BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Bergeralm

Reviews Bergeralm

68% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.0 op basis van 3694 reviews.

  • Sterke punten: Rustig, geen vlakke stukken, kindvriendelijk, laag prijsniveau en eenvoudig bereikbaar.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten en weinig après-ski.

Wat vind jij van Bergeralm?


Beoordelingen van gebruikers

  • Quisa2
    Quisa2 16 december 2019 · 14:51

    Leuk skigebiedje voor een dag, misschien twee dagen. Daarna zou ik er op uitgekeken zijn. 't spookte best wel boven (veel wind). De lift bleef open, maar t was niet echt fijn. Overigens ben ik met een groep hier verzeild geraakt doordat de Stubaier Gletscher dicht was vanwege storm: daardoor was het hier toen vrij druk met allerhande skiteams. Echter wel erg goed verzorgd en er zitten wat mooie pistes bij. Leuke, simpele hut beneden waar je voor zeer schappelijke bedragen wat kunt eten (wel erg basic: geen fine dining).

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast879
    Gast879 6 maart 2019 · 08:30

    Positief is dat het een vrij rustig skigebied is met weinig wachttijden. Dit heeft ook wel zijn reden omdat er gewoon weinig mogelijkheden zijn en een deel van het gebied dan ook nog eens is afgesloten. Kortom weinig aantrekkelijk en de mensen blijven weg.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast743
    Gast743 6 maart 2019 · 08:10

    Als beginner zijn er weinig mogelijkheden. Afgezien van een simpel sleepliftje zijn er wel blauwe afgdalingen maar daar zitten stukken bij die echt niet aan te raden zijn voor een beginner. Helemaal bovenop de berg zijn hoorde ik van andere skiers wel mooie blauwe pistes maar deze zijn of vaak gesloten (ook bij prachtig weer) en sowieso vormt de weg terug via te moeilijke blauwe of rode pistes een probleem.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast601
    Gast601 5 maart 2019 · 21:11

    Het kleine skigebied heeft een blauwe piste boven op de berg maar is vaak dicht en slecht geprepareerd. Ook bij mooi zonnig weer en geen wind is hij vaak dicht. De lange sleeplift mag ook wel eens vervangen worden voor een stoeltjeslift 20 jaar geleden toen ik er ook was werd al gezegd dat er een stoeltjeslift zou komen. Nou mooi niet dus! Wel is de prijs behoorlijk gestegen terwijl de nieuwe stoeltjeslift ook steeds stil staat daardoor wordt het gebied nog kleiner wordt, ook de horeca is behoorlijk duur voor een currywurst met een beetje friet €9,00 en dan nog mayo of ketchup voor de friet maakt €10,00. En je kan nergens zitten als je zelf eten meeneemt ja in een klein hokje bij de lift. Geen gezelligheid dus daar, nee iedere dag eten daar doe je niet want een kop soep kost ook al €5,00 nou met 2 kinderen is dat 20,00 voor een kop sop en moet je het nog zelf halen ook.En wil je wel iedere middag friet met worst of schnitzel? of pasta? Nou veel variatie is er niet en betaalbaar ook al niet zeker niet voor een normaal gezin.mijn advies ga niet naar steinach am brenner bergeralm.

    Skiër
  • Gast601
    Gast601 2 maart 2019 · 14:04

    Veel te klein en dan nog is vaak slechts deel skigebied open.

    Met vrienden meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast510
    Gast510 2 maart 2019 · 13:39

    Het is erg handig voor beginners om in het begin van de kinderpiste af te gaan.

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast601
    Gast601 2 maart 2019 · 11:31

    Weinig klantvriendelijk. In geval dat liften hele dag niet gaan door stroomuitval wordt geen geld vergoed maar krijg je tegoed bon voor een volgend jaar. Je wordt dan eigenlijk verplicht om het jaar daarop terug te komen. De liftmaatschappij zal zelf zijn geleden schade door de stroomuitval bij de energiemaatschappij in rekening brengen. Kortom over de rug van de vakantieganger doet de Bergeralm goede zaken in dit soort omstandigheden.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast012
    Gast012 28 februari 2019 · 10:10

    Onze laatste dag van de vakantie was er door een stroomstoring geen skilift open. De skilift gaf uit coulance zogenaamd een tegoedbon voor een nieuwe dag maar als je volgend jaar niet terugkomt heb je hier niets aan. Wij drongen aan op een geldvergoeding maar dat werd pertinent geweigerd. Dit is een zeer slechte zaak en erg klantonvriendelijk, maar we zijn ervan overtuigd dat de Bergeralm al deze zgn. dagpassen wel claimt bij de elektriciteitsleverancier. Vele zullen nooit verzilverd worden, ook de onze niet. Hoe goed wordt je bestolen en hoe goed kan de Bergeralm zijn zakken vullen over de rug van hardwerkende mensen die hard sparen om op wintersport te kunnen gaan.

