorderde ski?(waar ik mezelf wel bij kan rekenen) is het ietwat aan de kleine kant. Wat zeker niet wegneemt dat het een zeer mooi skigebied is, al was het enkel maar al voor de prachtige uitzichten (zeker vanop de Eggishorn). Maar ook de pistes zijn zeer goed, zij het in het algemeen misschien iets te weinig uitdagend (iets te weinig zwarte pistes). De pistes worden zeer goed onderhouden en door de uitstekende sneeuwcondities de afgelopen week was het ideaal ski? De apr?ski is niet de meest uitbundige maar op de Fiescheralp zijn er zeker wel enkele fijne apr?ski caf? en dan vooral Steffi\'s Kuhstal is zeer gezellig.

  • Anoniem
    Anoniem 25 maart 2008 · 10:07

    Komen al meer dan 30 jaar in Fiesch. Kinderen hebben hier leren ski?en willen -hoewel inmiddels nagenoeg volwassen- eigenlijk nergens anders heen. Het relatieve gebrek aan uitgaansmogelijkheden is -voor ons- eerder een voor- dan een nadeel. Tenslotte: door de euro lijkt deze bestemming bijna goedkoop geworden!

  • Anoniem
    Anoniem 10 maart 2008 · 17:21

    Net terug uit Fiesch, we zijn de week na de voorjaarsvakantie geweest. Erg rustig bij de gondel en op de piste: vrijwel nooit hoefde we in de rij te staan. Gebied is leuk en divers voor de snowboarders is het soms wel irritant dat er veel weggetjes zijn die je net niet haald en waar je dus je board uit moet doen. Buiten dat is vooral de rechter kant van het gebied bijzonder leuk! De omgeving is prachtig en de sneeuw fantastisch!

  • bBagheera
    bBagheera 6 november 2007 · 20:25

    Bettmeralp ligt heel zonnig boven op de berg. Leuk skigebied. Tip: niet overnachten in Grengiols: er gaat weliswaar een heel leuk treintje naar de gondels, maar Grengiols zelf is heel somber en koud gelegen op de verkeerde kant van de berg.

  • ro
    ro 2 maart 2007 · 23:00

    Net terug uit het prachtige bettmeralp, de sneeuw was de vorige week geweldig alleen het weer wat minder helaas. Bijna alle pisten waren open. Alleen een paar verbindingen niet. De walliser stube in bettmeralp is echt een aanrader om wat na te drinken.

  • Netty
    Netty 25 februari 2007 · 22:51

    Net terug en voor de 5e keer naar Fiesch geweest,in de voorjaarsvakantie. De wachttijden bij de gondel die naar het skigebied gaat( naar Fiescheralp)waren tussen 9.00 en 10.00 uur lang( gemiddeld 45 - 60 minuten)maar op de piste weinig te merken van de drukte.Ondanks de zon en hoge temperatuur prima sneeuwcondities, bijna alle liften open. Gebied is zeer kindvriendelijk vooral door de autovrije dorpjes,en er zijn veel wandelroutes. Door de ligging in het Zuiden vaak mooi weer en vanuit Nederland niet zo heel ver(ongeveer 900 km) Er zijn veel blauwe en rode pistes, weinig zwart.Het gebied bestaat uit Fiescheralp, Bettmeralp en Riederalp, dit laatste gebied is het meest rustig om te skieen, Fiescheralp het drukst, hier meer jongeren. Tip: met de gondel naar de Eggishorn, geweldig uitzicht over de Aletsch-gletcher,hierna een zwarte afdaling die prima te doen is.

  • Kito
    Kito 21 februari 2007 · 16:08

    Heerlijk skigebied, ik kom hier sinds 1980 elk jaar en met veel plezier, schitterende omgeving en pistes voor ieder wat wils, heerlijk rustig doordat het autovrij is (ideaal voor kinderen), gezellige restaurants en leuke uitgaansgelegenheden.

  • oostvoorne
    oostvoorne 21 december 2006 · 13:37

    Gezellig skigebied en in de kroegen overheerlijk bier. Ook dit jaar zullen wij de berg weer onveilig maken zowel op de piste als in on the rocks!!!

  • Ronald & Dory Kooijman
    Ronald & Dory Kooijman 20 december 2006 · 19:59

    Meer dan 25 jaar dit gebied bezocht. Voor ons is dit het ultieme wintersprookje. Alle wintersportmogelijkheden zijn aanwezig. Wij zijn altijd in het autovrije Bettmeralp geweest. Je kan er prima skieën, wandelen en er zijn voldoende restaurants en winkels.

  • Arie van Pelt
    Arie van Pelt 12 november 2006 · 12:43

    In Riederalp komen wij al meer dan 25 jaar. we verblijven altijd in een chalet boven op de alp vlak bij de lift.Het is een uitermate geschikt gebied om met kinderen op de skischool te leren skien.Mijn kinderen en nu mijn kleinzoon hebben daar skien geleerd.Het gebied is niet zo groot maar met alle gebieden bij elkaar Bettmeralp/Fiescheralp en Riederalp toch wel een 100 km piste.Ook als wandelgebied is het uitemate geschikt ook voor ouderen om van het ene dorp naar het andere te lopen.Gezellige terrasjes in de zon en leuke winkeltjes voor elk wat wils. Sneeuwzeker is het beslist wij hebben nog nooit zonder sneeuw gezeten ( soms wel tot 1.70 m) en vrijwel altijd zon, het ligt n.l. op de zuidkant van het Rhonedal

  • Floris Driessen
    Floris Driessen 21 augustus 2006 · 09:43

    Ik kom er nu al meer dan 10 jaar. Het skigebied is iets groten dan op deze site aangegeven. Het is namelijk 100 km. Zelf verblijf ik altijd in Bettmeralp, het mooiste dorp, echt een ansichtkaart. De pistes zijn er wat steiler dan in de meeste Oostenrijkse gebieden. Het weer is bijna altijd zonnig. Kortom, een heel mooi gebied.

  • Menno
    Menno 18 augustus 2006 · 17:47

    Leuk gebied, we komen er al een aantal jaren. Er liggen drie alpen naast elkaar, fiescheralp, bettmeralp en riederalp. Alle drie de gebieden vormen tesamen het aletschgebied, vernoemt naar de grote gletscher (niet beskibaar). Voor echte cracks niet veel uitdaging maar voor de beginner tot de gevorderden een interessant gebied. Wij verblijven in het kleinste dorp (Fiesch), hetgeen als voordeel heeft dat de wachttijden bij de lift niet echt uit de hand lopen. Een aanrader omdat het ook behoorlijk sneeuwzeker is, je skiet vaak tussen 1500 en 2500 meter. Zker de moeite waard !

  • debbie en jelle
    debbie en jelle 18 augustus 2006 · 17:40

    Leuk, klein dorpje met een behoorlijk aantal hotelletjes, appartementen en chaletjes vrijwel allemaal liggend aan een kabbelend beekje. Als je gaat voor het echte skiën, dan is dit een zeer goede plaats om naar toe te gaan. Hou je meer van de sfeer en de après-ski, dan raad ik je toch Oostenrijk aan. Vervelen hoef je je hier niet. Ik ben er 14x naar toe geweest en vond het nog steeds heerlijk skiën.Vanuit de top (betmeralp) is het mooi skiën naar alle gebieden erom heen. Vooral voor vrouwen ook erg leuk, omdat je er ook nog door een winkelstraat kunt skiën.

>