BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Fügen - Spieljoch

Reviews Fügen - Spieljoch

81% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.7 op basis van 3734 reviews.

  • Sterke punten: Rustig, geen vlakke stukken, goed eten op de piste en super kindvriendelijk.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten en beperkte off-piste.

Wat vind jij van Fügen - Spieljoch?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast682
    Gast682 25 oktober 2018 · 20:18

    Komen hier al 40 jaar twee tot drie maal per jaar, is vrij sneeuwzeker, heel makkelijk te bereiken en een prachtig hotel naast de piste.

    Met familie Skiër
  • Gast196
    Gast196 4 april 2018 · 17:26

    Fantastisch skigebied en vooral de dalafdaling is geweldig.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast972
    Gast972 7 februari 2018 · 18:33

    Leuk gebied voor de gehele familie, en met de super skipas groot gebied

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast146
    Gast146 9 maart 2014 · 08:04

    Wij hebben dit gebied bezocht in maart 2014, we verbleven in appartement Kugl, een zeer prettig appartement op 5 minuten rijden van de skilift waar we gratis konden parkeren. Omdat er weinig sneeuw was gevallen moesten we ongeveer 15 minuten met de skilift naar boven om prima te skieen op 1860 meter. Daar was de sneeuw prima, helaas was het weer niet best maar het gebied was zeer fijn, ruime pistes en veel rode afdalingen. Al met al een leuke vakantie, zeker een aanrader. Ido Verheijen, Terheijden Nederland

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast926
    Gast926 13 december 2012 · 22:21

    Het skigebied van Fügen is vrij klein (Spieljoch), maar je bent binnen een kwartier in Hochfügen, Kaltenbach, Zell am Ziller (daar vandaan kun je naar Gerlos en Königsleiten skiën) of Mayrhofen met de auto of de gratis bus. Met de Zillertal-Superskipas heb je gigantisch veel kilometers rode en zwarte pistes tot je beschikking, met moderne liften. Après-ski is in Fügen vooral in de PizzPub zeer gezellig van 17:00 tot 19:00 uur.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Richard
    Richard 29 februari 2012 · 09:57

    Fügen is een heel gezellig dorpje en een leuke plek om je vakantie door te brngen. Wij zaten in Chalet Alte Mühle met 10 personen net iets boven Fügen, GEWELDIG!! In Fügen zelf heb je de langste afdaling van het dal (iets van 8km!) en voor de kilometers ga je naar Hochfügen of Kaltenbach. Ik begreep dat ze bezig zijn om Fügen te verbinden met Hochfügen wat echt TOP zou zijn. Fügen een aanrader? Zeker weten!! Ik ga volgend jaar weer!!!

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Fam. de Korte
    Fam. de Korte 2 januari 2012 · 16:29

    Net weer terug uit Fügen (Chalet Alte Mühle, echt een aanrader!!) en we hebben wederom een heerlijke tijd gehad. Er lag weer voldoende sneeuw en skieen vanaf de deur was mogelijk. De spieljochbahn (langste afdaling van het Zillertal) lag er weer goed bij en de bussen reden alweer af en aan naar Hochfügen. Zelf ook een paar keer met de auto naar Kaltenbach gereden (Je bent er in ongeveer 8 minuutjes) waar je perfect gratis overdekt kunt parkeren naast de Lift. Kaltenbach en Hochfügen zijn aan elkaar verbonden waardoor je meer dan 180 km piste tot je beschikking hebt. In het dorp Fügen was de Aprés-ski weer in volle gang, disco's en restaurants waren ook al goed bezet. Al met al....GEWELDIG!! Tot de volgende keer!!!!

