BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Flumserberg

Reviews Flumserberg

78% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.7 op basis van 3726 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor gevorderden, voldoende off-piste, kindvriendelijk, buitengewoon makkelijk bereikbaar en goede variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Weinig après-ski

Wat vind jij van Flumserberg?


Beoordelingen van gebruikers

  • GiGi
    GiGi 3 april 2018 · 21:07

    Flumserberg is een compact en toch zeer veelzijdig skigebied. Makkelijk aan te rijden, op vooral noordhellingen gelegen en daardoor lang goede sneeuwcondities (tot laat in het seizoen geopend) - een goed gebied voor een paar dagen. Het ligt wel relatief dicht bij Zürich dus er zijn wel wat dagjesmensen. Maar de grote vakantie-massa's vind je er niet en dat is erg prettig. De hellingen zijn divers: pittige pistes afgewisseld met heerlijke cruise- en racebanen. Een prima netwerk van liften en terrein dat voor veel off-piste variatie zorgt als de condities er zijn. Voor een week waarschijnlijk te klein voor een gevorderde wintersporter (beginners kunnen er wat minder), maar in combinatie met bijvoorbeeld Arosa-Lenzerheide een hele mooie optie.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast374
    Gast374 21 oktober 2017 · 11:33

    super met de kinderen! Rustig op de pistes

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Broes
    Broes 15 augustus 2014 · 16:55

    Tot nu toe 4 keer geweest. Misschien mede door het hoge prijsniveau is het er zelfs in het hoogseizoen nooit heel erg druk, je hoeft nooit langer dan 5 minuten voor een lift te wachten. Vanaf het landal park gaat rechtstreeks een lift naar de voet van de piste. Het is hier gewoon zeer luxe en ontspannen skien!

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast180
    Gast180 7 april 2014 · 16:13

    Ik ben dit jaar met een groep vriendinnen naar de Flumserberg geweest en wij hebben uitstekend genoten. De Flumserberg is nog redelijk onbekend maar het is een fantastische plek om te genieten van een vakantie. Het skigebied is niet groot maar wel afwisselend. Zo waren een paar van ons echte ski-cracks dus zij genoten van de vele off-piste mogelijkheden. Maar ook voor de mindere skïers onder ons is het gebied ideaal vanwege de prachtige brede en toch erg gezellig pistes. Lunchen in restaurantjes op de berg was voor ons studenten te duur dus zochten wij vaak gezellige berghutjes op waar wij ons broodje opaten. Wij verbleven in een van de luxe appartementen van Walensee Apartments. Walensee Apartments is een resort met prachtige luxe appartementen aan de voet van de Flumserberg, en aan de oever van het meer. Het is zo’n 850 kilometer van Amersfoort dus met de auto ben je er zo. Dat vonden wij zelf erg ideaal! Het park ligt 200 meter van gondel die je in 10 minuten naar het skigebied brengt. Ons appartement beschikte over alles: een gezellig living met openhaard en nederlandse tv (ook niet onbelangrijk), een open keuken met eetkamer, 3 ruime slaapkamers en 2 badkamers waarvan een met sauna. Een geweldige plek om te genieten van een verdiende vakantie. Wij raden u het dan ook zeker aan om hier uw verblijf te boeken.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast380
    Gast380 11 maart 2014 · 19:55

    Zijn deze week met een kleine familie en twee kleine kids (2 en 3) in Resort Walensee onderaan de gondel naar de Flumserberg die hier echt voor de ingang van het resort start! Geweldig appartement overigens met een eigen sauna en jacuzzi, mooi zwembad en lekkere wellness op het park! Flumserberg is nadat we jaren in Alpe d'Huez en Les2alpes en 3Vallees hebben geskied wel kleiner (65km) en tochten van een hele dag kun je hier niet maken maar dat hoeft ook niet want de pistes zijn echt HEEL erg goed en mooi en die kun je best een paar keer doen. Qua grootte is het vergelijkbaar met het gebied van Alpe Dhuez zonder alle satelliet dorpen OZ, Vaujany, Auris en Villard. Dus het grote plateau heb je zeg maar wel en dat is nog steeds heel veel en ruim voldoende voor een dag of 5/6 om je niet te vervelen. Hele nieuwe skiliften en goede cabines omhoog, met werkelijk een schitterend uitzicht soms over de Walensee in het dal. Vandaag de hele dag tegen elkaar gezegd: "Dit is een gebied die wanneer je het niet kent (en een beetje sceptisch was zoals wij) je verwachtingen overtreft" En in combinatie met het luxere Resort Walensee echt perfect ook voor de kids om voor het eerst wat te glijden. Kortom een niet zo bekend maar zeker aan te raden gebied!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast069
    Gast069 29 december 2013 · 18:48

    Ik woon in zurich en hierdoor paar keer naar gebied geweest omdat er een direkte treinverbinding is. Voor een dag is het gebied grootg enoeg maar zou hier niet een week willen skieen. Er is slechts 1 blauwe piste die lengte heeft waar veel gebruik van wordt gemaakt en de liftcapaciteit is aan de krappe kant. Kortom prima voor een dagje maar voor langer zou mijn advies zijn om een ander gebied te zoeken. De skiverhuur bij intersport is overigens duur in vergelijking met andere zwitserse intersports. Bovendien niet erg klantvriendelijk (iets watz elden voorkomt in zwitserland.)

