Skitochten mogelijk, aangrenzende gebieden?

Dit onderwerp gaat over de bestemming Aletsch Arena

Wij gaan dit jaar voor het eerst naar Brig. Voorheen altijd naar Hinterglemm Oostenrijk. Is het mogelijk om hier tochten te skieen? Hoe groot zijn de piste’s? De ene keer lees je 45km, de andere keer ruim 200km.

Het skigebied knal boven Fiesch (Skigebiet Fiesch-Eggishorn) heeft 45 km pistes.
Het gebied is verbonden met Bettmer- en Riederalp, samen goed voor 200 km pistes.
Je kan wel wat tochtjes maken, maar het is minder afwisselend als Hinterglemm.
In Aletsch heb je meer het gevoel dat je op één grote helling aan het skiën bent terwijl je in Saalbach toch meerdere flanken hebt. Er zijn net als in S/H redelijk wat skiweggetjes die soms wat vlak zijn. Dit zijn de verbindingen tussen de verschillende dorpen.

Het skigebied Aletsch heeft in totaal 99 km pistes (Fiescheralp-Bettmeralp-Riederalp). Op zich niet zo groot maar er zijn zeker wel mooie afdalingen te vinden, zoals die van de Eggishorn naar Fiesch met een hoogteverschil van ruim 1800m.
Daarnaast is het ook mogelijk om eens naar het vlakbij gelegen Belalp te gaan met zo’n 60 km pistes. Op zich mogelijkheden genoeg om goed te kunnen skiën.

Vreemd inderdaad, iedere keer wordt er een ander aantal kilometers afgegeven. Volgens mij is het 200km voor het gehele Aletsch gebied. Je hebt tegenwoordig ook maar 1 ski pas en dat is voor het gehele gebied.

Je kan er leuk en redelijk zonder prikken van de ene kant naar de andere kant van het gebied skien. De snelste route kost het je een uurtje om van Rieder- naar Fiescheralp te skien. Maar je kan het ook rustiger aan doen.
Je kan doorgaans goed eten bij Art Furrer restaurants (herkenbaar aan de cowboy hoed).

Plaats een reactie