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Nancy vd Tol
    Nancy vd Tol 15 augustus 2011 · 21:22

    We zijn met onze kinderen en kleinkinderen in Chalet Dalzicht in Fugen geweest een super chalet voor een normale prijs .Een groot binnen zwembad met 4 baden en buiten een ijsbaan waar de kinderen uit hun dak kunnen gaan op nog geen 4 minuten lopen. Skibus voor de deur naar ski gebieden Fugen Spieljoch,Kaltenbach en Hochfugen.Een groot ski gebied niet te druk geen wachttijden bij de liften. En voor de kinderen prima scholen. een aanrader voor iedereen.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Bianca
    Bianca 10 januari 2011 · 20:34

    Ik kom al jaren in Fugen en het bevalt me prima . Niet al te druk en je bent snel in een ander skigebied zoals Kaltenbach of Hoch fugen . De prijzen zijn zelfs op de piste redelijk .

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Familie Post en Koster
    Familie Post en Koster 10 januari 2011 · 16:14

    Wij gaan hier in Februari met familie voor de vijfde keer naar toe. Wij genieten van het gemoedelijke en het kleinschalige wat Fugen te bieden heeft. Omdat wij met jonge kinderen zijn is dit voor ons een prima plek om te skieén. Opa en Oma genieten van de kleinkinderen, en als de kinderen even nog alleen een sleepliftje willen pakken dan is dat mogelijk want je kunt ze goed in de gaten houden. Onze oudste zoon van 16 jaar gaat met de skibus naar Hoch-Fugen om daar meerdere piste's af te gaan. Het is echt ons plekje geworden en genieten van de gastvrijheid van Familie Heim.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Jan Wietsma
    Jan Wietsma 9 januari 2011 · 22:08

    Wij hebben afgelopen jaar voor het eerst de skies ondergebonden in Fugen. Iedere dag lieten we ons met de bus (gratis) naar Hochfugen rijden, waar we heerlijk konden skien. In het begin alleen de blauwe pistes, later de rode en zelfs off-ski. Onze kinderen hadden al snel een aantal alternatieve routes ontdekt (off-piste). Er is een verbindig met het ski-gebied van Kaltenbach dus er kunnen meer dan genoeg ski-kilometers gemaakt worden. Op de SpielJoch zijn we niet geweest. Kortom voor een ski-gebied waar we zeker weer naar terugkeren. En inderdaad we hebben in Nederland les genomen zodat we daar meteen zelfstandig op lange latten konden staan. Het huren van skies en snowboarden in Fugen ging snel.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 23 maart 2009 · 20:24

    Ben net een paar dagen met collega\'s naar Fugen geweest. We zaten in een prima appartement voor een voordelige prijs. Het skigebied is echt ontzettend klein. Binnen een paar uur heb je alle pistes gehad. Je moet er echt zelf wat van maken. Dankzij de super pas kun je uitwijken naar andere gebieden. 1 dag fugen is leuk, maar dan moet je ook snel weer ergens anders kijken. Er zijn kleine hutjes op de berg die best sfeervol zijn. We hebben ons daar prima vermaakt, de sfeer was goed. Maar omdat we zo laat in het seizoen waren was de bevolking er wel wat klaar mee kregen wij het idee. Het was erg rustig en daardoor leek het personeel erg verveeld. Op de berg waren de afdalingen eenvoudig. Zwart kom je niet tegen in Fugen. Rode en blauwe pistes is wat de klok slaat. Voor een beginner is dit een super gebiedje. Je raakt elkaar eigenlijk niet kwijt. De zon stond ook goed op de berg en binnen een dag hadden we een lekker kleurtje gekregen. Na Fugen zijn we vrolijk verder gegaan in Hochfugen en Mayernhoven.

  • Anoniem
    Anoniem 17 maart 2009 · 08:54

    leuke vakantie gehad. alleen hotel elisabet (vier sterren) was slecht.jammer is veel geld weggegooid.gaan zeker terug maar naar een ander hotel.je kan nog beter zelf koken, dan daar eten.

  • Anoniem
    Anoniem 2 maart 2009 · 13:22

    wij zaten dit jaar in elisabeth vier sterren. dus mooi niet. ontbijt goed,avondeten slecht.moet met vergrootglas vlees zoeken,jammer.zeer onvrindelijken mensen.hooguit twee sterren.