    Met vrienden Skiër
  • Gast825
    Gast825 7 december 2013 · 21:40

    Wij gaan dit jaar weer naar de Flumserberg. Geweldig skigebied voor ervaren en (zoals wij) minder ervaren wintersporters. Opnieuw een weekje in het prachtige Resort aan de voet van de Flumserberg. Dit keer boeken we echter via Walensee Apartments www.walenseeapartments.nl. Goedkoper en precies dezelfde appartementen met dezelfde voorzieningen en service. Je bent in 10 minuten met de gondelbaan vanuit het Resort midden in het Skigebied. Het Resort is met de auto uitstekend en vrijwel altijd zonder sneeuwkettingen bereikbaar. Ook met de trein kun je voor de deur uitstappen. Kan niet wachten om er weer naartoe te gaan.

    Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast834
    Gast834 12 oktober 2012 · 12:04

    1 van onze favorieten in Zwitserland. Elk jaar gaan we minimaal 1 dag hier snowboarden op de mooie brede pistes van de Flumserberg. Vooral de dal-afdalingen maken dit gebied erg leuk, stukken door de bossen knallen en mooi gevarieerde pistes die uitdagingen bieden voor zowel beginners als gevorderden. 1 nadeeltje voor de snowboardens in de verbinding tussen Prodalp en Tannenbodenalp. Deze is meer voor skieers bedoeld waardoor je als board aardig stukje moet klunen. Verder is het eten redelijk goed te noemen maar wel vrij prijzig (zoals overigens overal in Zwitserland). Aanrader voor groepen met verschillende niveau's.

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Wouter
    Wouter 31 januari 2012 · 20:40

    Leuk gebied. Het is niet heel groot, maar perfect voor een paar dagen skien. Door de verschillende dorpjes in Flumserberg heb je verschillende afdalingen. De pistes zijn voornamelijk rood, maar er is redelijk was afwisseling. Er komen veel mensen uit Zurich en Duitsland, omdat het o.a. goed te bereiken is met de trein.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Fam.Koek
    Fam.Koek 10 januari 2011 · 19:39

    We vonden het een overzichtelijk skigebied, met afwisselende pistes, niet altijd even goed geprepareerd helaas. Misschien zijn we te verwend, dus zeer goed gebied voor de niet verwende skiër.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • ruben
    ruben 15 december 2010 · 21:51

    ben er twee keer geweest, allebei de keren goed bevallen. - mooie offpiste - mooie pistes, op sommige stukken moet je vaart maken anders is het lopen - snowpark is meer voor de gevorderen dan de beginners, dat is wel jammer 's middags kun je beter niet de gondels nemen ( prodalp en maschgenkamm) wanneer de liften dicht zijn, en je hotel of huisje ligt in ober- of unterterzen, zorg dat je optijd, of heel laat bij de gondel staat. ik heb er wel eens 40min gewacht. was toen wwel hoogseizoen.

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Lisanne
    Lisanne 4 december 2010 · 11:58

    Wij gaan er met de familie al 4 jaar heen. het is echt super. Het eten in de restaurantjes en het is zeker de moeite waard om in de buurt een leuk restaurantje op te zoeken. In de winkels is genoeg tekoop om zelf een maaltijd te creeeren. Wij gaan er ieder jaar met plezier heen en komen met plezier terug

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 25 november 2010 · 21:21

    compact ski gebied met perfecte piste s en vanuit het posthus 100metr lpen tot de lift we komen hier al jaren en we willen hier in de toekost elke winter naar terug, kortweg super...

    Met familie Skiër
  • Anoniem
    Anoniem 26 februari 2009 · 08:33

    Vanuit resort walensee een half uur met de lift en je staat bovenaan(2000m) met mogelijkheden om door het hele gebied te skieen.Met 2 stoeltjes liften kun je naar het hoogste punt van het gebied(2200m) Er is ook nog een ongeprepareerde dalafdaling tot aan ober/ unterterzen,alleen geschikt voor ervaren skieers.(terzapiste) minpunt:skilessen voor de kleintjes was beetje chaotisch.

  • Anoniem
    Anoniem 9 januari 2009 · 18:02

    Ligt er aan of je vanaf Tannenboden begint. Daar heb je ook veel skiklassen en de beginnershellingen. Je kunt met de gondel omhoog en hebt dan veel (rode) skimogelijkheden. Voor de eerste dag raad ik aan om gauw naar de zonzijde te gaan. Enkele rode pisten vanaf de Brotkamm, tot helemaal in Tannenheim. Eerst nog een paar uurtjes les nemen, met z\'n vieren best te betalen, is telefonisch te regelen bij de skischule.

  • Anoniem
    Anoniem 6 januari 2009 · 14:11

    zeer mooi gebied, alleen het eten valt tegen in de restaurants. verder mooie pisten. en boven in bij de zwarte piste heb je een prachtig uitzicht. bij de 8-persoonslift is het bijna altijd erg druk maar het is daar verder wel een mooie piste.

  • Anoniem
    Anoniem 10 december 2008 · 21:16

    Tweemaal met vrienden geweest, Zeer hartelijk ontvangen in hotel Chrystal. Vanuit het hotel lopend naar de piste (200 mtr) De pistes zijn leuk afwisselend en op de pistes genoeg mogelijkheden om een pilsje te kunnen pakken! Een aanrader

  • Anoniem
    Anoniem 21 juli 2008 · 22:19

    Middelgroot, sneeuwzeker, gevarieerd en compact skigebied met een echte Zwitserse sfeer. Veel accomaties liggen in de nabijheid van de pistes. Erg geschikt voor gezinnen, minder voor jongeren. Uitgaansmogelijkheden voor in de avond zijn beperkt.

  • David
    David 20 augustus 2007 · 08:33

    Ben er afgelopen winter geweest leuk ski gebied. alleen voor beginners is het minder je hebt een oefen helling en na deze moet je toch echt omhoog en dan ga je direct van de rode piste af. verder voor de apreski zeker leuk je kunt er vanaf de piste direct naartoe.

>