  • Gast652
    Gast652 3 februari 2019 · 14:43

    al 17 jaar hier naar toe geweest, maar dit jaar voor het laatst. De nieuwe kabelbaan gaat niet als het maar een beetje waait: gevolg erg beperkt skigebied, niet aan te raden. Jammer vroeger gingen de twee stoeltjes lift altijd!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast514
    Gast514 1 maart 2014 · 22:24

    We werden verrast door het skigebied Bergeralm. Wat zijn de pistes breed en goed geprepareerd. Het is er rustig en zeer gemoedelijk. Wat een geweldig gebied voor gezinnen. De kinderen gaan op de duur zelf op pad. Het mooie is dat je altijd in het middelstation uitkomt. Je kunt niet verdwalen. We zijn hele grote gebieden gewend, maar met kinderen die nog les hebben, is dit werkelijk een prachtig gebied! Als we toch iets moeten noemen: een paar extra afdalingen. Maar eerlijk is eerlijk, de kwaliteit is echt heel goed. Dat maakt eigenlijk ook dat punt goed. Goede aanrij-route.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • edwin2
    edwin2 9 oktober 2013 · 14:16

    Prima, knus en overzichtelijk skigebied. Alle pistes komen bij het middenstation uit en de dalafdalingen zijn mooie pistes door de bomen. Skischool Bergeralm ( George Messner) is professioneel en persoonlijk. Geen grote groepen en veel persoonlijke aandacht voor de kinderen en hun ouders. Echt een aanrader voor een leuke familievakantie.

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • anoniem
    anoniem 4 april 2012 · 14:56

    We komen al jaren in het gezellige dorp Steinach am Brenner, kennen alle hotels en zijn nog nooit asielzoekers tegengekomen. Dus waar die mensen hebben gezeten is ons een raadsel. Ook herten hebben we op de pistes nog nooit gezien. Dus een dorp in een kwaad daglicht stellen vind ik niet netjes als je het misschien niet naar je zin hebt gehad. Wij gaan er graag heen, je kan er heerlijk skien op goed materieel van Hansis Skischule Steinach. Daarna gezellig even een apré ski in het Skicafe en hierna nog even lekker zwemmen in Hotel Steinacherhof. Heb je veel trek gekregen, probeer dan het eten hier eens uit. Dit is echt zalig. Wij wensen iedereen een gezellige wintersportvakantie in Steinach am Brenner.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 27 december 2010 · 13:09

    Vanaf 18-12-2010 tot 24-12-2010 in dit skigebied geweest. Zeer gemoedelijk en kindvriendelijk. Goede skischool en de pistes waren van zeer goede kwaliteit. Het gebied is relatief klein maar voor gezinnen met kinderen is het prima vertoefen.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 19 januari 2010 · 19:48

    Ik ben voor de eerste keer in 1992 in Steinach gaan skie?en ga nu in februari 2010 weer! De sfeer is prima en de skischool van Peter Pranger (Topschischule) is echt aan te bevelen, zowel voor jong als oud/beginner als gevorderde. De skileraren spreken zelfs een goed woordje Nederlands en dat als doorgewinterde Oostenrijkers. De pistes zijn super geprepareerd en qua eetgelegenheden is er voor ieder wat wils. Zelf verblijven we in Gschnitz, een dorpje aan het eind van het dal, zo'n 10 km van Steinach af. Daar is nog echt de authentieke Oostenrijkse sfeer te proeven. Voor degenen die er ook nog naar toe gaan: veel plezier!

  • Anoniem
    Anoniem 18 februari 2009 · 23:31

    Beste, Fijn om te lezen dat het een goed gebied is. Wij gaan voor het eerst met onze kinderen en dus vinden wij het fijn om positieve bevindingen van jullie te lezen. Het is altijd maar weer afwachten wat zo`n vakantie brengen gaat, maar deze bevindingen stemt ons positief! Als we terug zijn dan zal ik zeker ook mijn aandeel leveren aan deze site. Wordt vervolgd!

  • Anoniem
    Anoniem 5 maart 2008 · 18:30

    Goede ski mogelijkheden en prima geprepareerde pistes. Ook bij hogere temperaturen is men in staat een prima piste af te leveren. Zeker voor families een aanrader aangezien de afdalingen altijd op het zelfde punt (tegenover het zelfbedieningsrestaurant met terras) uitkomen. Er zijn zelfs in de drukke voorjaarsvakantie geen wachttijden bij de liften. Prima.

  • Anoniem
    Anoniem 11 februari 2008 · 14:51

    Steinach am Brenner is een gezellig dorp met voor allen wat wils. Er is een uitstekende Skischool aan de weg richting de lift met een gezellig Skicafe. Dit alles gebeurt onder leiding van Hansi Hilber en zijn vrouw Christine. Er zijn zeer goede Hotels, waaronder ? met een uitstekende keuken en dat is Steinacherhof. De prijs kwaliteit verhouding is correct. Je hoeft als je er tegenop ziet niet met de auto te gaan maar je kunt met de trein voor de deur komen. En de skibus brengt je eventueel gratis naar de lift. Nodig is het niet, want alles is op loopafstand.

  • Ruud Heller
    Ruud Heller 13 december 2007 · 21:17

    * Een gemutliche skischool is bijvoorbeeld Top skischule Gschitztal van Peter Pranger waarvan het kantoor en verhuur in het dorpje Trins, dat is op ongeveer 4 km van de piste in Steinach. * Langs de pistes stil je je honger met plaatselijke delicatessen in gezellige berghutten zoals de Barenfalle (met bediening) met als specialiteit de Almburger. In het grote restaurant Bergeralm (zelfbediening) is er een grote keuze uit eten en drinken en heeft men elke dag een Oostenrijkse specialiteit. Wel is het aan te raden om niet te gaan eten als de skicursussen net klaar zijn tussen 12 en 13 uur, aangezien er dan in alle restaurants een rij staat voor de counters en het moeilijk is om een tafel te vinden

>