  • Anoniem
    Anoniem 1 maart 2009 · 16:32

    Voor het eerst dit jaar met het hele gezin naar F? geweest. We zaten in chalet Dalzicht op Camping Daum. Super chalet, zeer netjes, ruim en rustige plek. Helaas w?de auto nodig naar de piste. Spieljoch was perfect, we hadden erg veel sneeuw maar ook lekker zon en hebben heerlijk gegeten zowel in restaurants als op de piste. Had het wel leuk gevonden als in de speelweide ook een speeltoestel zou staan voor de kleintjes net als boven, maar ja. Wij houden niet van Apr?Ski, dus dat hebben we niet getest. Onze oudste zoon Mika is naar skischool Total geweest. Hij had een superlieve en geduldige juf: Annelies. Mika is hier 3 dagen geweest (ma-woe). Lessen waren best vermoeiend voor een 4 jarige kleuter (4 uur per dag), maar op donderdag kon hij zo goed ski?dat hij met ons meeging op de blauwe piste. Dankzij juf Annelies ziet hij nu de lol van het ski?in en durft ie al veel meer! Echt super. Volgend jaar zeker weer naar F?, op naar zijn volgende diploma en medaille !!

  • Anoniem
    Anoniem 29 september 2008 · 10:39

    Vorige jaar voor het eerst in fugen geweest. piste van fugen niet echt iets waar je, je een hele week kan vermaken, de dal afdaling is daarin tegen wel erg leuk om te doen. hochfugen toch iets variatie. Ben je met de auto dan is fugen wel een lekkere rustige plek en kan je vanuit daar binnen no time naar gerlos mayrhofen etc. de sfeer is wel gezellig maar wat betreft het uitgaan stelt het niet heel erg veel voor. Ga je voor de oostenrijkse sfeer en gezellig eten met je gezin dan moet je voor fugen kiezen, ga je voor de ruige afdalingen, funpark en het feesten pak dan gerlos of mayrhofen.

  • Anoniem
    Anoniem 14 september 2008 · 17:38

    Wij komen al 5 jaar in Fugen,en hebben het er prima naar ons zin. Prima hotels,vooral Kohlerhof is aan te raden.Recht tegenover de lift,en na het skieen lekker zwemmen.De afdalingen zijn uitstekend voor beginners en ervaren skieers.Op het terras van het bergrestaurant kijk je over de hele piste.Kortom een aanrader voor het hele gezin. Met vriendelijke groet Jan en Pieternel Schuuring.

  • Sebastiaan
    Sebastiaan 29 december 2007 · 18:42

    Vorig jaar in Kerstvakantie in Fugen geweest. Waar elders in Oostenrijk te kampen was met weinig sneeuw en veel gesloten pistes was dat in Fugen niet het geval, Fugen is dan ook een van de sneeuwzekerste gebieden van heel Europa. Ski je niet veel km ers dan is het hier perfect. Ben je toch meer van de lange tochten etc dan is Fugen niet helemaal perfect, het is weliswaar bij de best-connection 155 km aan pistes maar het is een compact gebied waardoor je niet echt tochten kunt maken. Wij vonden het wel in HochFugen leuker dan in Kaltenbach, HochFugen is minder druk en net iets meer variatie en het doet wat groter aan. Voor dit gebied zeker een dikke voldoende, maar het moet niet worden overdreven. Nog een nadeel was overigens het geringe aantal aan restaurants op de pistes, hierdoor is het overal erg druk..

  • steven
    steven 10 februari 2007 · 14:31

    Vorig jaar naar fügen geweest in de krokusvakantie. Nooit wachten en perfecte sneeuw. Als je beginner bent kan je best naar hochfügen gaan met de gratis skibus of de wagen. Intermediate of advanced skiërs kunnen kiezen tussen SPIELJOCH - HOCHFÜGEN - HOCHZILLERTAL, allen te bereiken met 1 skipass. En als je nogg niet genoeg hebt kan je met die ene pass naar Mayrhofen - zillertal arena en zelfs hintertux. Kortom voor elk wat wils.

  • steven
    steven 10 februari 2007 · 14:30

    Vorig jaar naar fügen geweest in de krokusvakantie. Nooit wachten en perfecte sneeuw. Als je beginner bent kan je best naar hochfügen gaan met de gratis skibus of de wagen. Intermediate of advanced skiërs kunnen kiezen tussen SPIELJOCH - HOCHFÜGEN - HOCHZILLERTAL, allen te bereiken met 1 skipass. En als je nogg niet genoeg hebt kan je met die ene pass naar Mayrhofen - zillertal arena en zelfs hintertux. Kortom voor elk wat wils.

  • amazingjoc
    amazingjoc 27 november 2006 · 20:27

    Fugen heeft een perfecte ligging vooraan in het Zillertal op minder dan een half uurtje van de autoweg. Het mag dan wat laaggelegen zijn wat de sneeuwzekerheid wat hypothekeert maar als er voldoende sneeuw ligt beleef je er leuke tijd. Dat houdt in dat er (uitgenomen tussen 9.30 en 10.00 u 's morgens) nooit wachttijden zijn aan de lift, zelfs niet in de karnaval/krokusperiode. Er is een beperkt aanbod aan hutjes maar je vind altijd plaats. Geen overdreven karnavaltoestanden bij de aprés-ski maar toch goeie ambi. Goeie restaurantjes (zelfs redelijk goedkoop als je de moeite doet om even buiten het dorp te gaan) Eén nadeel: je vind er niet al te gemakkelijk logement. Als je naar Fügen wil, boek dan op tijd of je valt buiten de prijzen.

  • ton
    ton 18 oktober 2006 · 14:29

    HEB ER MET MIJN GEZIN EEN ZEER FIJNE EN GEWLEDIGE SKIVAKANTIE GEHAD. PERFECTE SNEEUW, MOOIE AFDALINGEN. NA HET SKIEEN VOLDOENDE MOGELIJKHEDEN OM LEKKER TE ETEN EN UIT TE GAAN

  • Daan
    Daan 2 oktober 2006 · 17:09

    Fügen samen met Hoch-Fügen is een fantastisch gebied voor een ieder! De ligging is niet alleen prachtig maar elke skier op elk niveau kan er uit de voeten. Voor de wat gevordere skiers raad ik aan een uitgebreide pas aan te schaffen om ook in Hoch-Fügen te kunnen skiën. De liften zijn hypermodern en met de realisering van een nieuwe lift waardoor Hoch-Fügen nu aangesloten wordt met het Zillertal hoort het nu tot één van de grootste gebieden van Oostenrijk. De sfeer is overigens uitermate goed te noemen. Ik ben zelf niet vaak op stap geweest, maar wat ik gehoord heb is het erg gezellig! Dit gebied in Oostenrijk kan ik dus zeker aanraden! Met vriendelijke groet, Daan

  • Merel
    Merel 12 september 2006 · 16:13

    Mooi gebied, geweldige apres ski! s' avonds is er ook genoeg te doen! Er is een aparte piste voor beginners, die kom je dus niet tegen op de gewone piste! Bijna alle hotels liggen op loopafstand van de gondellift. Hotel Spieljoch is een echte aanrader, ligt naast de beginnerspiste en op nog geen 5 minuten lopen van de gondellift. Als er genoeg sneeuw ligt kan je skieen tot aan je hotel. Ook op de piste is het gezellig bij de verschillende restaurantjes! Kortom het is het geld zeker waard!

  • Fam. van Duijn
    Fam. van Duijn 18 augustus 2006 · 17:27

    Mooi gebied. Vrij groot en prima voor beginners als ook voor gevorderden. Met een skipas kun je ook andere gebieden bezoeken. Vooral voor mensen met kleine kinderen of ouderen.

>